ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
4.9.2014 | 13:29

Νιώθω μόνη...

Είμαι η κοπέλα που είχε εξομοληγηθεί παλιότερα για την ψυχογενή ανορεξία της (για οποιον ενδιαφερεται: http://www.lifo.gr/confessions/view/135134 ). Δε θέλω να σας ζαλίζω, απλώς θέλω να βεβαιωθώ πως δεν είμαι εγώ η τρελή.Έχουν περάσει 5 μήνες από τότε που ξεκίνησα ψυχοθεραπεία στο αιγινίτειο νοσοκομείο. Τον Ιούλιο, κυρίως, είχα παρατηρήσει μια σημαντική βελτίωση: έτρωγα περισσότερο, προσέφερα στον οργανισμό μου παγωτό που τόσο λαχταρούσε (!), σταμάτησα να πηγαίνω γυμναστήριο και έκανα μικρές ασκησούλες στο σπίτι και πάνω απ' όλα κοιταζόμουν στον καθρέπτη και αισθανόμουν όμορφα.Με την ψυχολόγο έχουμε (σίγουρα!) καταλήξει στο συμπέρασμα πως η διαταραχή μου οφείλεται στον τρόπο που με αντιμετωπίζουν οι γονείς μου. Είμαι 19 χρονών και μου συμπεριφέρονται σαν να ειμαι 9, όλο μου φωνάζουν, ό,τι κάνω γι' αυτούς είναι λάθος, με υποτιμούν, γκρινιάζουν αν δεν βγαίνω έξω (γιατί τάχα "κλείνομαι στο σπίτι") και όταν αποφασίζω να βγω μου λένε "Πάλι θα βγεις;" κ.λπ.Ο πατέρας μου είναι ένας σοβαρός άνθρωπος που αγαπάει την οικογένειά του, δουλεύει ασταμάτητες ώρες για να μας τα προσφέρει όλα, αλλά παράλληλα είναι απόλυτος στις απόψεις του και έχει μεγάλο πρόβλημα με το ποτό. Ισχυρίζεται (μαζί και η μάνα μου) ότι δεν τον πειράζει, αλλά όταν πίνει (και πίνει πάρα πολύ) μετατρέπεται σε ανθρωπόμορφο τέρας, μας βρίζει, απειλεί τη μάνα μου ότι θα τη βαρέσει και θα τη χωρίσει και την επομένη έχει και την απαίτηση να του φερόμαστε με αγάπη και όλα μέλι γάλα.Η μάνα μου είναι ήσυχο άτομο, πολύ απαισιόδοξο, που έχει βολευτεί με το ρόλο του θύματος, όπως λέει η ψυχολόγος μου. Της αρέσει να μας δείχνει πόόόσα κάνει για εμάς για να μην έχουμε το δικαίωμα να της φέρουμε αντίρρηση και όλο γκρινιάζει πως εκείνη δεν κάνει τίποτα για τον εαυτό της.Η αδερφή μου, πάλι, είναι σε άσχημη θέση γιατί οι γονείς μου της λένε συνεχώς ότι ντρέπονται για εκείνη επειδή δεν πηγαίνει καλά στο σχολείο, ενώ εγώ ήμουν πάντα αριστούχος και τώρα είμαι στο τμήμα Ψυχολογίας στο ΕΚΠΑ. Παρόλ' αυτά, έχει υιοθετήσει πολλές απόψεις των γονιών μου και δε διστάζει να με αποκαλεί "ζώο", "μαλακισμένη", "άχρηστη".Και από όλα αυτά τα άτομα με τα οποία ζω και θεωρούνται οικογένειά μου, εγώ αποτρελάθηκα και έπαθα ψυχογενή ανορεξία επειδή "κλείνω τα συναισθήματά μου και δεν αντιδρώ ποτέ στην οικογένειά μου". Απορώ τι θα έκανα, αν δεν είχα το αγόρι μου. Είναι το μόνο σημαντικό άτομο που έχω στη ζωή μου και ακόμα και αυτόν οι δικοί μου τον κατακρίνουν και τον προσβάλλουν όλη την ώρα ( ενώ κάποτε τον θεωρούσαν γιο τους, όπως έλεγαν).Είμαι 4,5 χρόνια με το αγόρι μου και μου έχει συμπεριφερθεί καλύτερα απ' ότι η ίδια μου η οικογένεια. Πήγαμε για ενα μήνα διακοπές στο εξοχικό του για να ξεφύγω. Οι γοενίς του με λατρεύουν, ευχάριστοι άνθρωποι, θετικοί, αυθόρμητοι! Γύρισα πριν 3 μέρες σπίτι μου και συνάντησα το μίσος, την κακία, την προσβολή.ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΩ ΑΛΛΟ!Συγνώμη που σας ζάλισα, αλλά μια φωνή ουριλιάζει μέσα μου :/
8
 
 
 
 
σχόλια
Με άγγιξε πολύ η ιστορία σου ήδη από το προηγούμενο μέρος της που είχα διαβάσει. Χαίρομαι πάρα πολύ που αρχίζεις να πατάς στα πόδια σου και να γίνεσαι δυνατή. Οι άνθρωποι που έχουμε γύρω μας πολλές φορές δεν μας βοηθούν. Είτε είναι οι γονείς μας, είτε τα αδέρφια μας, είτε συγγενείς, είτε φίλοι, η ιδιότητά τους δεν σημαίνει αυτόματα πως θα μας κάνουν πάντα καλό. Γι' αυτό και στην περίπτωσή σου είναι η κατάλληλη στιγμή να κρατάς μόνο ό,τι σε δυναμώνει και όχι όσα σε κάνουν να πηγαίνεις προς τα κάτω. Βρες θετικά πράγματα, δες την υπέροχη έκδοση του εαυτού σου που ξεκινάς να χτίζεις, στηρίξου στα όνειρα και τις επιθυμίες σου... Ζήσε τη ζωή που εσύ η ίδια δώρισες στον εαυτό σου όταν αποφάσισες να ξεφύγεις από το κακό που του προκλήθηκε. Γαντζώσου από τη δύναμη αυτή που έχεις μέσα σου και παράλληλα αποδέξου μετά χαράς οποιαδήποτε βοήθεια και στήριξη σου προσφέρεται από άλλους! Τέλος, δες πως σπουδάζεις μια υπέροχη επιστήμη, που και για σένα την ίδια μπορεί να αποδειχτεί χρήσιμη, να κάνει το μυαλό σου να σκέφτεται με πιο αντικειμενικό και θετικό για σένα τρόπο! Δεν είσαι μόνη, έχεις τη δύναμη μέσα σου και αυτό μπορείς να το κάνεις αρκετό για να πραγματοποιήσεις τα όνειρά σου. Σου εύχομαι πραγματικά από τα βάθη της καρδιάς μου καλή τύχη και υγεία. :)
Το καλυτερο που εχεις να κανεις ειναι να αποστασιοποιηθεις απο την ολη κατασταση(πραγμα που καταννοώ δεν ειναι ευκολο απο την στιγμη που ζεις μαζι τους.Εχω περάσει παρομοιες καταστασεις απο τα 5 μου χρονια εως και τα 19 που εφυγα για να σπουδασω! και τοτε ηρθε το θαυμα! ξεφυγα! μπηκα στην εστια...δουλεψα για να συντηρουμαι και να συνεχιζω τις σπουδες και να τωρα που σχεδον τελειωσα το πανεπιστημιο και ειμαι σε σχεση με τον καλυτερο ανθρωπο που θα μπορουσα να βρω! συμβουλη μου...δες μακροπροθεσμα..βγαλε τον εαυτο σου εξω απο αυτη την αρρωστημενη κατασταση,βαλε ολα σου τα δυνατα για να εξελιχθεις.μην μπεις στον φαυλο κυκλο ασχημα οικογενειακα βιωματα-ασχημη εξελιξη ζωης! καλη δυναμη :)
ολοι αγαπαμε τους γονεις μας αλλα δυστυχως μετα απο καποια ηλικια τους βλεπουμε σαν θνητους και οχι σαν θεους οπως καποτε με ολα τα στραβα τους να τα κρινουμε πιο αυστηρα. γι αυτο για μενα μακρια και αγαπημενοι. μεχρι να το καταφερεις αυτο απλα κλεισε τα αυτια σου. μην τα κρατας μεσα σου να γραφεις εδω να ξεσπας. μην τους επιτρεψεις να καταστρεψουν οτι με τοση προσπαθεια εχεις καταφερει! συνεχισε ετσι!
Κράτα γερά! Δεν είσαι μόνη σου, έχεις έναν υπέροχο άνθρωπο δίπλα σου - το αγόρι σου. Προσπάθησε όσο μπορείς και με τη βοήθεια της ψυχολογου σου να απαγκιστρωθείς απ' την οικογένεια και να κατευθυνεις τη ζωή σου μαζί του. Θα τα καταφέρεις, είσαι δυνατη! :)

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ