Σήμερα έκανα πως δεν είδα.

Facebook Twitter
4

Σήμερα έκανα πως δεν είδα.

Ίσως η πιο δυνατή, συγκλονιστική εξομολόγηση από τότε που ξεκίνησε η στήλη του Lifo.gr Εξομολογήσεις. Απλή, σύντομη και περιεκτική.

Την έγραψε κάποιος, στις 11 το βράδυ.

 

4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών - Μικροπράγματα

Mικροπράγματα / Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών

«Υστερικές» όσες μιλούν συνεχώς για τα γυναικεία δικαιώματα και «τα θέλουν» όσες είναι θύματα καταπίεσης και δεν το καταγγέλλουν, μάς ενημερώνει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, Δημήτρης Παπανώτας.
ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΝΑ ΚΡΑΒΑΡΗ

σχόλια

4 σχόλια
Το πραγματικα σημαντικο ζητημα ειναι η υπαρξη αυτων των ανθρωπων. Τι επετρεψε αυτη την εξαθλιωση ; Τι δεν εγινε για να αποφευχθει η καταντια ; Η ελεημοσυνη ειναι ασημαντη. Ουσιαστικα διαιωνιζει το προβλημα, το οποιο οχι δεν ειναι που δεν εδωσες ψωμι, ειναι που δεν κανεις και δεν κανουμε τιποτα για το συστημα που πεταει στο δρομο ανθρωπους.
Δεν χρειάζεται να έχεις τύψεις ούτε για 1 δευτερόλεπτο..Και μόνο που το σκέφτεσαι ακόμα φανερώνει την ποιότητα του ανθρώπου που είσαι..Εκείνη τη στιγμή μίλησε το αίσθημα του φόβου για το άγνωστο.."Λες να με χτυπήσει"?"Μήπως μου αρπάξει την τσάντα"?και πάνω απ όλα "λες να κάνει κακό στο παιδί"?...Την επόμενη φορά θα κάνεις το βήμα που πρέπει, αν πρέπει!!Και λέω "αν πρέπει" γιατί αν θέλουμε να είμαστε ρεαλιστές και σωστοί ας επισημάνουμε οτι ανάμεσα στους άστεγους κυκλοφορούν και άνθρωποι που η αδιαφορία και η σκληρότητα του κόσμου τους έχει κάνει επικίνδυνους.
Μας έχουν εκπαιδέυσει συστηματικα στην αδιαφορία-αναισθησία-εγωκεντρισμό.Ενστικτωδώς αρνήθηκα ψιλα σε κάποιον που τα είχε ανάγκη και σκεπτόμενος μετα τη φάση γύρισα και τον έψαχνα.Δε τον βρήκα ποτέ,τα δωσα καπου τελικά,αλλα για μέρες συλλογιζόμουν πόσο καλά με εκπαιδεύσαν ολ΄αυτα τα χρόνια στο να μην είμαι ο εαυτός μου.
Μπορείς πάντα να δώσεις την επόμενη φορά. Υπάρχουν στιγμές που αντιδράμε ενστικτωδώς και είναι κάτι φυσιολογικό. Δεν είναι δυνατόν να προβλέπουμε τέτοιου είδους στιγμές, καθώς ούτε να προσχεδιάζουμε την αντίδρασή μας απέναντι σε μια τέτοια κατάσταση. Αλλά μπορούμε να φροντίσουμε την επόμενη να μην αντιδράσουμε βάσει ενστίκτου. Έχει δύναμη ο ανθρώπινος νους απέναντι στα ένστικτα (ή το υποσυνείδητο για μερικούς), αρκεί να τα αναγνωρίσουμε και από εκεί να αποφασίσουμε αν μας αρέσει η δεν μας αρέσει η τρόπος που αντιδράμε. Αν δούμε ότι δεν μας αρέσει, είναι η ευκαιρία μας (και η μόνη πραγματική ευκαιρία θα έλεγα) να αλλάξουμε τις συνήθειες που μας χαρακτηρίζουν και να χτίσουμε αυτές που θα θέλαμε να μας χαρακτηρίζουν. Είμαστε το σύνολο των συνήθειών μας και έχουμε πάντα την επιλογή να τις αλλάξουμε, αλλά έχουμε ανάγκη από τέτοιου τύπου μεταφορικά χαστούκια για να μπορέσουμε να αναγνωρίσουμε που χρειάζεται η αλλαγή.