Ο Μητσοτάκης δεν παραδίδει το γραφείο του στη Βουλή

Ο Μητσοτάκης δεν παραδίδει το γραφείο του στη Βουλή Facebook Twitter
Nick Paleologos / SOOC
11

Δεν είναι διατεθειμένος να ανταποκριθεί θετικά στο κάλεσμα της Ζωής Κωσταντοπούλου και να παραδώσει το γραφείο του στη Βουλή ο πρώην πρωθυπουργός Κων. Μητσοτάκης.

Στην απαντητική του επιστολή προς το αίτημα της προέδρου της Βουλής επικαλείται την μακρά κοινοβουλευτική του ιστορία διάρκειας 60 ετών που του δίνει το δικαίωμα να διατηρεί γραφείο και της ζητεί να αναθεωρήσει την απόφασή της.

Στο θέμα αναφέρθηκε στην Ολομέλεια της Τετάρτης και η Πρόεδρος της Βουλής η οποία είπε ότι στην απαντητική του επιστολή ο κ. Μητσοτάκης αρνήθηκε να εγκαταλείψει το γραφείο του και παράλληλα ανέφερε και τον Κώστα Σημίτη, σημειώνοντας πως ο πρώην πρωθυπουργός ισχυρίζεται πως αποτελεί τρομοκρατικό στόχο και γι΄αυτό δεν θέλει να αφήσει το γραφείο του.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου αναφερόμενη στο θέμα των γραφείων της Βουλής άφησε αιχμές κατά του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη και της κ. Ντόρας Μπακογιάννη ότι χρησιμοποιούν το γραφείο του πατέρα τους.

11

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επιστολή Μητσοτάκη προς Κομισιόν: Τέσσερα μέτρα για τις διαφορετικές τιμές των πολυεθνικών

Οικονομία / Επιστολή Μητσοτάκη προς Κομισιόν: Τέσσερα μέτρα για τις διαφορετικές τιμές των πολυεθνικών

Αδικαιολόγητα υψηλές τιμές που πωλούνται επώνυμα προϊόντα πολυεθνικών επιχειρήσεων σε σχέση με άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, διαπιστώνει ο πρωθυπουργός
NEWSROOM
«Το πνεύμα του λαϊκού και επαναστατικού προέδρου του Ιράν εντάχθηκε στο ουράνιο βασίλειο»: Τα ΜΜΕ του Ιράν για τον θάνατο του Ραϊσί

Διεθνή / «Το πνεύμα του λαϊκού και επαναστατικού προέδρου του Ιράν εντάχθηκε στο ουράνιο βασίλειο»: Τα ΜΜΕ του Ιράν για τον θάνατο του Ραϊσί

Η επιβεβαίωση του θανάτου του προέδρου Εμπραχίμ Ραϊσί, αντιμετωπίζεται με προσοχή ώστε να αποφευχθούν αντικαθεστωτικές αντιδράσεις
NEWSROOM

σχόλια

9 σχόλια
Ακατανοητα πραγματα, περα απο καθε λογικη!!! Η Κωσταντοπουλου απο τη μια πλευρα, παρανομει ζητωντας κατι που δεν προβλεπεται απο τον κανονισμο της Βουλης, φανερα για να λαικισει και απο την αλλη ο Μητσοτακης και οι λοιποι, χωρις να εχουν αντικειμενο εργασιας με την Βουλη, κρατουν τα γραφεια λες και ειναι στο τσιφλικι του μπαμπα τους!
Υπάρχει νόμος, τον οποίον σκίζεται αλλού να τηρεί η Πρόεδρος της Βουλής, ο οποίος να προβλέπει τα γραφεία; Αν ναι, ας τον αλλάξει πρώτα και μετά βλέπουμε. Το πρόβλημα στα χιλιάδες τετραγωνικά του κτηρίου τηε Βουλής δεν είναι τέσσερα γραφεία των εν ζωή πρώην πρωθυπουργών. Είναι η μανία της Κας Κωνσταντοπούλου να κάνει μέσα από την ισχύ που της δίνει η νέα της θέση, τον βίο αβίωτο σε όποιον δεν γουστάρει, σε συνδυασμό με μία ασυγκράτητη τάση της για λαϊκισμό. Γκουγκλάρετε το Former Presidents Act πχ για να δείτε τι προνόμια εφ όρου ζωής απολαμβάνει ένας πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ πχ. Δημοκρατία έχουμε, αυτοί οι άνθρωποι καλώς ή κακώς κυβέρνησαν κάποτε αυτή την χώρα, δεν χάλασε και ο κόσμος για τέσσερις πρώην πρωθυπουργούς και τρεις Προέδρους Δημοκρατίας. Αλλού είναι οι σπατάλες, αυτά είναι τζάμπα λαϊκισμοί και εκδικητικότητες.
Επιλεγμένα σχόλια από το facebook:ο καταραμένος officeε μα το εχει απο το 436μ.Χ. δυσκολο να το αποχωριστει...:.Και να το αφήσει,ποιός κασκαντέρ θα το πάρει?
Σύμφωνα με τον κανονισμό της Βουλής οι πρώην προθυπουργοί δικαιούνται γραφείο στο κτήριο της Βουλής, όσο κι αν δεν μας αρέσει. Για να αλλάξει αυτό, πρέπει να κάνει πρόταση ο/η πρόεδρος της Βουλής, και να την περάσει απο ψηφοφορία στην Βουλή. Δεν μπορεί ο/η κάθε πρόεδρος να αλλάζει τον κανονισμό όποτε θέλει.
Ο Μητσοτάκης καλύπτει πάγιες και διαρκείς ανάγκες και για αυτό πρέπει να θεσμοθετηθεί ένα ειδικό γραφείο για αυτόν στην βουλή. Αμάν πια με την χουντική κυβέρνηση του Σύριζα που θέλει να ξεριζώσει τον κόσμο από τα πρώην γραφεία του στερώντας του έτσι και την τελευταία ρανίδα αξιοπρέπειας.
Όλο το σόι θα την πάει κόντρα, ποιος αφήνει τα προνόμια του τσάμπα (άσε που δεν τα δικαιούται); Μέτωπο με τους Μητσοτάκηδες και σία άνοιξε, να μην στραβοπατήσει μόνο γιατί την περιμένουν. Άσε που την περιμένουν σίγουρα και άλλοι στην γωνία. Εύκολο το έχεις να κάνεις γενική; Και όλα αυτά γιατί; Επειδή ψηφίσανε κάποιοι να γίνουμε αξιοκρατικό κράτος!
Αυτός και αν δεν είναι τσαμπουκάς! Και επειδή έχει ο γέρων 60 χρόνια στη πολιτική; Από που πηγάζει το δικαίωμα να διατηρεί δωρεάν γραφείο στη Βουλή; Κωνσταντοπούλου, είσαι πρόεδρος της Βουλής και έχεις όλο το δικαίωμα να ορθολογίζεις και τα λειτουργικά έξοδα και το χώρο. Μπορεί να μη ψήφισα το κόμμα στο οποίο ανήκεις, αλλά εδώ σε υποστηρίζω 100%.
Δουλευα παλια σε καποια δημοσια υπηρεσια και ειχα παρατηρησει οτι καθε λιγες ημερες ερχοταν ενας ηλικιωμενος, ο οποιος με πολλη ανεση μιλουσε στους συναδελφους με ενοχλητικα δυνατη φωνη, καθοταν στο γραφειο μιας συναδελφου, η οποια ανεξηγητα του παραχωρουσε τη θεση της, εκανε τα τηλεφωνα του, παλι μιλωντας με την ιδια εκνευριστικη ενταση και μετα απο κανα διωρο εφευγε.Οταν πηρα το θαρρος να ρωτησω ποιος ηταν ο κυριος, μου ειπαν οτι ηταν ενας συνταξιουχος που εργαζοταν καποτε εκει και που απλα συνεχιζε να ερχεται γιατι προφανως τον βολευε να κανει τσαμπα τα τηλεφωνα του και να του κανουν πασης φυσεως θεληματα οι συναδελφοι.Σταματησε να ερχεται μονο οταν πεθανε.