Γερμανία: Δεν θα τη λέμε πια τρόικα, αλλά η εποπτεία θα συνεχιστεί

Γερμανία: Δεν θα τη λέμε πια τρόικα, αλλά η εποπτεία θα συνεχιστεί Facebook Twitter
13

«Από σεβασμό προς τους Έλληνες φίλους μας, στο εξής η τρόικα δεν θα λέγεται τρόικα», δήλωσε ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών Μάρτιν Γιέγκερ, επισημαίνοντας όμως ότι «οι θεσμοί θα διατηρήσουν τον ρόλο τους».

Όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο Γιέγκερ, επανέλαβε ότι η μόνη επιλογή είναι η επέκταση του προγράμματος και τόνισε ότι ο ΟΟΣΑ δεν μπορεί να αναλάβει τον ρόλο της τρόικας ή να ενταχθεί σε αυτό το σχήμα.

Κατά την τακτική ενημέρωση των συντακτών, αναφερόμενος στο ενδεχόμενο να αναλάβει ο ΟΟΣΑ τον έλεγχο της υλοποίησης της συμφωνίας που θα προκύψει μεταξύ της Ελλάδας και των εταίρων της, τόνισε ότι η Γερμανία δεν μπορεί να δει τέτοιον ρόλο για τον Οργανισμό.«Έχουμε εδώ συμβατικούς κανόνες, οι οποίοι προβλέπουν ξεκάθαρα ποιοι θεσμοί ελέγχουν την εκπλήρωση, την υλοποίηση του προγράμματος. Σε αυτό το πλαίσιο δεν προβλέπεται κανένας ρόλος για τον ΟΟΣΑ», ξεκαθάρισε.

Ο εκπρόσωπος του Σόιμπλε είπε επίσης ότι η επέκταση του ελληνικού προγράμματος αποτελεί τον μόνο δρόμο προς τα εμπρός και διευκρίνισε ότι αυτό που μπορεί να συζητηθεί είναι τα τυπικά στοιχεία.

13

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Προς νέες παρεμβάσεις για τα Airbnb – Τι εξετάζει η κυβέρνηση

Οικονομία / Προς νέες παρεμβάσεις για τα Airbnb – Τι εξετάζει η κυβέρνηση

Η εκρηκτική αύξηση της εκμετάλλευσης κατοικιών μέσω πλατφορμών τύπου Airbnb έχει περιορίσει σημαντικά τη διάθεση σπιτιών για σταθερή μακροχρόνια ενοικίαση και έχει συμβάλλει σημαντικά στην αύξηση των ενοικίων και των τιμών αγοράς κατοικιών
NEWSROOM

σχόλια

8 σχόλια
Οι πολιτικοί στη Γερμανία πρέπει να δικαιολογήσουν την αλλαγή στάσης στους πολίτες τους. Μέχρι τώρα ισχυρίζονταν οτι δεν προκειται να γίνει καμία απολύτως συζήτηση με την Ελλάδα για το χρέος. Ξαφνικά ο φορολογούμενος στη Γερμανία νιώθει οτι πρέπει να ξαναπληρωσει. Η μέχρι τώρα ρητορεία στους φορολογούμενους τους γυρίσε μπούμερανγκ.
Ας μείνω στην λογικη Σοϊμπλε... με την εννοια πως δεν έχουν σημασία οι όροι αλλα η ουσία, οπότε παρά τις όποιες επιφυλάξεις το σημαντικό είναι να περιμένουμε το αποτέλεσμα μιας τελικής συμφωνίας και μετα να πούμε το μακρυ και το κοντό μας. Αλλά εκεί που αισιοδοξω έρχεται το ερώτημα, βρε μήπως μας τη "λέει" και λίγο για να μη πω μας ειρωνεύεται - όχι αδίκα ισως - με τη φραση «Από σεβασμό προς τους Έλληνες φίλους μας, στο εξής η τρόικα δεν θα λέγεται τρόικα» Και εκει που θέλω να έχω καλές προθέσεις περιμένοντας το τελικό αποτέλεσμα έρχεται η τρομερή σκέψη πάλι:Μια από τα ιδια με άλλο όνομα και θα το χαρούμε κιόλας?
Η τρόικα δεν επόπτευε. Η τρόικα, σε συνεργασία με ΝΔ ΠΑΣΟΚ για χάρη των δικών τους φίλων, μας έλεγε τι να κάνουμε για να πάρουμε τη δόση. Άλλο εποπτεία άλλο εκβιασμός και εξαναγκασμός. Αν 5 χρόνια είχαμε εποπτεία και δημοσιονομικά είχαμε στρώσει κανείς δε θα είχαμε πρόβλημα. Την ουσία να κρατάμε
Οτιδήποτε θα μπορούσε να βοηθήσει στην ανάπτυξη της χώρας είναι καλοδεχούμενο αν γίνει με τον σωστό τρόπο. Ωστόσο, ΚΑΘΕ εργαλείο στα χέρια του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ γινόταν το απόλυτο κακό κατά τη γνώμη μου. Πάρε παράδειγμα την αξιοκρατική και μη κατευθυνόμενη και μη ελεγχόμενη ΝΕΡΙΤ. Επίσης, πότε με άκουσες να καταδικάζω τον ΟΟΣΑ και δεν το θυμάμαι εγώ;