O Banksy φέρεται να δώρισε σε έφηβο έργο του αξίας 25.000 ευρώ

O Banksy φέρεται να δώρισε σε έφηβο έργο του αξίας 25.000 ευρώ Facebook Twitter
2
O Banksy φέρεται να δώρισε σε έφηβο έργο του αξίας 25.000 ευρώ Facebook Twitter
Ο 14χρονος Ben Azarya

Σύμφωνα με το New York Daily News ο διάσημος ανώνυμος street artist Banksy ευχαρίστησε έναν 14χρονο έφηβο που τον βοήθησε να μαζέψει από κάτω τα χρώματά του, χαρίζοντάς του ένα υπογεγραμμένο από τον ίδιο print αξίας 25.000 περίπου ευρώ.


Σύμφωνα με τον νεαρό μαθητή Ben Azarya η συνάντηση έλαβε χώρα σε ένα τρένο στο χωριό Oxenholme της περιοχής Cumbria, στη Μεγάλη Βρετανία.

Όταν μία αντιασφυξιογόνα μάσκα και ένα σωρό χρώματα έπεσαν από το σακίδιο του άντρα ο Ben πολύ πρόθυμα τον βοήθησε να τα μαζέψει.


Τότε ο άντρας του συστήθηκε ως Robin Banks, υπέγραψε μια ζωγραφιά και του την έδωσε ρωτώντας τον αν γνωρίζει ποιος είναι. Όταν το παιδί απάντησε πως όχι ο άντρας του είπε:


"Αυτό εδώ θα αξίζει περίπου 20.000 λίρες, να έχεις μια καλή ζωή αδερφέ"

O Banksy φέρεται να δώρισε σε έφηβο έργο του αξίας 25.000 ευρώ Facebook Twitter

Ο Ben συνειδητοποίησε τι ακριβώς είχε γίνει όταν γύρισε σπίτι κι έψαξε στο ίντερνετ την λέξη "Banksy", μιας που δνε γνώριζε τίποτε για τον διαβόητο καλλιτέχνη.


Περιγράφει τον άντρα που γνώρισε σαν έναν λευκό 40άρη με ταλαιπωρημένα και λερωμένα με μπογιές ρούχα που φορούσε επίσης ένα τζάκετ που φαινόταν μικρό και ένα παλιό "φουσκωτό" καπέλο. Είχε ξανθά μαλλιά και γαλανά μάτια.


Αφού πιστοποιήσει την αυθεντικότητά του έργου με την βοήθεια του οίκου Bonhams Auction House, ο Ben σκοπεύει να κρατήσει μόνο 1500 περίπου λίρες για να πάρει υπολογιστή και κινητό και να δώσει τα υπόλοιπα στην οικογένειά του.

Πολιτισμός
2

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

2 σχόλια