Μητσοτάκης: Πολιτική ανεντιμότητα η κατάργηση του μπόνους των 50 εδρών

Μητσοτάκης: Πολιτική ανεντιμότητα η κατάργηση του μπόνους των 50 εδρών Facebook Twitter
13

Αντίθετος στην κατάργηση του μπόνους των 50 εδρών για το πρώτο κόμμα και ειδικά στην παρούσα συγκυρία, τάχθηκε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο κ. Μητσοτάκης μίλησε στην πρωινή εκπομπή του MEGA σήμερα και είπε ότι θα εμφανιζόταν ως στοιχείο πολιτικής ανεντιμότητας, εάν η κυβέρνηση επιχειρούσε αλλαγή του εκλογικού νόμου, τη στιγμή που εμφανίζεται, με βάση τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών, να προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ.

Πάντως γενικότερα ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι θεωρεί ότι το υπάρχων σύστημα που πριμοδοτεί το πρώτο κόμμα με 50 επιπλέον βουλευτέ είναι καλύτερο για την πολιτική σταθερότητα.

13

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Και η Γερμανία λέει «ναι» στο να χρησιμοποιήσει η Ουκρανία δικά της όπλα

Διεθνή / Το Βερολίνο επιτρέπει στην Ουκρανία να χρησιμοποιεί γερμανικά όπλα κατά στόχων στη Ρωσία

Ανησυχία για κλιμάκωση - Ο Γερμανός ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι οι Ουκρανοί μπορούν να χρησιμοποιούν όπλα από το Βερολίνο για να πλήξουν στρατιωτικούς στόχους σε ρωσικό έδαφος
NEWSROOM

σχόλια

7 σχόλια
δε θα δούμε απλή αναλογική και συνεργασίες ποτέ σ' αυτή τη χώρα... τον Μητσοτάκη τον συμφέρει ο - καινούργιος - δικομματισμός, για αυτό το λέει. Επιτέλους ας αλλάξει ο νόμος, ούτως ή άλλως από τις μεθεπόμενες εκλογές θα ισχύει, θα προλάβει να βγει και ο Σύριζα
Το μπόνους των 50 εδρών δόθηκε βάσει του νόμου Παυλόπουλου το 2008. Πριν ίσχυε μπόνους 40 εδρών βάσει του νόμου Σκανδαλίδη το 2004.Προφανώς τότε δεν ήταν ώριμες οι συνθήκες για απλή αναλογική, ενώ ωρίμασαν απότομα την επομένη των ευρωεκλογών. Δεν θα κατηγορηθώ για λογοκλοπή γιατί θα αναφέρω την πηγή, αλλά νομίζω ότι με κάτι τέτοια ο εκτσογλανισμός της πολιτικής ολοκληρώθηκς. Ο όρος ανήκει στον κ. Βενιζέλο και ευχαριστώ για την ευγενική παραχώρηση.
Πραγματικά με εκπλήσσει. Αν και αντίθετος με αυτό το νόμο, είπε κάτι που δείχνει πολιτική ανωτερότητα. Δεν περίμενα ποτέ οτι θα το πω για τον συγκεκριμένο πολιτικό, αλλά μπράβο του.
Θυμάμαι όταν είχε ψηφιστεί αυτός ο επαίσχυντος νόμος που η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ το θεώρησαν ως κάτι απαραίτητο για την πολιτική σταθερότητα. Κοινώς λοιπόν τώρα μας λένε, αυτοί που διατείνονται ότι βάζουν πάνω από όλα το εθνικό συμφέρον και δεν τους νοιάζουν οι θέσεις τους, πως προτιμούν την πολιτική αστάθεια αν είναι να μην κυβερνήσουν ξανά. Επειδή ο Μητσοτάκης είπε σίγουρα το αυτονόητο από εμένα δεν παίρνει ακόμα τα εύσημα, θα δούμε αν θα ψηφίσει υπέρ η κατά της αλλαγής του νόμου αυτού τώρα που άλλαξαν τα πράγματα και αν θα αποδείξει τότε την πολιτική του εντιμότητα.