Κάποιος έπρεπε να τα χώσει έτσι στον Kanye West

Κάποιος έπρεπε να τα χώσει έτσι στον Kanye West Facebook Twitter
H Shirley Manson, έγινε γνωστή ως τραγουδίστρια των Garbage
6

Ο Kanye West είναι ένα απ' τα μεγαλύτερα ταλέντα της μουσικής, με εξαιρετικό καλλιτεχνικό αισθητήριο και πολύ καλούς δίσκους (το 808s & Heartbreak -το λιγότερο πετυχημένο του εμπορικά- είναι το αγαπημένο μου). 

Είναι επίσης μεγάλο ψώνιο, και σαματατζής. 

Πολλοί θυμούνται ότι είχε εισβάλλει στη σκηνή όταν κέρδισε ένα βραβείο η Taylor Swift στα βραβεία του MTV και γκρίνιαξε ότι το βραβείο έπρεπε να πάει στην Beyonce, 

λίγοι όμως ξέρουν ότι το ίδιο και χειρότερο είχε κάνει και το 2006, όχι όμως για να υπερασπιστεί την Beyonce αλλά τον εαυτό του, όταν μη πιστεύοντας ότι έχασε το Βίντεο της Χρονιάς στα βραβεία του ευρωπαϊκού MTV απ' τους Justice ανέβηκε στη σκηνή κι άρχισε να γκρινιάζει. 

("Aν δεν κερδίσω εγώ, χάνουν αξιοπιστία τα βραβεία!")

Όταν λοιπόν πήγε να κάνει το ίδιο και στα προχτεσινά Γκράμι -ανέβηκε  στη σκηνή όταν κέρδισε ο Beck το άλμπουμ της χρονιάς, όλοι νομίσαμε ότι ήταν χιούμορ και αυτοσαρκασμός.

Μόνο μετά την τελετή, όπως διάβασα στο LIFO.gr, και αφού έκανε τις πιο εξωφρενικές δηλώσεις καταλάβαμε ότι δεν έκανε καθόλου πλάκα. Τα είπε στην τηλεόραση, επί λέξει:

«Ο Beck πρέπει να μάθει να σέβεται τους καλλιτέχνες και θα έπρεπε να δώσει το βραβείο στην Beyonce. Σε αυτό το σημείο έχουμε κουραστεί με αυτό που συμβαίνει, να υποβαθμίζεται και να μην γίνεται σεβαστή η τέχνη και να τρώει ο κόσμος χαστούκια όταν έχει δώσει τόσο μνημειώδη έργα στην μουσική. Απλά δείχνεις ασέβεια προς την έμπνευση».

Και συνέχισε:

«Δεν παίζουμε πια μαζί τους. Και πλέον έχω την γυναίκα μου, την κόρη μου και την δικιά μου σειρά ρούχων, έτσι δεν πρόκειται να κάνω κάτι που θα έβαζε την κόρη μου σε κίνδυνο, αλλά είμαι εδώ για να αγωνιστώ για την δημιουργικότητα. Αυτός είναι ο λόγος που δεν είπα τίποτα απόψε αλλά όλοι ξέρετε τι σημαίνει το ότι ανέβηκε πάνω στην σκηνή».

****

Ναι, είναι τελείως βλάκας.  Και τι να του πρωτοπείς;

Ότι κι ο Beck τέχνη κάνει (και πολύ καλύτερη απ' της Beyonce); Ότι μια χαρά σεβάστηκαν τα Γκράμι και τη μουσική και την τέχνη και την έμπνευση βραβεύοντας το άλμπουμ του Beck -ή ό,τι άλλο επέλεγαν; Ότι η Beyonce κέρδισε χτες 3 βραβεία και συνολικά έχει κερδίσει τον ιλιγγιώδη αριθμό των 20 Γκράμι στην καριέρα της (και είχε και πάνω από 40 υποψηφιότητες) άρα μια χαρά την τίμησαν και την τιμούν τα Γκράμις;

Η Σίρλεϊ Μάνσον των Garbage είχε το κουράγιο κι έγραψε μια μικρή ανοιχτή επιστολή που όχι απλά τον έβαλε στη θέση του, αλλά τον ξεφτίλισε κανονικά....  

Αγαπητέ Kanye West, 

ΕΣΥ είσαι αυτός που δε σέβεται την τέχνη

Προσβάλεις το δικό σου αξιοσημείωτο ταλέντο, και το πιο σημαντικό είναι ότι προσβάλεις το ταλέντο, την σκληρή δουλειά και την επιμονή όλων των καλλιτεχνών, όταν επιτίθεσαι με τέτοια αγένεια και βαναυσότητα σε έναν τόσο ολοκληρωμένο, αξιόλογο και σεμνό καλλιτέχνη όπως είναι ο BECK. 

Κάνεις τον εαυτό σου να μοιάζει μικρός, μικροπρεπής και κακομαθημένος. 

Στην προσπάθειά σου να μειώσεις τη σημασία ενός σπουδαίου ταλέντου για να εξυμνήσεις τη σημασία ενός άλλου σπουδαίου ταλέντου, γελοιοποίησες όλους τους μουσικούς και την ίδια τη μουσική κάθε είδους, συμπεριλαμβανομένου του δικού σου. 

Προσπάθησε να μεγαλώσεις, και μην πετάς τα παιχνίδια σου τριγύρω σαν παιδάκι. 

Μ' αυτά που κάνεις μοιάζεις τελείως ηλίθιος.

 

ΥΓ. Είμαι απολύτως σίγουρη ότι η Beyonce δεν σε χρειάζεται για δικηγόρο που πολεμά τις μάχες της εκ μέρους της. Απ' ό,τι φαίνεται τα καταφέρνει μια χαρά μόνη της. 

 

 

6

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών - Μικροπράγματα

Mικροπράγματα / Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών

«Υστερικές» όσες μιλούν συνεχώς για τα γυναικεία δικαιώματα και «τα θέλουν» όσες είναι θύματα καταπίεσης και δεν το καταγγέλλουν, μάς ενημερώνει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, Δημήτρης Παπανώτας.
ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΝΑ ΚΡΑΒΑΡΗ

σχόλια

5 σχόλια
Δεν ξέρω ρε παιδιά, ίσως να φταίνε τα δικά μου ακούσματα.... δεν θέλω να φανώ απόλυτος (αλλά θα φανώ) : Θα τρελαθούμε; Θα πηδηχθούμε από το παράθυρο;Μιλάει όλος ο κόσμος για τον Kanye West και την Beyonce λες και πρόκειται για τα ταλέντα του αιώνα ! Λες και η μουσική που παράγουν είναι τόσο αξιομνημόνευτη που θεωρείται ως δεδομένο το "μεγαλείο" τους και η συζήτηση πλέον έγκειται στο εάν τελικά είναι ψώνια ή όχι (προσωπική μου άποψη, ένας πραγματικά μεγάλος μπορεί να είναι όσο ψώνιο θέλει).Προσπαθήστε να βάλετε τον εαυτό σας στην θέση ενός πατέρα/μιας μητέρας του 2040 που μιλάει στο παιδί του/της :"Άκου παιδί μου, καλή η μουσική που ακούτε σήμερα, αλλά πρέπει να έχεις και ορισμένα κλασσικά ακούσματα. Υπάρχουν ορισμένες κομματάρες που δεν πρέπει να χάσεις με τίποτε, από διάφορα είδη μουσικής... τι να πρωτοδιαλέξω;Το Stairway to Heaven από τους Led Zepelin;Το Adajio for Strings από Dj Tiesto;To Billie Jean του Michael Jackson ;Το Paint it black των Rolling Stones;Το Like a Prayer της Madonna ;Το Number of the Βeast των Iron Maiden ;Το I will always love you της Whitney Houston ;To With our Without you των U2 ;To The show Must go on των Queen ;To Stonger από τον Kanye West ;Το Single Ladies (put a ring on it) από την Βeyonce; Τι να πρωτοδιαλέξεις; "(προφανώς η λίστα είναι εντελώς ενδεικτική και για διάφορα γούστα, αλλά ελπίζω ότι ...you get the point)