Νόμιμη η απόλυση στην αναρρωτική άδεια, παράνομη στη θερινή

Νόμιμη η απόλυση στην αναρρωτική άδεια, παράνομη στη θερινή Facebook Twitter
5

Ο Άρειος Πάγος με την υπ'αριθμ. 402/2014 απόφασή του, έκρινε ότι είναι παράνομη η απόλυση εργαζομένου κατά τη διάρκεια της άδειας αναψυχής (δηλαδή της καλοκαιρινής άδειας), αλλά νόμιμη κατά τη διάρκεια της αναρρωτικής άδειας.

Ο Άρειος Πάγος απέρριψε την αίτηση αναίρεσης ενός 67χρονου μηχανολόγου-μηχανικού που απολύθηκε από το Τραμ ενώ έκανε χρήση της αναρρωτικής του άδειας κρίνοντας ότι «η κατά το άρθρο 6 του νόμου 539/1945 απαγόρευση καταγγελίας της εργασιακής συμβάσεως αφορά μόνο την καταγγελία κατά την διάρκεια της άδειας αναψυχής και όχι περιπτώσεις άλλων αδειών, όπως είναι η αναρρωτική».

Σύμφωνα λοιπόν με τον Άρειο Πάγο, η καταγγελία της σύμβασης εργασίας λοιπόν δεν απαγορεύεται κατά τη διάρκεια της αναρρωτικής άδειας του μισθωτού και ούτε η καταγγελία της σύμβασης εργασίας είναι καταχρηστική για τον λόγο αυτό.

Ελλάδα
5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

4 σχόλια
Υπαρχουν και αλλες παραμετροι. Καταρχην ειχε προσληφθει με συμβαση αοριστου χρονου.Και συμφωνα με την Ημερησια η αποφαση απολυσης παρθηκε πιο πριν"Όπως προκύπτει η απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της «Τράμ» Α.Ε. για την καταγγελία της σύμβασης εργασίας του 67χρόνου είχε ληφθεί λίγες μέρες πριν την εισαγωγή του στο νοσοκομείο"Ειχε εισαχθει για 3 μερες το Δεκεμβριο στο νοσοκομειο(λογω διαβητη) και πηρε αναρρωτικη 1 μηνα ...http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26510&subid=2&pubid=113339456
ΠΡΙΝ κριθει νομιμη η απολυση ενος εργαζομενου που ειναι σε αναρρωτικη αδεια, μηπως θα πρεπει να δουμε και τους ακριβης λογους της αδειας?Δηλαδη αν εχω εναν κολλητο γιατρο που μου γραφει αναρρωτικες μια φορα τον μηνα;;Επισης αν εχω χρονιο προβλημα υγειας και πρεπει να απουσιαζω απο την δουλεια μου σχετικα συχνα?Δεν ξερω ακριβως τι αναφερει η νομοθεσια. Ας μας πει καποιος που ξερει.
Μήπως πρέπει να αναφερθούν και κάποιοι παράμετροι? Δλδ αν ο Χ άνθρωπος έχει κάποιο εργατικό ατύχημα, μπορεί ο εργοδότης να τον απολύσει ενώ είναι σε αναρρωτική? Άλλο αν ο υπάλληλος κάνει συστηματική χρήση της αναρρωτικής για να επεκτείνει την άδεια του. Μιλάω για την αναρρωτική λόγω σοβαρού λόγου, όπως ατύχημα, σοβαρή ασθένεια κτλ....