«Έκρηξη» νέων αδειών ι.χ.

«Έκρηξη» νέων αδειών ι.χ. Facebook Twitter
4

Κατά 46,3% αυξήθηκαν οι νέες άδειες ι.χ. (καινούρια ή μεταχειρισμένα εξωτερικού) που κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά τον Ιούνιο του 2014 έναντι του ίδιου μήνα του 2013.

Συνολικά κυκλοφόρησαν 10.475 αυτοκίνητα ενώ υπήρξε και αύξηση στις άδειες μοτοσικλετών άνω των 50 κ.ε.. Εκδόθηκαν 4.585 άδειες έναντι 3.612 ένα χρόνο νωρίτερα, παρουσιάζοντας αύξηση 26,9%.

Την περίοδο Ιανουαρίου - Ιουνίου 2014 κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά 52.282 αυτοκίνητα (καινούρια ή μεταχειρισμένα εξωτερικού), έναντι 40.682 την αντίστοιχη περίοδο του 2013, παρουσιάζοντας αύξηση 28,5%.

Η κυκλοφορία νέων μοτοσικλετών κατά την ίδια περίοδο παρουσίασε αύξηση 6,1%.

4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια
Στην έρευνα προσμετρούνται, μήπως, λανθασμένα και οι καταθέσεις πινακίδων οι οποίες όταν ζητηθούν μετά το πέρας δωδεκάμηνου από την ημέρα κατάθεσης τους, αναγκαστικά εκδίδεται νέα άδεια κυκλοφορίας και νέος αριθμός;;;... 46,3% είναι πάρα πολύ μεγάλο ποσοστό μέσα στην κατάσταση που βιώνουμε. Κάτι δεν υπολογίζεται σωστά.
Όχι, αν δεν κάνεις ειδική αίτηση (τύπου ανανέωσης), για να κρατήσουν ακόμα ένα χρόνο τις πινακίδες σου, τότε αυτές καταστρέφονται και βγάζεις καινούριες. Τώρα αν βγαίνει καινούρια άδεια και αν προσμετράται ως τέτοια δεν ξέρω, αλλά σίγουρα θα γίνεται τροποποίηση της.
@alex. 10.7.2014 | 15:05Μάλιστα. Κάτι τέτοιο ισχύει.Ο υπάλληλος της εφορίας, όταν κατέθεσα τις πινακίδες του αυτοκινήτου μου είπε τα εξής. Μετά το πέρας του δωδεκάμηνου, εφόσον οι πινακίδες δεν έχουν επιστραφεί, καταστρέφονται μαζί με την άδεια, η οποία έχει κατατεθεί μαζί τους και όταν χρειαστεί να γίνει άρση ακινησίας (μετά το δωδεκάμηνο), τότε εκδίδονται νέες πινακίδες και ---νέα άδεια--- (!!!) με το ανάλογο κόστος -νέας αδείας και νέων πινακίδων (συν το κόστος τελών κυκλοφορίας).Δεν μου ανέφερε καθόλου αυτή την διαδικασία, της ειδικής αίτησης (τύπου ανανέωσης) ακινησίας για άλλον ένα χρόνο.Πάντως κατάλαβα καλά πως η άδεια, σε αυτή την περίπτωση, θεωρείται ως μία νέα άδεια κυκλοφορίας οχήματος.Καλού-κακού θα πάω να ξαναρωτήσω γιατί οι άνθρωποι "καίνε" κόσμο...!Τελικά ορθώς ισχύει αυτό που λένε πως όποια πληροφορία δίδεται από τον εκάστοτε δημόσιο υπάλληλο, να γίνεται γραπτώς. Γιατί μετά στο παίζουν κορόιδα. «Και όχι δεν σας είπα αυτό, σας είπα το άλλο, λάθος καταλάβατε, δεν μιλήσανε μαζί μου...» και τα σχετικά.