Αποκαλύψεις και επίθεση στον Βενιζέλο από το Γιώργο Παπανδρέου

Αποκαλύψεις και επίθεση στον Βενιζέλο από το Γιώργο Παπανδρέου Facebook Twitter
Menelaos Myrillas / SOOC
6

Για «έτοιμο κλίμα» ώστε η Ελλάδα να διαπραγματευτεί με τους εταίρους έκανε λόγο ο Γιώργος Παπανδρέου, προσθέτοντας ότι μπορούμε να ζητήσουμε  τη μεγαλύτερη δυνατή ελάφρυνση του χρέους και να την πετύχουμε.

Ο Πρόεδρος του ΚΙΔΗΣΟ και πρώην Πρωθυπουργός συνδύασε αυτή την εκτίμηση με την υλοποίηση αλλαγών, -όχι αυτών που ζητάει οι τρόικα, -και με σύγκρουση με τα κατεστημένα συμφέροντα που, όπως είπε, είναι στα media και στις τράπεζες.

Μάλιστα έθεσε και πάλι το θέμα του δημοψηφίσματος λέγοντας ότι το πακέτο των αλλαγών πρέπει να τεθεί σε δημοψήφισμα για να υπάρχει η λαϊκή εγγύηση.

Αναφερόμενος στις ημέρες των Κανών ο κ. Παπανδρέου προχώρησε και σε αποκαλύψεις λέγοντας ότι η Μέρκελ ήταν σύμφωνη με το ερώτημα για την έγκριση ή όχι του δεύτερου προγράμματος και υποστηρίζοντας ότι η ίδια ποτέ δεν έθεσε θέμα αποχώρησης της χώρας από το ευρώ. Όπως είπε το ερώτημα το έθεσε ο Σαρκοζί, σημειώνοντας μάλιστα ότι ο Φαν Ρομπάι, είχε πει στον τότε Γάλλο Πρόεδρο ότι αυτό το ερώτημα είναι λάθος.

Συνεχίζοντας τη διαμάχη με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, ο Γιώργος Παπανδρέου ανέφερε επίσης ότι δεν είχε συμφωνήσει με τη δήλωση που είχε κάνει ο σημερινός πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στο αεροπλάνο επιστρέφοντας από τις Κάννες, λέγοντας μάλιστα χαρακτηριστικά ότι ήταν την ίδια ημέρα που ο κ. Σαμαράς συμφώνησε με το σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας με την προϋπόθεση να φύγει άρον-άρον ο Παπανδρέου.

Επίσης ο Γιώργος Παπανδρέου έκανε και την αποκάλυψη ότι μετά την αναθεώρηση του προϋπολογισμού τον Μάρτιο του 2010, τον οποίο η Ευρωπαϊκή Ένωση δέχθηκε χωρίς καμία επιφύλαξη, ζήτησε από την κ. Μέρκελ να στηρίξει, με δήλωσή της, τα ελληνικά ομόλογα. Όμως, όπως είπε, εκείνη αρνήθηκε λέγοντας ότι οι αγορές θα κατανοήσουν την κίνηση της κυβέρνησης, κάτι που δεν έκαναν οι αγορές. Ο κ. Παπανδρέου, όπως είπε, της αντέτεινε ότι παίζει παιχνίδι με την Ελλάδα που δεν αποκλείεται να το βρει μπροστά της.

Η επόμενη αποκάλυψη του Πρόεδρου του ΚΙΔΗΣΟ ήταν ότι στο Νταβός τον Ιανουάριο του 2010, συνειδητοποίησε τα παραποιημένα δημοσιονομικά στοιχεία και τότε πολλοί επιφανείς οικονομολόγοι του είπαν ότι όσα μέτρα και αν πάρει η κυβέρνησή του, αν δεν στηριχτεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση, η Ελλάδα δεν θα βγει από την κρίση.

Τότε, όπως είπε, ζήτησε από όλους τους πολιτικούς ενημέρωσε όλους του πολιτικούς αρχηγούς και ζήτησε συνεργασία και συναίνεση, κάτι που δεν έγινε.

Για την αποχώρηση του από το ΠΑΣΟΚ σημείωσε ότι έχει γίνει ένα διαχειριστικό κόμμα που έχει χάσει την επαφή με τη βάση του και επέρριψε ευθύνες στον κ. Βενιζέλο, για τη μεταμόρφωση του κινήματος σε ένα κόμμα προσωπικών μηχανισμών,  για να εξυπηρετούνται προσωπικές φιλοδοξίες και όχι για να συγκρούεται με τα κακώς κείμενα.

Για το μνημόνιο είπε ότι εκείνος το υπέγραψε αλλά το έφεραν οι προηγούμενοι που πρέπει κάποια στιγμή να απολογηθούν πολιτικά.

6

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης για Βόρεια Μακεδονία: «Για να έρθει κανείς πιο κοντά στην Ευρώπη πρέπει να σέβεται το ευρωπαϊκό κεκτημένο»

Πολιτική / Μητσοτάκης για Βόρεια Μακεδονία: «Για να έρθει κανείς πιο κοντά στην Ευρώπη πρέπει να σέβεται το ευρωπαϊκό κεκτημένο»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε μια εφ'όλης της ύλης συνέντευξη στο podcast «The Rest is Politics», μιλώντας για την ανάπτυξη της χώρας, τον Ανδρέα Παπανδρέου, το μεταναστευτικό, το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια, αλλά και το TikTok
NEWSROOM
Ερντογάν κατά Νετανιάχου: Θα τον θυμούνται ως καταραμένο όπως τον Χίτλερ

Διεθνή / Ερντογάν κατά Νετανιάχου: Θα τον θυμούνται ως καταραμένο όπως τον Χίτλερ

Ο Ερντογάν έπλεξε το εγκώμιο του Μεντερές ανθρώπου που άνοιξε την πόρτα για την επαναφορά του ισλαμισμού στην Τουρκία και επιτέθηκε εναντίον του κοσμικού Γκιουρσέλ που τον ανέτρεψε
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ
Επιστολική ψήφος: Λήγει η προθεσμία αποστολής του ψηφοδελτίου για τις Ευρωεκλογές – Οι τελικές ημερομηνίες

Πολιτική / Επιστολική ψήφος: Λήγει η προθεσμία αποστολής του ψηφοδελτίου για τις Ευρωεκλογές – Οι τελικές ημερομηνίες

Υπενθυμίζεται ότι για να καταμετρηθούν οι επιστολικές ψήφοι θα πρέπει να φτάσουν στον τελικό προορισμό τους έως την παραμονή των εκλογών και συγκεκριμένα έως και το Σάββατο 8 Ιουνίου και ώρα Ελλάδας 17:00
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Δεν αμφιβάλλω ότι έγιναν έτσι τα πράγματα (Βενιζέλος-Σαμαράς υποκριτές κτλπ) αλλά έχει μεγάλο θράσος να κατεβαίνει στις εκλογές μετά από όσα έγιναν! Και το χειρότερο είναι πως βρίσκει υποστηρικτές! Ο Σαμαράς βέβαια τον θέλει για να σχηματίσει κυβέρνηση (ενώ τον έβριζε παλιά λόγω μνημονίου που αυτός το συνέχισε με ακόμα πιο σκληρά μέτρα!)
Ας μη δουλευόμαστε μεταξύ μας. Ο Παπανδρέου βρέθηκε με μια καυτή πατάτα στα χέρια και πληρώσε το μάρμαρο. Το αν ευθήνεται το κόμμα στο οποίο άνηκε όταν έγινε Πρωθυπουργός για την κατάσταση αυτή, είναι μια άλλη ιστορία. Η κίνηση του να ζητήσει δημοψήφισμα ήταν μια ένδειξη πολιτικής αυτοπεποίθησης που δεν υπάρχει στο πολιτικό σκηνικό τώρα. Δεν με καλήπτει το ΣΥΡΙΖΑ - σα παράταξη βγάζει μια πολιτική αναρχία που δεν εμπνέει εμπιστοσύνη. Ο Αντώνης Σαμαράς δείχνει να έχει πετάξει λευκή πετσέτα καθώς πλέον δεν ακολουθεί ούτε τα στοιδειώδη (βλέπε άρνηση του να συμμετάσχει σε debate, υπερβολική πολιτική τρομοκρατία κα). Ο Βενιζέλος έχει εξαεριστεί πολιτικά, όπως και οι Αν.Ελ./Δημ.Αρ., οπότε δεν τίθεται θέμα αναφοράς τους. Ωστόσο και για να μη με πάρετε λάθος, θα περίμενα τουλάχιστον από τον ΓΑΠ να βγει και να μιλήσει ανοιχτά για το τι ακριβώς έγινε το 2011 και να δείξει μια ειλικρίνια και μεταμέλεια.Τι ακριβώς μπορεί αν κάνει που δεν μπορούσε να κάνει τότε;
Winifred SandersonΤι σημαίνει "έχει μεγάλο θράσος να κατεβαίνει σε εκλογές"; Στην Ελλάδα ευτυχώς έχουμε ακόμα Δημοκρατία και είναι ελεύθερος όποιος θέλει να ζητάει την ψήφο του λαού. Όταν βάζουν υποψηφιότητα δεκάδες καραγκιόζηδες, όταν οι πολίτες τους ψηφίζουν και τους στέλνουν στην Βουλή και την Ευρωβουλη, εσύ και άλλοι θα απαγορεύσετε σε έναν πρώην πρωθυπουργό να κατέβει στις εκλογές επειδή έχετε φάει αμάσητο το παραμύθι των ΜΜΕ, που τον πολέμησαν με λύσσα και τον κατασυκοφάντησαν γιατί τους έκοψε τα θαλασσοδάνεια;Πάτε καλά;
Δεν υπάρχουν λόγια για το θράσος αυτού του ανθρώπου.Ακόμα και αν είναι αληθινά και μόνο που τα λέει τώρα και όχι τότε δείχνει το ποιόν του.
Είναι ολοφάνερο ότι όχι μόνο δεν διάβασες τη συνέντευξη, αλλά δεν διάβασες και την περίληψη που γράφει η lifo.Εσύ έχεις θράσος που μιλάς έτσι για έναν πολιτικό που μίλησε ξεκάθαρα και σταράτα, με πολιτικό πολιτισμό και επιχειρήματα. Δεν έβρισε τους αντιπάλους του, δεν έκανε τον ψευτόμαγκα και δεν μίλησε χυδαία όπως κάνουν οι υπόλοιποι. Αλλά φαίνεται ότι αυτοί αρέσουν στους ελληναράδες.
Λήδα μου να είσαι καλά, χρειαζόμουν λίγο σουρεαλισμό σήμερα. Μιλάμε για τον #1 υπαίτιο της κατάστασης που βρίσκεται η Ελλάδα σήμερα που με απίστευτο θράσος προσπαθεί να αναβαπτισθεί σε σωτήρα, λες και δεν κυβέρνησε αυτή τη χώρα.