Αυτοί είναι οι πιο σκληρά εργαζόμενοι της Ευρώπης

Αυτοί είναι οι πιο σκληρά εργαζόμενοι της Ευρώπης Facebook Twitter
Fragiskos Samsas / SOOC
19

Αν και τα τελευταία έξι χρόνια, η Ελλάδα βρίσκεται σε μια βίαιη οικονομική περιδίνηση, οι μετρήσεις σχετικά με τις ώρες που εργάζονται οι Έλληνες, αναδεικνύουν την σκληρή και άνιση μάχη, στην οποία καλούνται να συμμετέχουν.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του statista, πρώτοι στη λίστα των πιο σκληρά εργαζομένων, έρχονται η Έλληνες με 42 ώρες την εβδομάδα, με τους Πορτογάλους και τους Ισπανούν κα ακολουθούν κατά πόδας. Ένατοι στη λίστα οι Γερμανοί με 35,3 ώρες εργασίας, ενώ στην τελευταία θέση βρίσκονται οι Ολλανδοί με μόλις 30 ώρες.

Infographic: Greeks work the longest hours in Europe | Statista
You will find more statistics at Statista

19

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νετανιάχου: Οι όροι για κατάπαυση πυρός στην Γάζα περιλαμβάνουν την καταστροφή της Χαμάς

Διεθνή / Νετανιάχου: Οι όροι για κατάπαυση πυρός στην Γάζα περιλαμβάνουν την καταστροφή της Χαμάς

Η ανακοίνωση του γραφείου του Ισραηλινού πρωθυπουργού μετά την παρουσίαση οδικού χάρτη για την κατάπαυση του πυρός και την απελευθέρωση των ομήρων που κρατούνται στη Γάζα
NEWSROOM
Ρωσία: Επίθεση με 100 πυραύλους και drones σε ενεργειακές υποδομές της Ουκρανίας

Διεθνή / Ρωσία: Nέα επίθεση με 100 πυραύλους και drones σε ενεργειακές υποδομές της Ουκρανίας

Η χώρα έχει εντείνει τις επιθέσεις εναντίον των ουκρανικών ενεργειακών υποδομών - Συνεχείς διακοπές ρεύματος, περιορισμοί στη χρήση του και σοβαρές ζημιές στο δίκτυο ηλεκτροδότησης
NEWSROOM

σχόλια

13 σχόλια
εχει να κανει και με το ειδος της εργασιας, οι περισσοτεροι απο εμας εαν εργαζομαστε ( μιλαω για φοιτητες για ατομα που δεν εχουν μονιμη εργασια και εχουν αναγκη την δουλεια) σε μια κωλοεταιρια με ασημαντο και αχρηστο <αντικειμενο που προφανως δεν μπορουμε να ειμαστε παραγωγικοι για το κρατος αλλα για τις τσεπες των μεγαλοεπιχειρηματιων τραπεζων, κινητης τηλεφωνιας <κτλ εγω δουλευω 5 ωρες <την ημερα 5 <μερες< την εβδομαδα και πληρωνομαι 287 ε το <μηνα σε μια αθλια δουλεια με συμβαση αοριστου για <να προσφερω σε κανεναν αλλο παρα <μονο <στα <μεγαλα κεφαλια χιλιαδες <ευρω...
Έχω γνωστό που δουλεύει στο μεγαλύτερο τραπεζικό όμιλο αυτή τη στιγμή και εδώ και 4 μέρες μου λέει ότι χαζεύει στο ίντερνετ γιατί δεν έχει αντικείμενο εργασίας. Πολλές φορές οι στατιστικές δεν λένε όλη την αλήθεια.
Αλλο ωρες δουλεια και αλλο ποιοτικη δουλεια. Πηγαινε σε μια δημοσια υπηρεσια να δεις. Μεχρι να κουνησουν το ενα ποδι βρωμαει το αλλο.Πηγαινε σε μια μεγαλη επιχειρηση να δεις τους συνδικαλη(σ)τες να πινουν το καφεδακι τους και να τρεχουν οι συμβασιουχοι
Παιδια τι λετε, ειναι γνωστο σε ολη την Ευρώπη και ιδιως στους Γερμανους οτι εμεις και ολος ο νοτος ειμαστε τεμπεληδες, εξ'ου και το γνωστο PIGS. (Portugal, Italy, Greece, Spain) Δεν μπορουμε να αμφισβητουμε ετσι ολοκληρη Bild (με τα γνωστα συκοφαντικα αρθρα της) με αντιπαραθεση στατιστικων στοιχειων!!!
Εχει ειπωθεί χίλιες φορές να το πούμε αλλη μία. Η στατιστική απεικόνιση των εργασιμων ωρών δεν σημαίνει απολύτως τίποτα και δεν προκύπτει κανένα συμπέρασμα.Σημασία έχει η παραγωγικότητα της εργασίας και όχι η διάρκεια της.Κάθε εργάσιμη ώρα στην Ολλανδία μπορεί να παράγει 2πλασιο ή 3πλασιο έργο ή αξία απο ότι στην Ελλάδα.
Τα PIGS του Νότου, στις πρώτες θέσεις ε? Για να πούμε και τον αντίλογο όμως, οι Γερμανοί, Ολλανδοί, κλπ δουλεύουν πιο παραγωγικά - ήτοι οι κρατικές υποδομές ΒΟΗΘΑΝΕ τον ιδιωτικό τομέα. Πχ. για να ανοίξεις μαγαζί είναι θέμα ημερών στην Αγγλία - εδώ για να πάρεις άδεια λειτουργίας θα περάσουν μήνες (εκτός αν λαδώσεις), και στο μεταξύ τα πάγια τρέχουν. Είμαστε στον 21ο αιώνα και ακόμα δεν έχουμε συνδεδεμένες ΟΛΕΣ τις δημόσιες υπηρεσίες (πεθαίνει κάποιος και αν δεν δηλώσουν οι δικαιούχοι τη διακοπή σύνταξης, θα την εισπράτουν για 10ετίες)
Τι να το κάνουμε αυτό? Έχει κάπου θετικό αντίκτυπο στην ζωή μας? Δουλεύουμε (Όσοι από μας το κάνουν ακόμα αυτό) και δεν βλέπουμε ούτε κάτι θετικό με τους φόρους που πληρώνουμε ούτε κάτι θετικό με την σύνταξη αν ποτέ βγούμε δηλαδή στη σύνταξη!
Το ότι οι Έλληνες δουλεύουν πιο σκληρά απ' όλους αλλά έχουμε χρεοκοπήσει ενώ οι Ολλανδοί με πιο χαλαρή δουλειά έχουν μια απ' τις πιο παραγωγικές οικονομίες παγκοσμίως κάτι δείχνει σχετικά με την αποτελεσματικότητα του κράτους μας. Ή κάνω λάθος;
Μ'αρεσει που κραζουμε τους πολιτικούς για λαϊκισμό και εμείς είμαστε χειρότεροι. " Οι Έλληνες δουλεύουν πιο σκληρά απο όλους"??...Κοροιδευομαστε μεταξύ μας?.Δουλεύουμε πολλές ώρες γιατί δεν δουλεύουμε αποδοτικά.