Αγαπητή ‘Α, μπα’, χάθηκα μέσα στη δίνη του μυαλού

Αγαπητή ‘Α, μπα’, χάθηκα μέσα στη δίνη του μυαλού Facebook Twitter
16

________________
1.

"γκάλοπ: Ποια πράξη θεωρείς ότι προσφέρει τη μεγαλύτερη απόλαυση?
α) το να διψάς πολύ και να πίνεις νερό.
β) το να πεινάς πολύ και τελικά να τρως.
γ) το να έχεις φοβερή φαγούρα και να ξύνεσαι.
δ) το να κατουριέσαι και να πηγαίνεις τουαλέτα.
ε) το να κρατιέσαι πολύ ώρα (κόπρανα) και τελικά να πηγαίνεις τουαλέτα."- La Jobista
Αν και δε μου αρέσουν οι ερωτήσεις που θα προκαλούσαν αμηχανία σε κάποιο δείπνο της βικτωριανής εποχής, μάλλον τείνω προς τη φαγούρα.

________________

2.

Α, μπα ήθελα κι εγώ κάτι να σε ρωτήσω, αλλά διάβασα τις ερωτοαπαντήσεις και ξέχασα τι ήταν αυτό. Δεν είμαι καλά έτσι δεν είναι;- pumpkin
Ξαναβγές από το δωμάτιο και ξαναμπές, μπορεί να σου ξανάρθει.

________________
3.

τελικά, που πηγαίνουν τα γράμματα που σβήνει ο δάσκαλος από τον πίνακα; (μην πεις στο σφουγγάρι..)- la bestia verde
Δεν είναι μόνο στο σφουγγάρι, μένει σκόνη και πάνω στον πίνακα και πέφτει και στο πάτωμα και στα ρούχα και στα μαλλιά του δασκάλου, αν το κάνεις αυτό χρόνια τα χέρια σου ξεραίνονται εντελώς, ευτυχώς βγήκαν οι πίνακες με μαρκαδόρο. Τι θέλεις να σου πω, ότι πάνε στα αθέατα σύννεφα του μυαλού των μαθητών; Αν θέλεις τέτοιες ατάκες, διάβασε Κοέλιο.

________________
4.

"Εχω ενα ζητημα.οχι πολυ σοβαρο σε συγκριση με οσα συμβαινουν..Απλά θα μου μείνει απωθημένο!

Ποτε δεν εχω καταφερει να κανω φιλους που να ανήκουν στο αντρικό φύλο και το έχω παράπονο. Πηγαίνει κάτι στραβά με εμένα;

Σχέσεις έχω κάνει παρόλα αυτά.. Φίλες έχω αρκετές και μάλιστα για χρόνια. Όσες φορές έχω πλησιάσει κάποιον (- όχι πολλές είναι η αλήθεια) ή θα τύχει να μου την πέσει (και δεν είμαι ούτε ωραία ούτε άσχημη) ή απλά θα μπει στη γενικότερη παρέα χωρίς να γίνω εγώ φίλη με αυτόν. Κάνω κάτι λάθος; Πιστεύω πως έχω κάποιο χαρακτηριστικό που απωθεί τους άντρες και με κάνει μη ενδιαφέρουσα αλλά δεν μπορώ να το εντοπίσω.

Καμία ιδέα του τι φταίει;"- liza
Το «πηγαίνει κάτι στραβά με εμένα» είναι μετάφραση του "is something wrong with me?" ή το άκουσες σε σειρά του Παπακαλιάτη; (που είναι το ίδιο).


Τέλος πάντων, για να χαλαρώσεις, διάβασε την επόμενη ερώτηση.

________________
5.

"Αγαπητή Α,μπα,

το επαναλαμβανόμενο σεξ μεταξύ δύο φίλων είναι μία περιπέτεια ριψοκίνδυνη αλλά και ελκυστική. κάποτε έρχεται εκείνη η άβολη στιγμή που λέγονται αλήθειες και οι μισοί μένουν δυσαρεστημένοι..είμαι γυναίκα και δεν μπόρεσα ποτέ μου να δω το σεξ χωρίς συναισθηματικούς δεσμούς..εδώ δέθηκα μόνο εγώ συναισθηματικά..πώς θα ξεπεράσω αυτήν την ιστορία χωρίς να ξανα-μπλέξω ερωτικά μαζί του και παράλληλα χωρίς να χάσω έναν φίλο, την παρέα μου την καθημερινότητά μου? πώς θα κρύψω το βάρος που ήρθε και έκατσε πάνω στο στέρνο μου? πιστεύεις ότι θα μπορέσουμε ποτέ να γίνουμε οι φίλοι που ήμασταν 5 μήνες πριν?

ευχαριστώ."- αμοιβαία τα αισθήματα μωρό μου
Φυσικά και δεν θα γίνετε αυτό που ήσασταν 5 μήνες πριν, δεν είναι ζήτημα δικής μου άποψης, όλες οι αλλαγές προβάλλονται στο μέλλον κάθε σχέσης, πόσο μάλλον τέτοια αλλαγή, που αλλάζει και την ίδια την φύση της σχέσης. Όσο έχεις το «βάρος στο στέρνο σου» η σχέση σας θα είναι ετεροβαρής οπότε άνιση οπότε η φιλία θα μπορούσε να ξαναχτιστεί μόνο αν ο άλλος είναι τόσο ασφαλής με τον εαυτό του ώστε να μην μπει στον πειρασμό να το εκμεταλλευτεί – είτε με ελαφρύ ψήσιμο ή με ψεύτικη συστολή. Με λίγα λόγια, την πάτησες.

________________
6.

Kάποτε (στα 90ς που ήμουν φοιτήτρια) όλοι ήταν ξυρισμένοι -ακόμα και κόντρα- και μούσι έβλεπες μόνο σε τίποτα φοιτητές της Πανσπουδαστικής που έρχονταν και τρώγανε τα θρυλικά πεϊνιρλι στο κυλικείο του Πολυτεχν.του ΑΠΘ. Φαντάζομαι ότι και στην Αθήνα αντίστοιχα ήταν. Τώρα για να βρεις φοιτητή χωρίς μούσια πρέπει να τάξεις φανουρόπιτα. Τι συνέβη ακριβώς;;- Annouk
Δε μπορώ να πιστέψω ότι ήμουν 6 χρόνια στο Πολυτεχνείο του ΑΠΘ και δεν έφαγα ποτέ πεϊνιρλί.

________________
7.

 "Αγαπητή Α μπα,
Είσαι κι εσύ από τους ανθρώπους που θεωρούν αριστούργημα το ""Δαμάζοντας τα Κύματα"";
Αν ναι, θέλεις να μου πεις τι το συγκλονιστικό βρίσκεις στην ηρωίδα, την οποία θεωρώ μνημείο θυματοποίησης και ηλιθιότητας;"- Λίνα
Εχμ, γκουχ γκουχ δεν το έχω δει.

________________
8.

"Γιατί όταν ζητάω εξυπηρετήσεις από ανθρώπους (όχι να μετακινήσουν βουνά, απλά πράγματα) με πιάνει τρομερή αμηχανία, χαζογελάω και χάνω τα λόγια μου, ειδικά όταν έρχεται η στιγμή να τους ευχαριστήσω, αντί να πω ένα πολύ σταθερό και ειλικρινές ""ευχαριστώ πολύ, εκτιμώ απεριόριστα την εξυπηρέτηση""; Και γιατί βγαίνω από τα ρούχα μου όταν το κάνω αυτό και μπορεί να το σκέφτομαι για μέρες;
Γενικά με θεωρώ αρκετά ενήλικο άνθρωπο, αλλά σε κάποιες περιστάσεις απλώς τα χάνω."- Λίνα
Είμαι σίγουρη ότι εφόσον το εννοείς θα είσαι γλυκούλα όταν θα χάνεις τα λόγια σου και θα περνάει το μήνυμα, η εξωλεκτική επικοινωνία είναι ακόμη πιο σημαντική. Για εξάσκηση όμως, ξεκίνα λέγοντας μόνο μια λέξη: «ευχαριστώ» και τσίτωσε και λίγο τα μάγουλα ώστε να μοιάζει με χαμόγελο. Με προπόνηση θα καταφέρεις να πεις «ευχαριστώ πολύ» και μετά και όλα τα υπόλοιπα.

________________
9.

Με την γυναίκα μου είμαστε μαζί 30 χρόνια. Πριν από αρκετά χρόνια, και για μια πενταετία, είχα παράλληλη σχέση με μια κοπέλα, 10 χρόνια νεώτερή μου. Εκ των υστέρων εκτιμώ ότι ήταν σχέση επιβεβαίωσης ότι δεν πέρασε ¨η μπογιά μου". Ότι κάτι κατάλαβε η γυναίκα μου είναι σίγουρο, το πόσα και πότε μου είναι άγνωστο. Ενώ έχουμε αρμονική συμβίωση, σε αναπόφευκτες για ζευγάρι, στιγμές έντασης μου πετά μειωτικά για μένα υπονοούμενα και εγώ "κάνω τον μαλάκα". Πιστεύεις ότι είναι καλό κάποια κατάλληλη στιγμή να "ομολογήσω" και να ζητήσω συγγνώμη, επιβεβαιώνοντας έτσι τις υποψίες της ή ότι αυτό θα οδηγήσει σε αναπόφευκτη έκρηξη του (δικαίως) πληγωμένου εγωισμού της.- dangerous liaisons
Αυτή η ερώτηση χρειάζεται post doc κι εγώ ακόμα δεν έχω τελειώσει τα πειράματα του διδακτορικού. Με τα λίγα που ξέρω όμως μπορώ να πω το εξής: το ότι δεν ξέρεις ακριβώς «πόσα κατάλαβε» η γυναίκα σου μετά από ΠΕΝΤΕ ΧΡΟΝΙΑ ΠΑΡΑΛΛΗΛΗΣ ΣΧΕΣΗΣ δείχνει ότι τη θεωρείς σχεδόν ηλίθια. Πιο πολύ από όλα αυτό την ενοχλεί.

(Μήπως έπρεπε να απαντήσω στον πληθυντικό;)

________________
10.

Profiling#2: Είσαι αριστερόχειρας, σ' αρέσει να μαγειρεύεις κυρίως για να χαίρεσαι εσύ αυτά που φτιάχνεις (καθώς και τα κοπλιμέντα που εισπράττεις) και νιώθεις με γλυκιά νοσταλγία όταν απολαμβάνεις το άκουσμα παρακμιακών ελληνοτράγουδων εκεί στα ξένα..- Tsutsu
Είμαι αριστερόχειρας, μαγειρεύω μόνο για να φάνε οι άλλοι και δεν άκουσα ποτέ παρακμιακά ελληνοτράγουδα στη ζωή μου, ούτε στην Ελλάδα, ούτε τώρα. Αν σκεφτείς ότι μόνο το «αριστερόχειρας» είναι μονοσήμαντο και είναι κάτι που έχω πει η ίδια, έχεις πέσει εντελώς έξω. A for effort, όμως!

________________
11.

Είμαι ευτυχισμένη με τα λίγα δυσδιάκριτα όμορφα που παλεύουν να υπάρξουν γύρω μου σε αντίθεση με την πληκτική πραγματικότητα της μίζερης εποχής μας! Λες να αρχίσω να ανησυχώ ή α μπα?- LILI
Παίξε λίγη άρπα ακόμα, ωραία είναι. 

________________
12.

τι πρέπει να κάνει κανείς όταν έχει χάσει εντελώς τον δρόμο του? πώς βγαίνεις από το χάος που μόνος σου έχεις δημιουργήσει?- β.
Μόνος σου δημιούργησες το χάος, μόνος σου αποφάσισες ότι υπάρχει, μόνος σου έβαλες τον εαυτό σου στο κέντρο, οπότε μόνο εσύ ενδιαφέρεσαι για την όλη υπόθεση.


Μολαταύτα, επειδή είμαι επαγγελματίας, για την επόμενη φορά σου προτείνω να πετάς πετραδάκια και όχι ψίχουλα, γιατί τα τρώνε τα πουλιά και πάει το μονοπάτι.


Για τώρα όμως, επειδή βλέπω ότι έχεις έφεση στις μαθηματικές επιστήμες, μπορεί να σου βγει σε καλό. Για παράδειγμα,


Έστω πόρτα...
Την ανοίγω
Βγαίνω
Κλείνοντας, αφήνω το χάος πίσω μου
Έστω ανοιξιάτικο λιβάδι...

16

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

10 σχόλια
#1:Και ο μαραθώνιος γέλιου συνεχίζεται και σήμερα!!(Αυτό με τις τουαλέτες και τα βικτωριανά δείπνα με παρέπεμψε αυτόματα στην "Κρυφή Γοητεία της Μπουρζουαζίας"όπου βλέπεις σε μια σκηνή του έργου όλους τους μπουρζουάδες να δειπνούν καθισμένοι πάνω σε λεκάνες!!)-Πού πας αγάπη μου με την μακαρονάδα?-Στην τουαλέτα!Θέλω να φάω σαν άνθρωπος!-Άντε!Καλή όρεξη!-Χβρμ...στώ,αργκ...σλουρπ..προυτς! Μετά από κάποια ώρα:-(τοκ-τοκ)Τελείωσες;Μήπως θες να σε ξύσω τώρα;-Όχι,το πηρούνι έιναι αρκετά μακρύ.-ΟΚ.
Aγαπητέ #9. Είμαι ομοιοπαθούσα (κερατωμένη)-το σχόλιο που είδα παραπάνω ότι για μικροπρέπεια είναι τουλάχιστον αστείο. Η γυναίκα σου αγαπητέ μου, δεν θέλει να της το πεις. Γι΄αυτό άλλωστε δεν σε ρώτησε ποτέ, παρόλο που κατάλαβε. Γιατί αν της το πεις θα αναγκαστεί να κάνει πράγματα που δεν θέλει. Είτε γιατί είναι βολεμένη ή γιατί σαγαπάει, κ.α. Σου πετάει υπονοούμενα μόνο και μόνο για να καταλάβεις, όπως πολύ σωστά είπε η Α, μπα, ότι δεν είναι ηλίθια. Όσο δεν μιλάς, αυτή είναι ικανοποιημένη ότι σε πλήγωσε, χωρίς να χρειαστεί να επιβεβαιώσει στον εαυτό της ότι είναι μαλάκας. Γι΄αυτό κάνε εσύ τον μαλάκα. Μην της το επιβεβαιώσεις ποτέ, γιατί ένας πληγωμένος εγωισμός που δικαιώνεται σκάει σαν ωρολογιακή βόμβα!
Προς τον κύριο με το 9: μα επιτέλους! Υπάρχει καλύτερη απόδειξη ενοχής από το ότι "κάνετε τον μαλάκα" όταν σας μειώνει; Για σταματήστε να τον κάνετε να δούμε τι θα γίνει. Και πείτε μας κιόλας.
#9:Μην πεις τίποτα προς Θεού! ότι έγινε έγινε, είναι παρελθόν και δεν αξίζει να διαλύσεις 30 χρόνια γάμου απο την στιγμή που ακόμη θες να είστε μαζί. γιατί πίστεψε με είναι αλλιώς να υποπτέυεται και αλλιώς να της το ξεφουρνίζεις κατά μουτρα μετά απο τόσα χρόνια, και ναι τα πράγματα καλύτερα δεν θα είναι μετά την εξομόλόγησή σου. Αν ήταν να ειπωθεί κάτι κυρίως απο την πλευρά της θα το είχε κάνει. Το πράγμα αλλάζει όμως αν το ( κέρατο ) συγνώμμη για την έκφραση, είναι κατ΄εξακολούθισιν. Τότε my friend δεν αξίζεις ούτε τη γυναίκα σου πλάι σου.Επίσης πως ξέρεις ότι και αυτή στο παρελθόν δεν έχει απιστήσει; Οπότε επειδή οι εξομολογήσεις πολλές φορές εγκυμονούν κινδύνους, πρόσεχε γιατί ποτέ δεν μπορείς να ξέρεις τι θα ακούσεις και πόσο θα το αντέξεις. Η αλήθεια είναι υπερεκτιμημένη.Εάν ψάχνεις λίγο drama στη ζωή σου γιατί έχεις βαρεθεί, υπομονή... Άστο να έρθει απο αλλού γιατί διαφορετικά είναι πολύ κρίμα να χαθεί σύντροφος μιας ζωής...Και όσον αφορά τα τσιγκλίσματα με τις ειρωνείες της, μήπως την έχεις παραμελήσει λιγουλάκι; Γυναίκες: αγάπη, στοργή και προσοχή θέλουν. Τίποτε άλλο.
#1"Αν και δε μου αρέσουν οι ερωτήσεις που θα προκαλούσαν αμηχανία σε κάποιο δείπνο της βικτωριανής εποχής"(Απολαυστική απάντηση που μου προκαλεί εδώ και ένα τέταρτο νευρικό γέλιο απο την στιγμή που την διάβασα. Μόνο μια απορία έχω: Θα κατάλαβε ο τύπος την απάντηση;)
#9Επιτρέψτε μου να πω τη γνώμη μου.Στη θέση σας ΔΕΝ θα έκανα απολύτως τίποτε.Ο γέγονε ,γέγονε και η συμβία σας από τη στιγμή που δεν σας μίλησε τότε,αυτό που κάνει αυτή η στιγμή μάλλον σε μικροπρέπεια φέρνει.Από την άλλη τα μειωτικά της σχόλια είναι ισως ένα τίμημα που εσείς καλό θα είναι να το ανεχθείτε σιωπηλά και να το προσπεράσετε.Πληγώθηκε κάποτε,σας το επιστρέφει. Στη θέση σας πιθανά να έλεγα το εξής:Aν με εκδικείσαι για κάτι, πες μου ποιό ακριβώς είναι το τίμημα που πρέπει να πληρώσω;;;
ΛΟΛ! Δεν το είχα διαβάσει αυτό περί αριστερόχειρα, ευχαριστώ για το Α πάντως! :)extra ερώτηση, ο δεινόσαυρος που κουβαλάει το ελικόπτερο, έχει μπροστά πλευρά? σαν να έχει δύο ουρές μου φαίνεται..
#6: πραγματικά σπάω το κεφάλι μου να θυμηθώ το πεϊνιρλί και τιποτα..εγω το 2000 βεβαια αλλα μήπως ειναι εντελώς καινουριο??α!θα παω να το δοκιμασω :)