Μπουτάρης: Είμαστε χωριάτικη πόλη, το λέω, δεν ντρέπομαι

Μπουτάρης: Είμαστε χωριάτικη πόλη, το λέω, δεν ντρέπομαι Facebook Twitter
3

Στο μέτρο της λειτουργίας των καταστημάτων όλες τις Κυριακές και όχι μόνο αναφέρθηκε ο Γιάννης Μπουτάρης σε συνέντευξη του στην πρωινή εκπομπή του MEGA.

Για τα καταστήματα είπε ότι οι κεντρικές αποφάσεις αποκεφαλίζουν την τοπική αυτοδιοίκηση και πως πρέπει να λαμβάνονται αποφάσεις από τους δήμους και τις κοινότητες.

«Το πρόβλημα είναι η διαμάχη μεταξύ των μεγάλων εμπορικών καταστημάτων και των μικρών μαγαζιών. Να δουλεύουν τα μαγαζιά, εκτός από τις επτά Κυριακές που προβλέπει ο νόμος και στις γιορτές και αργίες των επισκεπτών από γειτονικές χώρες. Να είναι ανοιχτή η αγορά το απόγευμα του Σαββάτου και να κλείνει τη Δευτέρα το πρωί, όπως είναι στη Γαλλία», τόνισε.

Για το μετρό και τα ευρήματα είπε ότι υπάρχουν 500 υπογραφές από πανεπιστήμια για το πόσο σημαντικά είναι. «Με άξονα το σταθμό της Βενιζέλου θέλουμε να κάνουμε τον ιστορικό κεντρικό αρχαιολογικό περίπατο Θεσσαλονίκης. Θα δημιουργήσει τεράστια αλλαγή στη ζωή της πόλης», είπε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Το όραμα που έχει ο ίδιος για την περιοχή, το εξήγησε και σε συνέντευξη Τύπου λέγοντας: "Με άξονα τη Βενιζέλου, να αποτελέσει το Μπεζεστένι, το Αλαζάρ, η Πλατεία Διοικητηρίου, η Ρωμαϊκή Αγορά και η Αριστοτέλους,έναν ενιαίο ιστορικό περίπατο. Για να πούμε ότι η Θεσσαλονίκη είναι συμβασιλεύσουσα της Κωνσταντινούπολης. Αν αναδείξουμε το ιστορικό παρελθόν πόλης, θα έχουμε βάλει ένα λιθαράκι στην ανάδειξη αυτή της χωριάτικης πόλης. Χωριάτικη πόλη είμαστε γιατί μαλώνουμε για το τίποτα. Δεν ντρέπομαι που το λέω. Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι ορισμένα πράγματα έχουν άλλη θεώρηση".

Επίσης ζήτησε να έρθει ένας επενδυτής μέσω ΤΑΙΠΕΔ α κάνει ανάπλαση στην αγορά Μοδιάνο που «έχει τα μαύρα της τα χάλια». «Να φτιάξουμε ένα πλάνο για τη Μοδιάνο για να αξιοποιηθεί. Όλη η Ελλάδα γουστάριζε στη Μοδιάνο».

Αναφέρθηκε και στο Ποτάμι λέγοντας ότι έχουν την ίδια τρέλα με τον Θεοδωράκη και πως « απ’ όλο το πολιτικό φάσμα η θέση του με καλύπτει πιο πολύ απ' όλους».

3

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Και η Γερμανία λέει «ναι» στο να χρησιμοποιήσει η Ουκρανία δικά της όπλα

Διεθνή / Το Βερολίνο επιτρέπει στην Ουκρανία να χρησιμοποιεί γερμανικά όπλα κατά στόχων στη Ρωσία

Ανησυχία για κλιμάκωση - Ο Γερμανός ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι οι Ουκρανοί μπορούν να χρησιμοποιούν όπλα από το Βερολίνο για να πλήξουν στρατιωτικούς στόχους σε ρωσικό έδαφος
NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια
Μακάρι οι Θεσσαλονικείς να είχαν την εσωτερική ομορφιά που βλέπεις σε κάποιους ανθρώπους σε χωρία. Αυτό που εννοεί ο Μπουτάρης είναι ότι πολλοί συμπολίτες του είναι αδιάφοροι ημιφασίζοντες μικροαστοί που δεν ενδιαφέρονται για το αν ενοχλούν τους συνανθρώπους τους με τις πράξεις τους.