Διώξεις για κακουργήματα σε στελέχη της ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Διώξεις για κακουργήματα σε στελέχη της ΤΡΑΙΝΟΣΕ Facebook Twitter
5

Βαριές ποινές σε βαθμό κακουργήματος αντιμετωπίζουν οι υπεύνοι της ΤΡΑΙΝΟΣΕ για ζημιά άνω των 3 εκ. ευρώ που φέρεται να προκάλεσαν,  ενοικιάζοντας ακίνητα του ΟΣΕ σε εξευτελιστική τιμή, την περίοδο 2006 – 2008.

Η έρευνα ξεκίνησε μετά από ενημερωτικό της Νομικής υπηρεσίας του ΟΣΕ. Παλιότερα δημοσιεύματα αναφέρονταν σε χαρακτηριστικά παραδείγματα σκανδαλώδους διαχείρισης της ακίνητης περιουσίας όπως  τα βιομηχανικά κτίρια Κ1-Κ2 στο Θριάσιο Πεδίο που έχουν αξία άνω των 40 εκ. και ενοικιάστηκαν σε ιδιώτες. Η ζημιά δεν ήταν μόνο  από το χαμηλό τίμημα αλλά και από την επιβάρυνση υπέρογκων λογαριασμών παροχών κοινής ωφέλειας (ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ).

Αναφέρονταν επίσης  ότι ο οργανισμός «Αθήνα 2004», που ενοικίαζε στο παρελθόν το κτίριο Κ1συνολικής έκτασης 20.000 τ.μ., κατέβαλλε ετήσιο μίσθωμα της τάξεως των 4,2 εκατ. ευρώ.

Παρ' όλα αυτά η εταιρεία που ενοικίασε στη συνέχεια τη συγκεκριμένη αποθήκη στο Θριάσιο είχε συμφωνήσει με την αρμόδια διεύθυνση στον ΟΣΕ να καταβάλλει μίσθωμα μόλις 100 ευρώ το μήνα και ενώ τα ετήσια λειτουργικά έξοδα ανέρχονταν σε 700.000 ευρώ. Το συμβόλαιο έκανε μάλιστα λόγο για ενοικίαση μόλις 20 τ.μ., άσχετα αν η συγκεκριμένη εταιρεία χρησιμοποιούσε και τα 20.000 τ.μ.

5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο πειθαρχικό οι τρεις δικαστές στη Ζάκυνθο που άφησαν ελεύθερο τον 37χρονο δολοφόνο για βιασμό ανήλικης

Ελλάδα / Στο πειθαρχικό οι τρεις δικαστές στη Ζάκυνθο που άφησαν ελεύθερο τον 37χρονο δολοφόνο για βιασμό ανήλικης

Ο Άρειος Πάγος διέταξε έλεγχο - Το 2020 ο 37χρονος είχε καταδικαστεί σε 9 χρόνια φυλάκιση για βιασμό 14χρονης αλλά αφέθηκε ελεύθερος με την υποχρέωση εμφάνισης στο τοπικό ΑΤ
NEWSROOM

σχόλια

4 σχόλια
Αυτήν την απώλεια κάποιος δεν πρέπει να την πληρώσει; Δηλαδή, και φυλακή 2 χρόνια να πάνε 2 -3 υπάλληλοι, είμαστε εντάξει; "Πλήρωσαν" για το αδίκημά τους; Έστω και για λόγους "φαίνεσθαι" να γίνει μια δήμευση...
Ιδιωτικοποίηση. Να αρχίσουν μερικές κρατικές εταιρίες που μέχρι τώρα δεν πλήρωναν φόρους, να πληρώνουν. Και να μην ζημιώνουν το δημόσιο.
Να δικαστούν οι υπεύθυνοι που υπέγραψαν τις αντίστοιχες συμβάσεις ενοικίασης, να παγώσουν όλοι οι τραπεζικοί λογαριασμοί σε Ελλάδα και εξωτερικό των ιδίων και των οικογενειών τους και να ελεγχθούν εξονυχιστικά τα οικονομικά στοιχεία όλων τους. Επίσης, να δοθεί στη δημοσιότητα το όνομα της μισθώτριας εταιρείας και των υπευθύνων από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ που εμπλέκονται σε αυτήν την απάτη.Άκουσε εκεί ενοίκιο €100/μήνα για χώρο 20.0000τμ. Ούτε η καγκελόπορτα του κτιρίου δεν αξίζει τόσα.