Όπισθεν και ολοταχώς

Facebook Twitter
3

 

1. "Θα επαναπροσληφθούν όσοι υπάλληλοι βγουν σε διαθεσιμότητα μόλις γίνουμε κυβέρνηση" δήλωσε σήμερα σε πρωινή εκπομπή στο τηλεοπτικό σταθμό Mega ο Παναγιώτης Λαφαζάνης. Ανάλογη πολιτική συμπεριφορά ανάγκασε τον κινηματογραφικό Ανδρέα Μαυρογιαλούρο να μουντζώνει τον εαυτό του. Επανειλημμένα. 47 ολόκληρα χρόνια πριν.

2. Παράλληλα με το δράμα της χώρας το ΠΑΣΟΚ ζει το δικό του και ετοιμάζει νέα παράσταση. Σκανδαλίδης, Ρέππας, Βάσω Παπανδρέου, Παπαιωάννου συναντήθηκαν στο γραφείο του τελευταίου για να γίνει η διανομή των ρόλων. Πιθανόν κορυφαίος του χορού να στεφθεί ο Ανδρέας Λοβέρδος. Θα τρίξουν οι τζαμαρίες από τις ερμηνείες στο κτήριο της Ιπποκράτους. Ευτυχώς είναι ενεργειακές και αντέχουν.

3. "Η συνεργασία Τρόικας- επιχειρηματιών εξοντώνει την κοινωνία" αναφέρει σε επιστολή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ταξί και Αγοραίων προς τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και υπόσχονται κοινωνική έκρηξη (?). Ναι είναι οι ίδιοι άνθρωποι που όταν ο Ευριπίδης Στυλιανίδης (υπουργός μεταφορών επί Καραμανλή) τους έκανε δώρο αύξηση 100% σε όλες τις υπηρεσίες που χρεώνουν δεν είχαν κανένα απολύτως πρόβλημα.

4. Master στην φοροδιαφυγή φέρεται να διαθέτει ο "καθαρός" Έλλην βουλευτής Νίκος Μιχαλολιάκος και η "πεντακάθαρη" σύζυγός του αμφότεροι ιδιοκτήτες-μεταξύ άλλων-και ροζ ξενοδοχείου της πλατείας Αττικής. (Κυριολεκτικά ροζ. Έτσι το έχουν βάψει οι άνθρωποι.) Ο κ Μιχαλολιάκος διατρανώνει στις αγορεύσεις του στην Βουλή το ήθος, την φιλοπατρία και το μίσος του προς κάθε αλλοδαπό πολίτη. Μόλις κατεβαίνει από το βήμα αλλάζει "κοστούμι" και φορά αυτό του Ελληνάρα που και την εφορία κλέβει και προσλαμβάνει "υπάνθρωπους", κατά την σύζυγο του, στις επιχειρήσεις του. Σαρξ εκ της σαρκός του "ελληναριού" ο αρχηγός για όσους αναρωτιούνται για τα υψηλά ποσοστά στις δημοσκοπήσεις του κόμματος(?) που ηγείται.

5. Κατηγορίες για καθύβριση θρησκεύματος και κακόβουλη βλασφημία από κοινού και κατ' εξακολούθηση αντιμετωπίζουν οι συντελεστές της παράστασης «Corpus Christi» ύστερα από ποινική δίωξη που άσκησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών μετά την μήνυση που κατέθεσε υπό την αιγίδα της Χρυσής Αυγής ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ. Στην Αθήνα συνέβησαν αυτά. Όχι στην Τεχεράνη. (Για να μην μπερδευτούμε το σημειώνω)

---------------

ΜΠΟΝΟΥΣ

Μάι χαρτ μπιλόνγκσ του ντάντυ.

3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ

σχόλια

2 σχόλια