Γιατί συνελήφθη μόνο ο Μπάμπης Βωβός;

Facebook Twitter
11

 

 

Από το Facebook του Τάσου Αβραντίνη / Tasos Avrantinis

Δεν έχω αντίρρηση να συλληφθεί ο Μπάμπης Βωβός για χρέη προς το Δημόσιο. Αναρωτιέμαι μήπως όμως πρέπει να συλληφθεί μαζί και ο Υπουργός Οικονομικών καθώς και οι προκάτοχοι αυτού για χρέη του Δημοσίου προς τον Μπάμπη Βωβό (οφειλόμενα ενοίκια, επιστροφή ΦΠΑ κοκ.) που προηγούνται και τον οδήγησαν σε οικονομική αδυναμία να πληρώσει τα χρέη του προς το Δημόσιο.

Στην ίδια θέση με το Βωβό, βρίσκονται σήμερα χιλιάδες επιχειρηματίες που είχαν την ατυχία να συνεργαστούν με το Δημόσιο.

Στα 8 δις. € περίπου ανέρχονται οι οφειλές του δημοσίου προς την ιδιωτική οικονομία χωρίς σ΄αυτά να υπολογίζονται η επιστροφή του ΦΠΑ και η αθλιότητα του κουρέματος των ομολόγων των ιδιωτών, μεταξύ των οποίων είναι και εκείνοι που δεν ήταν επιλογή τους να επενδύσουν τα χρήματά τους σε ομόλογα, αλλά εμπιστεύτηκαν το κράτος και δέχθηκαν -μετά από φορτικές πιέσεις των κυβερνήσεων- να εξοφληθούν οι υποχρεώσεις τους με ίσης αξίας ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου.

Το αφερέγγυο, σπάταλο και υδροκέφαλο κράτος -μπαταξής ευθύνεται για την κατάρρευση της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας, για το κλείσιμο χιλιάδων επιχειρήσεων που "φέσωσε" και για την ανεργία που καθημερινά διογκώνεται και βρίσκεται πλέον σε επίπεδα Βαϊμάρης.

Αρχείο
11

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Σωτήρης Ντάλης / «Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Ο αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου και επικεφαλής της Μονάδας Έρευνας για την Ευρωπαϊκή και Διεθνή Πολιτική σχολιάζει τον αντίκτυπο της πανδημίας και της εκλογής Μπάιντεν στην Ευρώπη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Σωτήριος Σέρμπος / «Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Τι σηματοδοτεί η εποχή Μπάιντεν και τι αφήνει πίσω του ο απερχόμενος Πρόεδρος; Απαντά στη LiFO ο Σωτήριος Σέρμπος, αναπληρωτής καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής στο Δημοκρίτειο Παν/μιο Θράκης και Ερευνητής στο ΕΛΙΑΜΕΠ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ελλάδα / Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ο καθηγητής Παιδιατρικής και Επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια και μέλος της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας μιλά για τα τελευταία δεδομένα της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Νικόλας Σεβαστάκης / Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν είναι ένας Γουίλι Σταρκ της εποχής μας. Υπάρχει κάτι σημαντικό που χωρίζει τη λαϊκιστική φαντασία των χρόνων του Μεσοπολέμου –όπως την αναπλάθει το μυθιστόρημα του Γουόρεν– από τα πλήθη που είδαμε να βγαίνουν από τα μεσαιωνικά σπήλαια των social media για να ορμήσουν προς το Καπιτώλιο.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ελλάδα / Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ο καθηγητής Φαρμακολογίας, Φαρμακογονιδιωματικής και Ιατρικής Ακριβείας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Φαρμακολογίας, Ευάγγελος Μανωλόπουλος, μιλά στη LiFO για τα εμβόλια και τις φαρμακευτικές αγωγές που εξετάζονται. Απαντά για το δεύτερο κύμα της πανδημίας, εξηγεί ποια είναι η αλήθεια για τις ΜΕΘ, πότε θα αποχωριστούμε τις μάσκες αλλά και πότε προβλέπεται η επάνοδος στην κανονικότητα.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τech & Science / Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τι θα σημάνει η γενική χρήση των εμβολίων; Θα εφαρμοστούν νέοι κανόνες σχετικά με τον εμβολιασμό; Πότε προσδιορίζεται η έναρξή του; Και τι γίνεται με τους αρνητές;
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Νικόλας Σεβαστάκης / Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Η όποια στρατηγική για τον εμβολιασμό χρειάζεται να είναι σκληρή με τον νεοφασισμό των fake news και της ωμής παραπλάνησης. Την ίδια στιγμή, όμως, πρέπει να εντάξει τις ανησυχίες, τις αντιρρήσεις και τις δεύτερες σκέψεις πολλών ανθρώπων.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ελλάδα / Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ο πνευμονολόγος-εντατικολόγος στο νοσοκομείο Παπανικολάου μιλά για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στις ΜΕΘ και τις μελλοντικές ανησυχίες του σχετικά με την πανδημία.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ελλάδα / Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας-Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών σχολιάζει όλες τις τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

σχόλια

6 σχόλια
Το να χρησιμοποιεί κάποιος τον Μπάμπη Βωβό για να αναδείξει τις αδικίες που διαπράττει ο κρατικός φορέας σε επιχειρηματίες (μικρούς και μεγάλους) είναι τουλάχιστον ατυχέστατο…
Μόνο από τις τράπεζες πήρε υπέρογκα δλανεια??! Ας γελασω!!! Κρατικοδιαιτος ηταν, συνελθετε τι γραφετε??? Εχει τοσους απληρωτους εργαζομενους επειδη δεν εβγαινε??? Συνελθετε κυριε Αβραντινη και ολοι εσεις που συμφωνειτε!!! Το κρατος χρωσταει γιατι χρωσταει σε κατι τετοιυυς!...Α και σιγα μην εμενε μεσα... http://www.tovima.gr/society/article/?aid=486240
Οχι απλα του αξιζε οτι επαθε αλλα αν θελετε σας στελνω κ λιστα με ονοματα συνεργατων του οι οποιοι πρεπει να εχουν την ιδια μοιρα με εκεινον. Ρωτηστε αν θελετε τι χρωσταει κ που ο Βωβος ενω επαιρνε τα αναλογα ποσα απο ενοικιαστες στα εμπορικα του. Ρωτηστε τι εκαναν τα τσιρακια του στα εμπορικα του. Ρωτηστε να μαθετε απαντησεις που εδιναν οι ανθρωποι του (εν γνωση του) οταν εκλεβαν μαγαζια στα εμπορικα του (ενω θεωρητικα πληρωνοντουσαν θυρωροι κ φυλακες). Ρωτηστε να μαθετε που πηγαιναν τα λεφτα απο κοινοχρηστα ετων... Συμπαθατε με αλλα δεν θα τον λυπηθω. Αντιθετα ομολογω οτι ευχομαι να παει φυλακη. Να του κατασχεσουν την περιουσια του κ να αποδωθουν τα νομιμα στους απληρωτους εργαζομενους του.
Αν δεν κανω λαθος, γραφτηκε οτι το οικονομικο αδιεξοδο του κ. Βωβου προηλθε απο τα υπερογκα δανεια που πηρε απο τις τραπεζες προσβλεποντας στην ανεγερση του σταδιου του Παναθηναικου στο Βοτανικο, η οποια και ματαιωθηκε. Αυτο, φυσικα, δεν αναιρει τα οσα διατεινεται ο κ. Αβραντινης περι χρεων του Δημοσιου προς τον επιχειρηματια.
ο Βωβός με τη μεταφόρα συντελεστή,τα φωτογραφίκα συμβόλαια,τις καταπατήσεις μπλα μπλα μπλα έφαγε 10 δεν του έδωσαν μισό και θα τον κλάψω τον κακόμοιρο τον φερέγγυο επιχειρηματία...by the way για πολλούς άλλους ισχύουν τα του κειμένου...κ έλεος πλέον με τη Βαϊμάρη (είναι η νέα Αργεντινή)
1. Δεν συνελήφθη μόνο ο κος Βωβός, αλλά και καμιά δεκαριά άλλοι επιχειρηματίες την ίδια μέρα. Όσοι περίπου συνελήφθησαν την προηγούμενη και την επόμενη κ.ο.κ. 2. Η πλειοψηφεία των "μεγάλων" επιχειρηματιών εν καιρό ευμάρειας τα τεράστια κέρδη τα έστειλαν στην Ελβετία. Επιχειρηματίες που, στο τέλος κάθε χρόνου, άδειαζαν το ταμείο και έκαναν reset, οπότε την νέα χρονιά πάμε πάλι από την αρχή να γεμίσουμε το χρηματοκιβώτιο. 3. "...δεν ήταν επιλογή τους να επενδύσουν τα χρήματά τους σε ομόλογα, αλλά εμπιστεύτηκαν το κράτος και δέχθηκαν -μετά από φορτικές πιέσεις των κυβερνήσεων- να εξοφληθούν οι υποχρεώσεις τους με ίσης αξίας ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου." Από πού προκύπτει αυτό και τι σχέση έχει με την σύλληψη ενός μεγαλο-οφειλέτη; Επιπλέον, δεν έχω ακούσει κανέναν να πήρε το εφάπαξ του ή την επιστροφή του ΦΠΑ σε ομόλογα, αλλά και να έγινε, επιμένω πως είναι άσχετο με την είδηση της σύλληψης ενός μεγαλο-εργολάβου που μάλιστα έχαιρε προνομιακής μεταχείρησης για δεκαετίες; 4. "Επειδή δεν τιμωρήθηκε ο τάδε, γιατί να τιμωρηθεί ο δείνα;" Ειλικρινά, αυτό το μη-επιχείρημα, επιτέλους, πρόκειται να σταματήσει ποτέ; Γιατί απλά δεν το αντικαθιστούμε με την ευχή "άντε, να παίρνουν σειρά και οι υπόλοιποι";Καλημέρες!
Εσεις πιστευετε οτι πρεπει το κρατος να πληρωσει στους επιχειρηματιες τις οφειλες του η οχι? Μηπως οι επιχειρηματιες φταινε παντα χιονισει-βρεξει, οποτε το κρατος δικαιουται να τους κλεβει αιωνιως?
Εσείς πιστεύετε πως επειδή κλέβει το κράτος έχουν δικαίωμα να κλέβουν και οι υπόλοιποι; (αυτός ο "διάλογος" μπορεί να ανακυκλώνεται για αιώνες).Είπα ήδη τι πιστεύω, και δεν εξαιρούνται οι του κράτους υπεύθυνοι από αυτό: "άντε, να παίρνουν σειρά και οι υπόλοιποι".
Mr Aljo,Λές ότι το επιχείρημα "Αφού δεν τιμωρήθηκε ο τάδε, γιατί να τιμωρηθεί ο δείνα;" πρέπει να σταματήσει. Αυτό όμως ισχύει στην περίπτωση που ο τάδε κα ο δείνα δεν σχετίζονται μεταξύ τους. Αν όμως η "αφερεγγυότητα" του τάδε οφείλεται έστω και εν μέρει στην αφερεγγυότητα του δείνα, τότε φυσικά και θα έχεις την απαίτηση να τιμωρηθεί πρώτα ο δείνα.Επομένως το επιχείρημά σου, αν και γενικά είναι σωστό, εν προκειμένω είναι εντελώς άκυρο.
Η αφερεγγυότητα του κου Βωβού, στην προκειμένη, εφόσον μιλάμε για συσχετισμούς, ωφείλεται στον ίδιο. Από όσο ξέρω, το ΦΠΑ έχει εισπραχθεί από τον πελάτη και δεν το βάζει από την τσέπη του ο επιχειρηματίας. Επιπλέον οι ωφειλές σε ΦΠΑ, για παράδειγμα, συμψηφίζονται (γραφίστας με μπλοκάκι είμαι και το ξέρω). Τα πόσα χρωστάει στον Βωβό το ελληνικό κράτος δεν ασχολήθηκε κανείς να μας τα πει (αν χρωστάει), παρά χρησιμοποιεί ο συγγραφέας μια γενικότητα (το κράτος χρωστάει στους επιχειρηματίες) και κολλάει και το όνομα του "καημενούλη" του Βωβού στο πλάι. Για άλλη μια φορά, το θέατρο του παραλόγου στήνεται με τους αναγνώστες να τάσσονται υπέρ ενός κρατικοδίαιτου μεγαλοκατασκευαστή, που χαίρει πλήθους ευνοϊκών ρυθμίσεων (ο Βωβός πλήρωσε χαράτσι στη ΔΕΗ με έκπτωση μερικών εκατομμυρίων, εσύ κι εγώ όμως στο φουλ), και επειδή δεν του κάνανε το χατήρι να στήσει άλλο ένα εμπορικό κέντρο, πείσμωσε και τα βροντάει όλα κάτω, φεσώνοντας τον σύμπαν. Μετά από μισό αιώνα τεράστιων κερδών ο εν λόγω επιχειρηματίας ΔΕΝ ΕΧΕΙ να πληρώσει ένα εκατομμύριο στο δημόσιο. Και, αφού έχει αδειάσει τα ταμεία του και έχει μεταφέρει τα λεφτά στο εξωτερικό, βαράει και πτώχευση, αφήνοντας απλήρωτους υπαλλήλους. Και θα τον δικαιολογήσω επειδή "το κράτος κλέβει, άρα καλά κάνει και δεν πληρώνει και ο Βωβός". Εντάξει... είμαι σίγουρος πια πως με τρολάρετε!