Οι πωλήσεις βινυλίου ξεπερνούν το ένα εκατομμύριο για πρώτη φορά εδώ και είκοσι χρόνια

Οι πωλήσεις βινυλίου ξεπερνούν το ένα εκατομμύριο για πρώτη φορά εδώ και είκοσι χρόνια Facebook Twitter
5
Οι πωλήσεις βινυλίου ξεπερνούν το ένα εκατομμύριο για πρώτη φορά εδώ και είκοσι χρόνια Facebook Twitter

Οι ετήσιες πωλήσεις βινυλίου στην Μεγάλη Βρετανία έχουν ξεπεράσει το ένα εκατομμύριο για πρώτη φορά από το 1996.


Σύμφωνα με τον οργανισμό που εκπροσωπεί τις δισκογραφικές εταιρείες του Ηνωμένου Βασιλείου η αύξηση των πωλήσεων ενισχύθηκε φέτος από το "Endless River" των Pink Floyd, το οποίο πούλησε περισσότερα από έξι χιλιάδες αντίτυπα την πρώτη εβδομάδα κυκλοφορίας του και έγινε το πιο γρήγορα ευπώλητο άλμπουμ αυτού του αιώνα.

Το άλμπουμ με τις μεγαλύτερες πωλήσεις της χρονιάς παραμένει το AM των Arctic Monkeys.


Ο διευθύνων σύμβουλος των βρετανικών charts, Μάρτιν Τάλμποτ, μίλησε την τεράστια εξάπλωση που βινυλίου τα τελευταία χρόνια:
"Σε μια εποχή που όλοι μας μιλάμε για την ψηφιακή μουσική, το γεγονός ότι αυτά τα όμορφα δείγματα τέχνης είναι ακόμη τόσο δημοφιλή είναι φανταστικό.

Πριν μόλις πέντε χρόνια η βιομηχανία του βινυλίου είχε αξία τριών εκατομμυρίων λιρών, και φέτος υπολογίζεται να αξίζει είκοσι εκατομμύρια."


Οι πωλήσεις βινυλίου εξακολουθούν να αντιπροσωπεύουν μόνο το 2% των πωλήσεων στη μουσική βιομηχανία, τα CD το 64%, και η ψηφιακή μουσική το 35 περίπου τις εκατό.

5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βρομοκαρυδιά: Αυτή η μάστιγα!

Ηχητικά Άρθρα / Βρομοκαρυδιά: Αυτή η μάστιγα!

Οι βρομοκαρυδιές ή αΐλανθοι είναι ίσως τα πιο ευρέως διαδεδομένα δέντρα στην Αθήνα και παρότι συνεισφέρουν στο πράσινο της πόλης, έχουν εξαπλωθεί σε τέτοιο βαθμό που σήμερα αποτελούν απειλή για τα υπόλοιπα δέντρα της Αθήνας.
M. HULOT
Ο Σόκρατες και η δημοκρατία

Living / Ο Σόκρατες και η δημοκρατία

Πριν από σαράντα χρόνια, ο μεγάλος Βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής με το εντυπωσιακό παράστημα και τις ριζοσπαστικές πεποιθήσεις ήταν από τους πρωταγωνιστές του κινήματος για την μετάβαση της Βραζιλίας από τη χούντα στη δημοκρατία.
THE LIFO TEAM
Γιατί τόσα μη διαβητικά άτομα φορούν μετρητές γλυκόζης;

Radio Lifo / Γιατί τόσα άτομα χωρίς διαβήτη φορούν μετρητές γλυκόζης αίματος;

Γιατί γίνεται τόσος ντόρος τελευταία με τις αιχμές γλυκόζης στο αίμα και γιατί όλο και περισσότερα άτομα που δεν έχουν διαβήτη φορούν cgm; Πρόκειται για ακόμα ένα διατροφικό trend; H Μερόπη Κοκκίνη συζητά με την κλινική διαιτολόγο-διατροφολόγο Μελίνα Καριπίδου.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ

σχόλια

5 σχόλια
Καλα.ενταξει.Τωρα αναμενεται και η ανοδος πωλησεων φωτογραφικων μηχανων με φιλμ,μαγνητοφωνων με ταινια,και εντυπων οδηγων/χαρτων.Οποιαδηποτε περιστασιακη ανοδος πωλησεων καποιου ειδους το οποιο η τεχνολογια εχει αντικαταστησει με καποιο καλυτερο σε αποδοση,πιο ευχρηστο και φθηνοτερο,δεν μπορει παρα να ειναι αυτο και μονον.Περιστασιακη.Προιον μοδας η νοσταλγιας(ρετρο),η και των δυο.Και ειναι παντοτε βραχυβια.Εσεις μπορειτε να φαντασθειτε τις σημερινες γενιες που μεγαλωνουν με computers και digital technology "απο την κουνια τους" να χρησιμοποιουν οποιοδηποτε ειδος "παλαιας τεχνολογιας"οταν ενηλικιωθουν και μεταβληθουν σε "καταναλωτες" ;Το 99% απο αυτα τα παιδια ειτε δεν γνωριζουν καν τι ειναι αυτα τα "παραξενα αντικειμενα",ειτε τα αντιμετωπιζουν ως "μουσιακα ειδη",οπως αντιμετωπιζε η δικη μου γενια την "πεννα και το μελανοδοχειο".
Πετάγεται ο κάθε άσχετος και μιλάει για ποιότητα ήχου, απλά επειδή κάπου κάπως κάποτε άκουσε ότι «σαν την ποιότητα του βινυλίου δεν υπάρχει!». Που αν τους βάλεις ένα mp3 σε 128 kBit/s και ένα σε 320, δεν θα καταλάβουν καμμία διαφορά, γιατί έτσι κι αλλιώς τα μισά mp3 τους είναι κατεβασμένα απ' το YouTube. Η ποιότητα ΔΕΝ είναι καλύτερη απ' αυτή ενός CD. Το βινύλιο πέρα από την όλη αισθητική (εμφάνιση, μέγεθος, βάλσιμο βελόνας κτλ.) δεν προσφέρει τίποτα παρά μόνο θόρυβο που προστίθεται κατά την διαδικασία της αναπαραγωγής, και μέσω του οποίου αντιλαμβανόμαστε τον ήχο πιο «ζεστό» (πράγμα που οφείλεται κυρίως σε κακά ηχοσυστήματα).
Αρκετοί ροκάδες/μεταλάδες ανέκαθεν αγόραζαν βινύλια η μοσυική για αυτούς είναι τρόπος ζωής και όχι κάτι που ακούνε κάθε σαββατο που πάνε στα σκυλομάγαζα/καγκουρομάγαζα/χιπστερομάγαζα κτλ Λογικό είναι να πηγαίνουν σε συναυλίες, να αγοράζουν merchandise και φυσικά βινυλια για να στηρίξουν τους καλλιτέχνες που αγαπούν, επίσης το βινύλιο είναι συλλεκτικό σε αντίθεση με το mp3 και συνήθως το cd. Εχω βινύλια αγαπημένων μου συγκροτημάτων χωρίς καν να διαθέτω πικ απ την τελευταία δεκαετία. Αυτά τα άλμπουμ εκτός από βινύλια τα έχω πάντα και σε mp3(παράνομα) αρκετές φορές και σε Cd(αυθεντικό) και αν είναι παλιά αλμπουμ σίγουρα θα βρίσκονται και ανάμεσα στις παλιές μου κασέτες (γραμμένες φυσικά)ότι αξίζει και σας αρέσει πρέπει να το στηρίζεις όσο μπορείτε για να συνεχίσει να υπάρχειαν πάλι ακούτε Παντελίδη, Ρέμο, Τζάστιν Μπίμπερ κτλ συνεχιστε να κατεβάζετε παράνομα αλλά σας θερμοπαρακαλούμε βάλτε ακουστικά γιατί δεν σας φταίμε σε κάτι.\m/
Μέχρι και σήμερα (Κυριακή), γίνεται μια έκθεση AV στο Lydra Hotel. Περάστε στον 1ο όροφο να ακούσετε τα ηχεία μιας Δανέζικης εταιρείας, να παίζουν από cd με ψηφιακό ενισχυτή class D. Αληθοφάνεια σε όλο της το μεγαλείο.Μετά περάστε από τον 3ο όροφο, έχει αρκετούς που παίζουν βινύλιο. Θα καταλάβετε γιατί το βινύλιο είναι μουσειακό είδος...Τώρα νοσταλγοί των νιάτων τους, για λίγο ακόμα θα υπάρχουν.