Σαμαράς: Είμαι έτοιμος να συμμετάσχω σε κυβέρνηση εθνικής ενότητας

Σαμαράς: Είμαι έτοιμος να συμμετάσχω σε κυβέρνηση εθνικής ενότητας Facebook Twitter
SOOC
4

Έτοιμος να συμμετάσχει σε μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας αν κριθεί απαραίτητο για να εξασφαλιστούν απαιτούμενα κεφάλαια διάσωσης για την Ελλάδα και να μείνει η χώρα στο ευρώ, δήλωσε ο Αντώνης Σαμαράς.

"Εάν το πλάνο είναι να διατηρηθεί η Ελλάδα στη ζώνη του ευρώ, θα παρέχουμε στήριξη", είπε σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Bloomberg, προσθέτοντας ότι μια έξοδος της Ελλάδας θα ήταν "ολοκληρωτική καταστροφή".

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο πρώην Πρωθυπουργός είναι "ανοιχτός στο να προσφέρει πολιτική διάσωση". Εκτίμησε επίσης ότι ένα Grexit δεν θα είχε για το ευρώ τις συνέπειες που θα είχε ένα ανάλογο γεγονός 4 χρόνια πριν.

"Ακόμα και έτσι (σ.σ. οι συνέπειες) θα είναι πολύ μεγάλες και θα πρόκειται για πολιτική καταστροφή", πρόσθεσε.

Για τη νέα κυβέρνηση ο πρώην πρωθυπουργός είπε πως βλέπει πολλά λόγια, πολύ θεωρία, πολλά ψέματα και καθόλου δράση".

Ο κ. Σαμαράς εκτίμησε ότι χώρες της Ευρώπης με χαμηλότερο ΑΕΠ από αυτό την Ελλάδας, "χώρες οι οποίες έχουν εκλογές και που μπήκαν και αυτές σε πρόγραμμα, δεν θα μας δώσουν άλλα χρήματα εάν δουν ότι η κυβέρνηση δεν τηρεί τις δεσμεύσεις της και συμπεριφέρεται με έναν αντι-ευρωπαϊκό τρόπο".

Τόνισε επίσης ότι το κόμμα του στηρίζει την κυβέρνηση, επισημαίνοντας ότι η ΝΔ στήριξε και τα δυο νομοσχέδια που έφερε ο Αλέξης Τσίπρας στη Βουλή.

Αντίθετα, τόνισε, ότι ο κ. Τσίπρας είναι αυτός που υπονομεύει την αξιοπιστία της χώρας της κάνοντας ανοίγματα στη Ρωσία.

"Όταν είσαι στην Ευρώπη και ρωτάς τους Κινέζους, Ιρανούς και Ρώσους να χρηματοδοτήσουν το έλλειμμά σου, δεν στέλνεις ένα μήνυμα στην υπόλοιπη Ευρώπη ότι δεν είσαι στην πραγματικότητα ένας σοβαρός υπέρμαχος της Ευρώπης;", αναρωτήθηκε στη συνέντευξη.

4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης για Βόρεια Μακεδονία: Κλειστός ο δρόμος προς την Ευρώπη αν δεν συμμορφωθεί με τη Συμφωνία των Πρεσπών

Πολιτική / Μητσοτάκης για Βόρεια Μακεδονία: Κλειστός ο δρόμος προς την Ευρώπη αν δεν συμμορφωθεί με τη Συμφωνία των Πρεσπών

O Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν θα κυρώσει στη Βουλή τα υπόλοιπα Μνημόνια Συνεργασίας αν δεν αλλάξουν στάση τα Σκόπια
NEWSROOM
Μητσοτάκης για τις Ευρωεκλογές: Όσο πιο ισχυρή η Νέα Δημοκρατία, τόσο πιο ισχυρή η φωνή μας διεθνώς

Ευρωεκλογές 2024 / Μητσοτάκης για τις Ευρωεκλογές: Όσο πιο ισχυρή η ΝΔ, τόσο πιο ισχυρή η φωνή μας διεθνώς

Τόσο περισσότερα θα μπορούμε να διεκδικήσουμε στην Ευρώπη, σε μία δύσκολη γεωπολιτικά συγκυρία όπου η φωνή μας πρέπει να ακούγεται ισχυρή, δήλωσε ο πρωθυπουργός
NEWSROOM
Μητσοτάκης: Θα ζητήσω ευρωπαϊκή παρέμβαση για τις διαφορετικές τιμές από τις πολυεθνικές

Πολιτική / Μητσοτάκης: Θα ζητήσω ευρωπαϊκή παρέμβαση για τις διαφορετικές τιμές από τις πολυεθνικές

Δεν θα κυρώσουμε τα μνημόνια της Συμφωνίας των Πρεσπών, αν δεν πειστούμε πως η Βόρεια Μακεδονία τη σέβεται - Έχουμε αφήσει πίσω μας την ένταση και συζητούμε χωρίς το δάχτυλο στη σκανδάλη, δήλωσε ο πρωθυπουργός για την Τουρκία
NEWSROOM
Μητσοτάκης για νέο νοσοκομείο Κομοτηνής: «Θα εξυπηρετεί χριστιανούς και μουσουλμάνους»

Πολιτική / Μητσοτάκης για νέο νοσοκομείο Κομοτηνής: «Θα εξυπηρετεί χριστιανούς και μουσουλμάνους»

Το νέο γενικό νοσοκομείο στην Κομοτηνή θα έχει δυναμικότητα 165 κλινών και θα αντικαταστήσει το «Σισμανόγλειο», ένα από τα παλαιότερα εν λειτουργία νοσοκομεία στη χώρα
NEWSROOM

σχόλια

4 σχόλια
Το εύρος των ικανοτήτων του, σε σχέση με τη διαπραγμάτευση και διαχείρηση του χρέους, το είδαμε (βλ. " αντρική σχολή"). Ειδαμε κι όλα τ' αλλά.. Με αυτά που διαβάζω -αν δεν είχα θυμώσει- σίγουρα θα γελαγα, και μάλιστα δυνατά.
με δυο λογια.....να πληρωνουμε φορους ενφια μνημονια ανεργια αυτοκτονιες,να μας παρουν κ το σπιτι αμα λαχει κ ας μην εχουμε δουλεια...,αρκειμην βγουμε απ το ευρω αδερφακι μου.Αυτη ειναι ΚΑΤΑΝΤΙΑ
Ωστε ο κ.Σαμαρας διαπιστωσε οτι ενα τυχον Grexit δεν θα εχει τωρα τοσο αρνητικες συνεπειες για το Ευρω οσο πριν 4 χρονια.Η οσο πριν δυομιση χρονια,οταν εγινε αυτος πρωθυπουργος,θα προσεθετα εγω.Παντως προσφερεται να μετασχει σε κυβερνηση εθνικης σωτηριας,για να μεινουμε στο Ευρω. Εντελως ανιδιοτελης η σταση του ! Ειδικα αν αναλογισθει κανεις οτι δεν εχει κανεναν αλλο τροπο πολιτικης επιβιωσης απο αυτον,αφου ακομη και για την πλειονοτητα των στελεχων και μελων της Ν.Δ. αποτελει,πλεον, "persona non grata".