Τερματίζοντας την γελοιότητα: Ο χρυσαυγίτης, η γκόμενα του και οι καλοκαιρινές τους φωτογραφίες

Facebook Twitter
9

 "Μωρό κάνει ζέστη, με αυτή την μαύρη μπλούζα θα σκάσεις"!

Το περασμένο Σάββατο το ρεπορτάζ μιας κίτρινης, τόσο κίτρινη όσο το δέρμα του νεκρού, εφημερίδας μας αποκάλυψε μια μεγάλη αλήθεια: Η χρυσαυγίτικη φαντασίωση έχει γκόμενα.

Οι αποκλειστικές φωτογραφίες δημοσιεύτηκαν. Το ζευγάρι μαζί με τον υπόλοιπο θίασο πήγε διακοπές στην Μάνη. Από το «καλό» ρεπορτάζ μαθαίνουμε ότι «αποβιβάστηκαν από μια βάρκα και πήγαν για φαγητό όπου είχαν χαλαρή κουβέντα σε ταβερνάκι της περιοχής». Επίσης κολύμπησαν σε απομονωμένες παραλίες όπου υποθέτουμε ότι γέμισε άμμο και κόπερτον «Ο Αγών μου» και έκαναν στα οπίσθια τους tatoo-χένα σβάστικα, για να αισθανθούν πιο ελεύθεροι, γιατί και αυτοί καταπιεσμένοι είναι οι άνθρωποι την απομόνωση στις διακοπές περιμένουν για να αισθανθούν ελεύθεροι, ένα t-shirt με σβάστικα φοράνε και εμείς αμέσως να τους πούμε φασίστες. Κάνω μια υπόθεση αν και δεν το λέει το ρεπορτάζ με τον τίτλο: «Έρωτας και με τη...Βούλα» (σ.σ ατυχέστατος τίτλος αν σκεφτείς ότι οι κακοπροαίρετοι που ζηλεύουν τον έρωτα τους μπορούν να σκεφτούν «Καρπούζι με την βούλα» και αν είναι αρκετά κακοί με την ευτυχία των άλλων να φωνάξουν «μάπα το καρπούζι») ότι κάποια στιγμή αυτή σκέφτηκε να του βάλει αντηλιακό στην πλάτη αλλά αυτός δεν την άφησε γιατί «οι σκληροί άντρες δεν καίγονται από τον ήλιο». Τότε αυτή του έκανε μούτρα, αλλά αυτός γύρισε και την έπιασε από τα πυρόξανθα μαλλιά, την φίλησε και τότε στην Αστόρια ένας θαυμαστής του χρυσαυγίτη  ρεύτηκε πάνω από μια χοιρινή μπριζόλα και όσο την φιλούσε τόσο ρευόταν μέχρι που το σκληρό αγόρι κάηκε από τον ήλιο και έφυγαν από την απομονωμένη παραλία και ο Ελληνάρας στην Αστόρια χώνεψε και σταμάτησε το ρέψιμο.

Όλα αυτά τα σουρεαλιστικά τα υποθέτω εγώ, με το κακό μου μυαλό επειδή ο χρυσαυγίτης μου φέρνει αναγούλα. Πάμε όμως να δούμε τι λέει το πραγματικό ρεπορτάζ: «σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, επισκέφτηκαν και το Μνημείο για τα θύματα του Εμφυλίου στην Ελλάδα».

Είδες που η πραγματικότητα του «καλού» ρεπορτάζ ξεπερνάει την δική μου φαντασία;

Αν το θέμα έμενε στις σελίδες της εφημερίδας θα τελείωνε εδώ και μπορεί να μην το μαθαίναμε και ποτέ. Όμως, στην ψηφιακή εποχή οι δημοσιογράφοι της νέας εποχής, αντλούν υλικό από παντού. Όχι, δεν τους φτάνει ο όγκος πληροφορίας που υπάρχει στο δίκτυο. Πρέπει να μελετήσουν και την κάθε φυλλάδα που κυκλοφορεί. Στην κεντρική τους σελίδα, σοκάρονται με τον Παλαιστίνιο πατέρα που κρατάει τον νεκρό γιο του αγκαλιά, κατηγορούν την Χρυσή Αυγή, μας ενημερώνουν για τις διεθνείς εξελίξεις, όμως υπάρχει πάντα ένα μικρό κομματάκι αφιερωμένο στην δημοσιογραφία του κίτρινου τύπου. Γιατί ξέρουν καλά, ότι όλοι θα κάνουν κλικ για να δουν πως πέρασαν τα πιτσουνάκια με τις σβάστικες αγκαλιά. Γιατί το lifestyle πουλάει. Γιατί οι αναγνώστες το γουστάρουν ρε παιδί μου. Και μετά οι ίδιοι αναγνώστες κατηγορούν τα media για όλα τα κακά της μοίρας τους και αισθάνονται δικαιωμένοι κάθε φορά που το παλιό lifestyle πεθαίνει. Μα βρε καημένε αναγνώστη, μπορεί άδειο να είναι το στομάχι σου αλλά το μυαλό σου σίγουρα χορτάτο με όλες αυτές τις βλακείες που το έχεις «τηγανίσει». Βρε καημένε αναγνώστη, τα media που επιλέγεις είναι ο καθρέφτης σου και σου δίνουν αυτό που θες. Μην τα κατηγορείς λοιπόν. «Έρωτα με τη....Βούλα» θες «Έρωτα με τη ....Βούλα» θα πάρεις. Περαστικά.

9

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Σωτήρης Ντάλης / «Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Ο αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου και επικεφαλής της Μονάδας Έρευνας για την Ευρωπαϊκή και Διεθνή Πολιτική σχολιάζει τον αντίκτυπο της πανδημίας και της εκλογής Μπάιντεν στην Ευρώπη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Σωτήριος Σέρμπος / «Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Τι σηματοδοτεί η εποχή Μπάιντεν και τι αφήνει πίσω του ο απερχόμενος Πρόεδρος; Απαντά στη LiFO ο Σωτήριος Σέρμπος, αναπληρωτής καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής στο Δημοκρίτειο Παν/μιο Θράκης και Ερευνητής στο ΕΛΙΑΜΕΠ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ελλάδα / Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ο καθηγητής Παιδιατρικής και Επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια και μέλος της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας μιλά για τα τελευταία δεδομένα της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Νικόλας Σεβαστάκης / Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν είναι ένας Γουίλι Σταρκ της εποχής μας. Υπάρχει κάτι σημαντικό που χωρίζει τη λαϊκιστική φαντασία των χρόνων του Μεσοπολέμου –όπως την αναπλάθει το μυθιστόρημα του Γουόρεν– από τα πλήθη που είδαμε να βγαίνουν από τα μεσαιωνικά σπήλαια των social media για να ορμήσουν προς το Καπιτώλιο.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ελλάδα / Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ο καθηγητής Φαρμακολογίας, Φαρμακογονιδιωματικής και Ιατρικής Ακριβείας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Φαρμακολογίας, Ευάγγελος Μανωλόπουλος, μιλά στη LiFO για τα εμβόλια και τις φαρμακευτικές αγωγές που εξετάζονται. Απαντά για το δεύτερο κύμα της πανδημίας, εξηγεί ποια είναι η αλήθεια για τις ΜΕΘ, πότε θα αποχωριστούμε τις μάσκες αλλά και πότε προβλέπεται η επάνοδος στην κανονικότητα.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τech & Science / Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τι θα σημάνει η γενική χρήση των εμβολίων; Θα εφαρμοστούν νέοι κανόνες σχετικά με τον εμβολιασμό; Πότε προσδιορίζεται η έναρξή του; Και τι γίνεται με τους αρνητές;
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Νικόλας Σεβαστάκης / Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Η όποια στρατηγική για τον εμβολιασμό χρειάζεται να είναι σκληρή με τον νεοφασισμό των fake news και της ωμής παραπλάνησης. Την ίδια στιγμή, όμως, πρέπει να εντάξει τις ανησυχίες, τις αντιρρήσεις και τις δεύτερες σκέψεις πολλών ανθρώπων.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ελλάδα / Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ο πνευμονολόγος-εντατικολόγος στο νοσοκομείο Παπανικολάου μιλά για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στις ΜΕΘ και τις μελλοντικές ανησυχίες του σχετικά με την πανδημία.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ελλάδα / Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας-Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών σχολιάζει όλες τις τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

σχόλια

8 σχόλια
"Όσοι ξεχωρίζουν την πολιτική έλλειψη ανεκτικότητας από τη θρησκευτική, κατά τη γνώμη μου, απατώνται. Οι δυο αυτές μορφές αδιαλλαξίας είναι αδιαχώριστες". (από το Κοινωνικό Συμβόλαιο, κεφ. 8ο - Ρουσσώ)
"επειδή βλέπω ότι χάθηκε η μάχη, αν σε κάθε κραυγή απαντάς μ’ ένα δοκίμιο (διότι περί μάχης εντυπώσεων πρόκειται), επαναλαμβάνω ότι είναι λάθος να δίδεται τόσο πολύ, τόσο συχνά ο λόγος στους φασίστες. Όχι ότι δεν θα τον πάρουν μόνοι τους στο ίντερνετ. Τουλάχιστον, όμως, δεν θα έχουμε συνεργήσει στην άθλια προπαγάνδα". Editorial του Στάθη Τσαγκαρουσιάνου, lifo 16.5.2012 (http://www.lifo.gr/mag/columns/4903). Προτού αλέκτωρ φωνήσαι τρις...(δεν λέω να ισχύσει"γραμμή" στην lifo για το τί να δημοσιεύει και να αναρτά ο καθένας. Θα πρέπει, όμως, να εξετάσετε εκεί στην lifo όντως το θέμα της στάσης του περιοδικού-ιστοσελίδας, όχι περιπτωσιολογικά, αλλά συνολικά)
συμφωνώ με Dragan. Επιδεικνύετε μια αρρωστημένη εμμονή με τη ΧΑ όπως ο περαστικός που δε μπορεί να πάρει τα μάτια του από το δυστύχημα. Επίσης, ένα μπάνιο πήγαν να κάνουν, τι το μεμπτό στην προκειμένη περίπτωση; το κείμενο βγάζει απύθμενη μνησικακία και έλλειψη ανωτερότηας. Ξεκολλήστε.
Γιατί ασχολείστε συνέχεια με αυτούς τους τραμπούκους; Αγνοήστε τους, αρκετή ασχήμια έχουμε γύρω μας, πρέπει να ενημερωνόμαστε και για τις διακοπές τους; Κε Μακρή είμαι σίγουρος ότι έχετε πιο ενδιαφέροντα πράγματα να γράψετε από το τι αναφέρει η κάθε κωλοφυλλάδα για τους ουρακοτάγκους της Χ.Α.
Φοβαμαι οτι εξαψατε την φαντασια πολλων μισοτρελων ελληνιδων-αφθονουν στην μπανανια μας αλλωστε. Διοτι χαδακια στις ονειρρρρεμενες παραλιες της Μανης παρεα με το σεξι αγορι Και την αφηγηση του "Αγων μου(του)" ποια δεν θα το ονειρευοταν???
Πέρα του ότι δε μας νοιάζει τι έγραψε η κάθε φυλλάδα της πεντάρας που κάνει μόνο για χαρτί υγείας σχετικά με τις διακοπές των φασιστόμουτρων, με ενόχλησε και με προσέβαλλε τρομερά η εικόνα του "Ελληναρά στην Αστόρια". Καταρχάς, δεν έχει καμία σχέση με το θέμα που θίγετε, κι επιπλέον, οι "Ελληναράδες της Αστόρια" είναι αυτοί που κόψανε τον βήχα στους ναζί και τους απαγόρευσαν να ανοίξουν παράρτημα της ΧΑ στη Νέα Υόρκη, όπως σκόπευαν να κάνουν. Δεν κοιτάμε λέω εγώ τους εδώ Ελληναράδες που σφάζουν στον Άγιο Παντελεήμονα και ξυλοκοπούν στη Σαλαμίνα και να αφήσουμε καλύτερα ήσυχους τους 100 φορές καλύτερούς μας συνέλληνες στην Αστόρια;