Final 4 Euroleague LIVE

Oι Ισπανοί θέλουν το βασιλιά

Oι Ισπανοί θέλουν το βασιλιά Facebook Twitter
7

Το 55,7% των Ισπανών υποστηρίζεται το θεσμό της μοναρχίας, σύμφωνα με δημοσκόπηση ενώ το 72,9% πιστεύει ότι ο διάδοχος Φίλιππος θα γίνει «καλός βασιλιάς».

Η διαδοχή φαίνεται να τόνωσε το θεσμό αφού σε αντίστοιχη δημοσκόπηση τον Ιανουάριο μόνο το 49,9% των Ισπανών στήριζαν τη μοναρχία.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που έγινε από το ινστιτούτο Sigma Dos για την  κεντροδεξιά εφημερίδα El Mundo η νέα γενιά εμφανίζεται περισσότερο επιφυλακτική για τη βασιλεία σε σχέση με τους άνω των 65 αφού  στην ηλικιακή ομάδα 18-29 ετών υπέρ της μοναρχίας τάσσεται το 46,1% ενώ το 46,3% θα προτιμούσε ένα «άλλο μοντέλο» για τη χώρα.

7

Final 4 Euroleague LIVE

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

4 σχόλια
Χα χα, καλό! Αφού το λέει η δημοσκόπηση της δεξιάς εφημερίδας, έτσι θα είναι!Αν οι Ισπανοί ήθελαν τη μοναρχία θα γινόνταν το δημοψήφισμα που ζήτησαν εκατομμύρια πολίτες πριν από μερικές ημέρες στις διαδηλώσεις σε ολόκληρη τη χώρα για να αποφασιστεί από αυτούς το πολίτευμα της χώρας.
Οι Ισπανοι θελουν τη μοναρχια οπως τη θελουν και οι Ολλανδοι, οι Σουηδοι, οι Βρετανοι, κλπ. Για αυτους, παρα τα σκανδαλα, το κοστος , κλπ. η μοναρχια αντιπροσωπευει εναν θεσμο που ενωνει και τιθεται υπερανω πολιτικων κομματων. Ειδικα στην Ισπανια οπου η σταση του Χουαν Καρλος κατα τη διαρκεια της αποκαταστασης της δημοκρατιας μετα το θανατο του Φρανκο και το πραξικοπημα του Τεχερο το 1981, του προσεδωσαν χαρακτηρα ενωτικο και υπερκομματικο.Τα *εκατομμυρια* να διαδηλωνουν εναντια στη μοναρχια που τα ειδατε, μερικες δεκαδες χιλιαδες ηταν σε ολη τη χωρα. Μπορει να μη διαβαζετε El Mundo, την Αυγη παντως φαινεται οτι την ξεκοκαλιζετε...