Τι θα συμβεί αν η Ελλάδα φύγει από το ευρώ;

Τι θα συμβεί αν η Ελλάδα φύγει από το ευρώ; Facebook Twitter
21

Σε video ενός λεπτού το ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο BBC, παρουσιάζει το τι θα συμβεί στην Ελλάδα, αν τελικά εγκαταλείψει το ευρώ. « Τόσο η ΕΕ όσο και η Ελλάδα λένε ότι η χώρα πρέπει να παραμείνει στην ευρωζώνη, αλλά οι πιστωτές αντιστέκονται στις πιέσεις της Ελλάδας να διαγράψουν τεράστια χρέη. Ως αποτέλεσμα, το μέλλον της διάσωσης της χώρας είναι αμφίβολο και η Ελλάδα αντιμετωπίζει μια πιθανή έξοδο από το ευρώ, το λεγόμενο "Grexit". Το BBC News εξηγεί το θέμα σε 60 δευτερόλεπτα» αναγράφεται στο κείμενο που συνοδεύει το βίντεο.

21

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Προς νέες παρεμβάσεις για τα Airbnb – Τι εξετάζει η κυβέρνηση

Οικονομία / Προς νέες παρεμβάσεις για τα Airbnb – Τι εξετάζει η κυβέρνηση

Η εκρηκτική αύξηση της εκμετάλλευσης κατοικιών μέσω πλατφορμών τύπου Airbnb έχει περιορίσει σημαντικά τη διάθεση σπιτιών για σταθερή μακροχρόνια ενοικίαση και έχει συμβάλλει σημαντικά στην αύξηση των ενοικίων και των τιμών αγοράς κατοικιών
NEWSROOM

σχόλια

10 σχόλια
αλλιμονο, η παραγωγική αποδιαρθρωση της χωρας (μεσω της συνδεσης ισοτιμας δραχμης ECU και στην συνεχεια ευρω) πηρε 20 + χρονια.Η παραγωγική της αναδιαρθρωση με δραχμη ΔΕΝ γινεται να γινει μεσα σε 2-3 χρονια....Ασε που με μαλακο νομισμα ολα τα προβληματα η ολιγαρχια κλπ θα κρυβουν κατω απο το χαλακι, προς οφελος της ολιγαρχιας που εχει φυσικα τα λεφτα της και της επενδυσης της εξω.Το Ευρω ηταν ενα κολοσιαιο λαθος αλλα το να φυγουμε εμεις τωρα μονοι ειναι ακομα μεγαλύτερο λάθος..
και φυσικά θα πανηγυρίζουν αμα συμβεί κάτι τέτοιο..τζάμπα ήλιος θάλασσα και διακοπές και τζάμπα ελαιόλαδο φέτα τομάτα πορτοκάλι ροδάκινο και καπνά.Μπορώ να το πάω και ακόμα πιο μακρυά και να διατυπώσω μια θεωρία συνωμοσίας. Πιος μου λέει εμένα οτι ο σκοπός τους δεν ηταν εξαρχής αυτος ; Βγαλτους απο την δραχμή σου λέει και βάλτους στο ευρώ, θα τους ρημάξουμε οικονομικά και θα τους αναγκάσουμε να βγουν απο το ευρώ οικιοθελώς. Κατόπιν με την υποτίμηση της δραχμής που θα κόψουμε έπειτα μας πουλήσαν και μας αγοράσαν και ούτε που το πήραμε χαμπάρι.
Sure! επίσης αυτοί κατασπατάλησαν τα χρήματα της χώρας, αυτοί ζητούσαν μια ζωή ρουσφέτια, αυτοί δεν παράγουν τίποτα τελικά κτλ κτλ. πολλοί Καμμένοι μαζευτήκατε σ αυτή τη χώρα.
To "σπουδαίο" αυτό video clip του BBC μου θυμίζει τη πρώτη έκθεση που είχε γράψει η κόρη μου στη Πρώτη Δυμοτικού:" Το καλοκαίρι πήγαμε στη θάλασσα. Περάσαμε πολύ καλά. Τέλος."Εκπομπή ποιότητας, λέει...
Με τα ψηφιακά μέσα κατακλυζόμαστε από πληροφορίες και ειδήσεις οπότε έχει μειωθεί ο χρόνος που αφιερώνουμε για κάθε είδηση.Τα ειδησεογραφικα μέσα το έχουν αντιληφθεί και αντί για αναλύσεις παρουσιάζουν σαχλαμάρες για μαζική κατανάλωση με ηλιοβασιλέματα και μουσική επένδυση.
Δεν ανακαλυψε και την Αμερικη. Δυο τρια βασικα σημεια παρουσιαζει, γνωστα σε ολους λιγο πολυ.Σημασια εχει τι μετρα θα παρθουν κατα το μεταβατικο σταδιο, οποτε και θα ισορροπησει το συναλλαγμα, ωστε να προστατευτουν οι εργαζομενοι και οι πολιτες απο φαινομενα οπως για παραδεγμα η αυξηση των τιμων και η -αναγκαστικη- διακοπη των εισαγωγων για ενα χρονικο διαστημα. Βεβαια μπορει να μην συμβει κατι τετοιο και να περασει αυτη η περιοδος αναιμακτα, ομως θα πρεπει να ειμαστε προετοιμασμενοι, ψυχολογικα κυριως, για το χειροτερο.
Το " ένα χρονικό διάστημα" μπορεί να είναι δεκα με είκοσι χρόνια, αν κρίνουμε απ την Αργεντινή η οποία έχει τεράστιο εξαγωγικό τομέα...Δε νομίζω ότι θα ναι κανας χρόνος όπως πιστεύουν οι Έλληνες. Μια τετοια κρίση θα έχει πολλαπλασιαστικά αποτελέσματα. Δεν ξερει ο μέσος Ελληνας πως ζει ο μέσος Πολωνός.... Ουτε φαντάζεται...
Ναι συμφωνω. Εχουμε ελαχιστες πληροφοριες στα χερια μας για να γνωριζουμε ποσο καιρο θα ειμαστε εκτος συναλλαγων, σε ενα ενδεχομενο εξοδου. Το αν θα ειναι λιγο η πολυ θα εξαρτηθει απο την πολιτεια και τους χειρισμους της.Οσο για τα αποτελεσματα αυτης σιγουρα θα ειναι πολλα, μικρου και μεγαλου μεγεθους, σε ολα τα επιπεδα της κοινωνιας και σε παραλληλο χρονο. Γι αυτο τονιζω την αναγκαιοτητα κυβερνησης με cojones ωστε να παρει την κατασταση στα χερια της και να μην γινει η Ελλαδα ενα απεραντο μπο*ρδελο.
Μα αύτη ακριβως είναι και η βασική αιτία της ύφεσης στην Ευρώπη ... επειδή ο μέσος Πολωνός ζει οπώς ζει , κανεις άλλος (έκτος ισως των Γερμανών) δεν πρεπει να ζει καλυτερα. Αυτό ουσιαστικά έγινε το όραμα κάποιων απο την εποχή Μπολκενσταιν!
Λέει επίσης και για τα όποια ελληνικά προϊόντα που θα είναι φθηνότερα στον αγοραστή του εξωτερικού ... αν σου λέει κάτι αυτό.Φυσικά δε λέει ότι δε θα είναι τόσο εύκολο για κάποιους κρετίνους να μας εκβιάζουν (τι κρίμα που ακόμα δεσμευόμαστε να μην κάνουμε μονομερείς ενέργειες)!
Ποιοι εκβιάζουν; Εγώ εμείς βλέπω να εκβιάζουμε "δώστε λεφτά να μην τινάξουμε την ευρωζώνη στον αέρα". Και τέλος πάντων αν θέλουμε ανεξαρτησία και να μη μας εκβιάζει κανείς στο χέρι μας είναι. Ας φτιάξουμε μια εύρωστη οικονομία με πλεονάσματα αντί για ελλείμματα. Αλλιώς θα ήμαστε ο Τζανετάκος της Ε.Ε. και του κόσμου ολόκληρου.
τετοιες αναλυσεις κανω με τον 12χρονο ξαδεφο μου! τυπου:αμα βγουμε απο το ευρω δε θα μπορουμε να παρουμε κινητο αλλα θα εισελθει χρημα απο τις εξαγωγες !! ΡΕ ειστε σοβαροι!!θεωρουνται και σοβαρο δικτυο!!με ρεπορταζ του 5λεπτου!
Τόσα χρόνια που ζούσες με τη διολίσθηση της αξίας του νομίσματός σου σε συνθήκες ελεγχόμενου πληθωρισμού (βλ. δεκαετία του 90) άσχημα ήταν;ΣΣ: Άλλο πράγμα η όποια παθογένεια η οποία και πρέπει να διορθωθεί και άλλο η εξόντωση μέσω λογής μνημονίων και άμετρων μέτρων. Πέντε χρόνια μνημόνιο και η οικονομια έχει μεγέθη πολέμου - αυτό δε μας λεει τίποτα; Αυτοί που μας επιβάλλουν μέτρα τι τελικά θέλουν πραγματικά; (το αυτό και για τους ντόπιους υποστηρικτές)