Η εφαρμογή νοσταλγίας "on this day" του Facebook, προκαλεί δυσαρέσκειες

Η εφαρμογή νοσταλγίας "on this day" του Facebook, προκαλεί δυσαρέσκειες Facebook Twitter
2
Η εφαρμογή νοσταλγίας "on this day" του Facebook, προκαλεί δυσαρέσκειες Facebook Twitter

Η νέα υπηρεσία του Facebook, ονόματι "on this day', που ταξιδεύει πίσω στο χρόνο όσους χρήστες επισκέπτονται αυτό το σύνδεσμο, παρουσιάζοντάς τους δικές τους αναρτήσεις ή posts φίλων στα οποία είχαν γίνει tagged, έχει αρχίσει να συγκεντρώνει αρνητικές κριτικές, αφού φέρνει στην επιφάνεια οδυνηρές μνήμες.

"Η νοσταλγία είναι ένα συναίσθημα που πουλάει και το Facebook θέλει να το εκμεταλλευτεί, όσες φορές κι αν "καεί" από αυτό", αναφέρει σε δημοσίευμά του το The Verge.

Κι αυτό είναι κάτι που επαληθεύεται από το αντίστοιχης λογικής Year In Review που είχε λανσάρει την Πρωτοχρονιά το κοινωνικό δίκτυο, αφού επρόκειτο για μια εφαρμογή που έδειχνε στους χρήστες σκηνές από τη χρονιά που τελείωνε, αλλά υπενθύμιζε σε πολύ κόσμο και τις άσχημες στιγμές που είχε μοιραστεί στο Facebook. Γεγονός που έκανε πολλούς χρήστες να ασκήσουν δημόσια έντονη κριτική προς το κοινωνικό δίκτυο.

Το The Verge φέρνει ως παράδειγμα την περίπτωση του Sean Forbes, ενός υπαλλήλου του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ που είδε στο δικό του "σαν σήμερα" φωτογραφία του κολλητού του φίλου, με την οικογένειά του, ο οποίος είχε αυτοκτονήσει πριν από ακριβώς έναν χρόνο.

Ο ίδιος αναφέρει ότι "θα έπρεπε να υπάρχει κάποιο φίλτρο στον αλγόριθμο, που να εντοπίζει και να αφαιρεί τέτοιες αναμνήσεις, ιδίως εάν κάποια στιγμή στο παρελθόν έχει αναρτηθεί η έκφραση R.I.P. δίπλα σε κάποιο όνομα χρήστη".

Πάντως το Facebook αναφέρει ότι έχει φροντίσει να ελαχιστοποιήσει τις πιθανότητες ανάσυσρης δυσάρεστων αναμνήσεων, αποφεύγοντας να εμφανίσει στο on this day, πρόσωπα που ήταν σε σχέση με το χρήστη και έχουν αλλάξει relationship status ή λογαριασμούς ανθρώπων που έχουν πεθάνει. Αρκεί οι χρήστες να το έχουν δηλώσει με κάποιο εμφανή τρόπο, ώστε να μπορεί να το διαβάσει ο αλγόριθμος.

Τech & Science
2

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο CEO της Google DeepMind αναμένει φάρμακα σχεδιασμένα από την Τεχνητή Νοημοσύνη στα «επόμενα δύο χρόνια»

Τech & Science / Ο CEO της Google DeepMind αναμένει φάρμακα σχεδιασμένα από την Τεχνητή Νοημοσύνη στα «επόμενα δύο χρόνια»

Έχει δηλώσει στο παρελθόν ότι η Google θα δαπανήσει περισσότερα από 100 δισεκατομμύρια δολάρια για να αναπτύξει τους τομείς της με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Ο κύριος Σον και κάθε κος Σον, θα έπρεπε εξαρχής να μην έχουν γνωστοποιήσει τόσο δημόσια, τέτοια σημαντικά γεγονότα... Απ΄τη στιγμή που το έκαναν και το κάνουν, εκτίθενται και με την δημόσια έκθεση υπάρχουν συνέπειες! Σίμπλ!