Σούλτς: Τα ανυπόφορα μέτρα στην Ελλάδα είναι αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης

9

Αποκλειστική ευθύνη των ελληνικών κυβερνήσεων χαρακτήρισε τα μέτρα λιτότητας στην Ελλάδα, τα οποία μάλιστα αποκάλεσε «ανυπόφορα», ο Πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, μιλώντας σε εκπομπή γαλλικού καναλιού.

 «Δεν ήμασταν εμείς (οι Ευρωπαίοι) που τα επιβάλλαμε», είπε και πρόσθεσε: «Δεν πρέπει βέβαια να ξεχνάμε ότι η Ελλάδα έχει χρέος 180% του ΑΕΠ της, αλλά πολλά από αυτά τα μέτρα πρέπει να αλλάξουν γιατί είναι "ανυπόφορα"».

Όταν ερωτάται αν τον τρομάζει η ιδέα μιας ακραίας αριστερής κυβέρνησης σε μια ευρωπαϊκή χώρα, απαντά «καθόλου».

9

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κυριάκος Μητσοτάκης για την επίσκεψη στην Τουρκία: Θα εξετάσω αναστροφή της μετατροπής της Μονής Χώρας σε τζαμί

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης για την επίσκεψη στην Τουρκία: Θα εξετάσω αναστροφή της μετατροπής της Μονής Χώρας σε τζαμί

Αχρείαστη και προκλητική ενέργεια η μετατροπή σε τζαμί - Άνευ σημασίας η επίσκεψη Ράμα - Περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει στη Βόρεια Μακεδονία, είπε ο πρωθυπουργός
NEWSROOM

σχόλια

4 σχόλια
Σιγα μην δωσουμε σημασια σε αυτα που ειπε ο Σουλτς ! Ποιος ειναι αυτος,στο κατω κατω ; Προεδρος του Ευρωκοινοβουλιου,μονον.Κατι σαν τον "δικο"μας τον Βαγγελη τον Μειμαρακη δηλαδη !Εμεις ακουμε μονον τον κ.Σοιμπλε.Εξ ορισμου,λογω της θεσεως του ως Υπουργος Οικονομικων,μεγαλη προσωπικοτητα . Κατι σαν τον Παπακωνσταντινου,τον Στουρναρα και τον Χαρδουβελη,δηλαδη !
@Δον Ιδιώτη:Στον σκληρά φορολογούμενο ιδιωτικό τομέα συμπεριλαμβάνεις και τους εφοπλιστές, τις τράπεζες, τον κεντρκό αερολιμένα, τους καναλάρχες και τους "επιχειρηματίες" της αρπαχτής του τουρισμού; Να αθροίσουμε τα ποσά που οφείλουν στο κράτος για να δούμε σε πόσα μνημόνια αντιστοιχούν;Σε λίγο θα μας βγεις και αντικυβερνητικός.
Όχι βέβαια, οι εφοπλιστές ως γνωστόν δεν φορολογούνται καθόλου. Ούτε τις τράπεζες και τους καναλάρχες. Μιλάω για το 35% των αυτοαπασχολούμενων και ελεύθερων επαγγελματιών που το κράτος βλέπει σαν αγελάδες για άρμεγμα.
Δυστυχώς η πλειοψηφία πιστεύει ότι φταίνε οι Ευρωπαίοι. Κανείς ευρωπαίος όμως δεν ζήτησε να συντηρούμε ένα παρασιτικό κράτος με τεράστια φορολογία του ιδιωτικού τομέα, αυτό αποφασίστηκε αποκλειστικά απ' τη συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ για να μη βλάψουν τους πελάτες που έχουν διορίσει.
Μεταξύ 2009-2013 έγιναν τα εξής λόγω μνημονίου..από περικοπές αμοιβών και συντάξεων ή κοινωνικών παροχών (π.χ. προς ασφαλιστικά ταμεία) του Δημοσίου χάθηκαν 20 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 10 δισ. αφορούν μισθολογικές απολαβές.Επίσης μπήκαν 33 δις ευρώ,νέοι φόροι..Σύνολο 53 δις..Ας πούμε ότι απέλυες 200000 από το δημόσιο..το όφελος θα ήταν γύρω στα 2 δις το χρόνο,μιας και ο μέσος μισθός είναι 1000 και κάτω ευρώ για όσους έχουν μέχρι 20 χρόνια..βγάλε και τους φόρους που δεν θα θα πληρώνουν...Άρα,οι πολίτες θα πλήρωναν αντί για 33,23-25 δις φόρους αυτά τα χρόνια..Είναι μια ελάφρυνση,αλλά οι πολίτες θα πληρώνανε πάλι,πάρα πολλα και θα κόβανε με κάθε τρόπο δαπάνες από παντού,όπως κάνανε μέχρι σήμερα και θα γινότανε και απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα,μιας και η κατανάλωση θα μειώνονταν και μιας και οι ελληνικές βιομηχανίες(κατασκευές κυρίως) πουλούσαν κατά βάση στην ελληνική αγορά,η οποία θα είχε υποστεί μεγάλο πλήγμα..Βιομηχανίες που εξάγουν,κάνουν προσλήψεις ακόμη και σήμερα,αλλά πόσες τέτοιες έχουμε??Εκεί είναι το μεγάλο πρόβλημα..Για να τα λέμε όλα...
Ξεχνάς μία βασική διαστρέβλωση της ελληνικής οικονομικής πραγματικότητας: ο μεγάλος αριθμός αυτοαπασχολούμενων στην Ελλάδα, είμαστε οι πρώτοι στην Ευρώπη. Και ένα μεγάλο αριθμό ''παρασιτικής'' οικονομίας θα βρεις σε αυτό το συγκεκριμένο κλάδο (χωρίς να καθαγιάζω το δημόσιο), γιατί ο μεγάλος ακριβώς αριθμός οδηγεί σε δύο φαινόμενα (χωρίς τα οποία δεν υπάρχει επιβίωση): την φοροδιαφυγή και την εισφοροδιαφυγή. Στο link αναφέρει ότι οι αυτοαπασχολούμενοι είναι 32%, όταν ο μέσος όρος στην ΕΕ είναι 15$. http://news247.gr/eidiseis/oikonomia/ergasia/eurostat-prwtia-sthn-aytoapasxoloumenh-ergasia-gia-ellada.2285843.html
Αν και σπανίως συμβαίνει σ' αυτό το forum, δεν θα μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο με το σχόλιό σου. Δυστυχώς, η πλειοψηφία τρελαίνεται να βλέπει το δάχτυλο και όχι τη σελήνη που της δείχνουν. Γι' αυτό θα σέρνεται και θα σέρνει και τη χώρα πίσω από ξεφούσκωτες δηλώσεις και γελοίες υποσχέσεις.