BAΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ

Μάλλον αποχωρούμε από τη Γιουροβίζιον λόγω κόστους

Μάλλον αποχωρούμε από τη Γιουροβίζιον λόγω κόστους Facebook Twitter
12

Η δημοσιογράφος Αφροδίτη Γραμμέλη το έγραψε πριν λίγο στο Facebook της:

''Μάλλον αποχωρούμε από τη Γιουροβίζιον λόγω κόστους''

Τα σχόλια ήταν από ειρωνικά έως μάλλον θετικά:

> ψυχικού;
> Αλήθεια; Αφού έλεγαν οτι όλα τα έξοδα θα τα αναλάβει σπόντζορας....
> ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΑΦΡΟΔΙΤΗ. ΜΙΚΡΟ ΤΟ ΚΑΚΟ ΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΗΘΕΛΑ.
> ε αυτο δεν αντεχεται.. :P
> Καλυτερα....
> Θα ναι κρίμα πάντως...πανηγιράκι πανηγυράκι, αλλα η δημόσια τηλεόραση έβγαινε κερδισμένη απο αυτό!
> Απο τουδε μεσιστιες !
> aintai na telionoyme me ths vlakeis kai ths remoyles

Afroditi Grammeli: Δεν είναι ακόμη οριστικό, αλλά είναι σενάριο το οποίο εξετάζεται σοβαρά
> γιατί είναι ενδεχομένως και το πιο σοβάρο σενάριο
> K πολλυ καλλα κανουμε!!!!!
> Γιατί μου τα λες τα δυσάρεστα έτσι απότομα;
> όχι ρε γμτ....
> και η ερτ που θα τα βρει τα λεφτουδακια-ευρωπουλα φετος?να πεις οτι εχει κανα euro ή mundial?αλλα θα μου πεις κατι θα γινει μωρε..θα βοηθησει και Αντωνακης,και ολα οκ
> Καλύτερα.....
> να αποχωρησουμε καραγκιοζ μπερντε ηταν ετσι και αλλιως...εδω η μιση ελλαδα πειναει τι τα θελουμε τα κλαπατσιμπανα
> ΩΙΜΕ!!!!!! ωωωωω τι ξεπεσμός....και τώρα οι ψυχαγωγικές εκπομπές με τι θά ασχολούνται κάνα μήνα....τρατζικ.....

---

Είναι αλήθεια πως τα τελευταία χρόνια τα περισσότερα τα πλήρωνε η δισκογραφική εταιρία που έστελνε τον καλλιτέχνη, και η ΕΡΤ είχε μεγάλα έσοδα απ' τη Γιουροβίζιον, αλλά δεν έχω δει και τα λογιστικά τους, μπορεί όντως να μπαίνουμε μέσα εξαιτίας της Γιουροβίζιον. 

Στη χειρότερη περίπτωση μπορεί να γίνει αυτόπου έλεγαν και για το ευρώ: Προσωρινή έξοδος απ' την Ευρώπη μέχρι να φτιάξουν τα πράγματα, και μετά να ξανατραβήξουμε προς τη δόξα και την πρωτιά...

---

[+] ΔΥΟ ΑΞΕΧΑΣΤΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ που ελπίζουμε κάποτε (!) να ξαναζήσουμε...

1) Το Μάθημα Σολφέζ (στα Ρωσικά). Μια εκτέλεση-έκπληξη, απ' τη Ρωσική τηλεόραση... 

Να κάτι που δε φανταζόμουν ότι υπήρχε. (Θενκς calypsolarah!)  Και μάλιστα μαγνητοσκοπήθηκε τη χρονιά που γεννήθηκα... 

(Из фильма-концерта Поёт ВИА "Синяя птица". 1978 г. Музыка Г. Хацинасиос, слова С. Тилакоу, русский текст В. Луговой.) 

 

 

2) Η Anna Vishy και η διεθνής καριέρα της στη Γιουροβίζιον του 1982... 

 

Περιέργως υπάρχει λήμμα στη διεθνή wikipedia για τη συμμετοχή της Βίσση στη Γιουροβίζιον του 1982. Το καλύτερο είναι, βέβαια, το εξώφυλλο του single.

 

 

Οι γραμματοσειρές! Η ορθογραφία του ονόματος της διεθνούς καριέρας - Vishy! Η πόζα, τα ρούχα, τα μαλλιά, το χαμόγελο! Το γεγονός ότι έμοιαζε πιο μεγάλη απ' ό,τι σήμερα!

 

Μαθαίνουμε πως το "Μόνο η Αγάπη" (με αυτό τον τίτλο διαγωνίστηκε) βγήκε πέμπτο σε σύνολο 18 χωρών - η πέμπτη θέση είναι η καλύτερη που πήρε ποτέ η Κύπρος. 

 


[Να τη, στη βραδιά του τελικού, 1982, Μεγάλη Βρετανία.] 

 

Κατόπιν, ο ιστορικός της wikipedia διευκρινίζει: "Mono I Agapi" is a ballad, with Vissi singing that only love survives the various problems of life. The English language version of the song was entitled "Love is a Lonely Weekend". The song was translated to Hebrew and sung by Israeli singer Ilana Avital as "Lama Atzuv Li" ("Why am I sad").

 

ΤΟ ΒΙΝΤΕΟΚΛΙΠ!

Ξεχωριστή ενότητα υπάρχει στο λήμμα της wikipedia και για το κλιπ, που μαθαίνουμε ότι "θεωρείται" ένα απ' τα καλύτερα της Κύπρου. 

 

 

[Το ντύσιμο κλέβει την παράσταση απ' τις ομορφιές της Κύπρου σ' αυτή τη μαγευτική καρτ ποστάλ...]

Considered one of the best video clips CyBC ever sent to Eurovision, Anna Vissi is singing in various places across Cyprus.

At a garden probably in Limassol, at Troodos "dressed" completely in white, at a medieval bridge and most notably at the Petra Tou Romiou area in Paphos where the video clip begins and ends... 

 


 

 

ΥΓ. Και να βγούμε εμείς απ' τη Γιουροβίζιον, θα έχουμε πάντα την Κύπρο μας... ;-)

 

 

 

 

12

BAΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών - Μικροπράγματα

Mικροπράγματα / Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών

«Υστερικές» όσες μιλούν συνεχώς για τα γυναικεία δικαιώματα και «τα θέλουν» όσες είναι θύματα καταπίεσης και δεν το καταγγέλλουν, μάς ενημερώνει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, Δημήτρης Παπανώτας.
ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΝΑ ΚΡΑΒΑΡΗ

σχόλια

10 σχόλια
Εντάξει, δεν θέλω να πω κακία, φαίνεται ότι ο άνθρωπος γουστάρει και έκανε κάποιον κόπο να κάτσει να γράψει εξ ακοής τα ελληνικά στα φινλανδικά, αλλά... ΕΙΝΑΙΤΟΣΟΑΣΤΕΙΟ:http://www.youtube.com/watch?v=dkU88hv_G2wMono ja kaappi kesii...(προβληματίστηκα για το αν θέλω να το σχολιάσω, μου θύμισε επονείδιστες εποχές -"Κρασάκι του Τσου" κι έτσι, αλλά...)
...ητανε νια και γέρασε με το καημό της διεθνής καριέρας η Αννούλα....καλύτερα βέβαια για μας για να την απολαμβάνουμε κατ αποκλειστικότητα..
Δάκτυλος των Γερμανών είναι που δεν αφήνουν τον ΟΤΕ να μπει χορηγός και να καλύψει τα έξοδα. Μας ζηλεύουν γιατί συνήθως μαζεύουμε περισσότερους πόντους απ'αυτούς.
Σωστά. Είναι πολύ καλύτερο να πληρώνεις για το κάθε χρυσοπληρωμένο σώβρακο του Τσάμπιονς Λιγκ. Ξέρεις, σε αυτό που η ΕΡΤ αποφάσισε να διαθέσει 10 εκατομμύρια ευρώ, δηλαδή 7 εκατομμύρια περισσότερα σε σχέση με τα ιδιωτικά κανάλια. Και σε αντίθεση με τη Eurovision, εκεί οι ελληνικές ομάδες σπάνια τα πάνε καλά...http://www.tovima.gr/society/article/?aid=454746Για το ποδόσφαιρο βέβαια ποτέ δεν ακούς τους ψευτο-διανοούμενους να λυσσάνε και να διαμαρτύρονται για το "κόστος". Αυτό το θυμούνται μόνο όταν πρόκειται για έναν διαγωνισμό που είναι πρώτος στις ετήσιες λίστες τηλεθέασης των ελληνικών καναλιών κάθε χρόνο τα τελευταία εννιά χρόνια. Και έχει εκατομμύρια πιστούς και εκτός Ελλάδας...
"Για την ιστορία, η ακριβότερη ελληνική συμμετοχή ήταν εκείνη του Σάκη Ρουβά με το τραγούδι «This Ιs Οur Night» (με χορηγό εταιρεία κινητής τηλεφωνίας), οπότε τα έξοδα άγγιξαν το 1.200.000 ευρώ και τα έσοδα τα 3.000.000. Η μοναδική μέχρι σήμερα ελληνική νίκη (2005, Ελενα Παπαρίζου) είχε κοστίσει 900.000 ευρώ και είχε αποφέρει έσοδα της τάξης των 2.230.000 ευρώ."http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_civ_100027_29/11/2012_503246