«Οne Last Breath» - Αυτό είναι το ελληνικό τραγούδι που στέλνουμε στην Eurovision (video)

«Οne Last Breath» - Αυτό είναι το ελληνικό τραγούδι που στέλνουμε στην Eurovision (video) Facebook Twitter
18

Το τραγούδι «Οne Last Breath», θα εκπροσωπήσει τελικά την Ελλάδα στον 60ο Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό της Eurovision στην Βιέννη.

Η ερμηνεύτρια του τραγουδιού Μαρία-Έλενα Κυριάκου, και η μπαλάντα της ήταν η επιλογή που ανακοινώθηκε στην ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε απόψε στη μουσική σκηνή «Έναστρον».

Τη μουσική του «Οne Last Breath», έχουν γράψει οι Ευθύβουλος Θεοχάρους, Μαρία-Έλενα Κυριάκου και τους στίχους οι Βαγγέλης Κωνσταντινίδης, Εβελίνα Τζιώρα.

Η  επιλογή του ελληνικού τραγουδιού για τον πανευρωπαϊκό διαγωνισμό, πραγματοποιήθηκε υπολογίζοντας τις ψήφους του κοινού και της επιτροπής σε ποσοστό 50-50.

Η επταμελής κριτική επιτροπή στον φετινό διαγωνισμό της Eurovision ήταν οι: Νίκος Ξανθούλης- συνθέτης, πρόεδρος της επιτροπής, Μιχάλης Οικονόμου- συνθέτης, Γιώργος Νιάρχος- συνθέτης, Τζικ Νακασιάν- συνθέτης, Μαριάννα Ευστρατίου- ερμηνεύτρια, Λίτσα Πισκερά- διευθύντρια Δημοσίων Σχέσεων της ΕΡΤ, Ρεγγίνα Κουρή - διευθύντρια Δημοσίων Σχέσεων MAD.

Δείτε την στιγμή της ανακοίνωσης και την ερμηνεία της νικήτριας:

18

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μυστήριο 188 ΤΟ ΦΩΣ»: Μια έκθεση για τον «Μορφωτικό και Εκπολιτιστικό Σύλλογο Ελευσίνος»

LiFO X 2023 ΕΛΕVΣΙΣ / «Μυστήριο 188 - ΤΟ ΦΩΣ»: Μια έκθεση για τον «Μορφωτικό και Εκπολιτιστικό Σύλλογο Ελευσίνος»

Ο Χρήστος Παρίδης συνομιλεί με έναν εκ των ιδρυτικών μελών της, τον Θανάση Λεβέντη, μια ξεχωριστή και πολύπλευρη προσωπικότητα, άρρηκτα συνδεδεμένη με την πόλη.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
Γιατί παραιτήθηκε ο διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου

Culture / Γιατί παραιτήθηκε ο διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου;

Μια συνταρακτική υπόθεση συστηματικής κλοπής αρχαιοτήτων βρίσκεται μονάχα στην αρχή των αποκαλύψεων. Πώς έφτασαν να λείπουν μέχρι και 1,500 αντικείμενα από την συλλογή του Βρετανικού Μουσείου, πώς μερικά από αυτά κατέληξαν στο eBay, και το παρασκήνιο μιας παραίτησης που κρύβει πολλά.
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΝΙΚΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ
Ζαμέ Κορωπί: Λίγες αλήθειες για το μοχθηρό language barrier που κάποτε μας έχει τρολάρει όλους

Οπτική Γωνία / Ζαμέ Κορωπί: Λίγες αλήθειες για το μοχθηρό language barrier που κάποτε μας έχει τρολάρει όλους

Το πάθημα του συνηγόρου της Εύας Καϊλή, Μιχάλη Δημητρακόπουλου, ακριβώς, όπως παλαιότερα «τα αγγλικά του Τσίπρα», πέρα από τα ανέκδοτα και τα, δικαίως, μοχθηρά πειράγματα, έχουν πολλά να πουν για το γλωσσικό εμπόδιο και την υπερβολική αυτοπεποίθησή μας, όταν καλούμαστε να εκφραστούμε σε μία ξένη γλώσσα...
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΥ
Αννα Ροκόφυλλου: «Στον ΟΠΑΝΔΑ θέλουμε να αναδείξουμε την ιστορικότητα της Αθήνας»

Culture / Αννα Ροκόφυλλου: «Στον ΟΠΑΝΔΑ θέλουμε να αναδείξουμε την ιστορικότητα της Αθήνας»

Η Άννα Ροκοφύλλου, πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, κάνει έναν απολογισμό των δύο πρώτων ετών της θητείας της και δεν κρύβει τον ενθουσιασμό της για το Φεστιβάλ Κολωνού (6-28/9) με το οποίο ο πολιτισμός γίνεται διαθέσιμος σε κάθε δημότη.
ΕΛΕΝΗ ΤΖΑΝΝΑΤΟΥ
Το συγκινητικό βίντεο με τον Μικ Τζάγκερ για την επιστροφή του κοινού στο Άλμπερτ Χολ

Lifo Picks / Το συγκινητικό βίντεο με τον Μικ Τζάγκερ για την επιστροφή του κοινού στο Άλμπερτ Χολ

Your Room Will Be Ready: «Ανυπομονούμε να αρχίσουμε να δημιουργούμε αναμνήσεις μαζί σας με καλλιτέχνες παγκόσμιας κλάσης για άλλη μια φορά. Έχουμε περισσότερη ιστορία να γράψουμε».
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Κοντσέρτα του Μότσαρτ σε όργανα εποχής από τους μουσικούς της Καμεράτας

Culture / Κοντσέρτα του Μότσαρτ σε όργανα εποχής από τους μουσικούς της Καμεράτας

Η συναυλία του βραβευμένου αθηναϊκού συνόλου, το οποίο φημίζεται για τις ιστορικές πρακτικές ερμηνείας του σε όργανα εποχής, αποτελεί συμπαραγωγή του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών και των Μουσικών της Καμεράτας.

σχόλια

14 σχόλια
Ναι σωστά, γιατί άν δε στείλουμε τα τσίρκα, κλασσικά με τα μπούτια και τα βυζά όξω δεν είναι συμματοχή για eurovision...να μου ζήσεις αθάνατε Ελληνάρα! απ'τη μία έχεις μουσική παιδεία κι απ'την άλλη πορώνεσαι με Πάολα και Παντελίδη. H Eurovision σαν θεσμός δε "ζήτησε" ποτέ τσιφτετελοβλακείες και κιτσαριά.. κάθε χώρα στέλνει ότι την αντιπροσωπεύει και φέτος η συμμετοχή μας είναι αξιοπρεπέστατη απο όλες τις απόψεις
ρε παιδιά, μη με βρίσετε, αλλά φατσικά και ο τρόπος που αναπνέει όταν τραγουδάει μου θυμίζει celine dion!!συμπαθητικό τραγουδάκι, αλλά ως εκεί.. φαντάζομαι ψιλοάπατο θα πάει!! A bucca di lupo, maria-elena!
Θα υποκριθώ ότι ο τίτλος αναφέρεται στην ελληνική οικονομία ή στο όραμα της Ευρώπης των λαών ώστε να δώσω μια ιδέα αξιοπρέπειας τόσο στον διαγωνισμό όσο και στη συμμετοχή μας. Στην ουκρανία γίνεται πόλεμος, η Ευρώπη είναι σε κρίση, η Ελλάδα (ακόμα) στο χείλος του γκρεμού, στη Μ. Ανατολή και στη Β. Αφρική ετοιμάζεται ο ΓΠΠ και οι ευρωπαίοι καλλιτέχνες γράφουν...καψουροτράγουδα.Τι να πεις;
Πρώτα απ´ όλα μπαλάντα κέρδισε και πέρυσι στη Γιουροβίζιον κι αυτό πέρα απο την φωνάρα την Κονσίτα, υπήρχε το μούσι και οι αδελφές ψυχές ανά τον κόσμο που τον / την ψήφισαν. Πίσω στα δικά μας, στέλνουμε μπαλάντα (ενώ κέρδισε και πέρυσι τον ευρωπαικό διαγωνισμό) και χωρίς καμία διαφορετικότητα έστω μουσένια. Μία στήλη του άλατος τραγουδάει. Όμορφη φωνή κι ευγενική παρουσία ιδανική γί άλλες περιστάσεις κι όχι για έναν ευρωπαικό φεστιβάλ. Τί θέλουμε να δειξουμε ότι είμαστε ποιοτικοί; Φωνάρες για μπαλάντες δε σπανίζουν και τόσο τουλάχιστον σε ευρωπαικο επίπεδο. Και γιατί να μην υπάρχει άρωμα Ελλάδας; Δε βαρεθήκαμε πια αυτή την ξενομανία μας; Ούτως η άλλως αυτό το τραγούδι θα περάσει απαρατήρητο τουλάχιστον ας ηταν κάτι ελληνικό η έστω με σταγόνες ελληνικότητας. Κάτι πιο χαρούμενο που το χρειαζόμαστε εμείς οι Ελληνες στις μέρες μας κι όχι ένα παλαιομοδίτικο ερωτικό μιρολόι. Δεν πιστεύω ότι οι πιτσιρικάδες που ψήφισαν κατά κύριο λόγο χθες προτίμησαν τη μπαλάντα αλλα η επιτροπή είχε ήδη προαποφασίσει το αποτέλεσμα. Όσο για τις παρουσιάστριες, μην βροντοφωνάζουν ότι δεν οληρώθηκαν και καυχιουνται. Αν δεν ήθελαν ας μην το έκαναν. Τί θέλουν να μας δείξουν οτι πρεπει να εργαζομαστε αμιαθοί για την εμπειρία; Αυτό το κάνεις όταν έχεις εξασφαλίσει τα αναγκαία. Τέλος, ας ελπίσουμε ότι θα μας λυπηθούν και δε θα μας αποκλεισουν με το καλημέρα σας.
Μπραβο παιδια ετσι χαλια τραγουδια να στελνετε που δεν εχουν καμμια ελπιδα, γιατι δεν ειμαστε για να κερδιζουμε τωρα και να διοργανωνουμε Γιουροβιζιονς..
Ωραίο τραγούδι,με συναίσθημα, ωραία φωνή καθαρή , όμορφη παρουσία και σεμνή! Για ποιο λόγο κράζουμε ακόμα και τώρα; Ήταν ανάγκη να πάει πάλι το κλασικό ελληνικό τσιφτετελοζεμπεκικοσυρτακιμπαλαντακικο τραγουδάκι; κάθε χρόνο τα ίδια στέλνουμε..αυτό είναι κάτι διαφορετικό απο τα συνηθισμένα! Ας πούμε μια φορά καλή επιτυχία, να κάνει ότι καλύτερο μπορεί το κορίτσι!
όντως ωραίο τραγούδι για να το ακούμε στην Ελλάδα και διαφορετικό από τα τετριμμένα όπως λες αλλά για εμάς. Στην Ευρώπη αντίθετα τέτοια τραγούδια είναι τελείως συνηθισμένα και θα περάσει απαρατήρητο.
Τι είναι δηλαδή αυτό που θέλει η Ευρώπη; Ποιός ορίζει τι πρέπει να στέλνουμε σε ενα διαγωνισμό; Το θέμα είναι να έχεις μία αξιοπρεπή και καλαίσθητη (φωνητικά πανω απ ολα και μετά οπτικά) εμφάνιση! Φέτος το έχουμε αυτό γιατί κράζουμε την κοπέλα; Και γιατί είναι συνηθισμένο το τραγούδι; Εκφράζει ένα συναίσθημα ..η μουσική γι'αυτό είναι μη το ξεχνας! και όχι για να δείχνει το κάθε ξέκωλο τα μπούτια της κτλ κτλ!
Ναι,ναι...glamorous δραματική μπαλάντα, μιας και πέρυσι αυτό το στυλ κέρδισε. Τουλάχιστον βάλε και μια γενειάδα βρε κοπελιά, αντιγράφεις που αντιγράφεις την Conchita, κάντο σωστά τουλάχιστον!