Δύο ακόμη μυθιστορήματα του Στίβεν Κινγκ θα γίνουν τηλεοπτικές σειρές

 Δύο ακόμη μυθιστορήματα του Στίβεν Κινγκ θα γίνουν τηλεοπτικές σειρές Facebook Twitter
3

Ο Στίβεν Κινγκ έχει γράψει περισσότερα από πενήντα βιβλία μέσα σε τέσσερις δεκαετίες. Το έργο του έχει προσαρμοστεί για την τηλεόραση και τον κινηματογράφο δεκάδες φορές. Αυτή την περίοδο συνεργάζεται ως παραγωγός στη σειρά 'Under the Dome' που βασίζεται σε ένα ομώνυμο μυθιστόρημα του.

 Δύο ακόμη μυθιστορήματα του Στίβεν Κινγκ θα γίνουν τηλεοπτικές σειρές Facebook Twitter

Τώρα, η υπηρεσία Hulu θα μετατρέψει το μυθιστόρημα του «11/22/63» του Στίβεν Κινγκ σε μια σειρά εννέα ωρών, αναφέρει το Deadline. Το 11/22/63 είναι η ιστορία ενός δασκάλου που ταξιδεύει πίσω στο χρόνο για να αποτρέψει την δολοφονία του Τζον Κένεντι. Το βιβλίο είναι ένα ολοζώντανο ταξίδι στο παρελθόν που παρασέρνει με την ακρίβεια της περιγραφής της εποχής, και το μέγα ερώτημα «ήταν ή δεν ήταν ο Χάρβεϊ Όσβαλντ ο δολοφόνος» κρατάει τον αναγνώστη σε αγωνία μέχρι την τελευταία σελίδα. Η Hulu με αυτή την προσπάθεια δείχνει ότι είναι έτοιμη να ρισκάρει με σειρές δικής της παραγωγής, ανταγωνιζόμενη το Netflix και την Amazon.

Ο Στίβεν Κινγκ όμως θα έχει κι άλλες τηλεοπτικές υποχρεώσεις φέτος: ένα ακόμη μυθιστόρημα του, το Mr Mercedes, θα γίνει σειρά για την τηλεόραση. Το βιβλίο, το πρώτο μιας τριλογίας, εξιστορεί την πορεία ενός παρανοϊκού άντρα που ορμάει με το αυτοκίνητο μέσα σε ένα πλήθος και ενός αστυνομικού που προσπαθεί να τον εντοπίσει. Το δεύτερο μέρος της τριλογίας θα κυκλοφορήσει τον Μάιο.

Δείτε παρακάτω την πρώτη συνέντευξη του Στήβεν Κινγκ στην τηλεόραση: «Κοιμάμαι με τα φώτα ανοιχτά».

3

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

2 σχόλια
Το 22/11/63 ήταν πολύ ωραίο αλλά δεν ξέρω δεδομένου του τέλους αν θα καταφέρει να αποδοθεί σωστά σε σειρά. Δεν ξέρω τί πρόβλημα έχουν αυτοί που μεταφέρουν τα βιβλία του Κινγκ στην τηλεόραση (ή και στο σινεμά ) αλλά δεν έχουν την απαραίτητη ατμόσφαιρα για να σε καθηλώσουν. Τουλάχιστον δεν συμβαίνει όπως στα βιβλία. Πιστεύω ότι ο κος Μερσέντες θα είναι μια πολύ καλή μεταφορά. Σαν αστυνομικό θρίλερ περισσότερο. Ο τρόπος που περιγράφει τις σκέψεις του Μπρέιντι είναι ανατριχιαστικός.
Διάβασα το καλοκαίρι το 11/22/63 (ελληνικός τίτλος: 22/11/63, χαχα!) και η αλήθεια είναι ότι σκεφτόμουν "καμία λογοτεχνική αρετή, θα γινόταν μια πολύ ωραία ταινία". Περιμένω τη σειρά με ανυπομονησία. Και μία παρατήρηση: το βιβλίο δεν αναρωτιέται αν ο δολοφόνος του Κένεντι ήταν ο Όσβαλντ. Το θεωρεί δεδομένο. Η αγωνία στο βιβλίο είναι αν θα καταφέρει ο ήρωας να εμποδίσει τον Όσβαλντ.