Το Facebook απαγορεύει τα Like Gates

Το Facebook απαγορεύει τα Like Gates Facebook Twitter
7

Το Facebook αλλάζει και πάλι την πολιτική του και καταργήσει μονομιάς «like gates». Πρόκειται για τα "παράθυρα" που υποχρεώνουν τους χρήστες να κάνουν like σε μια ιστοσελίδα προκειμένου να αποκτήσουν πρόσβαση στο περιεχόμενό. Tα tab αυτά ήταν ιδιαίτερα διαδεδομένα σε επιχειρήσεις και οργανισμούς που τα χρησιμοποιούσαν για να συγκεντρώνουν followers στις σελίδες τους μέσω διαγωνισμών ή ελκυστικών κοινοποιήσεων που όμως απαιτούσαν σύνδεση με τη σελίδα τους στο Facebook.

Η πλήρης κατάργηση της εφαρμογής θα τεθεί σε ιχύ από τις 5 Νοεμβρίου ενώ όσες σελίδες δεν συμμορφωθούν με τις υποδείξεις δεν θα είναι προσβάσιμες. Από την ανακοίνωση της  7ης Αυγούστου και έπειτα οι νέες ιστοσελίδες που δημιουργούνται παύουν να έχουν τη δυνατότητα  δημιουργίας και χρήσης " like gate".

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η ανακοίνωση του Facebook η πολιτική αλλάζει μιας και αυτές οι εφαρμογές παρακινούν τους χρήστες να κάνουν like παρά τη θέλησή τους, κάτι που η πλατφόρμα δεν θεωρεί ορθή χρήση των social media. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η ανακοίνωση, το Facebook επιθυμεί οι χρήστες να κάνουν like σε σελίδες που πραγματικά τους ενδιαφέρουν και που θέλουν παραμένουν συνδεδεμένοι με τις κοινοποιήσεις τους.

 

Τech & Science
7

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καρκίνος του πνεύμονα: Νέο φάρμακο καταγράφει ανέλπιστα αποτελέσματα από οποιαδήποτε άλλη θεραπεία στην ιστορία

Τech & Science / Νέο φάρμακο για τον καρκίνο του πνεύμονα καταγράφει ανέλπιστα αποτελέσματα στις κλινικές δοκιμές

Ελπίδες για την αντιμετώπιση του καρκίνου του πνεύμονα - Η νέα θεραπεία μοιάζει αποτελεσματικότερη απ' οποιαδήποτε άλλη στην ιστορία - Ο καρκίνος του πνεύμονα είναι η κύρια αιτία θανάτου από καρκίνο, με 1,8 εκατομμύρια θανάτους παγκοσμίως κάθε χρόνο
NEWSROOM
Η χορήγηση προϊόντων φιστικιού σε μικρά παιδιά μειώνει τον κίνδυνο αλλεργίας σε αυτά, σύμφωνα με μελέτη

Τech & Science / Η χορήγηση προϊόντων φιστικιού σε μικρά παιδιά μειώνει τον κίνδυνο αλλεργίας σε αυτά, σύμφωνα με μελέτη

Τα παιδιά που τρώνε τακτικά σνακ από φιστίκια από 4 έως 6 μηνών και πάνω, έχουν 71% λιγότερες πιθανότητες να έχουν αλλεργία στα φιστίκια στα 13, σύμφωνα με έρευνα.
NEWSROOM
Ηλεκτρονικά τσιγάρα: Τα χημικά υποκατάστατα ίσως είναι πιο εθιστικά από τη νικοτίνη

Τech & Science / Ηλεκτρονικά τσιγάρα: Τα χημικά υποκατάστατα ίσως είναι πιο εθιστικά από τη νικοτίνη

Οι εναλλακτικές λύσεις νικοτίνης σε ηλεκτρονικά τσιγάρα στις ΗΠΑ και στο εξωτερικό, μπορεί να είναι πιο ισχυρές και εθιστικές από την ίδια τη νικοτίνη σύμφωνα με τον FDA
NEWSROOM
ΕΟΔΥ: Ανησυχία για την αύξηση του δάγκειου πυρετού- Αύξηση κατά 250% στα κρούσματα στην ΕΕ

Τech & Science / ΕΟΔΥ: Ανησυχία για την αύξηση του δάγκειου πυρετού- Αύξηση κατά 250% στα κρούσματα στην ΕΕ

«Δεν μπορώ να φανταστώ την εικόνα στα ελληνικά νοσοκομεία, όπου κάθε κλίνη θα έχει τη δική της κουνουπιέρα, για να μην μεταδίδει ο ασθενής με τον Δάγκειο τη νόσο στον διπλανό του»
NEWSROOM
Η αιμομιξία είναι πολύ πιο συχνή απ’ ό,τι ίσως νομίζουμε

Tech & Science / Η αιμομιξία είναι πολύ πιο συχνή απ’ ό,τι ίσως νομίζουμε

Οι ευρέως διαδεδομένες εξετάσεις DNA αποκαλύπτουν τη μία μετά την άλλη «μυστικές» περιπτώσεις παιδιών που γεννήθηκαν από στενούς συγγενείς, παρέχοντας μια άνευ προηγουμένου καταγραφή της αιμομιξίας στις σύγχρονες κοινωνίες.
NEWSROOM

σχόλια

6 σχόλια
Δηλαδή δε θα βλέπουμε πλέον ποιοί γνωστοί μας κάνανε like για να δούνε βίντεο του στιλ:δες πως ένα κουνάβι γλιτώνει τη τελευταία στιγμή από τραίνο.δες πως να χάσεις 45 κιλά σε 45 λεπτά.δες ποιές υπερτροφες νικανε τη πιτυρίδα και τη τεριδονα.δες πως ο πάτερ Παΐσιος σκότωσε το καταραμένο φιδι.δες μια ξανθιά να παρκάρει στο χαντάκι.δες έναν πιγκουινο να ροχαλίζει.δες ενα δεκαπενταχρονο να πατάει κόρνα από τριαξονικη νταλίκα δίπλα από το αυτί δυστυχης γριουλας κτλ..;
Καλη κινηση μεν,αλλα δεν γίνεται για να προστατεψει τους χρηστες... Αν κανεις like οπου να 'ναι δεν μπορουν να εχουν αξιοπιστα αποτελέσματα σχετικα με την καταναλωτικη σου συμπεριφορα κ τα ενδιαφέροντά σου.οποτε δεν μπορουν να στοχευσουν πανω σου τις σωστές διαφημισεις..