Gay, gay friendly και κολοκύθια τούμπανα****

Gay, gay friendly και κολοκύθια τούμπανα**** Facebook Twitter
15
Gay, gay friendly και κολοκύθια τούμπανα**** Facebook Twitter


Είπα να αναφερθώ σε ένα από τα "τζιζ" ζητήματα. Είπα να εκφράσω την άποψή μου σχετικά με τις ακόλουθες φράσεις:


-Εγώ δεν εχω πρόβλημα με τους gay. Ο καθένας στο κρεβάτι του κάνει ό,τι θέλει.
-Αν το παιδί σου όμως ήταν gay;
-Mακάρι όχι. Δεν ξέρω πώς θα το αντιμετώπιζα.

-Έχουμε φοβερό πρόβλημα, πρέπει να κρυβόμαστε, είμαστε δακτυλοδεικτούμενοι πολλές φορές.
-Πρέπει να διεκδικήσουμε τα δικαιώματά μας, εστιάζουμε στην καρδιά της ισότητας και της δημοκρατίας.

Τάδε έφη το Athens pride.

Ένα λεπτό ρε παιδιά.

Ή στραβός είναι ο γιαλός ή στραβά αρμενίζουμε. Ας τα πάρουμε ένα-ένα.

Όσο ακατόρθωτο φαντάζει για έναν άντρα straight να δημιουργήσει ερωτικές σχέσεις με έναν άντρα, το ίδιο ακριβώς ισχύει και για έναν gay με μια γυναίκα.


Καταρχάς, θεωρώ πως όλες οι παραπάνω προτάσεις είναι λάθος. Το είδος διαχωρισμού τους απο τους άλλους ανθρώπους είναι ότι έχουν διαφορετικές σεξουαλικές προτιμήσεις. Δηλαδή έχουν διαφοροποιηθεί με βάση ένα χαρακτηριστικό με το οποίο γεννήθηκαν (το πιστεύω ακράδαντα, αλλά επειδή οι απόψεις διίστανται, το αφήνω λίγο ανοιχτό) και όχι με κάτι που τους χαρακτηρίζει πραγματικά σαν άτομα (εξυπνάδα, προσωπικότητα κ.τ.λ.) Και μόνο που αναφέρεσαι σε αυτούς σαν να ανήκουν σε διαφορετικό είδος, είναι ένα τεράστιο λάθος. Όχι γιαγιά, οι άνθρωποι αυτοί δεν αυξήθηκαν τα τελευταία χρόνια επειδή η κοινωνία έχει σαπίσει, από την τηλεόραση ή απο τα μεταλλαγμένα που τρώμε (έχω ακούσει να το συνδέουν και με Τσέρνομπιλ). Υπήρχαν πάντα, απλά δεν έκαναν σε τόσο μεγάλο ποσοστό την παρουσία τους ισχυρή. Ναι, πατέρα αυτός δεν είναι λόγος ναπαρατήσεις/ υποβιβάσεις έστω το παιδί σου. Αυτό το παιδί είναι το 100% το υπέροχο ή μη παιδί σου. Η προτίμηση του δεν ήταν δική του επιλογή, είναι στο DNA του, όπως εσύ έχεις κάτω από το δεξί σου μάτι μία ελιά. Τι σημασία έχει αν ο/η μονάκριβος/η καταλήξει με ένα άτομο του ίδιου φύλου; Θα ήσουν πιο ευχαριστημένος αν ήταν σε έναν ετερόφυλο γάμο με φασαρίες και βία; Καταλαβαίνω το αρχικό σοκ, μιας και όλοι οι γονείς, ονειρεύονται το μέλλον των παιδιών τους και μέσα σε αυτά τα όνειρα συμπεριλαμβάνεται η ουτοπική οικογένεια, έτσι δεν είναι; Ε, δεν χρειάζεται να επαναληφθώ, διάβασε δυο προτάσεις πριν. Μετά το αρχικό σοκ, πρέπει να επέλθει ας πούμε η αποδοχή -γιατί κανονικά δεν υπάρχει κάτι που πρέπει να αποδεχτούν-. Ο καθένας μας είναι ελεύθερος να κάνει ό,τι θέλει και του αρέσει στη ζωή του αρκεί να μην βλάπτει τους γύρω του. Ή τουλάχιστον αυτή είναι η δική μου φιλοσοφία.


Για να συνοψίσω λοιπόν, δεν θα έπρεπε καν να γίνεται ζήτημα σε μια οικογένεια ή στην κοινωνία ούτε να χρησιμοποιούνται τέτοιοι χαρακτηρισμοί προκειμένου να ταυτοποιήσουν ένα άτομο. Όσο ακατόρθωτο φαντάζει για έναν άντρα straight να δημιουργήσει ερωτικές σχέσεις με έναν άντρα, το ίδιο ακριβώς ισχύει και για έναν gay. Δεν υπάρχει "γιατρειά''. Έχω ακούσει και ψυχολόγο να το υποστηρίζει αυτό, κάτι το οποίο είναι παραπάνω από θλιβερό.

Επειδή όμως πάντα τα νομίσματα έχουν δύο πλευρές, ας πάμε και στην άλλη όχθη.


Προς όλους εσάς που το παίρνετε πάντα προσωπικά και προσπαθείτε όχι να διεκδικήσετε τον βεβαίως απαιτούμενο σεβασμό, αλλά επιδιώκετε να σταματήσουν να σας σχολιάζουν και να κρατούν ρατσιστική στάση απέναντι σας, ετοιμαστείτε να εκπλαγείτε: αυτό θα συμβεί μόνο όταν θα πάψετε να αποτελείτε τη μειοψηφία! Έχετε κάνει και εσείς λάθη όμως, κινήσεις που είναι σαν να λέτε εδώ είμαι!!! Γιούχαρε με! Για παράδειγμα, δεν καταλαβαίνω το λόγο ύπαρξης των gay bar. Αυτόματα, με αυτόν τον τρόπο διαχωρίζεστε από τους άλλους. Από πότε υπάρχουν straight bar; Άλλο παράδειγμα: προς τι τα ουράνια τόξα, οι οργανώσεις και δεν ξέρω και εγώ τι άλλο; Εγώ νόμιζα πως είστε κανονικοί άνθρωποι σαν εμάς και δεν αποτελείτε ξεχωριστή μερίδα. Δηλαδή τι ενώνει τόσους διαφορετικούς ανθρώπους με διαφορετικά ενδιαφέροντα, ασχολίες; Eπίσης, δεν ξέρω αν το έχετε παρατηρήσει, αλλά η ρατσιστική στάση είναι πάντα σε κάτι που δεν αποτελεί ρουτίνα----> πλειοψηφία----> δύναμη άρα και αποκαλείται για τους λόγους αυτούς "νορμάλ". Δηλαδή με την ίδια λογική θα πρέπει να επαναστατήσουν οι χοντροί, οι νάνοι, οι εξαδάκτυλοι και ούτω καθεξής. Πάντοτε και όλοι κάθε φορά που βλέπουν στο δρόμο κάτι διαφορετικό από αυτό που βλέπουν κάθε μέρα γυρίζουν το κεφάλι τους σαν τον Εξορκιστή. Δεν έχει να κάνει με το αν είναι ρατσιστής κάποιος ή οχι. Είναι φυσική αντίδραση και εγώ θεωρώ πως ενδέχεται να συμβαίνει στην προσπάθεια του εγκεφάλου να απομνημονεύσει όσα περισσότερα μπορεί, οπότε το μάτι μας εστιάζει εκεί για περισσότερη ώρα, προκειμένου να μεταφέρει την πληροφορία. Εννοείται πως αυτό δεν σημαίνει πως εσύ από ντροπή θα κρατήσεις κρυφή την προσωπική σου ζωή και δεν θα ξεμυτίσεις έξω. Οι άνθρωποι πάντα θα βρουν κάτι να σχολιάσουν, όλοι έχουμε πάνω μας κάτι το διαφορετικό.


Για αυτόν ακριβώς το λόγο και διατηρούμε τη μοναδικότητα μας.

Ρίξε μια ματιά στις δημιουργίες του αγαπημένου μου Φερνάντο Μποτερό. Τότε που το παχουλό ήταν της μόδας και οι αδύνατοι άνθρωποι θεωρούνταν υποσιτισμένοι, ο Μποτερό απεικόνιζε στα έργα του ευτραφείς ανθρώπινες μορφές (κυρίως γυναίκες), οι οποίες λατρεύονταν από τους ανθρώπους που παρακολουθούσαν τη δουλειά του. Επίσης, έχουν γίνει προσπάθειες photoshop προκειμένου να μεταβάλλουν κάποιους τέτοιους πίνακες, όπως της Αναδυόμενης Αφροδίτης και να μετατρέψουν τα σώματα σε λεπτότερα. Πλέον εννοείται πως οι παχουλές έπαψαν να αποτελούν πρότυπο, όχι μόνο για λόγους υγείας, αλλά γιατί με τον καιρό άλλαξε το πρότυπο γυναικείο σώμα.

Οι σταθερές με το πέρασμα του χρόνου μεταβάλλονται, δεν μπορούμε σταματήσουμε την κοινωνική κριτική, αλλά κάτι το οποίο μπορεί να αλλάξει είναι να σταματήσουμε να μαρκάρουμε τους ανθρώπους με βάση τόσο ασήμαντα χαρακτηριστικά τους. Αλλά και οι ίδιοι οι άνθρωποι να ξεπεράοσυν το όποιο συναίσθημα κατωτερότητας και να κάνουν το ίδιο. Χαρακτηριστικά που δεν καθορίζουν το ποιοι είναι, είναι ανεπίτρεπτο να επηρεάζουν την άποψή μας για αυτούς. Για μένα οι όροι gay, gay friendly και ό,τι άλλο αντίστοιχο έχει βγει δεν θα έπρεπε να υφίστανται. Και θα κλείσω με το κλισέ, όλοι είμαστε άνθρωποι.


Ουφ, τα'πα και ξεθύμανα.

15

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

13 σχόλια
Μπράβο και πάλι μπράβο για όσα αναφέρονται στο συγκεκριμένο άρθρο! Ειδικά για την δεύτερη πλευρά του νομίσματος συμφωνώ ακράδαντα διευκρίνιζοντας όμως ένα μικρό σκέλος της ! Όντας ένας gay άντρας,διαθέτοντας όσο το δυνατόν αντικειμενική άποψη για κάποια πράγματα που αφορούν την κοινωνία και πόσο μάλλον την ελληνική κοινωνία,πιστεύω πως η "φάρα" μου το έχει χέσει υπερβολικά στην προσπάθεια της να αποκτήσει τα δικαιώματα που της αναλογούν. Η προώθηση και η διαφήμιση αν το πάρουμε ως προιόν έχει γίνει σε τέτοιο βαθμό ώστε να γέρνει περισσότερο αρνητικά παρά θετικά. Η παρατήρηση μου όμως έγκειται στο τομέα της διασκέδασης. Όπως ανέφερε και κάποιος προηγουμένως, στην Ελλάδα βρισκόμαστε, τι να κάνουμε για να βρούμε ένα γκομενάκι, να την πέσουμε χωρίς να χρειαστεί να μπούμε σε κάποιο site..Ανθρωποι είμαστε και εμείς και μας αρέσει το φλερτ. Δεν μπορώ ενώ ειμαι με το ποτό να κάτσω να ψυχογραφίσω τον άλλον για να καταλάβω αν είναι gay ή str8 !Και μη πει κανείς οτι δεν υπάρχει πρόβλημα να την πέσεις σε str8 γιατί ξέρουμε καλά τις πιθανές αντιδράσεις!Βαλκάνια είμαστε, δυστυχώς...
καταρχήν δε σκέφτονται όλοι όπως εσύ και δεν το θεωρούν όλοι αρκετά φυσιολογικό για να το θεωρούν ανάξιο λόγου. μερικοί το πολεμούν κι αυτό φέρνει μια αντίδραση απ τη λοατ κοινότητα. επίσης για μπες λίγο στη θέση τους πως θα αισθανόσουν αν η κοινωνία σε αγνοούσε εντελως απ τους θεσμούς τους και παρίστανε πως δεν υπάρχεις (μιας και δεν υφίσταται νόμος για γάμους ομοφυλοφίλων), κάτι που δεν συμβαίνει με άλλες κοινωνικές ομάδες π.χ κοντούς,ψηλούς κ.τ.λ. άρα θα πρέπει υπάρξουν και διεκδίκηση κάποιων δικαιωμάτων αναγνώρισης πολιτειακά. α, και κάτι ακόμα είναι η περιθωριοποίηση απ το σύνολο που τους κάνει να αντιδρούν με ανάλογο τρόπο.
Πιστευω πως ο αρθρογραφος δεν εννοουσε να αγνοουμε τους ομοφυλοφιλους, (οπως δεν πρεπει να αγνοουμε κανεναν ανθρωπο αλλωστε), αλλα να σταματησουμε να αναφερομαστε σε αυτη ονομασια ως αντιπροσωπευτικη του διαφορετικου/ιδιαιτερου/αφυσικου. Για να ειμαστε κατανοητοι, εχουμε δημιουργησει ενα ονομα για καθε περιπτωση και γι'αυτο κατανοω την υπαρξη αυτου του ορου. Ομως, η αποβολη αυτης της αρνητικης εννοιας δε συνεπαγεται πως αυτοματα εξοστρακιζονται κοινωνικα οσοι εμπιπτουν σε αυτη την κατηγορια!
Θα σταθώ στην απορία σου "γιατι να υπαρχουν γκει μπαρ". Θα σου πω γιατι. Γιατι σε ενα str8 bar αν κάποιος γκει την πέσει σε καποιον str8 (χωρίς να ξερει αν ειναι γκει ή όχι) ποια περιμένεις οτι θα ειναι η αντίδραση του άλλου; "Φιλαράκι με κολακευεις αλλα ειμαι str8"? Στην καλυτερη τον περιπτώσεων θα τον ξεφτυλισει, στη χειρότερη θα τον πλακώσει στο ξύλο. Για την Ελλάδα μιλαμε. Για αυτο υπαρχουν τα γκει μπαρς. Για να φλερτάρουν ελεύθερα οι άνθρωποι.
Ειδικα αυτη η υπεροχη φραση που ακουγεται ολοενα και περισσοτερο του στυλ "Το 'χουμε παρακανει με αυτους τους gay πια", με βγαζει εκτος εαυτου. Θεωρω πως ο σεξουαλικος προσανατολισμος του καθενος μας δεν αποτελει επιλογη. Επιλογη συνιστα, ωστοσο, η εκδηλωση αυτης της προτιμησης. Θα επρεπε λοιπον να χαιρομαστε που ολο και περισσοτεροι συνανθρωποι μας τολμουν να ευτυχησουν! Να μας γεμιζει ευχαριστηση η συνειδητοποιηση πως ολο και περισσοτεροι ακολουθουν την καρδια τους! Αλλωστε, αυτος ειναι ο σκοπος της ζωης για μενα: Να επιδιωκεις την ευτυχια, χωρις η ευτυχια σου να καταπατα την ελευθερια του αλλου"
Φανταστική και σύντομη προσέγγιση του θέματος! Πολύ ολοκληρωμένη άποψη, που βλέπει το νόμισμα από τις 2 πλευρές του, όταν στροβιλίζει ακόμη στον αέρα, πριν καταλήξει στο έδαφος και κρυφτεί η μία του όψη! Πολλά μπράβο στη συγγραφέα !!!
Ειδικα αυτη η υπεροχη φραση που ακουγεται ολοενα και περισσοτερο "Το χουμε παρακανει με τους gay τα τελευταια χρονια!" με βγαζει εκτος εαυτου. Πιστευω οτι η σεξουαλικοτητα δεν αποτελει επιλογη, υπαρχει μια εμφυτη προδιαθεση. Επιλογη συνιστα η εκδηλωση
(συνεχεια) εκδηλωση αυτης της προτιμησης. Θα επρεπε να χαιρομαστε που ολο και περισσοτεροι συνανθρωποι μας τολμουν να ευτυχησουν! Να μας γεμιζει ευχαριστηση η συνειδητοποιηση πως ολο και περισσοτεροι ακολουθουν την καρδια τους!
Δε μπορω να περιγραψω ποσο συμφωνω με αυτο το αρθρο.. Σπανια νιωθω τοσο μεγαλη ταυτιση! Ειδικα τη φραση "Ο καθένας μας είναι ελεύθερος να κάνει ό,τι θέλει και του αρέσει στη ζωή του αρκεί να μην βλάπτει τους γύρω του." την εχω επαναλαβει αμετρητες φορες, με την παραμικρη αφορμη. Εδω θα ηθελα να προσθεσω ενα, κατα τη γνωμη μου, σπουδαιο αποφθεγμα: Η ελευθερια του καθενος μας τελειωνει εκει που αρχιζει η ελευθερια του αλλου" ...Συγχαρητηρια στον αρθρογραφο!
Δηλαδή η γκέι κοινότητα είναι κομπλεξική και πάσχει από αίσθημα κατωτερότητας; Αυτό εννοείς; Και εκεί που το πρώτο σκέλος του κειμένου με έβρισκε σύμφωνο, κάπου εκεί στο ενδιάμεσο άρχισε να χολαίνει επικίνδυνα...