O σοκαριστικός ευνουχισμός των ταράνδων από το δάγκωμα ενός άντρα

O σοκαριστικός ευνουχισμός των ταράνδων από το δάγκωμα ενός άντρα Facebook Twitter
7

Αυτό σίγουρα δεν είναι ένα χαριτωμένο βίντεο και αν και οι εικόνες δεν περιέχουν σχεδόν καθόλου αίμα, είναι βέβαιο πως είναι σκληρές.

Το National Geographic ταξίδεψε ως τη Νορβηγία και βρέθηκε κοντά στους ντόπιους που εκτρέφουν ταράνδους. Η ιστορία της σχέσης ανθρώπου και ζώου σε αυτήν την περιοχή είναι αρχαία και εξακολουθεί ακόμη και σήμερα να διαδραματίζει ζωτικής σημασίας σχέση.

Οι αρσενικοί τάρανδοι είναι όμως ζώα που συχνά στην προσπάθειά τους να ζευγαρώσουν και να επιβληθούν στα κοπάδια, εξουθενώνονται και δεν μπορούν να επιβιώσουν από τον ακραίο Χειμώνα.

Μια μέθοδος ώστε να μην αποδεκατίζονται τα κοπάδια είναι ο ελεγχόμενος ευνουχισμός κάποιων ζώων.

Ωστόσο υπάρχει μια αρχαία πρακτική του ευνουχισμού που δεν συνιστά την χρήση ιατρικών εργαλείων και χειρουργείου για τον ευνουχισμό, αλλά γίνεται με δάγκωμα των όρχεων από ένα άνθρωπο. Ο τάρανδος συλλαμβάνεται και ακινητοποιείται. Στην συνέχεια ο άντρας του δαγκώνει τους όρχεις δυνατά και τους συνθλίβει με το χέρι του. Το ζώο απελευθερώνεται αμέσως μετά.

Οι πολέμιοι αυτής της μεθόδου είναι πολλοί, αλλά οι παραδοσιακοί Νορβηγοί επιμένουν πως η μέθοδος αυτή είναι πολύ καλύτερη από την επέμβαση στα ζώα.

Το βίντεο έχει φολκλόρ ενδιαφέρον, αλλά σας προειδοποιούμε πως δεν είναι ευχάριστο.

It's Viral
7

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

5 σχόλια
Αν θυμάμαι καλά το ίδιο είχαν δείξει και σε ένα ριαλιτι, όπου οι παίκτες, προκειμένου να αποδείξουν πόσο ανθεκτικοί είναι έπρεπε να περάσουν κάποιες δοκιμασίες, οι οποίες όμως δεν ήταν εμπνευσμένες από τους παραγωγούς αλλά υπαρκτές καταστάσεις. Τους πήγαιναν σε απομακρυσμένα κυρίως μέρη και περνούσαν την ίδια δοκιμασία που περνούσαν και τα μέλη των φυλών στα μέρη αυτά.Μια από αυτές τις δοκιμασίες ήταν και αυτή. Τους πήγαν κάπου βόρεια, σε κάποια φυλή που ζούσε στο "πουθενά" και έπρεπε να ευνουχίσουν έναν τάρανδο με τα δόντια τους.Η λογική αυτής της πρακτικής είναι ότι προκειμένου να αντέξουν οι τάρανδοι των χειμώνα έπρεπε να ευνουχιστούν, όπως το περιγράφει το άρθρο. Επειδή σε τέτοια μέρη είναι αδύνατο να γίνει χειρουργική επέμβαση στους ταράνδους, οι ντόπιοι έχουν βρει τον τρόπο αυτό, προκειμένου να μην υπάρξει ανοιχτή πληγή η οποία θα μπορούσε να μολυνθεί, να μην κλείνει κλπ... Warning - Ανατριχιαστική λεπτομέρειαΟυσιαστικά πρόκειται για σπάσιμο των όρχεων, όχι ξερίζωμα ή κάτι τέτοιο. Το "σπάσιμο" γίνεται με τα δόντια. Πρέπει να υπάρξει μια απότομη πίεση σε ένα συγκεκριμένο μέρος των όρχεων, μέχρι να ακουστεί το "κρακ". Προσωπικά δεν θα το έκανα ποτέ, αποδεικνύοντας στην φυλή ότι είμαι φλωρούμπας και ότι δεν έχω θέση ανάμεσά τους. Πάντως, αν τα βάλουμε στην ζυγαριά, η πράξη ναι μεν φαίνεται βάρβαρη αλλά αποσκοπεί στο να σώσει την ζωή του ζώου από τους σκληρούς νόμους φυσικής επιλογής μου επικρατούν σε μέρη με ακραίες συνθήκες.... και τουλάχιστον στην περίπτωση της φυλής του ριαλιτι, δεν υπήρχε εναλλακτική επιλογή.
Αν είναι για να φαγωθεί (σε μερικές περιοχές, όπως π.χ. η Λαπωνία τους χρησιμοποιούν κυρίως για να σύρουν έλκηθρα) πράγματι δεν θα του σώσει την ζωή, αλλά θα την παρατείνει.Το ίδιο κάνουμε και με τα ζώα που προορίζονται για σφαγή στις χώρες μας. Αν ένα ζώο κινδυνεύει και μπορούμε να κάνουμε κάποια ενέργεια που παρατείνει την ζωή του, την κάνουμε. Στους ταράνδους η παράταση της ζωής τους εξαρτάται σε κάποιο βαθμό από την στείρωσή τους (γιατί περί στειρώσεως πρόκειται και όχι κυριολεκτικά για "ευνουχισμό") και αυτό κάνουν.Δεν ξέρω κατά πόσο στην Νορβηγία, στον τόπο που δείχνει το παραπάνω ντοκυμαντέρ, θα ήταν δυνατή η στείρωση των ζώων με κάποιον καλύτερο τρόπο, πάντως στις τούνδρες της Λαπωνίας είναι σίγουρα ο μόνος τρόπος.Τώρα, αν το επιχείρημά σου είναι ότι δεν θα έπρεπε να σκοτώνουμε ζώα για να τρεφόμαστε, εκεί πάμε αλλού, σε άλλη συζήτηση, πολύ μεγαλύτερη.