Λύθηκε το μυστήριο των χαμένων εγκεφάλων στο Πανεπιστήμιο του Τέξας

Λύθηκε το μυστήριο των χαμένων εγκεφάλων στο Πανεπιστήμιο του Τέξας Facebook Twitter
8

Το μυστήριο με την εξαφάνιση περίπου 100 ανθρωπίνων εγκεφάλων, που ήταν αποθηκευμένοι σε βάζα φορμαλδεΰδης στο Πανεπιστήμιο του Τέξας, λύθηκε. Δεν εξαφανίστηκαν τελικά, αλλά καταστράφηκαν το 2002, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση που δημοσιεύεται στους New York Times.

Περίπου 200 δείγματα εγκεφάλου είχαν περάσει στην κατοχή του πανεπιστημίου τη δεκαετία του 1980, για ερευνητικούς και εκπαιδευτικούς σκοπούς, ύστερα από προσωρινή συμφωνία με ένα νοσοκομείο στο Όστιν. Πριν από λίγες ημέρες όμως, το εκπαιδευτικό προσωπικό διαπίστωσε ότι πλέον στα εργαστήρια έχουν απομείνει μόνο περίπου 100 βάζα, χωρίς να υπάρχουν στοιχεία για την τύχη των υπολοίπων.

Σύμφωνα με την έρευνα του διεξήχθη, τα περισσότερα από τα δείγματα που λείπουν καταστράφηκαν, καθώς κρίθηκε ότι ήταν σε κακή κατάσταση και δεν μπορούσαν να χρησιμεύσουν στον τομέα της έρευνας ή ως εργαλείο διδασκαλίας. Εκπρόσωπος του πανεπιστημίου ανέφερε ότι «πιστεύουμε ότι οι εργαζόμενοι κατέστρεψαν 40 με 60 βάζα με ασφάλεια, σε συνεργασία με κάποιον εργολάβο διαχείρισης βιολογικών αποβλήτων».

Πρόσθεσε ότι κάποια από τα βάζα περιείχαν περισσότερους από έναν εγκεφάλους και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις τους ο τελικός αριθμός συμπίπτει με τον αριθμό των εγκεφάλων που λείπουν. Τόνισε ωστόσο ότι η έρευνα συνεχίζεται, προκειμένου να βεβαιωθούν ότι κανένα δείγμα δεν μεταφέρθηκε σε κάποιο άλλο ίδρυμα.

Ανάμεσα στους εγκεφάλους που λείπουν πιστεύεται ότι βρίσκεται και εκείνος του Τσαρλς Ουίτμαν, ενός ελεύθερου σκοπευτή, ο οποίος σκότωσε 16 ανθρώπους και τραυμάτισε δεκάδες άλλους στην πανεπιστημιούπολη το 1966.

8

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιταλία: «Δεν μπορώ να φανταστώ πώς ένιωσε ο πυροσβέστης που τούς είδε μπροστά του να χάνονται»

Διεθνή / Ιταλία: Η μία κοπέλα δεν ήξερε κολύμπι, έπεισε τους φίλους της να μείνουν και τα ορμητικά νερά παρέσυραν και τους τρεις

«Δεν μπορώ να φανταστώ πώς ένιωσε ο πυροσβέστης που τούς είδε μπροστά του να χάνονται» λέει εθελοντής - Νεκρές οι δύο κοπέλες, αγνοείται ο νεαρός - Η σπαρακτική ιστορία των τριών φίλων που χάθηκαν από τα ορμητικά νερά του ποταμού έχει συγκλονίσει την Ιταλία
NEWSROOM

σχόλια

4 σχόλια
Έχεις δίκιο. Τα λέμε αυτά επειδή ζηλεύουμε το μυαλό του μέσου σύγχρονου Αμερικάνου (που δεν είναι καθόλου κατεστραμμένο -προς θεού!).Και ένα αφιέρωμα στα "επιτεύγματά" του :- Λιγότερο από το 40% των Αμερικάνων πιστεύει ότι είναι αληθινή η θεωρία της εξέλιξης.- Η πλειοψηφία των Αμερικάνων κάτω από 30 ετών δεν μπορεί να βρει στον χάρτη που είναι το Αφγανιστάν (9 στους 10 απέτυχαν) και το Ιράκ (63% απέτυχε). Το 1/3 δεν μπόρεσαν να βρουν στον χάρτη την ήπειρο στην οποία βρίσκεται ο Αμαζόνιος. Το 30% δεν μπορούσε να βρει στον χάρτη τον Ειρηνικό Ωκεανό !- Το 1999, το 20% περίπου των Αμερικάνων πίστευε ότι ο ήλιος περιφέρεται γύρω από την γη ! (αυτό μπορεί να το έχουν βελτιώσει)- Μόνο οι μισοί περίπου από τους Αμερικάνους συνειδητοποιούν ότι ο Ιουδαϊσμός είναι παλαιότερη θρησκεία από τον χριστιανισμό και τον ισλαμισμό.- Περισσότεροι Αμερικάνοι μπορούν να ονομάσουν τα μέλη του τρίο Στούτζες από όσους μπορούν να ονομάσουν τα 3 είδη κρατικής εξουσίας.-Το 25% περίπου των Αμερικάνων δεν γνωρίζαν ότι ο πόλεμος της ανεξαρτησίας έγινε εναντίον της Μεγ. Βρετανίας και είπαν κάποια άλλη χώρα.- 21% των Αμερικάνων πιστεύουν ότι υπάρχουν πραγματικά μάγοι και μάγισσες.-To 2006 σε δημοσκόπηση που έγινε, το 30% των Αμερικάνων δεν γνώριζαν σε ποιο έτος έλαβαν χώρα τα γεγονότα της 11ης Σεπτεμβρίου.Και άλλα πολλά... Γι' αυτό τους ζηλεύουμε !Για το τέλος ένα απολαυστικό video αμερικάνικης γεωγραφίας (πάντως δεν γνωρίζουμε πόσοι τα βρήκαν σωστά, αλλά και πάλι έχει πλάκα)https://www.youtube.com/watch?v=_mWtWz_aGyk
Απο την στιγμή που τον βάζεις σε φορμόλη δεν μπορείς να κάνεις και πολλά, η ιστοχημεία του αλλοιώνεται. Μόνο να δείξεις την ανατομία σε φοιτητές ιατρικής.