Μαχαιρίτσας: «Από που θα εισπράξουν; Θα κόψουμε τις σάρκες μας;»

Μαχαιρίτσας: «Από που θα εισπράξουν; Θα κόψουμε τις σάρκες μας;» Facebook Twitter
15

Ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας στην εκπομπή της Τσαπανίδου στο Σκάι εκτός από τις καλλιτεχνικές του ανησυχίες και δράσεις ανέφερε και τις απόψεις του για τη σημερινή κατάσταση. Είναι έξαλλος με όλο αυτό που συμβαίνει:

15

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ

σχόλια

9 σχόλια
Ε και σιγά που έχει jaguar, τόσα χρόνια δουλεύει με καλά μεροκάματα(δεν μου αρέσει καν προσωπικά).Φοιτητής με Iphone ποιο περίεργη εντύπωση μου προκαλεί.Αυτό το δάσος μάλλον είναι αόρατο(κλισεδάρα)
Τελικά, για να έχεις δικαίωμα να μιλήσεις για κοινωνικά ζητήματα και προβλήματα σε αυτή τη χώρα, πρέπει να είσαι άνεργος, φτωχός, άστεγος ή κουρελής;
Όχι, απλά θα πρέπει να μην έχεις βάλει κι εσύ το χεράκι σου για να έρθει η χώρα σ' αυτήν την κατάσταση. Το θεωρώ κάπως απίθανο ο συγκεκριμένος καλλιτέχνης (ο οποίος μου αρέσει κιόλας) να είναι ο άγιος που έχει δηλώσει όλα του τα εισοδήματα όλα αυτά τα χρόνια. Γιατί μη μου πείτε ότι το νυχτοκάματο δεν είναι μαύρα λεφτά, θα βάλω τα γέλια.
Θα πρέπει να μην είσαι υποκριτής! Τώρα με την κρίση τον μεγαλύτερο θόρυβο τον κάνουν όλοι οι βολεμένοι, οι οποίο διαδίδουν ψέματα, λένε παπάτζες, καταστροφολογίες, δήθεν εξοργίζονται....ποαρατήρησε το, οι υπόλοιποι που όντως έχουμε πρόβλημα είμαστε κοκαλωμένοι από το άγχος και τον πόνο
Καλά τα σχόλια θεϊκά. Εκτός του ότι δεν χρησιμοποιούν την λογική.....μάλλον δεν χρησιμοποιούν στοιχειωδώς και την ακοή. Λέει ο Μαχαιρίτσας: "άντε θα εισπράξουν από αυτούς που έχουν κα΄ποιο λίπος ακόμα, εμας. Απ' τους υπόλοιπους;"
Επειγοντως να γινει ερανος για τον Λαυρεντη το φτωχοπαιδο.Υποφερει κι αυτος οπως κι ο Σταροβας που ηταν στην εκπομπη.Τα προγουλια και οι κοιλιες δεν μαζευονται
Πριν σχολιάσουμε, καλό είναι να βλέπουμε όλο το βίντεο, και όχι μόνο τον τίτλο. Αν είχες κάνει τον κόπο, θα είχες ακούσει να λέει κάποιοι, δείχνοντας τον εαυτό του και τον Σταρόβα έχουν την δυνατότητα ακόμα να πληρώνουν, αλλά πολλοί από "εμάς" όχι.Αλλά, δεν βαριέσαι... Σχόλια να κάνουμε, να περνά η ώρα.
Μέσα σε μία ώρα, τρία σχόλια που κράζουν τον ομιλώντα, χωρίς να διαφωνούν επί της ουσίας για τα λεγόμενα. Θα ήταν προτιμότερο, με άλλα λόγια, ο Μαχαιρίτσας να έλεγε "ποσώς μας ενδιαφέρει, καλά κάνουν και φορολογούν, αφού εγώ έχω πόρσε και δεν με νοιάζετε οι άλλοι"; Τότε τα σχόλια ποια θα ήταν; Τρολολό και ό,τι νά'ναι.Insert logic to continue...
Πριν πάμε σε λογικά επιχειρήματα, θα έπρεπε να μας ενδιαφέρει η ιδιότητα με την οποία κάποιος εκφράζει δημόσια λόγο για σύνθετα οικονομικοπολιτικά προβλήματα. Μετα μην κατηγορείτε για λαϊκισμό τους ΑΝΕΛ και τον κάθε τυχάρπαστο που μπήκε στην Βουλή και παίζει με τις εντυπώσεις κυνηγώντας ψήφους, εκμεταλλευόμενος την άσχημη κατάσταση της χώρας.
Ο Μαχαιρίτσας, δηλαδή, ψαρεύει κοινό για τις συναυλίες με αυτές του τις δηλώσεις; Το έχει ανάγκη επειδή τον έχουμε ξεχάσει; Υπάρχει μια περίπτωση στο εκατομμύριο να τα εννοεί, ή δεν μας νοιάζει;Όταν ο Νταλάρας τάχτηκε υπέρ των μέτρων, δεν του είπε κανείς "μπράβο, είσαι ειλικρινής". Όλοι τον έκραξαν ως "προδότη" και τον πήραν με τα γιαούρτια. Όταν ο Μαχαιρίτσας τάσσεται κατά, υπάρχουν αυτοί που τον κράζουν επίσης. Αν δεν βγαίνει κανείς να πάρει θέση, όλοι ωρύονται "πού είναι οι διανοούμενοι και οι καλλιτέχνες και δεν παίρνουν θέση;" Απάλευτοι όλου του κόσμου ενωθείτε!
Το συνεχίζεις πάλι από λάθος βάση. Εγώ είπα ότι δε θα έπρεπε να μας ενδιαφέρει η άποψη κανενός τραγουδιστή/μουσικού/διασκεδαστή/μπουζουξή/μέντιουμ πάνω σε αντικείμενα που δεν έχουν το υπόβαθρο να αναλύσουν επαρκώς και απλά αναλώνονται σε τσιτάτα λαϊκίζοντας χωρίς ουσία. Τώρα αν θες να πάμε σε κίνητρα και πολιτικές σκοπιμότητες, αυτές πάντα υπάρχουν και είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με την ύπαρξη του ατόμου στην οργανωμένη κοινωνία. Επίσης δεν κατάλαβα γιατί πρέπει να τασσόμαστε υπέρ κάποιας άποψης, ανάμεσα σε δύο λάθος λογικές που δεν παρουσιάζουν κάποιο συνεπές ιδεολογικό background, πιστοί στην λογική του like/dislike. Έτσι για να γίνεται κουβέντα καφενείου θα μου πεις. Το θέμα είναι να περάσουμε από την κουβέντα καφενείου και τις πλατείες σε πιο σοβαρές και οργανωμένες δράσεις.
Πάντως, αν κόψουν τις σάρκες των κυρίων φαντάζομαι θα εισπράξουν αρκετά... Για ποιο λόγο είπαμε θα έπρεπε να μας ενδιαφέρει η άποψη αυτών των ανθρώπων; Φαντάζομαι λόγω της αδιάλειπτης συμμετοχής τους, στις (πολιτικοκοινωνικής χροιάς) εκπομπές του μεγάλου αγωνιστή Σπύρου Παπαδόπουλου;
Άσε μας ρε Λαυρέντη, άσε μας και 'συ. Η Πόπη βέβαια όταν κάτι δεν τη βολεύει φωνάζει, όταν κάτι τη βολεύει όμως το βουλώνει χωρίς πρόβλημα.