Μειώνεται η διαφορά ΣΥΡΙΖΑ-Ν.Δ.

Μειώνεται η διαφορά ΣΥΡΙΖΑ-Ν.Δ. Facebook Twitter
18

Μείωση της διαφοράς μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ. δείχνει δημοσκόπηση της Metron Analysis, για την εφημερίδα «Παραπολιτικά».

Στη δημοσκόπηση, δίνεται προβάδισμα στον ΣΥΡΙΖΑ, με 3,1% στην πρόθεση ψήφου και 4,2% στην εκτίμηση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων, έναντι της Νέας Δημοκρατίας.

Στην προηγούμενη δημοσκόπηση που είχε γίνει την περασμένη εβδομάδα  τα ποσοστά ήταν 4,5% στην πρόθεση ψήφου και 6,2% στην εκτίμηση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων.

Τα ποσοστά στην πρόθεση ψήφου έχουν ως εξής:

ΣΥΡΙΖΑ 24,2%

ΝΔ 21,1%.

 «Το Ποτάμι» 6,8%.

ΠΑΣΟΚ 4,3%,

Χρυσή Αυγή 4,1%,

ΚΚΕ με 4,1%

Ανεξάρτητοι Έλληνες 2,5%.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ συγκεντρώνει 1,1%, Άλλο κόμμα 4,3%, Λευκό ή άκυρο 4,3%, Αποχή 6,4% και Αναποφάσιστοι 12,7%. Δεν απάντησε ένα 3% του δείγματος.

Με την αναγωγή ψήφου η διαφορά ανεβαίνει στις 4,2 μονάδες με τα ποσοστά να είναι 32,8% για τον ΣΥΡΙΖΑ και 28,6% για τη Ν.Δ.. Τρίτο κόμμα «Το Ποτάμι» με 9,2%. Ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ με 5,8%, η Χρυσή Αυγή με 5,6%, όπως και το ΚΚΕ με 5,6%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 3,4% και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ με 1,5%. 'Άλλο κόμμα 6%.

18

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κυριάκος Μητσοτάκης για την επίσκεψη στην Τουρκία: Θα εξετάσω αναστροφή της μετατροπής της Μονής Χώρας σε τζαμί

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης για την επίσκεψη στην Τουρκία: Θα εξετάσω αναστροφή της μετατροπής της Μονής Χώρας σε τζαμί

Αχρείαστη και προκλητική ενέργεια η μετατροπή σε τζαμί - Άνευ σημασίας η επίσκεψη Ράμα - Περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει στη Βόρεια Μακεδονία, είπε ο πρωθυπουργός
NEWSROOM

σχόλια

11 σχόλια
Δεν σκόπευα (ούτε σκοπεύω) να υποστηρίξω ΣΥΡΙΖΑ, αλλά αυτό το επαναλαμβανόμενο σήριαλ απροκάλυπτης, ενορχηστρωμένης και μάλιστα πανευρωπαϊκης κινδυνολογίας -παύλα- εκφοβισμού -παύλα- εκβιασμού -παύλα- παρεμβατισμού μου την δίνει αφάνταστα. Αν δεν θεωρούσα τους ΣΥΡΙΖΑ ανεγκέφαλους έως και επικίνδυνους ουτοπιστές (και οπορτουνιστές) θα τους τον έριχνα τον ψήφο με κλειστά μάτια...
«Για πρώτη φορά κλείνει η ψαλίδα», μας πληροφορεί το Πρώτο Θέμα (και σχεδόν σύσσωμος ο ηλεκτρονικός Τύπος), «έξι στους 10 Έλληνες λένε "όχι" σε πρόωρες κάλπες» βεβαιώνει ο Ελευθερος Τύπος, «έξι στους δέκα ανησυχούν για το ευρώ και θέλουν Πρόεδρο», υπογραμμίζει το Βήμα. Φόβος, τρόμος, χάος: «Ξεμένει το δημόσιο από λεφτά, λιώνει η αγορά των γιορτών, πολλή κίνηση στα γκισέ», το πρωτοσέλιδο «χτύπημα» του Πρώτου Θέματος. «Αβεβαιότητα» και νέα σενάρια bank run στο ρεπορτάζ του Βήματος, «αδειάζουν με λύσσα τα ελληνικά "χαρτιά" οι ξένοι επενδυτές, μας ενημερώνει το ΈθνοςMετεμφυλιακή Ελλάδα το 2014
Καλες δημοσκοπησεις είναι αυτές που βγαζουν τον ΣΥΡΙΖΑ αυτοδυναμο. Ολες οι άλλες είναι πληρωμένες από τους μασόνους , την Λεσχη Μπιλντερμπεργκ, τους σιωνιστες και αλλους ανθέλληνες που παγωνουν από τον φοβο τους στην σκεψη ότι θα κυβερνησει ο Αλεξης με τον Πανο Καμμενο!
το ότι όλα τα μικρότερα κόμματα χάσανε ποσοστά από τις ευρωεκλογές λόγω πόλωσης(ακόμα και η σκλυροπυρηνική ΧΑ) αλλά ο θεοδωράκης έχει κερδίσει 3 μονάδες ,είναι εκπληκτικό.μάλλον επειδή πρότεινε πρώτος το βραχιολάκι.ούτε τους τύπους δε κρατάνε πλέον παρά το κάζο των ευρωεκλογών.ότι γουστάρει βγάζει πλέον ο καθένας ,από όλες τις πλευρές.
Απρίλη του 2012 έδιναν τον ΣΥΡΙΖΑ στο 7-10 τρίτο και το ΠΑΣΟΚ με 20 δεύτερο. Ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε τον Μαιο 17 και το ΠΑΣΟΚ 13.Στις ευρωεκλογές έδιναν ισα βαρκα-ίσα πανιά ΝΔ ΣΥΡΙΖΑ διαρκώς και μόνο την τελευταία επιτρεπόμενη μέρα έδωσαν λίγο μπροστά στο ΣΥΡΙΖΑ. Ο ΣΥΡΙΖΑ έφυγε 4,5 μονάδες μπροστά.Ε, τώρα με τις 4-5 που τον δίνουν μπροστά, χαλαρά πιάνει το +11 της ΕΦΣΥΝ
Εχω παραθεσει πολλες φορες τις περι δημοσκοπησεων αποψεις μου,με πιο προσφατη την ακολουθη: http://www.lifo.gr/now/politics/56730#commentΜε βαση τα παραπανω πιστευω οτι οι περι δημοσκοπησεων αντιπαραθεσες ειναι μαλλον ανουσιες.Η μονη εγκυρη και ακριβης δημοσκοπηση παρεχεται απο τις καλπες.Διοτι ετσι πρεπει να ειναι σε ολα τα δημοκρατικα καθεστωτα.Ολα τα "λοιπα",ανεξαιρετως, αποτελουν απλες "εκτιμησεις",με ικανα περιθωρια σφαλματος, και ως τετοιες πρεπει να εκλαμβανονται.
Δεν το είχε πεί ο Μάρξ, αλλά η Έμμα Γκόλντμαν. Δεν ξέρω για πιό λόγο στην Ελλάδα κυκλοφορεί τόσο πολύ οτι η ρήση είναι του Μάρξ.Ο Μαρξ φυσικά δεν θα μπορούσε να είχε πεί κάτι τέτοιο. Ο Μάρξ πίστευε στις εκλογές σαν μέσο αλλαγής της κοινωνικής κατάστασης.
Στη χώρα που κυκλοφορούν ακόμα εδώ και χρόνια η εντελώς κατασκευασμένη δήθεν ρήση του Ισοκράτη περι ελευθερίας, το ψεύτικο κείμενο με τον πρώην πρόεδρο της Apple και τη δομή της ελληνικής γλώσσας, η ανύπαρκτη ομιλία του Κίσιντζερ για τους Έλληνες που δε δαμάζονται κλπ κλπ αυτό είναι πταίσμα. Γενικά μεγάλο μέρος του πληθυσμού ακόμα έχει μείνει στις μεσαιωνικές εποχές πριν την επικράτηση του ορθολογισμού.
Εγώ όταν βλέπω την χρυσή αυγή τόσο χαμηλά, γίνομαι εξαιρετικά καχύποπτος. Δύσκολο το βλέπω να μην είναι 3ο κόμμα, το αισθάνεσαι τριγύρω και από τις απόψεις που διαβάζεις.
Μα πως, η *εγκυροτατη* εφημεριδα των συντακτών δηλωνει σε σφυγμομετρηση ότι ο Συριζα προηγείται με 11 μοναδες και παει για αυτοδυναμια, τα Παραπολιτικα θα πιστεψουμε τωρα? Αλλιμονο!
Κάλμα σύντροφε, κάλμα!Από γκουεριλας πόλεων το γυρίσατε στις εκλογές και στις δημοσκοπήσεις?Εκτίθεστε και εκθέτετε και το κόμμα με αυτά που γράφεις. Άλλαξε τουλάχιστον nickname γιατί θα τρομάξουν οι Πασόκοι!