Ο frontman των Rotting Christ* και ο πρώτος αγαπημένος του δίσκος

Ο frontman των Rotting Christ* και ο πρώτος αγαπημένος του δίσκος Facebook Twitter
Ουδείς τέλειος κατά τους Venom, οι οποίοι πάντα το βροντοφώναζαν με τον δικό τους τρόπο: Lay down your soul to the gods rock n roll…BLACK METAL
4

 

Ο frontman των Rotting Christ* και ο πρώτος αγαπημένος του δίσκος Facebook Twitter

Venom-Black Metal 

 

Πρώτος αγαπημένος δίσκος και αιώνια καψούρα: Venom-Black Metal. Ένας δίσκος ορόσημο στο χώρο του Metal, ο οποίος γέννησε ένα ολόκληρο μουσικό κίνημα, το οποίο υπηρετήσαμε και υπηρετούμε μέχρι και σήμερα σαν μπάντα. Ένας δίσκος ο οποίος για την εποχή του ξέρναγε πρωτόγονη μαυρίλα και αντισυμβατικότητα.. Επηρέασε πολλές γενιές μουσικών, όχι τόσο για τις τεχνικές του προδιαγραφές αλλά για την ατμόσφαιρα που δημιούργησε. Ναι, υπάρχουν λάθη στο παίξιμο, στην παραγωγή κ.τ.λ. Αυτή όμως δεν είναι η μουσική φύση και γενικά η φύση του ανθρώπου; Κάτι που έχουμε ξεχάσει στην εποχή μας  και με τη βοήθεια της τεχνολογίας θέλουμε να ακουγόμαστε τέλειοι; Ουδείς τέλειος λοιπόν κατά τους Venom οι οποίοι πάντα το βροντοφώναζαν με τον δικό τους τρόπο. Lay down your soul to the gods rock n roll…BLACK METAL

 

________________

 

Ο frontman των Rotting Christ* και ο πρώτος αγαπημένος του δίσκος Facebook Twitter
Drew Daniel

Το Black Metal είναι το δεύτερο άλμπουμ της βρετανικής heavy metal μπάντας Venom. Κυκλοφόρησε τον Νοέμβριο του 1982 και άσκησε τεράστια επιρροή στα συγκροτήματα της thrash, death και black metal σκηνής που δημιουργήθηκαν την δεκαετία του ογδόντα  και στις αρχές των 90s. Αν και το άλμπουμ έδωσε το όνομα του στην σκηνή της black metal σήμερα εντάσσεται στο είδος της thrash metal παρά στην black metal. Το άλμπουμ επηρέασε σε μεγάλο βαθμό στιχουργικά τα πρώτα συγκροτήματα της Νορβηγικής black metal σκηνής. O Conrad “Cronos” Lant μπασίστας και τραγουδιστής των Venom σχεδίασε το εξώφυλλο του άλμπουμ.

Το άλμπουμ

To Leave me in hell μέσα απο το Black Metal σε ένα live τους στην Βαλτιμόρη το 2013:

Ένα live τους στο Λονδίνο το 1984:

To πολύ καλό ντοκιμαντερ  Until the light take us για την Black Metal

________________

 

Το Black Metal των Venom αγνώριστο

Εάν δεν γνωρίζεις καλά τους στίχους είναι πάρα πολύ δύσκολο να καταλάβεις ότι αυτή η house διασκευή είναι διασκευή του Black Metal των Venom. Ο Drew Daniel του ηλεκτρονικού ντουέτου Matmos κυκλοφόρησε στις αρχές του φετινού καλοκαιριού το άλμπουμ Why Do the Heathen Rage? με διασκευές σε κομμάτια της Black Metal σκηνής με το ψευδώνυμο Soft Pink Truth. Ο Drew Daniel υπήρξε και είναι μεγάλος φαν της Black Metal σκηνής.

 ________________

* Οι Rotting Christ ολοκλήρωσαν μια γεμάτη φεστιβαλική σεζον και ετοιμάζονται να παίξουν για πρώτη φορά live στην Ινδία. Θα ακολουθήσει μετά από τρία χρόνια η περιοδεία τους στην Αμερική και τον Καναδά η οποία θα περιλαμβάνει 16 εμφανίσεις. Περισσότερα για τους ίδιους στο site της μπάντας και στην σελίδα τους στο Facebook 

 


 

4

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Sama’ δεν χαρίζεται εύκολα

Respublika / Onassis Stegi / Η Sama’ δεν χαρίζεται εύκολα

Έχοντας κερδίσει δικαιωματικά τον τίτλο της πιο διάσημης Παλαιστίνιας DJ –και μια υψηλότατη θέση στη λίστα με τους αγαπημένους του ελληνικού κοινού–, η Sama’ Abdulhadi θα μας ξημερώσει στη Μαλακάσα με ένα set που, μοιραία, λόγω του πολέμου στην πατρίδα της θα έχει διαφορετική βαρύτητα και θα θυμόμαστε για καιρό. 
ΦΩΦΗ ΤΣΕΣΜΕΛΗ
Larry Gus: «Σταματάς να σκέφτεσαι ότι κάτι θα γίνει, απλώς το κάνεις»

Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου 2024 / Larry Gus: «Σταματάς να σκέφτεσαι ότι κάτι θα γίνει, απλώς το κάνεις»

Ο ξεχωριστός και πολύ αγαπητός μουσικός έχει διπλή συμμετοχή στο φετινό Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου: έχει γράψει τραγούδια για την παράσταση «Ετυμολογίες» της Αγγελικής Παπούλια και του Ευθύμη Φιλίππου, ενώ θα κλείσει με το live του το διήμερο του Indie Playground Festival.
M. HULOT
Subset Festival: Ένα φεστιβάλ μέσα στο φεστιβάλ για τη μουσική του τώρα

Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου 2024 / Subset Festival: Ένα φεστιβάλ μέσα στο φεστιβάλ για τη μουσική του τώρα

Σε συμπαραγωγή με το Ωδείο Αθηνών, σε πέντε μέρες και σε ένα πολύ πλούσιο πρόγραμμα θα δούμε μεγάλα ονόματα της νέας μουσικής από το εξωτερικό και «πράγματα που δεν ξέρατε ότι συμβαίνουν στην Ελλάδα».
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Τέσσερις σταρ ερμηνεύτριες της κλασικής μουσικής έρχονται

Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου 2024 / Τέσσερις σταρ ερμηνεύτριες της κλασικής μουσικής έρχονται στο Ηρώδειο

Σπουδαίες ερμηνεύτριες του διεθνούς στερεώματος ανατρέπουν τα στερεότυπα της κλασικής μουσικής και της όπερας, ξαναγράφουν τους κανόνες, υπόσχονται μικρά σκηνικά θαύματα.
ΜΑΤΟΥΛΑ ΚΟΥΣΤΕΝΗ
Anohni: «Κανείς δεν πιστεύει ότι ο κόσμος μας σε 60 χρόνια θα είναι βιώσιμος ή έστω κατοικήσιμος»

Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου 2024 / Anohni: «Κανείς δεν πιστεύει ότι ο κόσμος μας σε 60 χρόνια θα είναι κατοικήσιμος»

Η ιδιοσυγκρασιακή ερμηνεύτρια με τη βελούδινη επιστρέφει στη σκηνή και στο Ηρώδειο μετά από οκτώ χρόνια απουσίας, ενώ συνεχίζει να παλεύει για το περιβάλλον.
ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΠΑ

σχόλια

4 σχόλια