ΦΩΤΙΑ ΣΕ ΒΥΤΙΟΦΟΡΟ

"Παχυντικός" ο ύπνος με το φως αναμμένο

"Παχυντικός" ο ύπνος με το φως αναμμένο Facebook Twitter
3

Ο ύπνος με αναμμένο το φως ή σε δωμάτια που μπαίνει πολύ φως από έξω, μπορεί να αποδειχθεί ιδιαίτερα "παχυντικός" όπως υποστηρίζει νέα βρετανική επιστημονική έρευνα.

Σύμφωνα λοιπόν με την έρευνα, ο "φωτεινός" ύπνος συσχετίζεται με την παχυσαρκία, καθώς η έκθεση στο φως τα βράδια φαίνεται πως προσδίδει παραπάνω κιλά στους ανθρώπους, όμως δεν έχει καταφέρει να αποδείξει ότι ο πρώτος παράγων όντως αποτελεί την αιτία για τον δεύτερο.

Μία πιθανή εξήγηση είναι ότι το νυχτερινό φως αποδιοργανώνει το βιολογικό «ρολόι» του ανθρώπου, που έχει ρυθμιστεί έτσι ώστε κανείς να είναι ενεργός τη μέρα και αδρανής τις νύχτες. Το τεχνητό φως (με το οποίο π.χ. εργάζονται οι άνθρωποι σε νυχτερινές βάρδιες) έχει αποδειχτεί ότι προκαλεί ορμονικές, μεταβολικές και άλλες αλλαγές στον οργανισμό.

3

ΦΩΤΙΑ ΣΕ ΒΥΤΙΟΦΟΡΟ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έχει το Grindr καταστρέψει το γκέι σεξ για πάντα;

Living / Έχει το Grindr καταστρέψει το γκέι σεξ για πάντα;

Η πλατφόρμα δέχεται επικρίσεις για ρατσισμό, χονδροφοβία, κατάθλιψη και διατροφικές διαταραχές. Καθώς γιορτάζει την 15η επέτειό της, εξετάζουμε πώς άλλαξε την γκέι κουλτούρα, προς το καλύτερο και προς το χειρότερο
THE LIFO TEAM
Τελικά, να προτιμάμε τα προϊόντα με ή χωρίς ζάχαρη;

Radio Lifo / Τελικά, να προτιμάμε τα προϊόντα με ή χωρίς ζάχαρη;

Η ζάχαρη είναι ένα από τα πιο αμφιλεγόμενα συστατικά στη σύγχρονη διατροφή. Όμως, τελικά μας κάνει τόσο κακό όσο νομίζουμε; Και τι ισχύει με τα υποκατάστατα της; Η Μερόπη Κοκκίνη μιλά με την κλινική διαιτολόγο διατροφολόγο Μελίνα Καριπίδου.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
Βρομοκαρυδιά: Αυτή η μάστιγα!

Ηχητικά Άρθρα / Βρομοκαρυδιά: Αυτή η μάστιγα!

Οι βρομοκαρυδιές ή αΐλανθοι είναι ίσως τα πιο ευρέως διαδεδομένα δέντρα στην Αθήνα και παρότι συνεισφέρουν στο πράσινο της πόλης, έχουν εξαπλωθεί σε τέτοιο βαθμό που σήμερα αποτελούν απειλή για τα υπόλοιπα δέντρα της Αθήνας.
M. HULOT

σχόλια

3 σχόλια
Πολυ σωστα !Οπως μαλιστα συμπεραινει αλλη "ερευνα", οσοι κοιμουνται σε απολυτο σκοταδι 14 ωρες την ημερα αδυνατιζουν ευκολα και συντομα.Αρκει,βεβαια,τις υπολοιπες 8 ωρες να μην τρωνε τιποτα !