Με συνεντεύξεις θα επανέλθουν οι «αιώνιοι φοιτητές»

Με συνεντεύξεις θα επανέλθουν οι «αιώνιοι φοιτητές» Facebook Twitter
6

Με προσωπικές συνεντεύξεις και με ένα «συμβόλαιο» μεταξύ φοιτητών και των αρμόδιων οργάνων των σχολών για τον χρονικό ορίζοντα ολοκλήρωσης των σπουδών τους, θα γίνουν οι επανεγγραφές των αιώνιων φοιτητών στα πανεπιστήμια και τα τεχνολογικά ιδρύματα.

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα του Έθνους θα σταλεί από το υπουργείο εγκύκλιος που θα προσκαλεί τους λεγόμενους αιώνιους φοιτητές να προσέλθουν στα εκπαιδευτικά ιδρύματα και να δηλώσουν αν θέλουν να εγγραφούν και πάλι.

όσοι προσέλθουν από τους 153 χιλιάδες που έχουν διαγραφεί θα πρέπει να εξηγήσουν στις συνεντεύξεις ποιος ήταν ο λόγος που δεν μπόρεσαν να πάρουν το πτυχίο τους. Στη συνέχεια όσοι «περάσουν» θα κληθούν να υπογράψουν ένα είδος συμβολαίου ότι θα πάρουν το πτυχίο τους σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα που θα είναι ανάλογο του αριθμού των μαθημάτων που χρωστούν.

Μελετάται επίσης η δυνατότητα να δοθεί σε κάποιος, ένα χρονικά διάστημα για την επανέναρξη των σπουδών τους ώστε να ρυθμίσουν διάφορα οικογενειακά ή επαγγελματικά ζητήματα.

6

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μουσείο Ιστορίας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας: Πίσω στο παρελθόν για να δούμε το μέλλον

Διεθνής Ημέρα Μουσείων / Ένας δάσκαλος μάζεψε χιλιάδες αντικείμενα από τα ελληνικά σχολεία του 20ού αιώνα

Στο Μουσείο Ιστορίας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας, ο Θεόδωρος Τσιλίκας έχει συγκεντρώσει μοναδικά ντοκουμέντα της εκπαίδευσης στα δημοτικά της Ελλάδας, από παλαιά ή ακόμη και εγκαταλελειμμένα σχολεία.
ΜΑΚΗΣ ΠΟΛΛΑΤΟΣ
Οι VIP του Conference League θα έχουν προτεραιότητα στον «Ευαγγελισμό»- Η απάντηση Γεωργιάδη

Ελλάδα / Οι VIP του Conference League θα έχουν προτεραιότητα στον «Ευαγγελισμό»- Η απάντηση Γεωργιάδη

«Όλες οι σχετικές αναρτήσεις και αντιδράσεις κυρίως από βουλευτές που στο παρελθόν έχουν συμμετάσχει σε Κυβέρνηση είναι λαϊκίστικες και υποκριτικές» αναφέρει ο υπουργός Υγείας
NEWSROOM

σχόλια

4 σχόλια
Ακουγεται καλο μετρο ..αλλα αναμενουμε να δουμε με ποιο τροπο θα εφαρμοστει ! αποψη μου να μην υπαρχουν οριζοντια μετρα τυπου ν+2!!ν+2 ΑΝΕΞΑΤΗΤΑ απο το ποια σχολη ειναι?? ,απο το τι προβληματα μπορει να ειχε ο καθενας εκεινη την εποχη??
Θα γίνει ενημέρωση ανοίξαμε και σας περιμένουμε, τι άλλο μπορεί να γίνει;Να τους παίρνουν έναν έναν τηλέφωνο; Όποιος πραγματικά ενδιαφέρεται θα ασχοληθεί.
Άποψή μου: η συμμετοχή στο μέτρο αυτό θα είναι πολύ μικρή. Οι 153 χιλιαδες που διαγράφηκαν δεν είχαν κάποια επαφή με το πανεπιστήμιο για τουλάχιστον δύο χρόνια (συμμετοχή σε εξετάσεις, εγγραφή σε εξάμηνο, κά)