Αθώος για την κατηγορία φόνου εκ προμελέτης ο Πιστόριους

Αθώος για την κατηγορία φόνου εκ προμελέτης ο Πιστόριους Facebook Twitter
12

Ο Όσκαρ Πιστόριους φαίνεται πως απαλλάσσεται από τη βαρύτερη κατηγορία που του είχε απαγγελθεί για το θάνατο της πρώην συντρόφου του Ρίβα Στίνκαμπ, αυτή του φόνου εκ προμελέτης.

Η δικαστής διαβάζοντας το σκεπτικό της ετυμηγορίας του δήλωσε ότι η κατηγορούσα Αρχή δεν μπόρεσε να αποδείξει πέραν πάσης αμφιβολίας πως ο Πιστόριους δολοφόνησε εκ προμελέτης τη Στίνκαμπ.

Αν κρινόταν ένοχος για αυτή την κατηγορία ο γνωστός παραολυμπιονίκης θα καταδικαζόταν σε ισόβια κάθειρξη, με 25 χρόνια ελάχιστη αναμονή έως τη δυνατότητα αναστολής.

12

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νετανιάχου: Οι όροι για κατάπαυση πυρός στην Γάζα περιλαμβάνουν την καταστροφή της Χαμάς

Διεθνή / Νετανιάχου: Οι όροι για κατάπαυση πυρός στην Γάζα περιλαμβάνουν την καταστροφή της Χαμάς

Η ανακοίνωση του γραφείου του Ισραηλινού πρωθυπουργού μετά την παρουσίαση οδικού χάρτη για την κατάπαυση του πυρός και την απελευθέρωση των ομήρων που κρατούνται στη Γάζα
NEWSROOM
Ρωσία: Επίθεση με 100 πυραύλους και drones σε ενεργειακές υποδομές της Ουκρανίας

Διεθνή / Ρωσία: Nέα επίθεση με 100 πυραύλους και drones σε ενεργειακές υποδομές της Ουκρανίας

Η χώρα έχει εντείνει τις επιθέσεις εναντίον των ουκρανικών ενεργειακών υποδομών - Συνεχείς διακοπές ρεύματος, περιορισμοί στη χρήση του και σοβαρές ζημιές στο δίκτυο ηλεκτροδότησης
NEWSROOM
Παρίσι: Απετράπη σχέδιο τρομοκρατικής επίθεσης στους Ολυμπιακούς Αγώνες - Συνελήφθη 18χρονος

Διεθνή / Παρίσι: Απετράπη σχέδιο τρομοκρατικής επίθεσης στους Ολυμπιακούς Αγώνες - Συνελήφθη 18χρονος

Αυτή είναι «η πρώτη σχεδιαζόμενη επίθεση εναντίον των Ολυμπιακών Αγώνων (26 Ιουλίου-11 Αυγούστου) που αποτράπηκε» από τις γαλλικές αρχές και η τρίτη συνολικά από τις αρχές του έτους
NEWSROOM

σχόλια

5 σχόλια
Θυμήθηκα τώρα την Κλοντίν Λονζέ (συμπρωταγωνίστρια του Πίτερ Σέλερς στο Πάρτι), που καθάρισε με ένα μήνα φυλακή για παρόμοιο φόνο. Και τις μέρες τις διάλεξε η ίδια - μόνο Σαββατοκύριακα.
Νομίζω πως με όλα αυτά τα στοιχεία που κατατέθηκαν στο δικαστήριο ήταν ολοφάνερο πως επρόκειτο για φόνο εκ προμελέτης ή εκ προθέσεως- πείτε το όπως θέλετε το ίδιο είναι . Ας μην ξεχνάμε ότι ο Πιστοριους είχε ιστορικό με πυροβολισμούς και όπλα. Δεν λήφθηκαν αυτά υπόψη???? Η όλη υπόθεση "εκραζε" από την αρχή ότι πρόκειται για έγκλημα πάθους. Δηλαδή ή θα κριθεί ένοχος για φόνο εξ αμελειας ή θα αθωωθει εντελώς. Απαράδεκτη η ετυμηγορία. Μήπως το λάδωμα πήγε σύννεφο??? Λέω τώρα....
Ο ΠιστόΛιους πυροβόλησε 3 φορές το θύμα. Τρεις!Αν αυτο δεν ειναι αυτο εκ προμελέτης, τοτε τι να πουμε. Εκτος αν ειναι ο Λουκυ Λουκ!Την περασε λεει για διαρηκτη... 1,80 ξανδια, αδυνατη στην τουαλετα... Ετσι ειναι οι διαρηκτες? Ισοβια στην φυλακη ή στο ψυχιατρειο! Αβυσος η ψυχη των δικαστων των ΗΠΑ.
- ο αριθμος των πυροβολισμων δεν εχει σχεση. ειτε 1 ειτε 10, το "εκ προμελετης" εχει να κανει με το αν το ειχε σχεδιασει. - εριξε πισω απο μια κλειστη πορτα οποτε δεν ηξερε ποιος ειναι μεσα - Η δικη λαμβανει χωρα στη νοτιο αφρικη και οχι στις ΗΠΑ. υ.σ: σε καμια περιπτωση δε πιστευω οτι ειναι αθωος απλα το σχολιο σου ειναι λιγο ακυρο.
Foti να διορθώνεις τον κύριο λέγοντας του για 20η φορά που έγινε στην Νότιο Αφρική και όχι στις ΗΠΑ το δικαστήριο ξέρεις, το γεγονός πως το υστερόγραφο γράφεται σε συντομογραφία ως "Υ.Γ." και όχι "Υ.Σ." δεν το ξέρεις όμως!
Εγώ τό λέω περισσότερο ως φόνο εκ προθέσεως, γιατί για να ήταν εκ προμελέτης σημαίνει ότι τό σχεδίαζε πολύ πριν γίνει το γεγονός. Επίσης ο Πιστόριους δικάζεται στη Νότια Αφρική και όχι στις ΗΠΑ.
Εχετε απολυτο δικιο. Στην Νοτια Αφρικη ειναι το δικαστηριο. Εγραψα το σχολιο μου εν βρασμο ψυχης και πολυ αυθορμητο και την πληρωσαν οι ΗΠΑ.. Απλα εχοντας διαβασει για το περιστατικο μου φαινεται αδιανοητο για καποιον που εχει αφαιρεσει μια ζωη, να υποκρινεται τοσο καλα οτι εισαι αθωος.