To λύκειο της Βαρβακείου Σχολής κέρδισε σε διεθνή διαγωνισμό του CERN

To λύκειο της Βαρβακείου Σχολής κέρδισε σε διεθνή διαγωνισμό του CERN Facebook Twitter
4

Μια μεγάλη διάκριση κέρδισε το Πρότυπο Πειραματικό Λύκειο της Βαρβακείου Σχολής της Αθήνας σε διεθνή διαγωνισμό του CERN, ο οποίος συμπίπτει με τα 60ά γενέθλιά του.


Ο διαγωνισμός ζητούσε σε λιγότερες από 1.000 λέξεις οι μαθητές να εξηγούν γιατί ήθελαν να πάνε στο CERN, τι περίμεναν να αποκομίσουν από την εμπειρία τους και πώς σκόπευαν να χρησιμοποιήσουν τη δέσμη των σωματιδίων για το πείραμά τους. Επίσης, έπρεπε να δημιουργήσουν ένα σύντομο ψυχαγωγικό βίντεο με τα βασικά σημεία της πρότασής τους.

Μία ομάδα επιστημόνων του CERN αξιολόγησε τις προτάσεις και επέλεξε αρχικά τις 16 καλύτερες από τις συνολικά 292 και τελικά τις δύο που ξεχώρισαν. Η τελική επιλογή έγινε από επίσημη επιτροπή του CERN, η οποία, αποφασίζει πώς θα κατανείμει τον χρόνο χρήσης του επιταχυντή σε διάφορα προτεινόμενα πειράματα επιστημόνων. Μαζί με το ελληνικό σχολείο ανέδειξαν νικητή και ένα Ολλανδικό.

Οι υπεύθυνοι του προγράμματος δήλωσαν ενθουσιασμένοι από την γκάμα των προτάσεων των μαθητών από όλο τον κόσμο. Η ελληνική ομάδα πρότεινε να μελετήσουν τη διάσπαση των φορτισμένων πιονίων, μίας κατηγορίας μεσονίων, σωματιδίων που περιέχουν ένα κουάρκ και ένα αντικαουάρκ, με στόχο να ερευνήσουν την ασθενή πυρηνική δύναμη, μία από τις τέσσερις θεμελιώδεις δυνάμεις στη φύση.

Ήδη, επιστήμονες του CERN εξετάζουν τις επιστημονικές και τεχνικές λεπτομέρειες, σε συνεργασία με τις δύο νικήτριες ομάδες, ώστε να προετοιμαστεί σωστά η διενέργεια των αντίστοιχων πειραμάτων, τα οποία προγραμματίζεται να πραγματοποιηθούν τον Σεπτέμβριο.

4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μαρία Καρυστιανού: Ανοιχτή επιστολή σε Μητσοτάκη με δύο ερωτήματα για τα Τέμπη: Εάν δεν απαντήσετε, υποβάλετε την παραίτησή σας

Ελλάδα / Μαρία Καρυστιανού: Ανοιχτή επιστολή σε Μητσοτάκη με δύο ερωτήματα για τα Τέμπη: Εάν δεν απαντήσετε, υποβάλετε την παραίτησή σας

Τι αναφέρει η Μαρία Καρυστιανού στην επιστολή της προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη που κοινοποιήθηκε και στην Κατερίνα Σακελλαροπούλου
NEWSROOM

σχόλια

4 σχόλια
Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι έχουμε μεγάλα νεανικά μυαλά που θα διαπρέψουν στο μέλλον. Μερικά μπορεί να είναι αυτή τη στιγμή στη Βαρβάκειο.Δεν είμαι όμως ποτέ 100% σίγουρος όταν ακούω σχολεία να διακρίνονται, γιατί πάντα μου μπαίνει στο μυαλό η υποψία ότι η διοίκηση ή κάποιος καθηγητής είναι μπλεγμένοι πέραν του δέοντος.
Συγχαρητηρια στα παιδια και στους καθηγητες τους.Οπως φαινεται αλλη μια ομαδα ελληνοπουλων ετοιμαζεται να σπουδασει και να διαπρεψει ,εκτος Ελλαδος,βεβαια,στο αμεσο μελλον.Επι δεκαετιες παρακολουθω ελληνοπουλα να μεταναστευουν και να διαπρεπουν σε ολους τους επιστημονικους και επαγγελματικους τομεις στην "Εσπεριαν".Μεγαλα μυαλα τα οποια προσφερουν τα μεγιστα οπου δραστηριοποιουνται.Και εμεις εδω παρακολουθουμε να εκλεγεται, η να τοποθετειται σε υψηλες θεσεις,με την απολυτη και αδιστακτη στηριξη των εδω ΜΜΕ,μια σειρα απο ημιαγραμματες και ημικαθυστερημενες τηλεπερσονες,η μια σειρα κηφηνοειδων γονων μεγαλων οικογενειων, οι οποιες δεν γνωριζουν τιποτα για τιποτα,και δεν ειναι ειναι σε θεση να παραξουν ουτε καν συμβολικο εργο.Κυριολεκτικα η σαρα,η μαρα ,και το κακο συναπαντημα.Η χωρα εδω και πολλα χρονια εξαγει,κυριολεκτικα εξωθει σε μεταναστευση,τον "αφρο"της διανοησης της.Και εδω παραμενει ο "πατος του βαρελιου",τα κατακαθια στο φλυτζανι του καφε,τα σκουπιδια.Τα οποια και "αναλαμβανουν"(..τους ανατιθεται,δηλαδη,απο τα διαπλεκομενα ΜΜΕ )την ηγεσια του τοπου.Πολιτικη 100%,και επιστημονικη σε μεγαλο βαθμο.Και εμεις απορουμε για την "κατα κρημνον" πορεια της χωρας.....