Τέλος της εκεχειρίας στη Γάζα με ρουκέτες από τη Χαμάς

Τέλος της εκεχειρίας στη Γάζα με ρουκέτες από τη Χαμάς Facebook Twitter
1

Το ισλαμιστικό κίνημα Χαμάς, που ελέγχει τη Λωρίδα της Γάζας, ανακοίνωσε ότι δεν αποδέχεται την παράταση της εκεχειρίας κατηγορώντας το Ισραήλ για αδιαλλαξία και πως αρνείται να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις του.

Μετά την τριήμερη εκεχειρία η οποία έληξε στις 08.00 το πρωί ακολούθησε η ανακοίνωσε ότι ι πρώτες ρουκέτες εκτοξεύθηκαν από τον παλαιστινιακό θύλακα κατά του νοτίου Ισραήλ.

Οι Υπηρεσίες Άμυνας του Ισραήλ αναφέρουν ότι εντός της πρώτης μισής ώρας πέντε ρουκέτες εκτοξεύθηκαν στο νότιο τμήμα της χώρας ενώ χιλιάδες είναι οι κάτοικοι της Λωρίδας της Γάζας που εγκαταλείπουν τα σπίτια τους υπό το φόβο των νέων ισραηλινών επιδρομών που θα φέρει η λήξη της εκεχειρίας.

1.890 Παλαιστίνιοι ανάμεσά τους 430 παιδιά και έφηβοι έχουν σκοτωθεί από τις 8 Ιουλίου σύμφωνα με το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας, ενώ σύμφωνα με τη Unicef, το 73% των θυμάτων είναι άμαχοι.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νετανιάχου: Οι όροι για κατάπαυση πυρός στην Γάζα περιλαμβάνουν την καταστροφή της Χαμάς

Διεθνή / Νετανιάχου: Οι όροι για κατάπαυση πυρός στην Γάζα περιλαμβάνουν την καταστροφή της Χαμάς

Η ανακοίνωση του γραφείου του Ισραηλινού πρωθυπουργού μετά την παρουσίαση οδικού χάρτη για την κατάπαυση του πυρός και την απελευθέρωση των ομήρων που κρατούνται στη Γάζα
NEWSROOM
Ρωσία: Επίθεση με 100 πυραύλους και drones σε ενεργειακές υποδομές της Ουκρανίας

Διεθνή / Ρωσία: Nέα επίθεση με 100 πυραύλους και drones σε ενεργειακές υποδομές της Ουκρανίας

Η χώρα έχει εντείνει τις επιθέσεις εναντίον των ουκρανικών ενεργειακών υποδομών - Συνεχείς διακοπές ρεύματος, περιορισμοί στη χρήση του και σοβαρές ζημιές στο δίκτυο ηλεκτροδότησης
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια