To ειρωνικό σχόλιο του Ντάισελμπλουμ για την ονομασία της παράτασης

To ειρωνικό σχόλιο του Ντάισελμπλουμ για την ονομασία της παράτασης Facebook Twitter
42

Σήμερα ο Γερούν Ντάισελμπλουμ στήριξε πολύ την Ελλάδα με τις δηλώσεις του. Τόνισε ότι η Ελλάδα είναι πολύ σοβαρή αναφορικά με τις μεταρρυθμίσεις, δήλωσε πως δεν υπάρχει περίπτωση Grexit, είπε πως θα υπάρξει εντατική συνεργασία και κοινή συνεννόηση με την ελληνική κυβέρνηση. 

Νωρίτερα το πρωί πάντως, μιλώντας στους ευρωβουλευτές μέλη της επιτροπής Οικονομικών και Νομισματικών υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου για το θέμα της Ελλάδας, ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ αναγκάστηκε να απαντήσει σε διάφορα πιεστικά ερωτήματα. 

Απαντώντας σε ένα απ' αυτά, ο κ. Ντάισελμπλουμ δήλωσε ότι «η παράταση του υφιστάμενου προγράμματος για την Ελλάδα έχει συμφωνηθεί, θα δούμε όπως πώς θα το ονομάζουμε», μια αναφορά στην επιμονή της ελληνικής κυβέρνησης να αλλάζει ονομασίες στο μνημόνιο την παράταση και την Τρόικα. Το αποτέλεσμα ήταν οι παριστάμενοι να ξεσπάσουν σε γέλια.

42

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης: Δεν έχω καμία αυταπάτη ότι η Τουρκία έχει αλλάξει τις θέσεις της στο Αιγαίο

Πολιτική / Μητσοτάκης: Θα ζητήσω ευρωπαϊκή παρέμβαση για τις διαφορετικές τιμές από τις πολυεθνικές

Δεν θα κυρώσουμε τα μνημόνια της Συμφωνίας των Πρεσπών, αν δεν πειστούμε πως η Βόρεια Μακεδονία τη σέβεται - Έχουμε αφήσει πίσω μας την ένταση και συζητούμε χωρίς το δάχτυλο στη σκανδάλη, δήλωσε ο πρωθυπουργός για την Τουρκία
NEWSROOM
Μητσοτάκης για νέο νοσοκομείο Κομοτηνής: «Θα εξυπηρετεί χριστιανούς και μουσουλμάνους»

Πολιτική / Μητσοτάκης για νέο νοσοκομείο Κομοτηνής: «Θα εξυπηρετεί χριστιανούς και μουσουλμάνους»

Το νέο γενικό νοσοκομείο στην Κομοτηνή θα έχει δυναμικότητα 165 κλινών και θα αντικαταστήσει το «Σισμανόγλειο», ένα από τα παλαιότερα εν λειτουργία νοσοκομεία στη χώρα
NEWSROOM
Στην Τουρκία περί τα τέλη 2024 θα συγκληθεί το ανώτατο συμβούλιο συνεργασίας, συμφώνησαν Μητσοτάκης-Ερντογάν

Πολιτική / Στην Τουρκία περί τα τέλη 2024 θα συγκληθεί το ανώτατο συμβούλιο συνεργασίας, συμφώνησαν Μητσοτάκης-Ερντογάν

Αμφότεροι αναγνώρισαν την πρόοδο που έχει επιτευχθεί στις διμερείς σχέσεις τους τελευταίους μήνες και είναι σημαντικό ότι παρά τις διαφορές, εστίασαν στα θετικά
NEWSROOM

σχόλια

12 σχόλια
Κάθε πολιτικός ή άλλος κηφήνας ή τρωγλοδύτης σαν όλους αυτούς που δεν εργάζονται για να αποκτήσουν τα προς το ζην είναι άχρηστο βάρος της κοινωνίας και του πολιτισμού που θέλουμε να φτιάξουμε ανεξαρτήτως κράτους και καταγωγής. Πρόκειται για ατομικιστές ιδιώτες που δεν χωρούν σε πόλεις σκεπτόμενων ανθρώπων, δεν έχουν καμία θέση σε εξελιγμένες κοινωνίες και προσπαθούν με κάθε τρόπο να κρατήσουν την θέση που έχουν.
Αρεσει δεν αρεσει, η τυχη της Ελλαδας ειναι στα χερια του ΣΥΡΙΖΑ ,του Τσιπρα και των αλλων,που κερδισαν τις εκλογες μολις πριν ενα μηνα,καισημερα εχουν μεγαλη αποδοχη απο τον Λαο ,συμφωνα με τις δημοσκοπησεις.Υπηρξαν αφελεις, που πιστεψαν ο,τι ηταν δυνατον να γινουν πραξη ολες οι προεκλογικες εξαγγελιες του ΣΙΡΙΖΑ? δεν το πιστευω.Ο λαος ψηφισε με γνωμονα μια μικρη ελπιδα για αλλαγη της καταστροφικης πολιτικης των πεντε ,τουλαχιστο,τελευταιων χρονων.Βαρεθηκε,σιχαθηκε,απηυδησε,τσαντιστηκε,απο τα συνεχη ψεμματα των προηγουμενων κυβερνησεων, με αποκορυφωμα την κυβερνηση των Σαμαρα -Βενιζελου, που κυριολεκτικα αρμεξαν μεχριτελευταιας σταγονας την μικρομεσαια ταξη, αφηνοντας στο απυροβλητο τους φοροφυγαδες,τους εχοντες και κατεχοντες,ξεπουλοντας μπιρ παρα τον πλουτο της Χωρας,με τα τερατωδη ψεμματα(τα Ζαππεια του Σαμαρα,οι απειλες του,η θρυλικη εξοδος του απο το μνημονιο που μονο αυτος ειδε,το e-mail Χαρδουβελη για τον μεσσαιωνα που μας ετοιμαζε ,αν κερδιζε της εκλογες......,τα λενε ολα).Και,επιτελους,ειδαμε μια κυβερνηση να ορθωνει αναστημα στην <<μεγαλη>> Γερμανια,να....τσαντιζει τον Σοιμπλε μετο οχι της στις ....εντολες του ,να λεει την αλλη αποψη για το πως μπορει να βγει η Χωρα απο το χαος, που την εχουν βυθισει οι Ευρωπαιοι..... συμμαχοι, με την βοηθεια βεβαια των .....ντοπιων σωτηρων.Ενα μικρο φως στο βαθος του τουνελ.Απο εμας εξαρταται να δουμε και τον ηλιο.(οχι, δεν ψηφισα συριζα και λυπαμαι για την καταντια της ΝΔ,στην οποια καποτε ανηκα).
Απάντηση σε σχόλιο μου απο Kostakis K :το μνημόνιο είχε μέτρα για ρεύμα σε 300.000 νοικοκυριά ; Για σεβασμό των συλλογικών συμβάσεων ; Για επιδόματα ενοικίου ; Για καμία μείωση σε συντάξεις, καμία προς το χείρον αλλαγή στο ασφαλιστικό ; Τα μέτρα του μνημονίου τα προτείναμε εμείς ; Η μονταζιέρα καλά κρατεί. Τσουζει πολύ όμως. Πάαααρα πολύ λέμε. Επειδή εντυπωσιαστηκα απο επιχείρημα μονταζερας σου κάνω δωρο αρθρο του Λαπαβιτσα. Βουλευτης του Συριζα εεε??http://www.lifo.gr/now/politics/61332Οσο για τα υπόλοιπα, εαν υπάρχει βαση σε αυτους τους προβληματισμούς το τσουξιμο θα μας αφορά όλους.
Μόνο που στην συγκεκριμένη περίπτωση το ρητό δεν είναι του Γκάντι θα προσθέσω...http://ellinikahoaxes.gr/2014/08/08/%CE%B7-%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CF%83%CE%B7%CE%BC%CF%8C%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%B7-%CF%86%CF%81%CE%AC%CF%83%CE%B7-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B3%CE%BA%CE%AC%CE%BD%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CF%81%CF%81/
Χμμ... ναι... δεν γνωρίζουμε αν και ο Καραγκιόζης ήταν ή όχι υπαρκτό πρόσωπο, αλλά ο τάφος (μνημείο) του υπάρχει στην Προύσα της Τουρκίας.....έτσι ή αλλιώς, τα έργα του και ο μύθος τους δεν καταργούνται...!Υ.Γ.: Έτσι απλά, για να αρχίσουμε να λέμε, ο ένας και ο άλλος, από μια μ@|@κία, καλαμπαλίκι να γίνεται...!
Αν εσένα δεν σε ενοχλεί να παραθέτεις ρητά του ...Μπάμπη (ή του Μήτσου ή του Hans ή του Paul), τα οποία τα έχει παρουσιάσει σαν ρητά του Γκάντι για να κυκλοφορούν ως εύπεπτα κλισεδάκια στο internet, εμένα δεν μου πέφτει λόγος.Προσωπικά πάντως συμφωνώ με το ρητό του Σωκράτη :"Μην πιστεύετε όλα όσα διαβάζετε στο διαδίκτυο μόνο και μόνο υπάρχει μια εικόνα με μια φράση δίπλα της."
@ konstas 25.2.2015 | 11:15Η φράση που παρέθεσα, πρώτον, δεν αποτελεί ένα εύπεπτο κλισεδάκι του ίντερνετ, από όποιον, σοφώς και αν ειπώθηκε, είτε από τον Μήτσο, τον Hans, τον Paul ή ακόμη, ακόμη και από κάποιον ανώνυμο, η οποία φράση προϋπάρχει πολύ πριν το διαδίκτυο. Αν μπορείς, εστίασε και μείνε στο τόσο αληθινό νόημα της (όποιος και αν την είπε).Δεύτερον, όπως εμφανώς διακρίνεται στο σχόλιο σου, προφανέστατα εσύ είσαι εκείνος που δοκιμάζεις και υιοθετείς τα... εύπεπτα, εξυπνακίστικα και «ψεκασμένα» κλεισεδάκια (sites και blocks), όπως αυτό που παραθέτεις στο τέλος που... σαφέστατα και αποδεδειγμένα από τη διεθνή βιβλιογραφία και επιστημονική κοινότητα, -είναι άλλωστε ευρέως γνωστό- ότι ειπώθηκε από τον Σωκράτη...!Προς τι, λοιπόν, όλο αυτό το ζόρι; Το οποίο, άραγε, το τραβάς, το σπρώχνεις ή το σηκώνεις;;;...
Παρ΄όλο που όλος ο κόσμος τα λέει Μακεδονία, τα Σκόπια καίγονται κυριολεκτικά για να τα πούμε κι εμείς έτσι. Αν σου λέει κάτι αυτό, κάνε και τους σχετικούς συνειρμούς.
Καίγονται για τους δικούς τους εθνικιστικούς και ακροδεξιούς λόγους ύπαρξης. Αυτό δεν αλλάζει τη δική μας αποτυχία να τελειώσουμε το θέμα με σύνθετη ονομασία εδώ και δεκαετίες, αποφεύγοντας έτσι τα τεράστια ανταλλάγματα που ακόμα δίνουμε στο παζάρι εξωτερικης πολιτικής, για μια πενιχρή διεθνή υποστήριξη και αυτή μόνο σε πολύ επισημα φόρα. Στρουθοκαμηλισμός.
αμα σε ειρωνεύονται σου έρχεται αυθορμήτως η φραση "γελάει καλύτερα όποιος γελάει τελευταιος" τωρα ψαχνω να βρω τη σειρα, γελάσαμε εμεις πρώτοι εις βαρος του με την συνέντευξη οπότε τωρα μετράει για τελευταίος ο Γερούν? να αρχίσουμε να μετράμε από τώρα οπότε μας μένει μια ακόμη ευκαιρία?
Δεν πάει πρώτα να πάρει κανένα πτυχίο οικονομικών, γιατί το πτυχίο αγροτικής οικονομίας που έχει είναι για γέλια, όπως και να το διατυπώσεις;
Αυτό που λέει ο αστικός μύθος είναι σωστό. Το πτυχίο δε σημαίνει πολλά για τις πραγματικές γνώσεις κάποιου. Μπορεί κάλλιστα κάποιος να έχει πτυχίο νηπιαγωγού και να κάνει εγχειρήσεις bypass, να δίνει νομικές συμβουλές με πτυχίο γεωπόνου, και να χτίζει πολυκατοικίες με πτυχίο στην ιστορία της τέχνης...
Μπορεί να μην έχει σχέση το όποιο πτυχίο κάποιου με τις πραγματικές γνώσεις του, αλλά θα σε ρωτήσω κάτι Αστικέ Μύθε: Όταν πονά το δόντι σου που θα πας; Στον μηχανικό αυτοκινήτων ή στον οδοντίατρο; Και οι δύο έχουν τρυπάνι.
Ο ποδοσφαιρικός αγώνας 'Ελλάδος-Γερμανίας' πήγε στην παράταση όπου με σύμφωνη γνώμη του διαιτητή (τρόικα) άλλαξε όνομα και συνεχίζεται σαν 'Greece-Germany'. Θεέ μου τι δούλεμα τρώμε (εντός μνημονίου φυσικά) ?
Κάναμε πρωθυπουργό έναν αστοιχείωτο πρώην κνίτη, πλαισιωμένο από έναν ακροδεξιό πατριδοκάπηλο και έναν εκτός πραγματικότητας "εναλλακτικό" οικονομολόγο, οι οποίοι αφού απέτυχαν οικτρά να υλοποιήσουν έστω ένα ελάχιστο ποσοστό από τις υποσχέσεις τους, τώρα τους ανταμοίβουμε με δημοσκοπική αποδοχή της τάξης του 80%. Τα γέλια σε βάρος μας ήταν αναμενόμενα και προβλέπεται ότι θα συνεχιστούν για καιρό ακόμη.
Ας τα πάρουμε ένα ένα:"Κάναμε πρωθυπουργο":Να φανταστώ έχεις κάποια καλύτερη λύση,έτσι;"αστοιχείωτο":Έχει τελειώσει το τμήμα των Πολιτικών Μηχανικών στο Μετσόβιο.«εκτός πραγματικότητας οικονομολόγο»:Δεν θα μπω στη διαδικασία να αναφερθώ για χιλιοστή φορά στην καριέρα του Βαρουφάκη ως οικονομολόγου,καθώς οι περισσότεροι δεν δείχνετε να την εκτιμάτε.Θα πω μόνο ότι ο εκτός πραγματικότητας οικονομολόγος,όπως λες,εν αντιθέσει με τους προηγούμενους υπουργούς οικονομικών,κατάφερε να σε σώσει από μέτρα,όπως μια περαιτέρω μείωση μισθού.Θα το διαπίστωνες αυτό,αν διάβαζες τις μεταρρυθμίσεις που προτάθηκαν,οι οποίες μπορεί να μην κάνουν λόγο για τις προεκλογικές δηλώσεις του ΣΥΡΙΖΑ,αλλα αν μη τι άλλο δεν μιλούν και για συνέχιση των μέτρων λιτότητας.«αφού απέτυχαν οικτρά να υλοποιήσουν έστω ένα ελάχιστο ποσοστό από τις υποσχέσεις τους»:Οι μεταρρυθμίσεις αφορούν τους επόμενους 4 μήνες και όχι ολόκληρη την τετραετία.Το αν θα υπάρξει μια σχετική σταθερότητα στη συνέχεια και κατ’επέκταση μια δυνατότητα υλοποίησης των προεκλογικών δηλώσεων του ΣΥΡΙΖΑ,θα φανεί στην πορεία,επομένως μην προτρέχεις.Ποτέ δεν υποσχέθηκαν ότι την επομένη των εκλογών θα γινόμασταν Ελ Ντοράντο.Και από πριν τις εκλογές έλεγαν ότι η βελτίωση της ελληνικής οικονομίας θα γινόταν σταδιακά,και αυτό προσπαθούν να πετύχουν.«Τα γέλια σε βάρος μας ήταν αναμενόμενα»:Όταν οι Έλληνες κατηγορούν όλους ανεξαιρέτως τους Γερμανούς θεωρούνται οπισθοδρομικοί και αφελείς(δικαίως κατά τη γνώμη μου).Όταν,ωστόσο,το κάνει αυτό κάποιος Ευρωπαίος,θεωρείται λογικό και δικαιολογημένο και φταίνε οι Έλληνες και σ’αυτήν την περίπτωση.Δηλαδή ο μεγαλοφυής Νταισελμπλουμ ήταν ικανοποιημένος με τον Σαμαρά,ο οποίος απεδείχθη ότι τα κατάφερε περίφημα,και χαλάστηκε με τον Τσίπρα,κι εσείς αντί να απορήσετε γι’αυτό,χαίρεστε κι όλας.
Ας τα πάρω λοιπόν κι εγώ ένα προς ένα:Ο Τσίπρας έχει ως μοναδική εμπειρία τον κομματικό ακτιβισμό και την εκφώνηση λόγων υπέρ της κατάληψης σε φοιτητικές συνελεύσεις. Δεν είχε και δεν έχει την παραμικρή ιδέα περί της διεθνούς πραγματικότητας και ειδικότερα των συσχετισμών στην Ε.Ε. Το μαθαίνει βέβαια στην πράξη και μάλιστα στο κεφάλι μας. Δεν είχε επαρκή γνώση ούτε μίας ξένης γλώσσας. Να μην αναφέρω ότι ήταν πάντα ανεπάγγελτος. Το ότι έχει πανεπιστημιακό πτυχίο από μόνο του δεν τον καθιστά επαρκή λοιπόν. Και όχι δεν είχα κάποιον καλύτερο ούτε από τον Τσίπρα, ούτε και από τον Σαμαρά όμως. Το επιχείρημα του μη χείρον δε σημαίνει κάτι.Δεν αμφισβήτησα τις ακαδημαικές περγαμηνές του Βαρουφάκη. Το "εκτός πραγματικότητας" σημαίνει ότι νόμιζε ότι θα παρέδιδε μερικές διαλέξεις στους εταίρους περί του πόσο κακή είναι η λιτότητα και αυτοί θα πείθονταν. Με τα γνωστά αποτελέσματα. Τώρα ότι με έσωσε από κάτι δεν έχει αποδειχτεί ακόμα, όπως είπες κι εσύ.Όσον αφορά την οικτρή αποτυχία, δες τα ακόλουθα: Υπόσχονταν διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους. Ζωή σε λόγου μας. Υπόσχονταν κατάργηση του μνημονίου και της τρόικας. Απλά τους άλλαξαν όνομα. Υπόσχονταν γενικά και αόριστα ανατροπή της λιτότητας. Η πολιτική της λιτότητας είναι ακόμα εδώ. Μπορεί η κομματική προπαγάνδα, συνεπικουρούμενη από τα άλλοτε "καθεστωτικά" ΜΜΕ να μας κατακλύζει και να δημιουργεί σοβιετικού τύπου αποδοχή του Μεγάλου Ηγέτη, μερικοί όμως δεν έχουμε αφήσει το μυαλό μας στην άκρη. Όλος ο κόσμος ονομάζει αυτό που έγινε "συνθηκολόγηση" και η κυβέρνηση το βαφτίζει "έντιμο συμβιβασμό". Συγνώμη, αλλά δε θα τσιμπήσω. Υ.Γ.1 Απεχθάνομαι το Σαμαρά και την πολιτική του, μη με παρουσιάζεις σαν οπαδό του.Υ.Γ.2 Αν και εκτενής η απάντησή σου, δεν είπες τίποτα για τον Καμένο.
"κατάφερε να σε σώσει από μέτρα,όπως μια περαιτέρω μείωση μισθού""Tiέκανε ο Βαρουφάκης μας έσωσε?Είδες να υπογράφεται τίποτα για μη μείωση?Ισα ισα που λέει οτι η κυβέρνηση σε οτι σχέση με τους μισθούς θα ρωτάει και την τροικα.Τέτοια παραμύθια ούτε στην Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων...
Οι περισσότεροι πολιτικοί δεν γνωρίζουν τη διεθνή κατάσταση μέχρι να ανέλθουν στην εξουσία.Αυτό δεν τους καθιστά αυτομάτως ανίκανους και αστοιχείωτους.Η ικανότητα κάποιου ως πολιτικού φαίνεται από το αποτέλεσμα σε διάστημα μεγαλύτερο του ενός μήνα.Επίσης, όταν θεωρούμε ότι κανένας πολιτικός δεν είναι τέλειος,προφανώς και προσανατολιζόμαστε στον λιγότερο επιβλαβή,δεδομένου ότι λύσεις,όπως η αναρχία,είναι ουτοπικές.Όσον αφορά τον Βαρουφάκη, όταν μιλάμε για τόσα συμφέροντα,παρόλο που είχε δίκιο,γεγονός το οποίο επιβεβαιώνουν και διεθνούς βεληνεκούς οικονομολόγοι,δεν ήταν έυκολο να πετύχει όλα όσα ζητούσε,όχι επειδή ήταν εκτός πραγματικότητας,αλλα γιατί είχε απέναντί του όλες τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές κυβερνήσεις.Στο κείμενο με τις μεταρρυθμίσεις δεν γίνεται καμία αναφορά σε μέτρα λιτότητας,αντιθέτως γίνεται λόγος για προσπάθειες καταπολέμησης της ανθρωπιστικής κρίσης.Επιπλέον,ο σύριζα ποτέ δεν είχε κάνει δήλωση του τύπου «θα πετύχουμε οπωσδήποτε κούρεμα του χρέους».Έλεγε ότι θα το ζητήσει,σε συνδυασμό παράλληλα και με άλλους ευνοϊκότερους όρους,τους οποίους πράγματι και ζήτησε.Δεν άλλαξε απλώς όνομα στην τρόικα.Όποιος πίστευε ότι το ΔΝΤ ή η ΕΚΤ θα μας παρείχαν χρήματα χωρίς αξιολόγηση,ή ήταν αφελής ή θα έπρεπε να είχε ψηφίσει ΚΚΕ.Ο σύριζα έλεγε πως θα πληρώσουμε το χρέος μας και θα διαπραγματευτούμε εντός του ευρώ,χωρίς,ωστόσο,να δεχόμαστε εντολές από μία επιτροπή,της οποίας μοναδικός λόγος ύπαρξης είναι ο έλεγχος και η επιβολή μέτρων,που καταστρέφουν τον λαό χωρίς να επιφέρουν θετικά αποτελέσματα.Και αυτό έγινε.Το γεγονός ότι προτείναμε εμείς τα μέτρα και οι λεγόμενοι «θεσμοί» απλώς τα ενέκριναν αποδεικνύει ακριβώς αυτή τη μεγάλη διαφορά.Όλος ο κόσμος;Ο Σόιμπλε και ο Ντάισελμπλουμ;Γιατί πολλά διεθνή ΜΜΕ,όπως και ξένοι οικονομολόγοι μιλούν για σχετική επιτυχία της Ελλάδας σε σχέση πάντα με τη δυσχερή θέση στην οποία βρισκόταν.Και δεν είπαμε να θεωρήσεις τον Τσίπρα μεγαλό ηγέτη.Απλώς να δώσεις λίγο χρόνο σε μια κυβέρνηση,η οποία τουλάχιστον προσπάθησε να παέι κόντρα στις ισχυρότερες οικονομικά χώρες,φτάνοντας σε σημείο να θεωρηθεί μέχρι και θρασεία,και της οποίας το έργο,πέραν από όσα διαβάζεις στο ίντερνετ,δεν το έχεις ακόμη βιώσει στην καθημερινότητά σου θετικά ή αρνητικά.Τελός,όσον αφορά τους ΑΝΕΛ,δεν ανέφερα τίποτα προηγουμένως κάθως πράγματι είναι ένα κόμμα ακροδεξιό,επομένως ως προς αυτό έχεις δίκιο.Βέβαια,προεκλογικά ο σύριζα είχε δηλώσει πως θα συνεργαζόταν μαζί τους,άρα όποιος τον ψήφισε το γνώριζε εξαρχής.Ξαναλέω ότι στο κείμενο των μεταρρυθμίσεων,το οποίο είναι αυτό που θα εφαρμοστεί,δεν γίνεται καμιά αναφορά σε μειώσεις μισθών.Αντιθέτως ο Χαρδούβελης είχε κάνει.Άρα,ναι είτε σ'αρέσει είτε όχι σε έσωσε.
Για όποιον διαθέτει στοιχειώδη λογική, τα όσα πρότεινε ο Βαρουφάκης ήταν εκτός πραγματικότητας. Το ότι τα παρουσιάζει έτσι ώστε να απηχούν στη μάζα δεν καθιστά τη ρητορική του ορθή. Σε παραπέμπω σε παλιά του άρθρα όπου υποστηρίζει διάφορα κουφά τα οποία πολλάκις καταρρίπτουν σχολιαστές και άλλοι οικονομολόγοι. Φυσικά δεν πρόκειται να σε πείσω, γιατί ο καθένας επιλέγει να διαβάσει ό,τι επιβεβαιώνει όσα έχει στο κεφάλι του. Γελάω με την Τρόικα/Θεσμούς. Προφανώς και τώρα εν μέσω eurogroup, που μετέχουν οι ΥΠΟΙΚ κρατών και εν αναμονή της παράτασης, να συμμετέχουν οι θεσμοί "αυτοπροσώπως". Νομίζεις ότι όταν θα ελέγχεται "ποσοτικά" η κυβέρνηση ως προς τους δημοσιονομικούς στόχους θα περνά από Μαξίμου η Λανγκάρντ κι ο Ντράγκι για καφέ; Πες αλεύρι, η τρόικα σε γυρέυει και σύντομα.Τέλος, σε ό,τι αφορά τα μέτρα λιτότητας, θα έρθουν και αυτά. Στην επόμενη αξιολόγηση. Από την τρόικα. Που δεν υπάρχει πια. Τώρα απλά δεσμευτήκαμε να μην αντιστρέψουμε τίποτα από τα συμφωνηθέντα της προηγούμενης κυβέρνησης, να ελεγχθούμε από τη μη-τρόικα στο τέλος της παράτασης στο κατά πόσο δεν ξεφύγαμε δημοσιονομικά και on top of all that, δεν πήραμε & φράγκο οπότε θα ξεζουμίσουμε τα αποθεματικά των ταμείων για να καλύψουμε την τρύπα στα έσοδα! Και στο τέλος, θα φάμε και στη μάπα περεταίρω μέτρα! Yay!Η άρνηση της πραγματικότητας ορισμένων με ξεπερνά. Μακάρι ο Σύριζα να την εκμεταλλευτεί για να κάνει τις αλλαγές που χρειάζεται όντως η χώρα. Εώς τότε, και αντιγράφω από αλλού, "επειδή βλέπω ότι ο επόμενος εθνικός διχασμός θα εδράζεται στο αν ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε κωλοτούμπα ή όχι προτείνω για να μη χάνουμε χρόνο να δεχτούμε άπαντες ότι πήραμε τα σώβρακα της Μέρκελ και ως εκ τούτου μπορούμε άνετα να επικεντρωθούμε στην πλήρη υλοποίηση της συμφωνίας που επιβάλλαμε απόλυτα στους Ευρωπαίους".
Αυτη η ιστορια με τον Βαρουφακη ως υποτιθεται αναγνωρισμενου οικονομολογου ειναι αστεια και πρεπει να τελειωσει καποτε.Μπλογκερ ειναι ο ανθρωπος και ηταν καθηγητης οπως χιλιαδες αλλοι σε τριτοκλασσατα πανεπιστημια στον τομεα του.Δεν εχει δημοσιευσει ουτε ενα, ΟΥΤΕ ΕΝΑ αρθρο σε Journal του χωρου του. Αυτο δειχνει οτι απλα ειναι ανυπαρκτος ως οικονομολογος, οσο και να εντυπωσιαζονται καποιοι ιθαγενεις απο τον τιτλο του καθηγητη σε πανεπιστημιο του εξωτερικου.
Θα μπορούσα κι εγώ να σε παραπέμψω σε άρθρα οικονομλόγων,οι οποίοι συμφωνούν με τον Βαρουφάκη.Αλλά όπώς είπες κι εσύ,κι αυτό ισχύει και για σένα από τη στιγμή που υπάρχουν πολλές απόψεις κι εσύ πιστεύεις πιστά μόνο τη μία,"ο καθένας επιλέγει να διαβάσει ό,τι επιβεβαιώνει όσα έχει στο κεφάλι του".Όσον αφορά την τρόικα,ποτέ δεν είπα ότι θα έρχεται ο ίδιος ο Ντράγκι στην Ελλάδα για να τα λέει με τον Τσίπρα.Είπα ότι,εν αντιθέσει με προηγουμένως, τώρα προτείναμε εμείς τα μέτρα,τα οποία δεν περιλαμβάνουν προς το παρόν νέες μειώσεις μισθών ή συντάξεων και νέες αυξήσεις φόρων και τα οποία απλώς ελέχθηκαν από την ,αν θέλετε για να μην λέτε ότι παίζουμε με τις λέξεις,τρόικα ,γεγονός που δεν θα μπορούσαμε να το αποφύγουμε εντελώς από τη στιγμή που θέλαμε να μείνουμε στην Ευρωζώνη.Η διαφορά,λοιπόν,δεν είναι η ονομασία αλλά ο διαφορετικός τρόπος λειτουργίας.Με την παλιά τρόικα,αυτοί λέγαν κι εμείς πράτταμε χωρίς περαιτέρω συζήτηση,με την καινούρια εμείς λέμε κι αυτοί εγκρίνουν.Και από τη στιγμή που προς το παρόν ενέκριναν χωρίς να χρειαστεί να παρθούν κι άλλα μέτρα λιτότητας,δεν υπάρχει λόγως απαισιοδοξίας.Για τη λιτότητα κάνεις,κατά τη γνώμη μου,λάθος μιλώντας για το τι πιστεύεις ότι ΘΑ γίνει σε τέσσερις μήνες.Πράγματι είναι πιθανό να επιβεβαιωθείς,αλλα από τη στιγμή που προς το παρόν,από όσο φαίνεται τουλάχιστον ,κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει,γιατί δεν περιμένεις να κράξεις τότε;Όσο αρνητικοί είμαστε εμείς να δεχτούμε αυτό που εσείς θεωρείτε πραγματικότητα,άλλο τόσο είστε κι εσείς.Και στο κάτω κάτω,αφού τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ έγινε κυβέρνηση και αυτό αλλάξει μέσα στο επόμενο διάστημα,από το να γκρινιάζω και να χαλιέμαι,προτιμώ να ελπίζω και να κάνω υπομονή για να δω αν όντως θα αλλάξει κάτι ή έστω αν δεν θα χειροτερεύσει,όπως θα συνέβαινε αν έβγαινε και πάλι ή ΝΔ.
Για ηθική υποστήριξη στις αρνητικές που σου έχει ρίξει το "80%", ας πω κι εγώ ότι ο Τσίπρας μοιάζει σαν μαριονέτα, σαν διακοσμητικό στοιχείο ένα πράμα, γλάστρα να το πω...
Αν και πήρε προφίσιενσυ πρόσφατα, οι κακοί ξένοι δεν έδειξαν να εντυπωσιάζονται από τις ρητορείες που έχουν μαγέψει το 80% των συμπατριωτών μας. Όπως και να 'χει σε ευχαριστώ για τη στήριξη, αλλά και για την εύστοχη συμπλήρωση.
Έκαναν το μνημόνιο πρόγραμμα και την τρόικα θεσμούς. Ο κόσμος μας περιγελα (και καλά μας κανει) κι'εμεις εξακολουθουμε να πιστεύουμε σε μάγους. Ας είναι κι'ετσι όμως. Τα μετρα που περιγράφονται αν όντως πραγματοποιηθούν θα είναι προς το συμφέρον ολων μας.Τις συνιστώσες όμως ποιος θα τις μαζέψει μετα? Τους ψεκασμενους?
Τα μέτρα που περιγράφονται ειναι οντως καλά και φαινεται και μια υστατη προσπάθεια να ισορροπήσουν το υπάρχον πρόγραμμα/μνημονιο με καποια μέτρα ανακούφισης. Αυτο που δεν μπορω ακομη να καταλάβω - ισως φανει βεβαια η απαντηση με θετικο τρόπο οταν ολα αυτα γινουν συγκεκριμενα - ειναι πώς θα ξεπεραστεί η αντίφαση που υπάρχει σε όλο το σκεπτικο. Εχουμε ήδη δεχτεί να ακολουθήσουμε τους δημοσιονομικούς στόχους του μνημονίου με μικρότερο σίγουρα πρωτογενες πλεόνασμα. Η τρύπα όμως που υπάρχει ηδη στα έσοδα και το γεγονός οτι δεν υπάρχει χρηματοδοτηση επι της ουσίας(αυτό θα κριθεί τέλος Απριλιου εφοσον κλείσει επιτυχώς η αξιολογηση του τρέχοντος προγράμματος ) λειτουργει ως παγίδα στους τελικούς λογαριασμούς. Το κέρδος από το μικρότερο πρωτ. πλεον. το έχουμε ήδη χάσει. Φοβάμαι δλδ οτι εμεις προσπαθούμε στο χρόνο που νομιζουμε οτι κερδίσαμε να περάσουμε θετικές μέτρα και μεταρρυθμίσεις που όμως θέλουν πολυ περισσότερο χρόνο για να αποδωσουν ταμειακά, ενω από τη άλλη πλευρά χαλαρά μας περιμένουν στη γωνία. Ροκανίζουν μαζί μας αυτο το 4μηνο και μετά.. surprise! Ο προϋπολογισμός δε βγαίνει ουτε καν ισοσκελισμένος, χρειαζεστε νέο πρόγραμμα, νέο δάνειο, νέα μέτρα.Με όλο αυτό ολοι βγαινουν προς το παρόν κερδισμένοι, οι δικοί μας παιζουν χαρούμενα νταούλια και οι δανειστές μας ηρεμούν τις αγορές και το ευρώ ενω ταυτόχρονα ετοιμαζουν νεο κουστουμι. Σκέφτομαι πώς πουλήσαν στο φτερό την προηγούμενη κυβέρνηση που ήταν σαφώς πειθαρχημένη στη λογική τους και αυτη η χαρά που εχουν δεν μου αρεσει καθόλου.
το μνημόνιο είχε μέτρα για ρεύμα σε 300.000 νοικοκυριά ; Για σεβασμό των συλλογικών συμβάσεων ; Για επιδόματα ενοικίου ; Για καμία μείωση σε συντάξεις, καμία προς το χείρον αλλαγή στο ασφαλιστικό ; Τα μέτρα του μνημονίου τα προτείναμε εμείς ; Η μονταζιέρα καλά κρατεί. Τσουζει πολύ όμως. Πάαααρα πολύ λέμε.