Διευθυντής Γαλλικού Δημοτικού σχολείου συνελήφθη για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων

Διευθυντής Γαλλικού Δημοτικού σχολείου συνελήφθη για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων Facebook Twitter
4
Διευθυντής Γαλλικού Δημοτικού σχολείου συνελήφθη για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων Facebook Twitter

Έρευνες έχουν ξεκινήσει οι γαλλικές αρχές μετά τη σύλληψη του διευθυντή ενός Δημοτικού σχολείου με την κατηγορία του βιασμού μαθητριών. Το σχολείο βρίσκεται στο Βιλφοντάν, στην περιφέρεια της Γκρενόμπλ.


Ο ύποπτος, ένας 45χρονος οικογενειάρχης η ταυτότητα του οποίου δεν έχει ακόμα αποκαλυφθεί από τις αρχές, αρνείται τις κατηγορίες. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πώς ο διευθυντής είχε ήδη καταδικασθεί για παιδοφιλία, το 2008.

Σύμφωνα με δικαστικές πηγές, ο δάσκαλος φέρεται ότι υποχρέωνε "αιφνιδιαστικά" σε στοματικό έρωτα τουλάχιστον δύο από τις μαθήτριές του, στο πλαίσιο "ενός εργαστηρίου γεύσης", όπως το αποκαλούσε, στη διάρκεια του οποίου τα παιδιά έπρεπε με δεμένα τα μάτια να αναγνωρίζουν «πράγματα» και φαγώσιμα.

Ο διευθυντής δρούσε πίσω από ένα παραβάν μέσα σε αίθουσα του σχολείου.

Ανήσυχες από τις περιγραφές και τις διαμαρτυρίες των παιδιών τους, οι οικογένειες των δύο μαθητριών – ηλικίας έξι ετών- κατέφυγαν στις αστυνομικές αρχές. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της έρευνας οι πράξεις της σεξουαλικής κακοποίησης διαπράχθηκαν μεταξύ Δεκεμβρίου και Μαρτίου.

Οι έρευνες στην κατοικία του υπόπτου έφεραν στην επιφάνεια εικόνες παιδοπορνογραφικού υλικού.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι ο ύποπτος είχε ήδη καταδικασθεί το 2008 από ποινικό δικαστήριο για διακίνηση εικόνων πορνογραφικού χαρακτήρα σε φυλάκιση έξι μηνών με αναστολή, με υποχρέωση να υποβληθεί σε θεραπεία.
Ωστόσο, δεν του απαγορεύθηκε να συνεχίσει να εργάζεται με παιδιά.

Η σχολική επιθεωρήτρια της περιφέρειας δήλωσε πως δεν γνώριζε τίποτα για την παλαιότερη καταδίκη του διευθυντή. "Δεν υπήρχε τίποτε στο φάκελό του που να αφορά την καταδίκη αυτή, την ανακαλύψαμε χθες", δήλωσε σήμερα στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων.

Η υπουργός Παιδείας ανακοίνωσε πως έχει ήδη συσταθεί ειδική ομάδα γιατρών και ψυχολόγων, η οποία θα προσφέρει τις υπηρεσίες της στους μαθητές και τις μαθήτριες του σχολείου και στις οικογένειές τους για όσο καιρό κριθεί απαραίτητο.

4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μεξικό: Νέα δολοφονία υποψηφίου δημάρχου - Εντοπίστηκαν διαμελισμένα πτώματα σε πυρπολημένο ΙΧ

Διεθνή / Μεξικό: Νέα δολοφονία υποψηφίου δημάρχου - Εντοπίστηκαν διαμελισμένα πτώματα σε πυρπολημένο ΙΧ

Από την 23η Σεπτεμβρίου -όταν άρχισε επίσημα η προεκλογική περίοδος- ως την 1η Μαΐου, δολοφονήθηκαν τουλάχιστον 26 υποψήφιοι στις εκλογές της 2ης Ιουνίου στο Μεξικό
NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια
ε ναι δικιο εχουν..αφου δεν το εγραφε στον φακελο και στο βιογραφικο του οτι εχει καταδικαστει για παιδοφιλια πως να το ξερουν οι ανθρωποι..πλακα μας κανουν???δηλαδη μονο οταν καποιος προσλαμβανεται πρωτη φορα στο δημοσιο ελεγχουν το ποινικο του μητρωο??και μετα λεμε για την Ελλαδα...
Καλά, λέμε για την Ελλάδα αλλά βλέπω και οι Ευρωπαίοι δεν πάνε πίσω: ο τύπος έχει καταδικασθεί για διακίνηση πορνογραφικού υλικοκύ και εξακολουθεί να είναι διευθυντής σχολείου, ενώ θα έπρεπε να κάνει θεραπεία (τι είδους θεραπεία αναρωτιέμαι....)! Σα να λέμε να καταδικασθώ για παράνομο τζόγο και να διευθύνω το Τμήμα παιγνίων της ΕΛΑΣ, αλλά με βάζουν να κάνω και ''αποτοξίνωση''' από τον τζόγο. Αυτά τα προχωρημένα δεν μπορώ να τα καταλάβω μάλλον....