Νέες κόντρες Βαρουφάκη στο Twitter

Νέες κόντρες Βαρουφάκη στο Twitter Facebook Twitter
Nikos Libertas / SOOC
6

Με τον δημοσιογράφο Σάιμον Νίξον να κάνει πρώτος και πάλι την αρχή συνεχίστηκε η κόντρα με τον Γιάνη Βαρουφάκη μέσω των λογαριασμών των δύο ανδρών στο Twitter.

Συγκεκριμένα ο δημοσιογράφος της WSJ επανήλθε χθες γράφοντας: «Η ελληνική κυβέρνηση υπαναχωρεί, συμφωνεί σε συνομιλίες με την τρόικα καθώς καταρρέουν τα φορολογικά έσοδα και οι τράπεζες λαμβάνουν άλλα 5 δισ. ευρώ από τον ELA. Ξημερώνει η πραγματικότητα;»

Αμέσως απάντησε ο Γιάνης Βαρουφάκης: «Ίσως θα πρέπει να ελέγξετε ξανά το οποίος υπαναχώρησε. Αν σας ενδιαφέρει όντως η πραγματικότητα».

Υπενθυμίζεται ότι η αντιπαράθεση είχε ξεκινήσει μετά την ομιλία του Πρωθυπουργού στη Βουλή όταν ο δημοσιογράφος είχε γράψει:  «Τώρα ο Τσίπρας λέει ότι η Ελλάδα δεν ζητεί νέο δάνειο, εντούτοις το πρωί ο Βαρουφάκης έψαχνε για 7 δισ. ευρώ. Μιλάνε καν μεταξύ τους αυτοί οι τύποι;».

Η απάντηση από τον Γιάνη Βαρουφάκη ήταν η εξής: «Συνέχεια (μιλούν). Και είναι τελείως συγχρονισμένοι. Κάτι που θα είχες αντιληφθεί εάν άκουγες εμάς και όχι αυτά που οι άλλοι είπαν ότι είπαμε».

Όμως ο Νίξον δεν είναι ο μόνος που λαμβάνει τις απαντήσεις του Γ. Βαρουφάκη στα σχόλια που κάνει. Το ίδιο συνέβη και με άλλους δημοσιογράφους, όπως ο Τάσος Τέλλογλου που σε άρθρο του έγραψε πως «η νέα κυβέρνηση στην Αθήνα έχει συμφωνήσει τουλάχιστον εδώ και μία εβδομάδα στην παράταση του προγράμματος με την συμμετοχή των ευρωπαϊκών θεσμών και του ΔΝΤ». Χρήστης του Twitter αναρωτήθηκε αν όσα αναφέρονται είναι ακριβή:

Ο Βαρουφάκης σχολίασε: «Κι όμως. Είναι ανακριβέστατο. Κάποιοι νομίζουν ότι μπορούν να εκμεταλλεύονται το ότι δεν μιλάμε όσο διαπραγματευόμαστε σκληρά».

Σε άλλο χρήστη που έγραφε  «Τα γυρνάει ο Βαρουφάκης: Η Μέρκελ είναι η πιο έξυπνη πολιτικός στην Ευρώπη - Αποθεώνει και τον Σόιμπλε!» η απάντηση του υπουργού ήταν: «Δεν "γυρνάω" τίποτα. Άλλο η έντονη πολιτική/ηθική κριτική και άλλο ο σεβασμός των ικανοτήτων του αντιπάλου».

6

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης για Βόρεια Μακεδονία: Κλειστός ο δρόμος προς την Ευρώπη αν δεν συμμορφωθεί με τη Συμφωνία των Πρεσπών

Πολιτική / Μητσοτάκης για Βόρεια Μακεδονία: Κλειστός ο δρόμος προς την Ευρώπη αν δεν συμμορφωθεί με τη Συμφωνία των Πρεσπών

O Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν θα κυρώσει στη Βουλή τα υπόλοιπα Μνημόνια Συνεργασίας αν δεν αλλάξουν στάση τα Σκόπια
NEWSROOM
Μητσοτάκης για τις Ευρωεκλογές: Όσο πιο ισχυρή η Νέα Δημοκρατία, τόσο πιο ισχυρή η φωνή μας διεθνώς

Ευρωεκλογές 2024 / Μητσοτάκης για τις Ευρωεκλογές: Όσο πιο ισχυρή η ΝΔ, τόσο πιο ισχυρή η φωνή μας διεθνώς

Τόσο περισσότερα θα μπορούμε να διεκδικήσουμε στην Ευρώπη, σε μία δύσκολη γεωπολιτικά συγκυρία όπου η φωνή μας πρέπει να ακούγεται ισχυρή, δήλωσε ο πρωθυπουργός
NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια
Όταν κάποιος είναι εναντίον σου τον ονομάζουμε αντίπαλό,ακόμα και σε μια παρτίδα σκάκι,τάβλι φιδάκι,αυτό δεν τον κατατάσει αμέσως σε εχθρό.Αντιπαλότητα-δεν έχουμε την ίδια απόψη για το θέμα,αυτό μπορεί να μείνει στην επιχειρηματολογία εώς τον 1ο πανσυμπαντιακό πόλεμο.
Ο Σόιμπλε και η Μέρκελ αποτελούν την ατμομηχανή των αντιρρήσεων της Ε.Ε. Δεν δέχεται να συνομιλεί αποκλειστικά μαζί τους (όπως ο Σαμαράς) αλλά τους αποδίδει τον θεσμικό τους ρόλο. Μέσα σε θεσμικά όργανα.Δεν παύουν να είναι 'αντίπαλοι'. Εταίροι σε μια Ε.Ε., αντίπαλοι σε μια διαπραγμάτευση. Κολλάτε στις λέξεις.
Αυτό το αστειάκι με τους "εταίρους"πρεπει να σταματήσει.Δεν είναι συνεργάτες μας αυτος ο χαρακτήρισμος δεν στέκει δε μας αντιμετώπιζουν ως όμοιους και με ισους όρους . Αυτη τη στιγμή ευρωπαϊκή ένωση δεν υπάρχει τουλάχιστον σύμφωνα με αυτά που υποτίθεται ότι προασπιζει,Γερμανικη ηγεμονία ίσως. Οπότε όχι δεν είναι εταιροι μας