Ρόιτερς: Σοκ στη Γερμανία από τις κινήσεις Τσίπρα

Ρόιτερς: Σοκ στη Γερμανία από τις κινήσεις Τσίπρα Facebook Twitter
Konstantinos Tsakalidis / SOOC
9

«Σοκαρισμένη» εμφανίζεται η γερμανική  κυβέρνηση από τις πρώτες κινήσεις του Αλέξη Τσίπρα, την ευρεία νίκη, την ταχύτητα με την οποία σχημάτισε κυβέρνηση, την επίσκεψη του στο σκοπευτήριο της Καισαριανής και κυρίως την κριτική του στην ανακοίνωση της Ε.Ε. για τις νέες κυρώσεις προς τη Ρωσία.

Το πρακτορείο αναφέρει ότι η Μέρκελ ανέμενε μια οριακή νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές αλλά και μια δύσκολη προσπάθεια στο σχηματισμό κυβέρνησης. Πίστευε δε ότι όταν θα κατάφερνε να σχηματίσει την κυβέρνηση του θα έκανε στροφή προς τον συμβιβασμό και δεν θα ακολουθούσε πορεία προς τη σύγκρουση. Οι κινήσεις Τσίπρα προκαλούν νευρικότητα και σοκ στους Γερμανούς αξιωματούχους.

Το Reuters αναφέρει ακόμη ότι ορισμένοι θεωρούν ότι ο Ρώσος πρόεδρος μπορεί ακόμα και να προσφέρει στην Ελλάδα την οικονομική βοήθεια που χρειάζεται για να την πάρει με το μέρος της.

9

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Και η Γερμανία λέει «ναι» στο να χρησιμοποιήσει η Ουκρανία δικά της όπλα

Διεθνή / Το Βερολίνο επιτρέπει στην Ουκρανία να χρησιμοποιεί γερμανικά όπλα κατά στόχων στη Ρωσία

Ανησυχία για κλιμάκωση - Ο Γερμανός ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι οι Ουκρανοί μπορούν να χρησιμοποιούν όπλα από το Βερολίνο για να πλήξουν στρατιωτικούς στόχους σε ρωσικό έδαφος
NEWSROOM

σχόλια

4 σχόλια
Το θέμα είναι ότι έτσι πώς παρουσιάζεται αυτή η είδηση, ο μέσος αναγνώστης θα πει "καλά τους κάναμε" ή "τους τη φέραμε", ενώ το μεγάλο πρόβλημα θα το έχουμε εμείς. Η Ελλάδα οδεύει ταχύτατα στο να γίνει άλλη μια φορά το μαύρο πρόβατο της ηπειρου. Το άνοιγμα στη Ρωσία ειδικά με αφορμή τα όσα άθλια κάνει στην Ουκρανία, απλά θα μας δυσφημισει περαιτέρω σε μια σειρά από κράτη που ήδη μας βλέπουν με μισό μάτι και από τα οποία εξαρτομαστε άμεσα.
ποια είναι ακριβώς τα άθλια που έχει κάνει η Ρωσία? Ο Έλληνας πρέπει να υποστηρίζει το δίκαιο...έγινε μια ''επανάσταση'' στην Ουκρανία όταν μια δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση αποφάσισε ότι δεν την συμφέρει η σύνδεση της με την ΕΕ γιατί θα έπρεπε να πάρει παράλογα μέτρα λιτότητας σε μία χώρα εξαθλιωμένη...τότε τυχαία ξέσπασε μια επανάσταση η οποία ''τυχαία'' δεν ζητούσε καταπολέμηση της φτώχεια, της διαφθοράς των ανισοτήτων,αλλά να μπούνε στην ΕΕ, ''τυχαία πυροβολούσαν ελεύθεροι σκοπευτές, ''τυχαία έπεσε η κυβέρνηση, τυχαία ανέβηκε μια παράνομη που απαρτιζόταν από φασίστες και η οποία όχι μόνο έβγαλε στην παρανομία τα κόμματα που κυβερνούσαν και είχαν εκλεγεί δημοκρατικά ,αλλά έβαλε και την χώρα στο ΔΝΤ χωρίς εκλογές με πρώτο μέτρο το τέλος της επιδότησης των φτωχών για το φυσικό αέριο..σε μία χώρα που κάθε χειμώνα παγώνει...είμαι υπερήφανος που η ελληνική κυβέρνηση υπερασπίζεται το δίκαιο ακόμα και αν αυτό έχει συνέπειες...δεν μπορούμε να κάνουμε στους άλλους αυτά που κάνουνε σε εμάς...αυτός ο φασισμός της ΕΕ δεν πρέπει να περάσει γιατί σιγά σιγά θα έρθει όλων η σειρά...
Για ακόμα μια φορά η Ελλάδα γίνεται η χώρα που διαβάζει μια διεθνή κρίση εντελώς διαφορετικά από όλο τον υπόλοιπο κόσμο, με βάση τα κολλήματα της και τις συμπαθειες της. Το ξαναλέω :η Ρωσία έκανε το ίδιο στη κριμαια που είχε κάνει η Τουρκία στη Κύπρο. Η χώρα αποτελεί αυταρχικο καθεστώς με έναν πρώην μυστικό πράκτορα να έχει μπαστακοθει στην εξουσία 20 χρόνια. Και αν κάποιος θέλει να μου απαντήσει, παρακαλώ όχι άλλες συνομοσιολογιες ή ατάκες του τύπου "οι ΗΠΑ τα ίδια κάνουνε κάνουνε".. Κάνα επιχείρημα καλό θα ήταν για αλλαγή
greeko25 δεν υπάρχει καμία χώρα που με τον ένα ή άλλο τρόπο να μην έχει κάνει καφρίλες.Καμία συνομωσιολογία.Είναι όλοι τα ίδια σκατά και κανένας δε θέλει το καλό σου.Υπό αυτή την έννοια,οι ''συμμαχίες'' ή όπως θέλεις πες το,είναι ευκαιριακές και δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με την ηθική.Θέλεις και επιχείρημα από πάνω;
@Greeko25: λίγο άστοχη η σύγκριση με την Κύπρο. Η Κύπρος δεν ανήκε ποτέ στην Τουρκία. Η Κριμαία απλά είχε παραχωρηθεί στους Ουκρανούς πριν μερικά χρόνια.
Ας σοβαρευτουμε,κυριοι.Οταν και ο...περιπτερας στη γωνια ειχε αντιληφθει οτι η νικη του Συριζα θα ειναι ευρεια,η εδω Γερμανικη πρεσβεια πιστευε οτι θα ειναι "οριακη"και ετσι ελεγε στην κα Μερκελ ; Οταν οι παντες θεωρουσαν βεβαια την συνεργασια Συριζα-ΑΝΕΛ η πρεσβεια περιμενε"χρονοβορες διαδικασιες" ; Μπορει να πιστευω πολλα πραγματα για τους Γερμανους,τα περισσοτερα οχι κολακευτικα,αλλα ανοργανωτους,απροετοιμαστους,αφελεις και ανενημερωτους δεν θα τους ελεγα ποτε.Ουτε στον υπνο μου.Πιστευω την ουσια το Reuters απλα παρουσιαζει την εικονα την οποια επιθυμει να παρουσιασει η Γερμανικη Κυβερνηση "προς τα εξω".Ισως για να κερδισει πολιτικο χρονο και να δρομολογησει πρωτα "οικονομικες"αντιδρασεις,και μετα "πολιτικες".Ισως για καποιον αλλο λογο.Παντως 'αφελεις'δεν ειναι.Σε καμμια περιπτωση.
Φοβάται η Μέρκελ ότι ο Πούτιν θα προσφέρει αποπληρωμή του χρέους της Ελλάδας με αντάλλαγμα την εκμετάλλευση μέρους των κοιτασμάτων υδρογονανθράκων στο Αιγαίο και στο Ιόνιο και θα τους πάρει την ευκαιρία να έρθουν αυτοί σαν "σωτήρες" μας και να μας "απαλλάξουν" από το χρέος με την ίδια ανταμοιβή.