ΗΠΑ: Και άλλο περιστατικό υπερβολικής χρήσης βίας από λευκό αστυνομικό

ΗΠΑ: Και άλλο περιστατικό υπερβολικής χρήσης βίας από λευκό αστυνομικό Facebook Twitter
3

Ένα ακόμα απίστευτο περιστατικό αστυνομικής βιαιότητας στις ΗΠΑ ήρθε στο φως της δημοσιότητας, με πρωταγωνιστές -όπως είναι σύνηθες το τελευταίο διάστημα- έναν λευκό αστυνομικό που επιτίθεται σε ένα αφρο-αμερικανό πολίτη.

Ο αστυνομικός πλησίασε τον αφρο-αμερικανό ενώ έβγαινε από το αυτοκίνητό του σε βενζινάδικο της Νότιας Καρολίνας. Με την αιτιολογία ότι δεν φορούσε ζώνη ασφαλείας, ο αστυνομικός ζήτησε να δει το δίπλωμα του οδηγού, την ώρα όμως που έσκυψε μέσα στο αυτοκίνητο για να τη βρει ο αστυνομικός άρχισε να πυροβολεί.

 

Πυροβόλησε τέσσερις φορές και η μία σφαίρα χτύπησε τον 35χρονο στο ισχίο. Ο αστυνομικός δεν σταμάτησε εκεί, παρόλο που είδε ότι δεν κρατούσε κάποιο όπλο. Ζήτησε από τον αφροαμερικανό να πέσει στο πάτωμα και του πέρασε χειροπέδες, ενώ είχε χτυπηθεί από τη σφαίρα του.

Ο 35χρονος ακούγεται στο βίντεο να ρωτάει γιατί με πυροβόλησες; "Απλά πήγα να ψάξω για το δίπλωμά. Μόλις σχόλασα από τη δουλειά" συνέχισε.

O 31χρονος αστυνομικός απολύθηκε, όμως επιμένει ότι δεν έκανε κάτι κακό και ότι ο πυροβολισμός ήταν δικαιολογημένος. 

3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γερμανία: Θύελλα αντιδράσεων από Νάγκελσμαν και Κίμιχ για το ρατσιστικό γκάλοπ του κρατικού ARD

Αθλητισμός / Γερμανία: Θύελλα αντιδράσεων από Νάγκελσμαν και Κίμιχ για το ρατσιστικό γκάλοπ του κρατικού ARD

Το γκάλοπ σε 1.304 τυχαία επιλεγμένους συμμετέχοντες ρωτούσε αν θα προτιμούσαν να δουν περισσότερους ποδοσφαιριστές με λευκό δέρμα να παίζουν για τη Γερμανία
NEWSROOM
Γάζα: Η πρόταση Μπάιντεν «δεν είναι καλή» αλλά το Ισραήλ την αποδέχεται ως πλαίσιο διαπραγμάτευσης

Διεθνή / Γάζα: Η πρόταση Μπάιντεν «δεν είναι καλή» αλλά το Ισραήλ την αποδέχεται ως πλαίσιο διαπραγμάτευσης

Ο Οφίρ Φαλκ, ο κορυφαίος σύμβουλος του Νετανιάχου σε θέματα εξωτερικής πολιτικής, δήλωσε ότι η πρόταση του Αμερικανού προέδρου είναι «μία συμφωνία την οποία εγκρίναμε
NEWSROOM
Αμερικανός φίμωσε λύκο, τον πήγε σε μπαρ και μετά τον σκότωσε - Αντιδράσεις σε όλο τον κόσμο

Διεθνή / Αμερικανός φίμωσε λύκο, τον πήγε σε μπαρ και μετά τον σκότωσε - Αντιδράσεις σε όλο τον κόσμο

Το περιστατικό με τον λύκο έφερε απειλές θανάτου προς συνονόματους, στοχοποίηση της δημοσιογράφου που κάλυψε την υπόθεση, διαπόμπευση της κοινότητας και προσπάθειες για αλλαγή των νόμων
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Ευτυχώς o τύπος δεν απολύθηκε απλώς: έχει επίσης συλληφθεί, του έχουν απαγγελθεί κατηγορίες για βιαιοπραγία που μπορούν να οδηγήσουν σε φυλάκιση έως 20 ετών, ενώ κρίθηκε και προφυλακιστέος, με την εγγύηση να έχει οριστεί στα 75.000 δολάρια.Αναμένεται να φανεί η εξέλιξη της δίκης, αλλά τα στοιχεία εναντίον του είναι συντριπτικά.