Λιποθύμησε ο απεργός πείνας Νίκος Ρωμανός

Λιποθύμησε ο απεργός πείνας Νίκος Ρωμανός Facebook Twitter
49

Λιποθυμικό επεισόδιο είχε το απόγευμα της Πέμπτης ο Νίκος Ρωμανός, ο οποίος βρίσκεται στην 25η ημέρα απεργίας πείνας, διαμαρτυρόμενος για τη μη χορήγηση εκπαιδευτικής άδειας προκειμένου να παρακολουθήσει τα μαθήματα στο ΤΕΙ Αθήνας, όπου έχει εισαχθεί.

Οι πληροφορίες από το νοσοκομείο αναφέρουν πως το λιποθυμικό επεισόδιο συνέβη όταν ο κρατούμενος ήταν στο μπάνιο του δωματίου του, αλλά δεν κράτησε πολύ ώρα και ο 21χρονος απεργός συνήλθε έπειτα από λίγο. Ωστόσο οι πηγές αναφέρουν πως η κατάσταση της υγείας του έχει επιδεινωθεί 

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση από το νοσοκομείο «Γ.Γεννηματάς», όπου νοσηλεύεται, ο ασθενής ανατάχθηκε με την επέμβαση των γιατρών και υποβάλλεται σε εξετάσεις για να εκτιμηθεί εκ νέου και να τεκμηριωθεί η κατάσταση της υγείας του.

Ελλάδα
49

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σταθμάρχης δέχτηκε επίθεση στο σταθμό «Αγ. Ελευθέριος» - Επιβάτιδα προσπάθησε να την πετάξει στις γραμμές

Ελλάδα / Σταθμάρχης δέχτηκε επίθεση στο σταθμό «Αγ. Ελευθέριος» - Επιβάτιδα προσπάθησε να την πετάξει στις γραμμές

Το σωματείο εργαζομένων της ΣΤΑ.ΣΥ τονίζει πως η ανοχή έχει και τα όριά της και πως αν δεν ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα, θα προχωρήσουν ακόμη και σε κλείσιμο των σταθμών
NEWSROOM
Γυναικοκτονία στο Μενίδι:

Ελλάδα / Γυναικοκτονία στο Μενίδι: Είχε απειλήσει τη 40χρονη Ενκελέιντα ότι θα την σκοτώσει, αλλά δεν είχε προφυλακιστεί

Ερωτήματα για τους χειρισμούς των αρχών - Το θύμα είχε καταγγείλει τον σύντροφό της που απειλούσε ότι θα την σκοτώσει - Η 40χρονη είχε προμηθευτεί panic button - Οι αρχές γνώριζαν ότι ο βασικός ύποπτος για τη γυναικοκτονία ήταν εξαρτημένος από το αλκοόλ
NEWSROOM

σχόλια

12 σχόλια
εγώ από την άλλη βλέπω που οι αναρχικοί μας κλείνουν τη σχολή με αφορμή την απεργία πείνας του ρωμανού, επειδή είναι "ήρωας" το παιδί και "θέλει να σπουδάσει", ξεχνώντας το μικρό του πταίσμα (μια παλιοληστεία έκανε μωρέ εκεί πέρα το κακόμοιρο, ψιλοπράγματα) και όταν τους το φέρνεις μπροστά αυτό μασούν τα λόγια τους και όλα τα μέχρι εκείνη τη στιγμή επιχειρήματά τους πάνε περίπατο (ναι, είναι εκεί που ξεκινάνε οι φωνές και η βία, γιατί όταν δεν έχεις να αντικρούσεις απόψεις τρίτων αυτό συμβαίνει)στην τελική είναι ένα παιδί που καλώς ή κακώς έπραξε έγκλημα βάσει νόμου και οφείλει να εκτίσει την ποινή του. προφανώς και δεν του στερείται το δικαίωμα να σπουδάσει απλά το ενοχλεί το "εξ' αποστάσεως". εδώ κολλάει το "να μην έκανε τη ληστεία" και όχι στο ότι θέλει να σπουδάσει.μπορώ να στηρίξω έναν εγκληματία (απορώ γιατί σοκάρονται μερικοί με τον όρο-διέπραξε έγκλημα, άρα τι είναι; εγκληματίας) για το δικαίωμα στη μόρφωση, αλλά αρνούμαι να στηρίξω έναν εγκληματία που θέλει και την πίτα ολάκερη και τον σκύλο χορτάτο. όλα είναι θέμα επιλογών κι αυτός έκανε τη δική του και ενώ, παρ' όλα αυτά του δόθηκε η ευκαιρία να πραγματοποιήσει την επιθυμία του (όπως ισχυρίζεται πάντα, ότι θέλει να σπουδάσει) μοιάζει να είναι λιγάκι πλεονέκτης ο επαναστάτης σας, δε νομίζετε;
Производственный процесс, Δεν με ενδιαφέρει αν είναι αναρχικός, νεοδημοκράτης ή φασίστας! Με νοιάζει το "ένοπλη ληστεία", χωρίς να με ενδιαφέρει καθόλου αν ήταν επιτυχημένη ή όχι! Και με νοιάζει ακόμα πιο πολύ οτι θέλει να συνεχίσει ακάθεκτος τον ΕΝΟΠΛΟ αγώνα! Κ μπορεί να μην διάλεξε να κάνει τη δουλειά των γονιών του, αλλά μια χαρά ξέρει να εκμεταλλεύεται τις γνωριμίες τους και το όνομά τους για να είναι μονιμως πρώτο θέμα αυτές τις μέρες. Δεν είναι ούτε ο πρώτος ούτε ο τελευταίος που κάνει απεργία πείνας, αυτός όμως είναι πρώτο θέμα 3 εβδομάδες τώρα!
ε, έχουμε ακούσει τα πάντα, το να ακούσουμε και ότι ... "το κάνει για τα φώτα της δημοσιότητας" και ότι "εκμεταλλεύεται της γνωριμίες των γονιών του" ο ετοιμοθάνατος Ρωμανός, ούτε στις πιο τολμηρές φαντασίες μου !! Καλά, τι πίνετε τελικά ;
Kostakis K., αν δεν είχε φραγκάτους γονείς ανάθεμα και να θα είχε ιδέα κανείς τι συμβαίνει. Εσύ το θεωρείς τελείως άσχετο δηλαδή το ότι ένα κάρο κόσμος κάνει συνέχεια απεργίες πείνας, αλλά στις ειδήσεις βλέπουμε μόνο αυτόν 3 εβδομάδες τώρα.. Γνώμη σου και γνώμη μου άντως, συζήτηση κάνουμε άλλωστε, δεν γίνεται όλοι να συμφωνούμε.. Η υπόθεση, όπως έχω ξαναπεί, είναι απλή. Έκανε ένοπλη ληστεία, καταδικάστηκε και δικαιούται άδεια μόλις εκτίσει το 1/5 της ποινής του. Απλά και ξεκάθαρα πράγματα. Οι πράξεις μας έχουν συνέπειες. Για ποιόν λόγο να έχει το παλικάρι ειδική μεταχείρηση? Επειδή αποφάσισε να κάνει απεργία πείνας? Ξέρει τα δικαιώματά του. Αν είναι κάθε φορά που δεν μας αρέσει κάτι να το λύνουμε έτσι, ας αρχίσουμε όλοι για να περνάει το δικό μας!
αν παιδιά ο ρωμανός δεν την είχε κάνει τη ληστεία στο όνομα της αριστεράς και της προόδου αλλά στο όνομα της ΧΑ και του εθνικισμού ,η στάση των περισσοτέρων από μας θα ήταν η ίδια ; Η στάση των αριστερών κομμάτων (βγάζω έξω το κκε που έχει σταθερή γραμμή για κάθε υπόθεση) ; Δεν το ρωτάω ειρωνικά. ακόμα και για τον εαυτό μου δεν είμαι 100% σίγουρος πως θα είχα την ίδια στάση.
Τυχαία λιποθυμάει στις 5-12 και αύριο στις έξι με τις πορείες θα έχουμε άλλο ένα επεισόδιο..!!Απίστευτη συγκυρία.Αυτό που κάνει ειναι κατευθυνόμενο, υποκριτικό και εκβιαστικό..Η συντριπτική πλειόψηφία του κόσμου δεν είναι μαζί του γιατί έχει σακουλευτεί τι συμβαίνει..Αντιμετωπίζεται σαν ένας κοινός εγκληματίας.
Αν η κοινωνία δεν ήταν μαζί του, δεν θα κατέβαιναν 4000 στο δρόμο υπέρ του. Αλήθεια, πόσοι κατέβηκαν εναντίων του; Ουτε ένας ! Σύλλογοι εργαζομένων στα νοσοκομεία, εργατικές ενώσεις, άνθρωποι της δουλειάς, προοδευτικά κόμματα, φοιτητικοί σύλλογοι, και άνθρωποι ΖΩΝΤΑΝΟΙ και όχι ζόμπι του πληκτρολογίου και της φραπεδιάς που έχουν κάνει τρόπο ζωής το μίσος σε όποιον δεν τους μοιάζει , έχουν πάρει ΟΛΟΙ το μέρος του Ρωμανού. Μέχρι και ο Φορτσάκης υποστήριξε το δικαίωμά του να σπουδάσει κανονικά. Ο Πρόεδρος του ΤΕΙ υπέρ του. ΟΙ σύλλογοι διδασκόντων πανεπιστημιακών ιδρυμάτων υπέρ του. Οι νοσοκομειακοί γιατροί αρνήθηκαν να τον υποβάλλουν στο βασανιστήριο της υποχρεωτικής σίτισης. ΣΤην Ευρώπη όλο και περισσότερα μέσα , οργανώσεις, κοινωνικοί φορείς βγάζουν ανακοινώσεις συμπαράστασης. Μόνο εδώ, μια θλιβερή μειοψηφία νεοναζί και νεοφιλελέ ζόμπι εύχεται να πεθάνει. Ας είναι.
Κανείς δεν εύχεται να πεθάνει φίλε..Επίσης το ότι τον υποστηρίζει μιά μειοψηφία που τρέχει απο το ένα δημόσιο κτήριο στο άλλο δεν σημαίνει οτι η κοινωνία ειναι μαζί του.Και λυπάμαι που κάποιοι τολμήσαν ήδη να τον συγκρίνουν με τον Τάκη Φύσσα που πλήρωσε με τη ζωή του τον αντιφασιστικό του αγώνα. Χωρίς όπλα, ομηρίες, ληστείες και ανακοινώσεις γεμάτες μίσος!!
Τον Τάκη Φύσσα;ΤΟΝ ΤΑΚΗ ΦΥΣΣΑ;ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΟΒΑΡΟΙ ΡΕ ΠΟΥ ΕΣΥ ΤΩΡΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕΣ ΝΑ ΚΑΠΗΛΕΥΘΕΙΣ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΡΕ ΣΤΡΕΨΌΔΙΚΕ ΤΥΠΕ;Πως έπεσε ο ΠΑΥΛΟΣ ρε;Με ένα μπουκέτο λουλούδια στα χέρια του;ΣΤΟΧΟΠΟΙΗΘΗΚΕ γιατί είχε αντιφασιστική δράση!ΕΧΕΙΣ ΑΚΟΥΣΕΙ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙ ΜΙΛΑΣ;Τι είπε ο στόμας σας και γι'αυτόν το ΘΥΜΑΣΑΙ;Κάνε μας την χάρη!Κανονικά δεν έπρεπε να αφήσουν το σχόλιο σου να περάσει καν ρε αισχρέ προπαγανδιστή της κακιάς ώρας!
Δεν ξέρω αν διάβασες τις τελευταίες δύο προτάσεις του κειμένου...."Under no circumstances will Breivik be admitted to campus. But in his cell he will be given ample possibilities to reflect on his atrocities and misconceptions."Θα τα μάθει από το κελί του κοινώς.
εσύ τώρα αυτά που στέλνεις τα διαβάζεις ολόκληρα ή μπα; "Under no circumstances will Breivik be admitted to campus. But in his cell he will be given ample possibilities to reflect on his atrocities and misconceptions."
Εξ αρχης δεν πηγαινα το Βου Που αναρχα Ρωμανο,την αμφισβητουμενης λογοτεχνικης αξιας μανα του,και τις προκατ επαναστατικες προκυρηξεις του ,αλλα εχουν δεν εχουν τα σχολια καποιων θα με κανουν συντροφισσα και αλληλεγγυα. Μερικες συγκρισεις ειναι τοσο ασχετες οσο το να βριζεις οσους ορθωσαν το αναστημα τους απεναντι στα τανκς,γιατι υπαρχουν ενα σωρο 'αθωα΄' θυματα τροχαιων παρα τη θεληση τους. Κακομαθημενος/παραπλανημενος/εγκληματιας η οχι ο Ρωμανος κυριολεκτικα πεθαινει για αυτα που (καλως η κακως) υποστηριζει και πιστευει. Αναρωτιεμαι ποσοι απο τους Τζημεριστες-Ποταμιστες νεοφιλελεδες που ξαφνικα θυμηθηκαν τα παιδια που πεινανε θα προτιμουσαν να κανουν 17 ιδεολογικες κωλοτουμπες απ το να παθουν κατι οι τριχες στο μεγαλο δαχτυλο του ποδιου τους. Τα παιδια που πεφτουν κατω απο την πεινα λογω φτωχειας ειναι μια τραγικη πραγματικοτητα αλλα παντελως ασχετα με τις ιδεολογικες απεργιες πεινας.Φανταζομαι τα θυμαστε καθε φορα που αγοραζετε περιοδικα,τσιχλες,ζελε για τα μαλλια και γενικα οτιδηποτε δεν ειναι πρωτης αναγκης και παθαινετε υπαρξιακη φρικη που τα λεφτα που ξοδευετε θα μπορουσαν να ταιζουν ενα παιδι που πειναει,οχι? Ο Ρωμανος ειναι αξιοθαυμαστος στη δικη μου συνειδηση,οχι γιατι ταυτιζομαι μαζι του ιδεολογικα,αλλα γιατι δειχνει οτι εχει αδιαμφισβητητα κοτσια
Μπορεί τα παιδάκια να είναι άσχετα με τις ιδεολογίες, είναι όμως κάτι που αξίζει πολύ περισσότερης προσοχής από την απεργία πείνας του Ρωμανού! Κ εξάλλου, εγώ αυτή τη στιγμή δεν βλέπω καμία ιδεολογία πλέον. Την έβλεπα στην αρχή αλλά πλέον είναι απλά ένα πείσμα. Τι δεν καταλαβαίνουμε? Απλός και ξεκάθαρος νόμος είναι! "Θα πάρεις εκπαιδευτική άδεια αφότου θα έχεις εκτίσει το 1/5 της ποινής σου." Γιατί είναι τόσο δυσνόητο αυτό? Και για ποιόν λόγο να ισχύσει κάτι διαφορετικό γι'αυτόν?
Ακριβώς όπως τα λες. Το θέμα είναι ότι ο μέσος Έλληνας έχει τρομοκρατηθεί γιατί βλέπει πως είναι μαχλεπας κ την τρώει ασταματητα 5 χρονια τώρα, ενώ κάποιο παιδάκι έχει τα κότσια να τα βάλει με όλους. Και είναι έτοιμος να χάσει.Ο μέσος Έλληνας δεν θέλει να βλεπει Ρωμανους. Θέλει ΜΕΓΚΑ channel, το ζελέ κλπ που είπες και τις φανφάρες απόψεις του.
Οι Τζημεριστες, Ποταμιστες και φιλελεδες σε μαραναν, που 30 χρονια σου τα τρων οι σοσιαλιστες. Αλλα αυτος ειναι ο νεοελληναρας. Ανικανος για οποιαδηποτε κριτικη σκεψη, κατηγοριοποιηση ολων των ανθρωπων που θελουν μια ανθρωπινη και ευνομουμενη κοινωνια και αποθεωση της κακομαθησιας που τωρα τελευταια εγινε και τρεντυ η αναρχια..Α, και μην ξεχασω το αθανατο επιχειρημα, αφου δεν μπαινουν φυλακη ο ταδε, ο δεινα και ο μπηξας, γιατι να μπει το παλικαρι που τι εκανε, μια αποτυχημενη ληστεια και δεν σκοτωσε και κανεναν.. Απορω, τα πιστευετε ειλικρινα αυτα που λετε;
Οι "σοσιαλιστες' ειναι το πασοκ να φανταστω?Οσο αξιος εκπροσωπος του σοσιαλισμου ειναι το πασοκ και οι επαγγελματιες συνδικαλες ,τοσο κοντα στην ευνομουμενη πολιτεια αλα Σκανδιναβια μου κανουν οι καικαλα εξευρωπαισμενες αλλα βασικα ρεπουμπλικανικης ηθικης οσον αφορα την αγορα και το συντηρητισμο αποψεις που εκφραζουν οι φιλελευθεροι της ελλαδας. Παρ ολα αυτα ουτε ειπα να φερουμε τη δικτατορια του προλεταριατου,ουτε να αποφυλακιστει νομιμως και πανηγυρικα ο Ρωμανος με την αιτιολογια οτι 'δεν φυλακιστηκαν αλλοι κι αλλοι.'Καταλαβαινω πως λειτουργει ο νομος,και συμφωνα με αυτον ειναι εγκληματιας. Το αν θα κρινω με το δικο μου αξιακο συστημα- που δεν με υποχρωνει κανενας να συμπιπτει με το νομο καποιου κρατους-οτι ο Ρωμανος ειναι μια πολυ διαφορετικη περιπτωση απ τον Τσοχατζοπουλο η τον Καρατζαφερη συμφωνα με το ΔΙΚΟ ΜΟΥ προσωπικο αισθημα του δικαιου ειναι αλλο θεμα. Οσον αφορα τα σχολια για την ακριβη φυση του εγκληματος ,οτι δλδ.δεν περιλαμβανε βια εναντιον πολιτων και ειχε πολυ συγκεκριμενο (ηλιθιο η μη)ιδεολογικο υποβαθρο,ειναι για αυτους που ισχυριζονται οτι θα φοβαται ο συμφοιτηταρας με τη φραπεδια μην του κανει επιθεση ο Ρωμανος,λες και μιλαμε για το σχιζοφρενη δολοφονο με το πριονι.
πόσο γελοίοι είστε ρε. ΆΛλο είναι να διαφωνείς με τις απόψεις του καθενός, και άλλο να χλευάζεις τα δικαιώματα ενός ατόμου στη μόρφωση. Αλλά τα σχόλια δείχνουν πόσο έχει ριζώσει η δημοκρατική αντίληψη στη κοινωνία. Είστε οι ίδιοι που το '50, το '60 και το '70 θα λέγατε ακριβώς τα ίδια βλακώδη επιχειρήματα για τους πολιτικούς κρατουμένους της τότε ''δημοκρατίας''. Δε παν να λένε ότι καταστρέφεται η μεσαία τάξη, οι αντιλήψεις της περί τάξης και ασφάλειας παραμένουν και είναι γλειώδεις.
Τα ποιά? Το δικαίωμα του δεν το άσκησε στα 18 με πανελλήνιες , όπως κάθε άλλος. Το άσκησε στα 21, μέσα απο την φυλακή, οραματιζόμενος το άσυλο που μπορεί να του έδινε.Το δικαίωμα του, δεν το δέχεται να το λάβει εξ'αποστάσεως (αλλιώς πως θα πιάσει το σχέδιο που ανέφερα παραπάνω), κατα τάλλα διψάει για γνώση.Και τρίτον, το δικαίωμα του, δεν ορίζεται απο τον νόμο, διότι δεν έχει εκτίσει ένα μέρος της ποινής του. Να κάνει παύση σπουδών, και όταν εκτίσει το 1/5 (που δεν αργεί πολύ) το ξανασυζητάμε.
εσύ άμα ήσουν στη θέση του, ή άμα έρθεις ποτέ στη θέση του, να κάνεις παύση σπουδών, υπεύθυνη δήλωση και προσευχή να δικαιωθείς. Ο άλλος απ τη 17Ν παρακολουθούσε κανονικά τη σχολή του και του την έκοψαν με τη δικαιολογία του Ξηρού.
Εσυ αγορι μου, δεν εχεις μαθει ουτε να συζητας κοσμια με ανθρωπους που εχουν αλλη γνωμη απο σενα και εχεις το θρασσος να χαρακτηριζεις κοσμο που δεν ξερεις;
απαξιώ να συζητάω με ανθρώπους (πόσω δε μάλλον με ανέμους) που οι αξίες τους βασίζονται στο ''νόμος και τάξη'' και στο ''ησυχία τάξις και ασφάλεια''.
@Renton, δεν προκειται να βρεθώ στην θέση του.Δεν σκοπεύω να ληστέψω καμία τράπεζα, ούτε ένοπλα ούτε άοπλα, και δεν σκοπεύω να πάρω κανέναν όμηρο όπως ο Ρωμανός και η παρέα του.Πέρασα στα 18 μου στην σχολή μου, τελείωσα στα 22, στα 23 μου ξεκίνησα μεταπτυχιακό ενώ δούλευα ταυτόχρονα, το οποίο και αυτό τελείωσα.Αρα το άμα βρεθεις στην θέση του δεν ισχύει γιατί δεν είμαι εγκληματίας. Μην με βάζεις στο ίδιο τσουβάλι με τον Ρωμανό.Ακομα και να βρισκόμουν πάντως στην θέση του, αν ο λόγος που ήθελα να σπουδάσω ήταν η γνώση και όχι η απόδραση, θα δεχόμουν τις σπουδές εξ'αποστάσεως.
@ shooting starΠες τα χρυσόστομε πες τα!!Άκου εκεί λογική που προβάλεται ως επιχείρημα" αν βρεθείς ποτέ στη θέση του"....Μα καλά σε αμοιβάδες νομίζουν πώς απευθύνονται;;;;;Ρε γαμώτο τι κρίμα είναι κλειστές αύριο οι τράπεζες και μιας και βαριέμαι , ελέγα να κάνω μία ένοπλη ληστεία , τώρα ποιός περιμένει ως τη Δευτέρα;;;;
ε και? και άλλος δουλεύει από τα 15 του, άλλος κάνει διδακτορικό στο εξωτερικό κοκ, θες να πεις ότι είσαι κοινωνικό παράδειγμα? Τράπεζα ε? πω πω πω, τράπεζες ρε φίλε ληστεύονταν πριν τη κρίση κάθε μέρα, μας δουυλεύεις τώρα? Και η πε΄ριπτωση του Ρωμανού δεν είναι τόσο απλή. Δεν είναι προσωπικό ζήτημα του Ρωμανού και ούτε ο ίδιος το παρουσιάζει έτσι. Οι άδειες κόπηκαν καταρχάς απ όλους τους κρατούμενους γιατί έτσι. Ο αυταρχισμός σε κάθε τομέα αυξάνεται, και υιοθετείται η μηδενική ανοχή σε κάθε σχεδόν κοινωνική έκφραση δυσαρέσκειας στον βωμό του νόμου και της τάξης. Το αν υποστηρίζεις εσύ και όποιος άλλος, ότι αυτό είναι το ζητούμενο, να μη κουνιέται ούτε φύλο δηλαδή που λέει και ο ποιητής, τότε θα σου έλεγα ότι δεν βλέπεις πέρα από τη μύτη σου, χωρίς ίχνος εμπάθειας, και να σαι σίγουρος ότι πολλοί θα βρεθούμε στη θέση του Ρωμανού με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, και δεν θα είναι επειδή θα κάνουμε ένοπλη ληστεία.
Θα συμφωνούσα 100% μαζί σου αν αλλάξεις τα υποκείμενα!!1) "Δεν είναι προσωπικό ζήτημα του Ρωμανού και ούτε ο ίδιος το παρουσιάζει έτσι. "Δηλαδή για άλλον ζητάει άδεια;;;ή το πήρα ππολύ κυριολεκτικά το δεν είναι προσωπικό;;;Α ναι ξέχασα αγωνίζεται για ένα καλύτερο αύριο , εδώ δε χωράνε στις φυλακές και το μόνο πρόβλημα είναι αν θα σπουδάσει ο κακοποιός!2) " Ο αυταρχισμός σε κάθε τομέα αυξάνεται, και υιοθετείται η μηδενική ανοχή σε κάθε σχεδόν κοινωνική έκφραση δυσαρέσκειας στον βωμό του νόμου και της τάξης. " ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟΣ κάποιος που είναι ενάς κοινός κακοποιός ΑΦΕΝΟΣ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΟΣ ΓΙΑ ΕΝΟΠΛΗ ΛΗΣΤΕΙΑ ΚΑΙ ΑΦΕΤΕΡΟΥ ΥΠΟΔΙΚΟΣ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ , να κάνει απεργία πείνας και να σκέφτονται να περάσουν τροπολόγια για πάρτη του;;;Για ποιό λόγο;;;Ο νόμος λέει αν το επιτρέψουν οι αρμόδιες αρχές και όταν έχει εκτίσει ένα μέρος της ποινής!!ΟΥΤΕ ΤΟ ΕΝΑ ΙΣΧΥΕΙ ΟΥΤΕ ΤΟ ΑΛΛΟ !!Οπότε για μια περίπτωση ΚΑΘΟΛΑ ΝΟΜΙΜΗ , για ένα [...] που το βρήκαν πρόσφορο έδαφος για να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη , έρχεσαι εσύ και μιλάς για αυταρχισμό εις βάρος του;;;;;;Είναι ο ίδιος αυταρχισμός προσωποποιημένος!!!Σε παρακάλω , δε θέλει και πολύ μυαλό!!!!
@SourikataΚόβονται οι άδειες γενικά,κλειδώνουν τα πανεπιστήμια κατά το δοκούν, απαγορεύονται οι συγκεντρώσεις (για την Παρασκευή), οι συγκεκριμένοι φυλακισμένοι κατά τη σύλληψη τους ξυλοκοπήθηκαν άγρια, πρωθυπουργός της χώρας αποκαλεί θρασίμια, συνδικαλιστές φοιτητές και καλεί σε μηδενική ανοχή, αυτά και ακόμα περισσότερα μικρότερα ή μεγαλύτερα, δηλώνουν καταρχάς την έξαρση του κρατικού αυταρχισμού και αφετέρου την εμπέδωση, μέσω του αυταρχισμού αυτού, μιας καθορισμένης κοινωνικής κατάστασης την οποία εσύ ονομάζεις τήρηση των νόμων, άλλος εκσυγχρονισμό του κράτους, άλλος τάξη και ασφάλεια αλλά στην ουσία αποτελεί μέσο βίαιης προσαρμογής σε μια νέα κοινωνικοοικονομική κατάσταση, στην οποία το κράτος και οι επιχειρηματίες που το στηρίζουν επιδιώκουν μέσω του αυταρχισμού, της μείωσης μισθών και συντάξεων, την αποδόμηση των εργασιακών σχέσεων και την αποκρατικοποίηση βασικών κλάδων, τη δημιουργία ενός ελεγχόμενου περιβάλλοντος προσέλκυσης ξένων και εγχώριων ιδιωτικών επενδύσεων. Η αντιμετωπιση της υπόθεσης του Ρωμανού από τη κυβέρνηση είναι το κερασάκι, είναι καθαρά επίδειξη δύναμης. Σε προγενέστερες περιόδους η κυβέρνηση θα επέλεγε τον ανώδυνο τρόπο ικανοποίησης ενός δίκαιου αιτήματος και δεν θα πείσμωνε και θα υπερασπιζόταν τόσο ακραία την εφαρμογή ενός ανεπαρκέστατου και ηλίθιου νόμου που επιτρέπει τις πανελλήνιες αλλά όχι τη φοίτηση.
Βρε καλέ μου με κούρασες!!Μερικές φορές δεν υπάρχει η άποψη μου και η άποψη σου , υπάρχει το σωστό και το λαθός!!!ΈΧΕΙ Η ΟΧΙ εκτίσει το μέρος της ποινής του , που απαιτείται για άδεια;;Και καλά επειδή εσύ μπαίνεις στη λογική του μη χείρον βέλτιστον , επειδή συμβαίνουν ( και ) άλλα , αυτό μώρε , ας το δικαιολογήσουμε δε γαμιέται;;;Άσε λοιπόν τις γελοίες προφάσεις που βαφτίζεις ιδεολογία και εσύ και το τσουτσέκι και αν γουστάρει το σύστημα σου διαδήλωση , κάν'την για κάποιον που πεινάει , για κάποιον που δεν έχει να φάει , για κάποιον που δεν έχει να πληρώσει φάρμακα...Για κάποιον που άξιζει βρε αδελφέ!!Όχι για ένα μηδενικό ΠΟΥ ΗΤΑΝ επιλογή του ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΛΗΣΤΕΙΑ και ΤΩΡΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΙΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ !!Που ήταν επιλογή του να κάνει απεργία πείνας , ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΔΗΛΩΣΕΙ ΠΟΙΚΙΛΟΤΡΟΠΩΣ ΠΩΣ ΑΔΙΑΦΟΡΕΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ( αρνήθηκε εξ΄αποστάσεως φοίτηση , αρνήθηκε καθηγητές ) και θέλει απλά να συνέχισει τον αγώνα του!!!ΕΙΝΑΙ Η ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ;;;;;;;;;;Στο ξανάπα , βρες καινούρια καραμέλα!!!
@Renton, όχι δεν θέλω να πω οτι είμαι κοινωνικό παράδειγμα. Απλώς σου εξηγω γιατι δεν θα βρεθω ποτέ στην θέση του, δηλαδή να ληστεύω ένοπλα τραπεζες, να δίνω πανελλήνιες μέσα απο την φυλακή ενώ ονειρεύομαι άδειες, και να επικαλούμαι νόμους που δεν σέβομαι εξαρχής.Και τι έγινε αν κόβονται οι άδειες? Ο σοφρωνιστικός κώδικας και οι νόμοι αλλάζουν σύμφωνα με τις ανάγκες της κοινωνίας.Αλοίμονο αν παραμένανε οι ίδιοι νόμοι με 20-50-100 χρόνια πριν...Απο την στιγμή που υπάρχει νόμος, αυτός είναι και ας το πάρει απόφαση.Και άλλος να ήταν, απο την στιγμή που δεν σέβεται τους νόμους γενικά, ποσο υποκριτικό είναι να επικαλούνται?
Σ' αυτό το μπάχαλο που έτυχε να ζούμε και λέγεται Ελλάδα, τα αυτονόητα είναι ζητούμενα... Τα πράγατα είναι απλά, όποιος πιστεύει ότι δεν πρέπει να εφαρμόζονται οι νόμοι ας παει να ζήσει στη ζούγκλα με τον Ταρζάν. Και μένα δεν μου αρέσουν πολλοί νόμοι και τους θεωρώ άδικους αλλά δεν οργανώνω ένοπλο αγώνα, ούτε ληστείες, απλά όταν γίνουν εκλογές πάω και ψηφίζω αυτόν που πιστεύω ότι θα φτιάξει καλύτερους και πιο δίκαιους....
όχι κι ο πανούσης ρε φίλε.ο πανούσης είναι σαν το κκε των καλλιτεχνών.μπορεί να μην συμφωνείς απολύτως με αυτά που λέει και πολλές φορές να πιστεύεις πως λέει μαλακίες αλλά 20+ χρόνια βρέξει,χιονίσει η στάση του είναι η ίδια.υπεβολικός μεν ,σταθερός δε.τους κωλοτούμπες να φοβάσαι
Κοίτα που θα γίνει ήρωας ο καταδικασθείς για ένοπλη ληστεία, επειδή αρνείται να σπουδάσει εξ αποστάσεως και απαιτεί να τον αφήνουμε να πηγαινοέρχεται συνοδεία αστυνομικών που πληρώνουμε εσύ κι εγώ κάθε μέρα επί τουλάχιστον 4 χρόνια, καπηλευόμενος το σύστημα ενάντια στο οποίο λέει ότι θα συνεχίσει τον ένοπλο αγώνα.
"Λιποθύμησε ο απεργός πείνας Νίκος Ρωμανός"Όπως πολλά αθώα παιδιά, θύματα της οικονομικής κρίσης, αλλά δε γίνεται θέμα. Τουλάχιστον εκείνος το κάνει επιλεκτικά. Αν ήθελε να είναι κάθε μέρα όλη μέρα έξω ας μην εγκληματούσε. Πιο πολύ κακομαθημένο παιδάκι θυμίζει παρά "επαναστάτη".
Πολύ σωστά τα λες. Αν θέλει, ας φάει! Δεν του είπε κανείς να μην σπουδάσει, απλά του είπανε να το κάνει εξ αποστάσεως. Αν όντως τον ενδιέφερε η μόρφωσή του, αυτό θα του ήταν υπέρ-αρκετό. Μην κάνουμε ήρωα τον εγκληματία. Μπορεί να είναι όσο ιδεολόγος θέλει, αλλά μην ξεχνάμε την ένοπλη ληστεία. Ο κάθε ένας που τον θέλει ελεύθερο να κόβει βόλτες, θα έβαζε το παιδί του να κάνει μάθημα στην ίδια αίθουσα μαζί του?? Αμετανόητος δηλώνει..
«Ο κάθε ένας που τον θέλει ελεύθερο να κόβει βόλτες, θα έβαζε το παιδί του να κάνει μάθημα στην ίδια αίθουσα μαζί του?? Αμετανόητος δηλώνει..»Ξανακάνω copy-paste, γιατί ορισμένοι νομίζετε ότι ο Ρωμανός είναι κανένας ψυχάκιας που, αν αφεθεί ελεύθερος, θα αρπάξει ξαφνικά το καλάσνικοφ και θα αρχίσει να σκοτώνει κόσμο αδιακρίτως. Αναρχικός είναι ο άνθρωπος και μάλιστα από τους λίγους με συνέπεια στα όσα λέει και πράττει, με κότσια και ξεκάθαρη συνείδηση του τι αντιμάχεται. Το αν είναι ΒΠ, μεσοαστός και τα λοιπά, ίσα ίσα που τον εξυψώνει ακόμα περισσότερο γιατί, αντί να επιλέξει μία μίζερη συμβιβασμένη καριέρα ως ιδιοκτήτης ή ανώτερο στέλεχος επιχειρήσεων (ή οτιδήποτε παρόμοιο), επιλέγει αντίθετα να ρισκάρει την ίδια του τη ζωή για τα ιδανικά του, όσο ιδεαλιστικά ρομαντικό και αν ακούγεται (και είναι) αυτό. Διαβάστε τους "Δαιμονισμένους" του Ντοστογιέφσκι ή αποσπάσματα από τον "Επαναστατημένο Άνθρωπο" του Καμύ για τον μηδενισμό του δεύτερου μισού του 19ου αιώνα, που είχε ερείσματα ειδικά στην ρώσικη νεολαία της εποχής εκείνης: υπάρχουν γλαφυρές περιγραφές της ψυχοσύνθεσης των μοναδικών εκείνων ανθρώπων που ρίχνονται ορμητικά στη ζώη, όπως και στο θάνατο. Πέρα από τον πολιτικά σημαίνοντα χαρακτήρα της πράξης, υπάρχει ταυτόχρονα ένα υπαρξιστικό βάθος που διαφεύγει των περισσοτέρων. Όσο και να διαφωνεί κανείς ή να θεωρεί ανώφελες τις κινήσεις αυτές από άποψη τακτικής, θα πρέπει εντούτοις να αναγνωρίσει την εκκεντρότητα τους, χάρη στην οποία άλλωστε υπερβαίνει η στάση του Ρωμανού τη μετριότητα, την κοινοτοπία και τον κοινωνικό κονφορμισμό που χαρακτηρίζουν τους περισσότερους απ' όσους αραδιάζουν τα ξερατά τους εδώ πέρα και αλλού. Τέτοια λυσαλλέα κανιβαλική αντίδραση εξηγείται· διότι η στάση του Ρωμανού λειτουργεί ως διαρκής υπενθύμιση της δικής σας λιποψυχίας, της ηθικής σας εξαχρείωσης, εντέλει της μίζερης μικροαστικής μικροψυχίας του «ας σώσω εγώ το τομάρι μου και στα τσακίδια όλοι οι άλλοι».«Ενδεικτική μπορεί να θεωρηθεί η μαρτυρία του ιδιοκτήτη πρακτορείου ΠΡΟ - ΠΟ: «Ένας από τους τρεις δράστες ήταν έξω από την τράπεζα λέγοντας στον κόσμο που βρισκόταν εκεί ότι "δεν έχουμε πρόβλημα μαζί σας, αλλά με την τράπεζα".Όλα έγιναν ήπια, χωρίς να νιώσουμε απειλή» είπε ο μάρτυρας που επίσης ανέφερε πως «μου έκανε εντύπωση πως κατά τη διαδικασία της αναγνώρισης τα πρόσωπα που κλήθηκα να αναγνωρίσω ήταν υπερβολικά χτυπημένα και παραμορφωμένα στο πρόσωπο. Δε θα μπορούσα σε καμιά περίπτωση να τους αναγνωρίσω, ακόμα και αν είχα δει τα πρόσωπά τους προηγουμένως, κάτι που δεν είχε συμβεί αφού οι δράστες που είχα δει εγώ τα είχαν καλυμμένα. Στην κατάθεση που έδωσε στην αστυνομία είχε αναφέρει πως αναγνωρίζει δύο από τους κατηγορούμενους κατά 50% «βάσει σωματότυπου.» Όταν ερωτήθηκε για αυτό από τον εισαγγελέα, ο μάρτυρας εξήγησε πως αυτό που εννοούσε ήταν πως οι ληστές «είχαν απολύτως κοινό σωματότυπο, που θα μπορούσε να ανήκει στον οποιοδήποτε μέσο άνθρωπο». Επιπλέον, ανέφερε πως σε όλη τη διαδικασία της εξέτασής του από τους αστυνομικούς «υπήρξε μεγάλη πίεση από την πλευρά της αστυνομίας. Πήγαμε στην αστυνομία το μεσημέρι και φύγαμε το πρωί της επόμενης μέρας.» Σε γενικές γραμμές και οι τρεις μάρτυρες που εξετάστηκαν ανέφεραν πως δεν αισθάνθηκαν ότι κινδυνεύουν ή πως οι κατηγορούμενοι είχαν σαν στόχο να βλάψουν τη σωματική τους ακεραιότητα. Μάλιστα, ο μάρτυρας - πελάτης της τράπεζας ανέφερε πως ένιωσε καθησυχασμένος όταν κατάλαβε «ότι δεν πρόκειται για κοινούς ληστές».»http://www.tovima.gr/society/article/?aid=564242
Παιδιά αυτό που δεν καταλαβαίνει πολύς κόσμος (ή κάνει οτι δεν καταλαβαίνει), είναι οτι δε του στερήθηκε ποτέ το δικαίωμα στη μόρφωση (αν και με τις επιλογές του, το αφαίρεσε ο ίδιος από τον εαυτό του). Του δόθηκε εναλλακτικός τρόπος φοίτησης και αυτός αρνήθηκε! Έχω ζήσει 8χρονα πιο συνεργάσιμα! Και επιπλέον.. δεν αντιλαμβάνομαι πως ακριβώς η στάση του πολεμάει το σάπιο σύστημα.. Αντί να πεί οτί ναι, θα σπουδάσω και μεθαύριο που θα βγώ έξω σαν απλός πολίτης θα πολεμίσω για ένα καλύτερο αύριο... ΟΟΟΧΙΙ!! Θα μείνω μέσα, θα δημιουργήσω κλίμα κοντά στην μάυρη επαίτειο του Αλέξη, θα καεί το μισό σύμπαν για να νιώσω ότι έχω φόλλοερς εκεί έξω που σκοτώνουν και καίνε για πάρτη μου! Πιο delusion of grandeur πεθαίνεις!
..λεει καποιος ξυπνιος απολογητης του Ρωμανου και καθε Ρωμανου, "μίζερη συμβιβασμένη καριέρα ως ιδιοκτήτης ή ανώτερο στέλεχος επιχειρήσεων.." μαλιστα.. ζουμε στη χωρα οπου οποιος υποτιθεται οτι κανει πολεμο στο συστημα και περναει την ωρα του κανοντας τσιγαρα, πινοντας καφεδες και κανοντας καταληψεις και αναμασοντας ιδεες του 1850 και δεν εχει τα κοτσια να μπει στη ζωη και να δημιουργησει και να δουλεψει και να ματωσει, θεωρειται αντι για το παρασιτο που ειναι, ηρωας!Ο παραλογισμος μιας παρηκμασμενης, κακομαθημενης και ανικανης για δημιουργικοτητα κοινωνιας.Και αυτο απο νεα παιδια.Τραγικο. Και απογοητευτικο.
Έχεις δει πολλούς να είναι έτοιμοι να τα τινάξουν για να χορτάσουν το εγώ τους;Να φανταστώ και ο Thich Quang Duc που πατήθηκε με βενζίνη και έβαλε φωτιά στον εαυτό του ΤΑ ΗΘΕΛΕ ΚΑΙ ΤΑ ΕΠΑΘΕ;Να τα πιάσουμε ένα-ένα;
Γιατί δεν είναι είδος αυτοκτονίας?Οταν υπάρχει η επιλογή να ζήσεις και επιλέγεις να πεθάνεις, τι είναι? Θυματοποιείς κάποιον ενώ είναι ο ίδιος υπεύθυνος για ολες αυτές τις επιλογές.
Φυσικά και είναι επιλογή του η συγκεκριμένη κατάσταση.. Μη λέμε και ότι θέλουμε.. Επέλεξε να διαμαρτυρηθεί και να εκφράσει τα 'πιστεύω' του με αυτόν τον τρόπο, ο οποίος έχει συνέπειες (αναφέρομαι και στην ένοπλη απόπειρα ληστείας και στο θέμα της άρνησης παρακολούθησης μαθημάτων μέσω τηλεδιάσκεψης)! Αν είναι δυνατόν κάθε φορά που κάποιου δεν περνάει το δικό του και κάνει απεργία πείνας, το σύστημα να λυγίζει.. Τότε θα είχαμε όλοι ότι θέλαμε και θα είμασταν και κορμάρες (από την ασιτία)!
Ποιοι τον σπρώχνουν...μόνος του σέρνεται!!!Είναι υπεύθυνος για τις πράξεις του δεν θα αγιοποιήσουμε ξαφνικά εναν κατάδικο ο οποίος προφανώς και δεν θέλει μόνο να σπουδάσει.Έχει το ΔΙΚΑΙΩΜΑ να σπουδάσει άλλα έχει και την ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ να μείνει στη φυλακή για όσο είναι η ποινή του. Ας ξυπνήσουμε λίγο και ας δούμε γύρω μας πως υπάρχουν άλλα παιδιά που δεν μπορούν ούτε να πάνε να σπουδάσουν στις πόλεις που περάσαν..