F.T.: Το Grexit μπορεί να διαλύσει ακόμη και την Ευρώπη

F.T.: Το Grexit μπορεί να διαλύσει ακόμη και την Ευρώπη Facebook Twitter
Konstantinos Tsakalidis / SOOC
1

Γκάλοπ μεταξύ των κορυφαίων financiers του City δείχνει ότι οι επενδυτές φοβούνται και προειδοποιούν για χάος που θα ακολουθήσει ένα ενδεχόμενο Grexit.

Η εφημερίδα αναφέρει ότι παρότι έχει μετριαστεί ο κίνδυνος των άμεσων οικονομικών επιπτώσεων για τις τράπεζες πολλοί τραπεζίτες, επενδυτές και ασφαλιστές βλέπουν ακόμη και διάλυση της ευρωζώνης ακόμη και της Ε.Ε., σε μια τέτοια περίπτωση.

Ο Ξαβιέ Ρολέ, διευθύνων σύμβουλος του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου προειδοποιεί ότι «ούτε η Ευρωζώνη, ούτε ίσως ακόμη και η ΕΕ δεν θα καταφέρουν να επιβιώσουν από μια άτακτη φυγή της Ελλάδας» ενώ ο  Τιντγιάνε Τιάμ, διευθύνων σύμβουλος της ασφαλιστικής Prudential τονίζει: «Οι χρηματοπιστωτικές αγορές φαίνονται αρκετά χαλαρές σχετικά με ένα πιθανό Grexit. Είτε πιστεύουν πως δεν θα συμβεί, είτε ότι δεν θα έχει σημασία. Αυτή η άποψη αξίζει να αμφισβητηθεί».

Ακόμη και ο Πρόεδρος  των Mark and Spencer, Ρόμπερτ Σουάνελ προειδοποιεί ότι «το Grexit θα επιταχύνει τη διάλυση της Ευρωζώνης».

Η εφημερίδα αναφέρει ότι αν οι διαπραγματεύσεις δεν έχουν αίσιο τέλος και η χώρα οδηγηθεί στη χρεοκοπία αυτό θα σημάνει bank run, που  θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια «έξοδο από ατύχημα», επειδή η ΕΚΤ θα αναγκαζόταν να διακόψει τα δάνεια έκτακτης ανάγκης στις αφερέγγυες τράπεζες.

Οι F.T. παρομοιάζουν πάντως την Ελλάδα με ¨αυτοκράτορα χωρίς ρούχα» με τον επικεφαλής ασφαλιστή της RSA, Στέφεν Χέστερ να λέει ότι αν οι Έλληνες δεν θελήσουν να κάνουν  αρκετές μεταρρυθμίσεις ώστε να μείνουν στο ευρώ, τότε η ΕΕ δεν θα έπρεπε να ρισκάρει πολιτικούς κινδύνους που θα είχαν να κάνουν με υπερβολικούς συμβιβασμούς προς την Ελλάδα οι οποίοιαντιστοίχως θα μπορούσαν να σταματήσουν τις μεταρρυθμίσεις σε άλλα κράτη-μέλη».

1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Προς νέες παρεμβάσεις για τα Airbnb – Τι εξετάζει η κυβέρνηση

Οικονομία / Προς νέες παρεμβάσεις για τα Airbnb – Τι εξετάζει η κυβέρνηση

Η εκρηκτική αύξηση της εκμετάλλευσης κατοικιών μέσω πλατφορμών τύπου Airbnb έχει περιορίσει σημαντικά τη διάθεση σπιτιών για σταθερή μακροχρόνια ενοικίαση και έχει συμβάλλει σημαντικά στην αύξηση των ενοικίων και των τιμών αγοράς κατοικιών
NEWSROOM
Επιστολή Μητσοτάκη προς Κομισιόν: Τέσσερα μέτρα για τις διαφορετικές τιμές των πολυεθνικών

Οικονομία / Επιστολή Μητσοτάκη προς Κομισιόν: Τέσσερα μέτρα για τις διαφορετικές τιμές των πολυεθνικών

Αδικαιολόγητα υψηλές τιμές που πωλούνται επώνυμα προϊόντα πολυεθνικών επιχειρήσεων σε σχέση με άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, διαπιστώνει ο πρωθυπουργός
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Εννοείται ότι το Grexit θα σημάνει την αρχή της διάλυσης της ΕΕ και της Ευρωζώνης... Για αυτό δεν το θέλουν και απλά προκειμένου να κάνουν για μία ακόμη φορά ό,τι γουστάρουν, ρίχνουν την προπαγάνδα με το φτυάρι στον λαουτζίκο, τον φοβίζουν και προβάλουν πως η μόνη λύση είναι για μία ακόμη φορά το "πλέρωνε μαλάκα Έλληνα".