Ομπάμα: Η δομή της Ε.Ε. με μπερδεύει καμιά φορά…

Ομπάμα: Η δομή της Ε.Ε. με μπερδεύει καμιά φορά… Facebook Twitter
4

Μπερδεμένος με τη δομή και τις αρμοδιότητες των ευρωπαϊκών θεσμών δήλωσε ο Μπάρακ Ομπάμα, μιλώντας μετά τη Σύνοδο των G7 στις Βρυξέλλες.

 «Στα πεντέμισι χρόνια (σ.σ. που είμαι πρόεδρος), έμαθα δυο-τρία πράγματα για την Επιτροπή, το Συμβούλιο και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, όμως καμιά φορά χάνομαι», είπε ο Αμερικανός πρόεδρος για να του απαντήσει ο Βρετανός Πρωθυπουργός:

«Καλώς ήρθες στην παρέα μας». Ο Κάμερον συχνά ασκεί κριτική στον τρόπο που λειτουργεί η Ε.Ε.. Μόλις την περασμένη εβδομάδα είχε καταλογίσει στην Ευρώπη ότι έχει γίνει «πολύ αυταρχική, πολύ παρεμβατική», ενώ την ίδια ώρα μάχεται κατά της υποψηφιότητας Γιούνκερ επειδή ο υποψήφιος της ευρωπαϊκής δεξιάς «είναι πολύ ευρωπαιστής». 

4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

3 σχόλια
Μίλησε για τους θεσμούς, την οργάνωση και όχι πως εφαρμόζεται. ¨Όλοι οι Αμερικανοί γνωρίζουν την διαφορά μεταξύ πολιτειακού βουλευτή, και ομοσπονδιακού. Οι θεσμοί της ΕΕ ίσως επειδή είναι σχετικά νέοι δεν είναι κατανοητοί στους ψηφοφόρους της Ε.Ε. και περισσότερο βέβαια στην Αμερική. Αμφιβάλλω αν οι περισσότεροι που ψήφισαν στις Ευρωβουλευτικές εκλογές ήξεραν γιατί ακριβώς ψήφιζαν. Το είπε και η Ρένα Δούρου σε συνέντευξη της στο Lifo.
Ενδιαφέρουσα κριτική από τον πρόεδρο των ΗΠΑ, όπου η κάθε πολιτεία έχει διαφορετική νομοθεσία (οπλοκατοχή, θανατική ποινή πχ), άλλα κριτήρια για παροχή υπηρεσιών (γιατροί, δικηγόροι), διαφορετικό εκπαιδευτικό σύστημα (ακόμη και για διαφορετικές περιοχές εντός κάθε πολιτείας). Έχουν γερουσία και βουλή αλλά και κυβερνήτες σε κάθε πολιτεία. Πολύ απλό! Θα αφήσω ασχολίαστο τον Κάμερον.
Το πραγματικό του πρόβλημα είναι αυτές οι γραφειοκρατικές διαδικασίες που εμποδίζουν τις αμερικανικές εταιρείες να εξάγουν τα ωραία μεταλλαγμένα τους ή τα κρέατα επεξεργασμένα με χλώριο.Ο Κάμερον αμελητέα ποσότητα.