Έκοψαν σκηνή του σίριαλ «Εθνική Ελλάδος» στην Κύπρο;

Έκοψαν σκηνή του σίριαλ «Εθνική Ελλάδος» στην Κύπρο; Facebook Twitter
10

Ζήτημα με ενδεχόμενη λογοκρισία σε σκηνή του σίριαλ του Γιώργου Καπουτζίδη «Εθνική Ελλάδος» στην Κύπρο, αναφέρουν δημοσιεύματα.

Τα δημοσιεύματα ξεκίνησαν χθες διαδικτυακά ενώ σήμερα πέρασαν και στην Εσπρέσο που σε ρεπορτάζ αναφέρει ότι κόπηκε από το ΜΕΓΚΑ Κύπρου η σκηνή που έδειχνε τον προπονητή Χρήστο Μελίτη (Γιώργος Καπουτζίδης) μπροστά στην πόρτα του διαμερίσματός του, όπου άγνωστοι είχαν χαράξει μια πρόστυχη ζωγραφιά με χυδαία υπονοούμενα για τη σεξουαλική του ταυτότητα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα ο σεναριογράφος και ηθοποιός είναι εκνευρισμένος καθώς ήθελε να περάσει με αυτή τη σκηνή μηνύματα κατά του ρατσισμού και της ομοφοβίας.  «Είναι ιδιαίτερα αυστηρή η νομοθεσία στην Κύπρο για τα ανήλικα παιδιά και την οικογενειακή ζώνη και θα είχαμε μεγάλο πρόβλημα με την Αρχή Ραδιοτηλεόρασης. Το Mega είναι κατά του ρατσισμού και του bullying και όπως μπορείτε να δείτε μέσα από τις εκπομπές μας, προωθούμε την ισότητα των ανθρώπων», δηλώνει πηγή στην εφημερίδα.

Στην εφημερίδα «Φιλελεύθερος» της Κύπρου αναφέρονται τα δημοσιεύματα στον ελλαδικό Τύπο και σημειώνεται ότι το θέμα διερευνάται.

Επίσης η κυπριακή εφημερίδα αναφέρει και πληροφορίες του Like.com.cy, ότι το κανάλι πραγματοποιεί σύσκεψη για τη διερεύνηση του θέματος.


Πηγή από το κανάλι ανέφερε στο Like.com.cy, «Είναι ιδιαίτερα αυστηρή η νομοθεσία στην Κύπρο για τα ανήλικα παιδιά και την οικογενειακή ζώνη και θα είχαμε μεγάλο πρόβλημα με την Αρχή Ραδιοτηλεόρασης. Το Mega είναι κατά του ρατσισμού και του bullying και όπως μπορείτε να δείτε μέσα από τις εκπομπές μας, προωθούμε την ισότητα των ανθρώπων». Σε ερώτησή αν θα κοβόταν η σκηνή εάν το συγκεκριμένο επεισόδιο μεταδιδόταν στην prime time και όχι πριν από το δελτίο ειδήσεων, η ίδια πηγή ανέφερε ότι «αν υπάρξει προβολή εκτός οικογενειακής ζώνης, εννοείται ότι η σκηνή θα παίξει κανονικά». 

10

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

7 σχόλια
Η Ισπανία το 1975 είχε ακροδεξιά χούντα. Το 2000 είχε σύμφωνο συμβίωσης, και το 2005 όλα τα δικαιώματα γάμου, προστασίας κλπ. Δηλαδή σε 25 με 30 χρόνια έφερε τα πάνω κάτω. Εμείς και η Κύπρος γιατί όχι;
και μη ξεχνας πως ειναι καθολικη χωρα, αλλα χωρισαν εκκλησια και κρατος χωρισαν τα τσανακια τους το 1978, και επισης ο Θαπατερο περασε το νομο παροτι ειχε αντιδρασεις. Η αντιπολιτευση ειχε πει πως οταν γινοταν εξουσια θα τον καταργουσε το νομο, αλλα περασαν 5 χρονια και ο κοσμος παντρευτηκε και εφτιαξε τη ζωη του. Ειναι η πρωτη απορια που ειχα και εγω και συζητησα με τους ισπανους φιλους μου...Εμεις παλι, κοβομαστε απο την ασφυκτικη ελληνικη οικογενεια - και τη διδαχες της υποκρισιας. Τι θα πει ο κοσμος, να πας στην εκκλησια για να σε δουν, και τοσες αλλες παθογενειες. Για να μη πω για τους πολιτικους...
Ο Καπουτζίδης όντως κάνει καλή δουλειά στο θέμα δικαιωμάτων. Ελπίζω να τολμήσει και οι γκέι χαρακτήρες να φιληθούν σαν φυσιολογικοί άνθρωποι, οπως σε όλα τα σίριαλ. Νομίζω έχουμε 12 χρόνια να δούμε φιλί σε ελληνική σειρά. Όσο κι αν ξενίζει, μια δυο τρείς φορές και δε θα ναι πια κάτι τόσο ιδιαίτερο. Αλλιώς ναι μεν ίσοι αλλά... όχι πλήρως. Έπρεπε να χει γίνει καιρό. Όλα πια μοιάζουν πιο ευνοικά. Η κυβέρνηση ετοιμάζεται να συμπεριλάβει τις γκέι σχέσεις ως άξιες σεβασμού. Τα μμε τί φοβούνται πια; Ίσα ισα που θα ανεβάσουν τηλεθέαση!Καπουτζίδη προχώρα!
Αναρωτιέμαι άραγε αν οι Κύπριοι εφμανίζονται με τόσο αυστηρή νομοθεσία μηδενικής ανοχής όταν κάποιο ευαίσθητο παιδάκι ζωγραφίζει το φαλλικό σύμβολο στο θρανίο του "κλειστού χαρακτήρα χαμηλών τόνων" συμμαθητή της τάξης... Κατά την ταπεινή μου άποψη η συγκεκριμένη σειρά όχι μόνο ακατάλληλη δεν είναι για παιδιά, αλλά θα έπρεπε να προβάλεται και σε ζώνη εκπαιδευτικής τηλεόρασης. (πως πχ μας έδειχνε παλιά το ΕΡΤ2 να λέμε το τραγουδάκι "τουνκλ τουνκλ λιτλ σταρ" και πως πετάνε τα αεροπλάνα, έτσι να μαθαίνουν τα παιδάκια πως υπάρχουν διαφορετικοί άνθρωποι που αξίζουν τον σεβασμό μας). Αποτελεί κατάντια της κοινωνίας και της πολιτείας μας το γεγονός πως -ο εξ ελλαχίστων κούκων- αξιόλογος σεναριογράφος κος Καπουτζίδης, είναι αυτός που επιφορτίζεται με αυτό το δύσκολο έργο της παιδείας στην χώρα μας και όχι οι θεσμοί. Μεγαλύτερη δε κατάντια αποτελεί αυτή της Κυπριακής Δημοκρατίας, των κατασχέμένων φωτογραφιών της κα Ρεβενιώτη και της λογοκρισίας της Εθνικής Ελλάδος. Κύπρος ντουζ πουα!
Ναι,την εκοψαν κι ειναι απαραδεκτοι.Ενω βομβαρδιζουν τους θεατες με απαραδεκτα σηριαλ τυπου μπρουσκο, κατακρεουργουν σκηνες που δεν εγκρινουν σε σειρες κυριως ελληνικες.Το εχουν ξανακανει.Οταν ο Λαζοπουλος εκανε ενα διλεπτο αφιερωμα στον Προεδρο Παπαδοπουλο,οταν πεθανε,στην Κυπρο εκοψαν ολο το αποσπασμα ..