Επιδρομή λύκων στη Μαγνησία

Επιδρομή λύκων στη Μαγνησία Facebook Twitter
3

Μια αγέλη πεινασμένων λύκων φαίνεται πως κατέβηκε από τα ορεινά του νομού Μαγνησίας και εισέβαλλε σε ποιμνιοστάσιο στο χωριό Ανθότοπος στον Αλμυρό Μαγνησίας.

Οι λύκοι κατασπάραξαν 15 από τα ζώα και επέστρεψαν στο βουνό.

Ειδικό κλιμάκιο του ΕΛΓΑ που έσπευσε στην περιοχή από την Λάρισα έκανε επιτόπια αυτοψία και βεβαίωσε ότι η επίθεση είχε γίνει από αγέλη λύκων.

Το μόνο παρήγορο για τους ιδιοκτήτες του κοπαδιού που ξεκληρίστηκε από τους λύκους είναι ότι θα εισπράξουν κάποια αποζημίωση από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Όπως γράφει το Πρώτο Θέμα που επικαλείται αναφορές κτηνοτρόφων της περιοχής, οι επιθέσεις των λύκων έχουν καταντήσει συχνό φαινόμενο.

3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι VIP του Conference League θα έχουν προτεραιότητα στον «Ευαγγελισμό»- Η απάντηση Γεωργιάδη

Ελλάδα / Οι VIP του Conference League θα έχουν προτεραιότητα στον «Ευαγγελισμό»- Η απάντηση Γεωργιάδη

«Όλες οι σχετικές αναρτήσεις και αντιδράσεις κυρίως από βουλευτές που στο παρελθόν έχουν συμμετάσχει σε Κυβέρνηση είναι λαϊκίστικες και υποκριτικές» αναφέρει ο υπουργός Υγείας
NEWSROOM
Λαμία: 63 κρούσματα με συμπτώματα τροφικής δηλητηρίασης σε 7 δημοτικά σχολεία

Ελλάδα / Λαμία: 63 κρούσματα με συμπτώματα τροφικής δηλητηρίασης σε 7 δημοτικά σχολεία

Τα 15 παιδιά με συμπτώματα δηλητηρίασης από Δημοτικό κατανάλωσαν λιγκουίνι με κιμά. Γονιός που κράτησε την συσκευασία είπε θα τη στείλει στο Γενικό Χημείο του Κράτους για ανάλυση
NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια
Δεδομένου ότι οι λύκοι έχουν πρακτικά εξαφανιστεί από την Ελλάδα (με εξαίρεση ένα πολύ μικρο αριθμό ζώων) ειναι σχεδόν απίθανο την επίθεση να την έκαναν λύκοι.
Καλό είναι να μην αναπαράγονται στεγνά οι ειδήσεις. Η παρουσία ανώτερων θηρευτών που ιστορικά είχαν εκλείψει από την ελληνική επικράτεια, μόνο καλό στοιχείο είναι για τα οικοσυστήματα της χώρας μας.Η δυσαρέσκεια μας δεν πρέπει να επικεντρώνεται στην παρουσία των ζώων, αλλά στην αδυναμία της πολιτείας να στηρίξει τους ανθρώπους που πλήττονται.Κτηνοτρόφοι και λύκοι ανταγωνίζονται για το ίδιο θήραμα. Μόνο που αυτοί ενισχύουν την βιοποικιλότητα, ενώ εμείς όχι.