12χρονες «θυσίασαν» τη φίλη τους σε μυθικό τέρας

12χρονες «θυσίασαν» τη φίλη τους σε μυθικό τέρας Facebook Twitter
20

 

12χρονες «θυσίασαν» τη φίλη τους σε μυθικό τέρας Facebook Twitter

Νέο σοκ στις ΗΠΑ από τη «θυσία» 12χρονης από φίλες της σε μυθικό τέρας, στο Ουισκόνσιν.

Σύμφωνα με τα αμερικανικά ΜΜΕ, οι ανήλικες μαχαίρωσαν 19 φορές τη συνομήλικη φίλη τους ως «θυσία» σε ένα μυθολογικό τέρας για το οποίο έμαθαν στο διαδίκτυο.

Το θύμα γλύτωσε την τελευταία στιγμή τη ζωή του καθώς σύρθηκε στο δρόμο αιμόφυρτο για να ζητήσει βοήθεια. Ένα ποδηλάτης ειδοποίησε την αστυνομία και τις πρώτες βοήθειες. Η 12χρονη νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση ενώ οι γιατρoί λένε ότι σώθηκε από θαύμα καθώς μία από τις μαχαιριές καρφώθηκε μόλις ένα χιλιοστό από κεντρική αρτηρία της καρδιάς.

Σύμφωνα με τη δικογραφία τα δύο κορίτσια σχεδίαζαν επί μήνες τη δολοφονία της φίλης τους βρίσκοντας την ευκαιρία να υλοποιήσουν τα σχέδιά τους μετά από ένα πάρτι και ενώ έπαιζαν κρυφτό. Μετά την αποτρόπαιη πράξη τους την εγκατέλειψαν σε κοντινή δασική περιοχή.

Η «θυσία» έγινε για τον Slender Man, ένα φανταστικό τέρας για το οποίο οι 12χρονες  έμαθαν σε ιστοσελίδα για θρύλους και τρομακτικές ιστορίες. Η μία από αυτές είπε δε στους αστυνομικούς ότι έβλεπε το τέρας στα όνειρα της, πως την παρακολουθούσε και πως διάβαζε τη σκέψη της.

Οι δύο 12χρονες θα αντιμετωπιστούν ως ενήλικες από το δικαστήριο αντιμετωπίζοντας ποινή κάθειρξης έως και 60 ετών με τον δικαστή να ορίζει την εγγύηση αποφυλάκισης στα 500.000 δολάρια για κάθε μια.

20

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αγωνία για τον πρόεδρο του Ιράν: Το ελικόπτερο συνετρίβη λέει αξιωματούχος, η τηλεόραση μεταδίδει προσευχές

Διεθνή / Αγωνία για τον πρόεδρο του Ιράν: Το ελικόπτερο συνετρίβη λέει αξιωματούχος, η τηλεόραση μεταδίδει προσευχές

Το ελικόπτερο με τον Εμπραχίμ Ραΐσι και τον Ιρανό ΥΠΕΞ συνετρίβη κοντά σε ορυχείο – Τεράστια κινητοποίηση για τον εντοπισμό τους με τη συμμετοχή του στρατού
NEWSROOM

σχόλια

12 σχόλια
Tα παιδιά μιμούνται ότι βλέπουν.Και είναι και σκληρά, δείτε τι κάνουν στα ζώα.Και δεν έχουν και συναίσθηση.Πριν πολλά χρόνια, στο δημοτικό, δυο παιδάκια της 6ης τα έβγαλε ο διευθυντής στο προαύλιο και τα διαπόμπεψε. Εμείς σαν μικρότεροι εντυπωσιαζόμασταν από τις απανωτές σφαλιάρες που έτρωγαν από τους δασκάλους μπροστά σε όλο το σχολείο.Αιτία? Είδαν στο σινεμά τον Όλιβερ Τουίστ. Όχι κάποιο θρίλερ, αλλά ένα κλασικό αριστούργημα του Ντίκενς.Στο φιλμ όμως υπήρχε και η σκηνή της δολοφονίας μια ξανθής κοπέλας. Τα παιδιά λοιπόν, εντυπωσιάστηκαν, έβαλαν στο μάτι μια ξανθιά συμμαθητριούλα τους και αποφάσισαν να της κάνουν ότι είδαν στην ταινία. Ένα απόγευμα λοιπόν, της έστησαν καρτέρι με ξύλα που βρήκαν σε ένα γιαπί και της άνοιξαν το κεφάλι. Από θαύμα σώθηκε. Απλά μιμήθηκαν αυτό που είδαν στο σινεμά.Αληθινή ιστορία στη Θεσσαλονίκη, τέλη του 60.Σχολείο δεν θα σας πω, όσοι το διαβάζουν και πήγαιναν σε κείνο το σχολείο, έχουν καταλάβει για τι πρόκειται.
καλώς προσπαθούμε να κατανοήσουμε τι φταίει σε ένα τέτοιο περιστατικό κ όλων το μυαλό κινείται σε κάποια ορισμένα πλαίσια.. θα συμφωνήσω με τον neoraivos σε αυτό που λέει για τον στοιχειώδη έλεγχο από την πλευρά της οικογένειας, παλιότερα δεν ήταν τόσο ανεξέλεγκτη κ σε τόσο μεγάλο βαθμό η χρήση του ίντερνετ από τα παιδιά κ μάλιστα σε τόσο μικρές ηλικίες..ίσως δεν πρόκειται για αδιαφορία από την πλευρά των γονέων, αλλά να έχει να κάνει με την αλλαγή στην κοινωνική δομή.όσο για το αν θα έπρεπε να αντιμετωπιστούν ως ενήλικες ή όχι, που το θίγει ο/η black_lace, ναι, φαίνεται όντως αδιανόητο.. αλλά εξίσου αδιανόητο είναι κ το έγκλημα. ανεξάρτητα από την ηλικία, τα παιδιά αυτά διέπραξαν ένα σοβαρότατο έγκλημα κ ο εγκλεισμός τους θα αποτελούσε κ προστασία προς το κοινωνικό σύνολο.. κ τα άλλα παιδάκια. αναρωτιέμαι επίσης αν είναι σωστό το να είναι εξαγοράσιμη μια ποινή.. με μπερδεύει κατά κάποιο τρόπο ο συσχετισμός του αν δώσεις τόσα λεφτά αφήνεσαι ελεύθερος.. γενικότερα στη δικαιοσύνη.είναι σωστό να αποφυλακίζεται ένας άνθρωπος ο οποίος έχει διαπράξει ένα πάρα πολύ σοβαρό έγκλημα, λόγω του ότι είχε λεφτά κ τα έδωσε..? εξακολουθεί να είναι εγκληματίας..
Το χειρώτερο είαι πώς δεν μου κάνει καμοία εντύπωση όταν κάτι τέτοι συμβαίνει στις ΗΠΑ.... Εδω 6 χρονο αγοράκι πήρε το όπλο του θείου του και σκώτωσε μια φίλη τ... Γιά τσεκάρετε το ντοκιμαντέρ "Bowlinge for Columbine" Οπου ο Michael Moore προσπαθεί να καταλάβει φιατί υπάρχουν τέτοια περιστατικα σε τόσο μικρή ηλικία στις ΗΠΑ και αναφερει (μεταξυ αλλων) και το περιστατικο στην Columbine οπου 2 νεαροι σκωτωσαν 13 ατομα και αυτοκτονησα... Εγω βρισκομουν σε μργαλο σοκ οταν το ειδα...
Δεν είναι δυνατόν... μαχαίρωσαν ένα κορίτσι λόγω ενός game;;; (γιατί ο slender man "γεννήθηκε" για τις ανάγκες του "eight pages"... το οποίο είναι πραγματικά τρομακτικό)
The Slender Man is a prevalent internet myth that has been a viral sensation since it emerged online in 2009. The paranormal creature stalks, abducts and traumatizes children for its own amusement. It can also supposedly control people and communicate telepathically.The girls said they believed the 'Slender Man' was real after reading stories about him online on a site called CreepyPasta Wiki, where users can submit their own scary stories.Read more: http://www.dailymail.co.uk/news/article-2646432/12-year-old-Wisconsin-girls-stab-friend-19-times.html#ixzz33ZWU9WwJ Follow us: @MailOnline on Twitter | DailyMail on Facebook
Αποτρόπαιη η πράξη τους, αλήθεια. Απορώ πως στην Αμερική γίνονται τόσο βάναυσα εγκλήματα από παιδιά. Αλλά να αντιμετωπιστούν ως ενήλικες στο δικαστήριο? Ό,τι και να έκαναν, δεν παύουν να είναι παιδιά. Σημασία έχει να τα νουθετήσουν, όχι να τα καταστρέψουν περισσότερο. Νομίζω πως πρέπει να κοιτάξουν την ρίζα του προβλήματος, ΓΙΑΤΙ δύο δωδεκάχρονα να κάνουν κάτι τέτοιο. Δεν είναι λύση να τα αντιμετωπίσουν ως ενήλικες. Σε αντίθεση με την 60ετή ποινή θα προτιμούσα ένα ίδρυμα, ένα αναμορφωτήριο και μεγάλη υποστήριξη από παιδοψυχολόγους.
Όχι δεν είναι καθόλου παιδιά και πρέπει να τιμωρηθούν παραδειγματικά. Όταν ένας 12χρονος άνθρωπος είναι σε θέση να σχεδιάζει δολοφονία κι έχει την ψυχική και σωματική δύναμη να μαχαιρώνει ένα συνομήλικό του 19 φορές ΔΕΝ είναι παιδί. Όταν είσαι παιδί δεν έχεις το μυαλό σου ούτε σε ανθρωποθυσίες, ούτε στο σεξ, ούτε στο bullying. Κάτι έχει πάει πολύ στραβά με τα σύγχρονα "παιδιά" και δεν φταίει πάντα η οικογένεια και η κακιά κοινωνία.
Όντως δεν είναι παιδιά από την στιγμή που μπορούν να σχεδιάσουν και να εκτελέσουν μία τόσο αποτρόπαια πράξη. Αλλά δεν δέχομαι την ιδέα ότι φταίνε αυτά για αυτή τους την εξέλιξη. Το παιδί γεννιέται tabula rasa, δεν έχει προδιάθεση ούτε στο "καλό" ούτε στο "κακό". Οι δύο επιρροές που πλάθουν το μυαλό ενός παιδιού είναι η οικογένεια και η κοινωνία. Δεν υπάρχει καμία άλλη σημαντική επιρροή σε ένα παιδί.Και είμαι σχεδόν σίγουρος ότι το μεγαλύτερο ρόλο σε αυτή την τραγική ιστορία τον έπαιξε το ίντερνετ και συγκεκριμένα σελίδες σαν το 4chan και το reddit. Σε αυτές τις σελίδες έγινε γνωστός ο μύθος του slenderman. Αυτό από μόνο του δεν είναι κάτι συνταρακτικό ή επικριταίο. Μία απλή τρομαχτική ιστορία είναι. Το πρόβλημα δημιουργείται όταν στις ίδιες και σε άλλες σελίδες σχολιάζουν και ποστάρουν άτομα άρρωστα με σκοπό να σοκάρουν, να τρομοκρατήσουν και να ασκήσουν ψυχολογική βία. Είμαι κοντά στα 20 και πολλές φορές έχω σιχαθεί ή απηυδήσει με τις ανωμαλίες που ανεβαίνουν σε τόσο δημοφιλή sites. E λοιπόν εγώ ανακάλυψα αυτά τα σαϊτ στα 20 μου επειδή στα 12 μου δεν είχα ίντερνετ αλλά και στα 15 μου που απέκτησα υπήρχε ένας στοιχειώδης έλεγχος και μία προστασία από τους γονείς μου.Ποιός φταίει κατά την δικιά μου άποψη;Ούτε το ίντερνετ, ούτε η κοινωνία, ούτε το σχολείο αλλά οι γονείς που επέτρεψαν σε τόσο νεαρά παιδιά να εκτεθούν σε ένα τόσο σκληρό και απάνθρωπο περιβάλλον.
Διαφωνώ . Ξέρεις ότι τα χειρότερα εγκλήματα γίνονται από παιδιά ? Ξερεις τι σκεφτεται ενα παιδι στα 12-13? Και το σεξ!! Ψυχική δύναμη .. ο το δέχομαι και να δικαστουν (ως παιδια!) Αλλά really? Και σωματική δύναμη? .. τα μεγαλόσωμα παιδιά ενηλικιωνονται πιο γρήγορα? Φταίει η κακιά κοινωνία και η οικογένειά που δίνουν τροφή στο τέρας να βγει από τη τρύπα του. Που κάνουν τον άνθρωπο ανθρωπάκι και δεν του μαθαίνουν να ξεχωρίζει το σωστό από το λάθος. Και κανένας παραδειγματισμος. Στις ΗΠΑ γίνονται καιρό αποκρουστικα και παράλογα εγκλήματα. Η αυστηρότητα των ποινών δεν φάνηκε να αλλάζει κάτι. Αντίθετα στις χώρες που είδαν τις φυλακές όχι μόνο σαν τιμωρία φαίνεται να έχουν και πιο χαμηλά ποσοστά εγκληματικότητας.
@ Black Lace & Suzy Τα δυο θιγομενα,κατ'αντιπαραθεσιν,απο μερους σας "σκελη"του εν λογω ζητηματος ειναι,κατ'ουσιαν, ενα και μονον.Και η διεπουσα λογικη "κυκλικη".Τα κοριτσια,τα παιδια αυτα,δεν εγιναν εγκληματιες,και μαλιστα με ειδεχθη τροπο,εκ "παρθενογενεσεως".Ειναι προιον συγκεκριμενου πλεγματος περιβαλλοντος και "παιδειας",τηλεοπτικης και ιντερνετικης,η οποια εχει ενσωματωμενη την "κουλτουρα"της βιας στον πυρηνα της.Περαν,δε,αυτου,εχει καταστησει τοσο ασαφεις τις διαχωριστικες γραμμες μεταξυ πραγματικοτητας και μυθου,ωστε να ειναι τα παιδια ευαλωτα στον μυθο, ως να αποτελουν προιον οχι του 21ου αιωνα,αλλα του μεσαιωνα.Παιδια που απο την νηπιακη ηλικια "τροφοδοτουνται" ,τηλεοπτικα και ιντερνετικα,ακαταπαυστα με μαγους,δαιμονες,τερατα,ζομπι,βρυκολακες και λυκανθρωπους,πολλα δε απο αυτα τα "οντα" εμφανιζονται να διαθετουν "ευγενη και ηρωικα" χαρακτηριστικα,ειναι φυσικο να αποδεχθουν κατα μερος η ολον την εικονα αυτη ως πραγματικοτητα.Με αποτελεσμα ενεργειες που δεν εχουν καμμια σχεση με την "παιδικοτητα".Τα αντιστοιχα περιστατικα στην Ευρωπη(οπου φυσικα,δεν αποκρυβονται)ειναι μικρο κλασμα αυτων των ΗΠΑ.Ως αποτελεσμα της τραγικης αυτης πραγματικοτητας ερχεται και η αντιστοιχη νοοτροπια των "ενηλικων" η οποια και "κλεινει τον κυκλο".Προκειμενου να αμυνθει σε ενα ειδος εγκληματικοτητας που την τρομαζει,καθιστα ενηλικους παιδια 12 ετων (νομιζω σε καποια πολιτεια το οριο ειναι στα δεκα ετη !)ωστε να δικασθουν ως ενηλικες.Περαν του προφανους ηθικου προβληματος ,ομως,υπαρχουν και νομικα-λογικα προβληματα,για τα οποια δεν γνωριζω αν εχει αποφανθει το Supreme Court.Ενα δωδεκαχρονο,η και λιγο μεγαλυτερο παιδι,δεν εχει κανενα απο τα δικαιωμα αυτονομης λειτουργιας τα οποια εχουν οι ενηλικοι.Λειτουργει υπο καθετως πληρους εποπτειας απο τους κηδεμονες του,και δεν μπορει ουτε να μεινει καπου μονο του,ουτε να επιλεξει σχολειο μονο του,ουτε,καν,να μετασχει σε δικαιοπραξια ανευ της ενυπογραφης εγκρισεως αυτων.Ο λογος ,φυσικα,ειναι το οτι η "πολιτεια",το κρατος,δεν του αναγνωριζει οτι εχει τις αναγκαιες γνωσεις,και κριση,για να λειτουργησει ως ενηλικο ατομο.Ταυτοχρονα,ομως,δεχεται οτι τα διαθετει αυτα σε ικανοποιητικο βαθμο, ωστε να δικαστει ως ενηλικος !Νομιζω οτι η αντιφαση ειναι προφανης.Και το 'προβλημα'ανατροφοδοτουμενο,ανακυκλουμενο και,βεαια,μη αντιμετωπισιμο,κατα την γνωμη μου, μεσω καταστολης και βαρεων ποινων σε ανηλικους,οσο και να αυτες ικανοποιουν το "λαικο αισθημα".Αλλα μεσω παιδειας και αλλαγης "περιβαλλουσων συνθηκων".Κατι,φυσικα,πολυ δυσκολοτερο.
Suzy μιλάς σοβαρά; Δηλαδή δε φταίει ας πούμε η κοινωνία, η τηλεόραση κι οποιοσδήποτε άλλος προωθεί συνεχώς το σεξ, τη βία, το αίμα διότι ως γνωστόν τα φυσιολογικά δωδεκάχρονα το μόνο που είχαν ανέκαθεν στο μυαλό τους ήταν να πηδηχτούν και να σκοτώσουν. Απλά προς θεού μην κακολογήσει κανείς το ίντερνετ και γενικά τα media παντός είδους κι είστε έτοιμοι να μιλήσετε για ανθρώπινη φύση και κουραφέξαλα. Τα βλέπουμε και στην Ελλάδα αυτά τα τελευταία χρόνια μην ανησυχείς.
'Το παιδί γεννιέται tabula rasa, δεν έχει προδιάθεση ούτε στο "καλό" ούτε στο "κακό".'αυτό είναι δόγμα όχι κάτι αποδεδειγμένο. Μάλιστα αν έχεις παρατηρήσει πολύ μικρά παιδιά πιο σωστό είναι ότι γεννιούνται απείρως εγωκεντρικά και παντελώς αδιάφορα για τα συναισθήματα των άλλων, σε ομάδες μάλιστα η φυσική τους τάση είναι να σχηματίζουν καταστάσεις "Ο Άρχοντας των Μυγών".
Πετάω το ότι έχω διαβάσει τον "Άρχοντα των Μυγών" για να προκαλέσω αίσθηση λες και ήταν ένα κοινωνικό πείραμα κι όχι απλά ένα λογοτεχνικό βιβλίο, δημιουργία της φαντασίας του συγγραφέα William Golding. Ωστόσο, απορρίπτω το δόγμα tabula rasa (το οποίο όντως είναι απλά μια πεποίθηση) και το οποίο κατά τη γνώμη μου είναι πολύ πιθανότερο να ισχύει από αυτό που λες εσύ sogl ότι έχεις παρατηρήσει (απορώ που ακριβώς το έχεις παρατηρήσει) αφού θα ήταν πολύ απάνθρωπο να μεγαλώσει ένα παιδί χωρίς ερεθίσματα από το περιβάλλον του για να δούμε αν όντως ισχύει ότι ο άνθρωπος γεννιέται tabula rasa. Ωστόσο, θεωρώ πως είναι απείρως πιθανότερο ένα άτομο με επιρροές σεξ και βίας από διάφορα μέσα να αναπτύξει τέτοιο χαρακτήρα κι ας μην έχει γίνει κάποιο πείραμα πάνω σε αυτό. Άλλωστε δεν είχα ακούσει παλιότερα (πριν την εδραίωση της τηλεόρασης, του ίντερνετ και της τόσης έκθεσης σε σεξ και βία) να αναφέρονται τόσα πολλά εγκλήματα από παιδιά, οπότε κάποια σύνδεση θα υπάρχει.
Απ΄οτι φαίνεται ο κόσμος έχει αρρωστήσει σε σημείο πού έχουν δηλητηριαστεί ακόμα και τα παιδάκια...σε λίγα χρόνια η οποιαδήποτε παράνοια δεν θα μας κάνει εντύπωση.
Ο γνωστός ψυχίατρος Σακκάς έχει αναφέρει ότι κάθε φορά που ακούμε για τέτοια περιστατικά στις ΗΠΑ, θα πρέπει να αναρωτηθούμε για τον ρόλο που έχει παίξει η πολιτική αντιμετώπισης των ψυχικών νοσημάτων και εγώ θα πρόσθετα και τον ρόλο των ασφαλιστικών εταιριών.