Οι Έλληνες λατρεύουν τους αστικούς μύθους

Οι Έλληνες λατρεύουν τους αστικούς μύθους Facebook Twitter
Φωτό: Αλέξανδρος Ακρίβος/ LIFO
32

Λάτρεις της συνομωσιολογίας αποδεικνύονται οι Έλληνες, σύμφωνα με έρευνα που έγινε τον Ιούνιο από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδας, και το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και παρουσιάστηκε στο Βερολίνο σε συνέδριο για τον αντισημιτισμό.

Σύμφωνα με την έρευνα που δημοσιεύει σήμερα η Καθημερινή, το 75,25% πιστεύει ότι η κρίση της ελληνικής οικονομίας ήταν προσχεδιασμένη από διάφορα εξωθεσμικά κέντρα, το 68,66% υποστηρίζει ότι το φάρμακο ενάντια στον καρκίνο έχει βρεθεί αλλά δεν δίνεται σε ευρεία κυκλοφορία, το 58,74% ισχυρίζεται ότι η επίθεση στους δίδυμους πύργους ήταν αποτέλεσμα καλά οργανωμένου σχεδίου των ΗΠΑ για να επιβάλουν την εξωτερική τους πολιτική.

Ένα 27% πιστεύει επίσης ότι η προσελήνωση των Αμερικανών αστροναυτών στη σελήνη δεν έγινε ποτέ και πως είχε σκηνοθετηθεί σε ερημική τοποθεσία!

Επίσης 6 στους 10 (60,8%),  πιστεύουν ότι ο Κώστας Σημίτης έχει εβραϊκή καταγωγή.

32

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έχει το Grindr καταστρέψει το γκέι σεξ για πάντα;

Living / Έχει το Grindr καταστρέψει το γκέι σεξ για πάντα;

Η πλατφόρμα δέχεται επικρίσεις για ρατσισμό, χονδροφοβία, κατάθλιψη και διατροφικές διαταραχές. Καθώς γιορτάζει την 15η επέτειό της, εξετάζουμε πώς άλλαξε την γκέι κουλτούρα, προς το καλύτερο και προς το χειρότερο
THE LIFO TEAM
Τελικά, να προτιμάμε τα προϊόντα με ή χωρίς ζάχαρη;

Radio Lifo / Τελικά, να προτιμάμε τα προϊόντα με ή χωρίς ζάχαρη;

Η ζάχαρη είναι ένα από τα πιο αμφιλεγόμενα συστατικά στη σύγχρονη διατροφή. Όμως, τελικά μας κάνει τόσο κακό όσο νομίζουμε; Και τι ισχύει με τα υποκατάστατα της; Η Μερόπη Κοκκίνη μιλά με την κλινική διαιτολόγο διατροφολόγο Μελίνα Καριπίδου.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
Βρομοκαρυδιά: Αυτή η μάστιγα!

Ηχητικά Άρθρα / Βρομοκαρυδιά: Αυτή η μάστιγα!

Οι βρομοκαρυδιές ή αΐλανθοι είναι ίσως τα πιο ευρέως διαδεδομένα δέντρα στην Αθήνα και παρότι συνεισφέρουν στο πράσινο της πόλης, έχουν εξαπλωθεί σε τέτοιο βαθμό που σήμερα αποτελούν απειλή για τα υπόλοιπα δέντρα της Αθήνας.
M. HULOT
Ο Σόκρατες και η δημοκρατία

Living / Ο Σόκρατες και η δημοκρατία

Πριν από σαράντα χρόνια, ο μεγάλος Βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής με το εντυπωσιακό παράστημα και τις ριζοσπαστικές πεποιθήσεις ήταν από τους πρωταγωνιστές του κινήματος για την μετάβαση της Βραζιλίας από τη χούντα στη δημοκρατία.
THE LIFO TEAM

σχόλια

15 σχόλια
Παίζοντας το ρόλο του δικηγόρου του διαβόλου, ίσως κάποιοι Έλληνες ακολουθούν το 'πίστευε και μη, ερεύνα'. Δεν είναι κακό να αμφισβητούμε ότι μας προσφέρουν μασημένο. Στο κάτω κάτω πολλοί Ευρωπαίοι είναι κολλημένοι με το Βατικανό και τα σχετικά δόγματα. Εμάς θα κρίνουν;
Πέστα ρε αγόρι μου γιατί οι περισσότεροι εδώ κοιτάν μόνο την μια πλευρά του νομίσματος.Δεν αντιλέγω ότι η Ελλάδα είναι γεμάτη ανθρώπους κολλημένους με μάτια,ματζούνια συνωμοσίες και ότι άλλα σκατά μπορεί να σκεφτεί κανείς αλλά μην θεοποιούμε τους ευροΠΕΟΥΣ ότι τάχα είναι φιλελεύθεροι και cool γιατί τα κόμπλεξ που έχουν με το χρήμα, θρησκεία, ηθική δεν περιγράφονται.
Το κακό είναι όμως ότι αυτοί είναι μειοψηφία, σύμφωνα με τη συγκεκριμένη έρευνα (και την προσωπική μου εντύπωση).Οι Ευρωπαίοι που μας κρίνουν βέβαια, δεν κατάλαβα πώς μπήκαν στο παιχνίδι, όλοι οι λαοί έχουν ελαττώματα και φυσικά οι Έλληνες δεν είμαστε μόνοι που πιστεύουμε στις θεωρίες συνωμοσίας. Αλλά τα τελευταία χρόνια έχει γίνει μάστιγα το θέμα, δεν υπάρχει περίπτωση να βρεθείς σε κάποια μεγάλη παρέα και να μη βρεθεί κάποιος "αφυπνισμένος" να αρχίσει τις σαχλαμάρες τις οποίες είσαι υποχρεωμένος να ακούς γιατί δεν έχει νόημα να προσπαθήσεις να αντικρούσεις, γιατί είναι σα να θες να υποστηρίξεις έναντι ενός πιστού ότι ο άνθρωπος είναι προϊόν εξέλιξης και όχι θεϊκά πλασμένος από χώμα.
Ναι αλλα ποιος απο εδω περα μπορει να αποδειξει το αντιθετο?Για ολες τις αποψεις υπαρχουν επιχειρηματα...Η ιδια ερευνα θα μπορουσε να δημοσιευτει σε ενα site τυπου makeleio με τιτλο:"Οι Ελληνες δεν ειναι κοροιδα,να η ερευνα που το αποδεικνυει..."Και οι αναλογοι αναγνωστες του να χαιροντουσαν.Ειστε σιγουροι οτι παντα εσεις ειστε οι εξυπνοι και οι αλλοι οι χαζοι?Εγω λεω για πραγματα που κανεις δεν μπορει να ειναι σιγουρος να κραταει μικρο καλαθι..(αλλα ξερω και εγω συνωμοσιολογος ειμαι..)
οταν λες να αποδειξει το αντιθετο? εννοεις να αποδειξει κατι που λεει καποιος αλλος..? τις αποδειξεις θα τις δωσει αυτος που ισχυριζεται κατι.δεν ειναι αποδειξη το γεγονος οτι οι αλλοι δεν εχουν αποδειξεις....
χρησιμοποιεις πολλες φορες τις λεξεις αποδειξεις και μπερδευτηκα..παντως εννοω οτι κανεις δεν μπορει να αποδειξει οτι το φαρμακο του καρκινου δεν εχει βρεθει για παραδειγμα...το επιχειρημα "αν το ειχαν βρει,γιατι να μην το εδιναν στην αγορα?"δεν στεκει.Ειναι απλως μια αποψη.Οπως μια αποψη ειναι οτι εχει βρεθει και δεν βγαινει στις αγορες για τον α ή β λογο..Κανεις δεν εχει δικιο ή αδικο.Κανεις δεν μπορει να κατηγορηθει για συνωμοσιολογος ουτε να στεφθει "miss λογικος of the year".
Σιγα το πράμα, εδώ πιστεύουν οτι αμα σε κοιταξει ο αλλος αρρωσταινεις (μάτι μάτι), ότι η ημερομηνία που γεννήθηκαν δείχνει το χαρακτήρα τους και ότι ολοκληρη η ανθρωπότητα προέρχεται από τρία άτομα με πρώτου βαθμού συγγένεια μεταξύ τους. Στην 9η Σεπτεμβρίου θα κολλήσουμε;
χαχαχα πως και δεν μίλησαν για ψεκασμούς;!Λατρεύουμε τους μύθους γενικά, αυτό είναι αλήθεια.Πατάνε (αυτήν την εποχή) σε ορθή καχυποψία, δεν υπάρχει το υπόβαθρο (κριτική σκέψη και γνώσεις) και γίνεται κουλουβάχατα η ιστορία.Το να πιστεύεις ας πούμε πως η προσσελήνωση είναι μούφα, είναι εντελώς χαζό σαν αρχή, πριν καν μπεις σε ανάλυση των δεδομένων για να το καταρρίψεις.Μόνο και μόνο που μπαίνεις εν έτη 2014 σε αυτήν την διαδικασία, δείχνει πως είσαι απλώς καχύποπτος για να είσαι καχύποπτος. Άρα ότι "τέτοιο" σου δώσουν θα το καταπιείς αμάσητο.Θα κάτσεις να ασχοληθείς με το αν ο Σημίτης είναι Εβραίος, λες και αν είναι προδικάζει την ενοχή του σε παιχνίδι συμφερόντων και αν όχι τον αθωώνει. Το να πιστεύεις πως οι Δίδυμοι πύργοι ήταν "στημένο" το βρίσκω πιο υγιές.Ποιος πιστεύει δηλαδή πως ένα μάτσο πολεμοχαρής και ανεκπαίδευτοι, μπολισμένοι με μίσος απ' το Αφγανιστάν κατατρόπωσαν ολόκληρο το σύστημα με τέτοιο τρόπο, χωρίς να έχουν -έστω κάποια- βοήθεια; Τα συμφέροντα ήταν και αποδείχτηκαν πολλά και για πολλούς, οπότε δεν θα μου κανε εντύπωση να έχουν βάλει διάφοροι το χεράκι τους. Τώρα αν είναι Αμερικάνοι, Εβραίοι, Μεξικανοί, Γερμανοί, Ρώσσοι, Κινέζοι ή δεν ξέρω γω τι άλλο δεν μου αλλάζει πολλά.Το ότι το 75% πιστεύει πως η κρίση είναι σε μεγάλο βαθμό μια φούσκα και βασικά μας πίνουν το αίμα, ανακατεύοντας την τράπουλα με ανακουφίζει κάπως.Το πιστεύω και γω 100%.
Θα μπορούσατε να με διδάξετε σοβαρότητα εμπλουτίζοντας το σχόλιο σας με τις απαραίτητες σχετικές πληροφορίες που ίσως να είχαν κάτι παραπάνω να πουν από "σαχλέ" ή "ψεκασμένε του ισλάμ".Αν σας είναι εύκολο δώστε μου τα φώτα σας διότι αισθάνομαι σε πολύ μειονεκτική θέση.Τελικά, τι είναι αυτό το "κρίση" , από που ξεκίνησε (τι το πυροδότησε) και πως αντιμετωπίστηκε;Θεωρείτε πως οι ενέργειες που έγιναν, ήταν εκείνες που έπρεπε έτσι ώστε να ξεπεραστεί αυτή η κρίση; Περιμένω με αγωνία την απάντησή σας που είμαι σίγουρος δεν είναι υβριστική ή απαξιωτική.
Εχεις ενα κρατος που συστηματικα για σχεδον 30 χρονια ξοδευε πιο πολλα απο οσα εβγαζε, δεν ηξερε ποσους υπαλληλους ειχε, ο καθενας αισθανοταν πολυ ανετα να το κλεψει με τον οποιοδηποτε τροπο κλπ κλπ και οταν τελικα εφτασε ο λογαριασμος στο μη περαιτερω, φταινε οι κακοι οι ξενοι, που αλλη ασχολια δεν ειχαν απο το να μας πιουν το αιμα. Μαλιστα...
@asmilonΘέλεις να μου πεις πως οι Ευρωπαίοι πολίτες (όπως και ο Αμερικανοί πιο πριν) χρηματοδότησαν τις τράπεζες για να μην "καταρρεύσουν", επειδή η Ελλάδα δεν είχε Πι Πι για "σεχδόν" 30 χρόνια;Θέλεις να μου πεις και επιμένεις πως οι λαοί (της νότιας Ευρώπης πιο πολύ αλλά και οι άλλοι), καλώς πληρώνουν τα σπασμένα αυτής της κρίσης; Στους πόσους νεκρούς ή κάτω απ' το όριο της φτώχειας ξεχρεώνουμε; Γιατί σε αριθμούς συνεχώς αυξάνεται το χρέος.ΥΓ: Το "κακοί ξένοι" και το "καλοί Έλληνες" δεν καταλαβαίνω από που προκύπτει.
Αγαπητε/η Aleee, θα σας απαντουσα κατι παρεμφερες με αυτο που σας λεει ο/η Asmilon αλλα απο το σχολιο/απαντηση σας σε αυτον/ην κρινω οτι θα ηταν χαμενος κοπος να επεκταθω. Ακομη περισσοτερο χανενος κοπος θα ηταν να σας απντησω σχετικα με τους διδυμους πυργους διοτι ανθρωποι που υποστηριζουν αυτα που γραφετε για τους διδυμους πυργους συνηθως υποστηριζουν επισης οτι οι Εβραιοι εργαζομενοι εκει ειδοποιηθηκαν να φυγουν νωρις, κλπ. Δεδομενου ολων αυτων, λοιπον, σας αφηνω να πιστευετε αυτα που, ουτως η αλλως ακραδαντα πιστευετε, ανεξαρτητως του τι θα σας πει καποιος...
Πράγματι θα ήταν χαμένος κόπος.Τα δεδομένα που παραθέτει ο/η Asmilon είναι γνωστά, δεν είναι όλη η εικόνα όμως.Θα το γνωρίζετε άλλωστε. Όσο για τους διδυμους πυργους (και γενικότερα), καλό θα ήταν να μην βγάζετε (βολικά) συμπεράσματα, άνθρωποι που τα πιστεύουν αυτά που λέτε, κατηγορούν τους Εβραίους γενικότερα... αν βρείτε ένα σχόλιο μου που να μιλάει για κάτι τέτοιο να το ξαναδούμε το θέμα σας.Μέχρι τότε ας μείνουμε σε όσα είπα πραγματικά, μιλάμε για την πιο προβεβλημένη εγκληματική ενέργεια που έγινε ποτέ και που -τελικά- άλλαξε την ιστορία αυτού του έρμου κόσμου με πολλούς τρόπους.Στην ουσία του, δεν καταλαβαίνω γιατί είναι εξωφρενικό το σενάριο του να βρίσκεται ένας καιροσκόπος πίσω από τον φανατισμένο (το μόνο που είπα), ειδικά δε εφόσον ήταν ιδιαίτερα βολικό για πολλούς το χτύπημα.Α και κάτι τελεταίο."σας αφήνω να πιστεύετε αυτά που, ούτως ή άλλως ακράδαντα πιστεύετε".Μα εγώ, ζήτησα τα φώτα σας και μου τα αρνείστε.Από που προκύπτει το "ανεξαρτήτως του τι θα σας πει κάποιος".ή θα μπείτε στον κόπο κυρ Σπύρο ή θα κρτήσετε την στάση "δεν αξίζει" αλλά σε αυτήν την περίπτωση δεχόμαστε ότι δεν άλλαξα γνώμη γιατί δεν άκουσα κάποιο επιχείρημα, όχι γιατί απλά έχω πείσμα.Καλό σας βράδυ...
Σε τι θέλετε να σας απαντήσουν τεκμηριωμένα αγαπητέ Aleee, σε κάτι που απλά δηλώνετε ότι πιστεύετε 100%; Αυτός που κάνει ένα ισχυρισμό βαρύνεται με την υποχρέωση απόδειξης του, και όχι οι άλλοι με την κατάρριψη του. Η αδυναμία κατανόησης αυτού είναι το βασικό πρόβλημα των συνωμοσιολόγων. Το αλλο είναι η χρήση ψηγμάτων αλήθειας τα οποία χρησιμεύουν ως βάση για λογικά άλματα και αυθαίρετα συμπεράσματα, όπως επίσης κάνετε χρησιμοποιώντας το κοινά παραδεκτό πρόβλημα του τραπεζικού και οικονομικού συστήματος για να καταλήξετε στο συμπέρασμα ότι η ελληνική κρίση ήταν προσχεδιασμένη από εξωτερικά κέντρα.
@naiveΤο "τεκμηριωμένη απάντηση" με το "λες σαχλαμάρες" έχει ένα τεράστιο κενό ανάμεσα δεν νομίζεις;Δεν μπορείς να βαφτίζεις "Θεωρία συνωμοσίας" τα πραγματικά συμφέροντα αυτού του κόσμου και να τα βάζεις στην ίδια κατηγορία με το "πήγαν στο φεγγάρι ή όχι τελικά;" ή με το "ποιος έριξε τους δίδυμους πύργους".Το θέμα της κρίσης, είναι βασικά θέμα οπτικής γωνίας.Είναι σαν να βαφτίσουμε θεωρία συνωμοσίας την σχέση Μ.Μ.Ε/επιχειρηματιών/πολιτικών στην Ελλάδα.Επίσης, δεν μπορείς να βαφτίζεις την κρίση "Ελληνική", γιατί δεν είναι.Το ότι στην Ελλάδα η κρίση έχει διαφορετικά “χαρακτηριστικά” απ' ότι σε άλλες χώρες δεν αλλάζει το γεγονός πως η κρίση είναι παγκόσμια.Από την ώρα που το διαχωρίζουμε αυτό, μπορούμε και να βγάλουμε απ' την μέση τον όρο "εξωτερικά κέντρα" που "προσχεδίασαν" την "Ελληνική" κρίση.Στο προηγούμενο σχόλιο μίλησα για την παγκόσμια κρίση του τραπεζικού συστήματος την οποία πληρώνουν οι λαοί με την μετατροπή της κρίσης αυτής σε κοινωνική/ανθρωπιστική, χωρίς καν να αντιμετωπίζεται το υποτιθέμενο πρόβλημα.Και μετά αναρωτιέμαι, ποια είναι τα "ψήγματα" αλήθειας στα οποία αναφέρεσαι; Το "κοινά παραδεκτό πρόβλημα του τραπεζικού και οικονομικού συστήματος", δεν είναι αυτό που οδήγησε στα αλλεπάλληλα μπαμ, τα οποία οι κυβερνήσεις παγκοσμίως (με πρώτη την Αμερική)αντιμετώπισαν ΑΡΠΑΖΟΝΤΑΣ χρήματα φορολογουμένων για να "σώσουν" τις τράπεζες;Θεωρείς "μικροπρόβλημα" το ότι δεν υπήρχε ΚΑΝΕΝΑΣ έλεγχος στις "αγορές" και έφτασαν εκεί που έφτασαν;Θεωρείς λογικό, η μόνη "κυβερνητική επέμβαση" στην "ελεύθερη αγορά" να είναι το τους χαρίσουν (στην ουσία) χρήματα τα οποία όμως, λόγο των ίδιων "κοινά παραδεκτών" προβλημάτων είναι σαν να πηγαίνουν σε μαύρη τρύπα; Πρέπει, για να μην καταρρεύσουν οι τράπεζες και "οι αγορές", να καταρρεύσει όλη η Ευρωπαϊκή κοινωνία πρώτα; Οι αλλαγές που έγιναν τα τελευταία χρόνια, εκτός του πλασματικού πλεονάσματος, πως και δεν έφεραν κανένα αποτέλεσμα αλλά μάλλον διέλυσαν την οικονομία ακόμα χειρότερα;Γιατί το μόνο που έγινε στην ουσία, ήταν να διευκολυνθούν επενδύσεις "μεγάλων" που δεν θα ερχόντουσαν αλλιώς στην Ελλάδα γιατί... θα πήγαιναν στην Ινδία ή το Μπαγκλαντές;Όπως λοιπόν και αν ξεκίνησε η κρίση, απ' όπου και με όποιονδήποτε τρόπο, ο χειρισμός δεν μπορείς(;) να αρνηθείς ότι εξυπηρετεί εξαιρετικά λίγους.Αυτά που λέμε τώρα, σε σχέση με το αν ο Κ.Σ. είναι Εβραίος ή το αν πήγαμε στο φεγγάρι, πως γίνεται να μπαίνουν όλα μαζί στην κατηγορία "θεωρίες συνωμοσίας";
Συγγνωμη, με αποκαλειτε κυρ Σπυρο και θελετε και να σας απαντησω κιολας? Μα αφου κρατατε λαμπαδες αναμενες στο χερι σας, οχι απλα φωτα! Καλημερα σας...
Και το 99% πιστεύει πως ότι π@π@ριά chain mail πάρει στο email/viber/fb θα πρέπει να το προωθήσει σε 10 φίλους και γνωστούς μέσα σε 24 ώρες αλλιώς _________________(συμπληρώστε ότι θέλετε σε reply)
ελα ρε, στη χωρα με τους περισσοτερους πτυχιουχους και επιστημονες στην ευρωπη, τα περισσοτερα μελη δεπ και πανεπιστημιακα τμηματα, πως ειναι δυνατον!( κ τη μικροτερη καταναλωση βιβλιων(!) ομως, εφημεριδων και τη μικροτερη διεισδυση του ιντερνετ)
Είχα καθηγητή με τον οποίο συχνά διαφωνούσα γιατί ήταν απλά κολλημένος με τη συνομωσιολογία.. " Η προσελήνωση είναι απάτη, οι δίδυμοι πύργοι είναι απάτη, θα εγκατασταθούν μικροτσιπ στα σώματά μας και θα μας ελέγχουν, μας ψεκάζουν -εννοείται- , οι Εβραίοι θα καταλάβουν τον κόσμο όλο" κλπ κλπ .. Και μάλιστα για να με πείσει μου έλεγε να δω βιντεάκια στο youtube που ξεσκεπάζουν τους Αμερικάνους. :) :) :) ολα καλα
Το χειροτερο ειναι πως ολοι (?) αυτοι ψηφιζουν, δηλαδη διαμορφωνουν το μελλον. Τις προαλλες εγκατελειψα μια κουβεντα στην οποια μια γνωστη μου υποστηριζε πως ο καιρος γυρισε σε βροχες επειδη οι αμερικανοι (παντα) θελουν να μας ριξουν το ηθικο (!!!) και για αυτο αλλαξαν τον καιρο στην Ελλαδα μεσω του "υπεροπλου" HAARP. Η ιδια κυρια πιστευει ακραδαντα στη βασκανία, στους δαιμονες, τα φαντασματα, φυσικα στα ζωδια και στα χαρτια, και τελος πως η Γη ειναι κουφια....!